{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Arabisk fuldblod (OX) Milagro [Himmelhest] 2009

2.104 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Julie H
Kvinde | 34 år | Oprettet: 6. feb 2008


Arabisk fuldblod (OX) Milagro

Fødselsår:
2009
Højde:
Ikke målt - vil tro han er omkring 1,50 m.
Temperament
Opmærksom, nysgerrig, kærlig, følsom, legesyg :)
Gangarter
Umiddelbart fine og taktfaste, ikke voldsomt spektakulære :)
Stævner
Ikke aktuelt endnu, men håber på vi skal ud og have det sjovt til nogle araberstævner og med tiden prøve kræfter med distancestævner også :)
Stamtavle
m. Bint El Marinka
mf. Wan Kahli
mm. Marinka

f. Emotion
ff. Eternity Ibn Navarroné-D
fm. Praetoria
Køn
Vallak (kastreret maj 2011)
Bemærkninger
Milagro er født og opvokset på Cautzar Arabians, hvor jeg har boet og arbejdet :)
Fra dag 1 af har han charmeret sig ind på mig med sine drengestreger og store øjne. Da jeg mistede min elskede Mims i juni 2011 bestemte jeg mig derfor næsten med det samme for, at kaste al min kærlighed på ham i stedet - og derfor købte jeg ham i juli 2011. Jeg har ikke fortrudt det en eneste gang! :)

Han er en intelligent og følsom hest, som jeg tror og håber vil giver mig rigtig mange særlige oplevelser fremover. Og jeg glæder mig til at bruge min tid med ham <3

Vi har brugt riiigtig god tid på at gå ture, lære ham at blive longeret, gøre ham trailervant, vænne ham til sadel og sidepull og alverdens andre helt basale ting - og han er blevet en rigtig lille stjerne og en fornøjelse at arbejde med i det daglige. Han er intelligent og følsom, så har jeg en dårlig dag, kan jeg lige så godt lade være med at træne - for han skal nok opfange det og så går det derefter ;) Men hvis jeg til gengæld er mentalt til stede, så giver han mig altid smil på læben og gør en god indsats!

I oktober 2012 gik vi i gang med ryttertilvænningen. :) Desværre satte en hård vinter efterfulgt af sygdom hos Milagro og dernæst min graviditet lidt en stopper for projektet, så han nåede kun at have rytter på ryggen et par gange - og kun med trækker + masser af mad i en foderspand, som han kunne æde imens ;) Han var ikke rigtig tryg ved opgaven på daværende tidspunkt.


Opdatering, 7. december 2013:
Milagro flyttede hjemmefra (han har stået på sit fødested hele sit liv) pr. 1. November. Desværre faldt han ikke rigtig til det nye sted, som ikke passede hans temperament - og allerede 1. december tog jeg konsekvensen af det og flyttede ham ud til Kastaniegården, hvor jeg har haft min gang siden jeg var lille. Det har jeg ikke fortrudt! Han faldt til med det samme og har det som blommen i et æg, helt fantastisk. Ydermere er der fine faciliteter, som gør det let for mig at tage hul på tilridningen igen. To dage efter han var flyttet ind var jeg således på ryggen af ham - helt uden hjælp for første gang, på trods af, at han ikke har haft rytter på ryggen siden marts måned <3 Og i dag gjorde vi det samme og tog derefter to runder i skridt i ridehuset (med trækker for en sikkerheds skyld), hvor han 100% forstod gå- og stopsignalerne jeg gav ham fra ryggen undervejs. Nu skal der nok komme fart på projektet <3
Den lille mand giver mig så meget godt i en ellers rigtig svær tid. Han er guld værd og mere til <3


Opdatering 2. februar 2014:
Milagro har nu været i gang med ryttertilvænningen en lille måned og han klarer det exceptionelt godt.. Har ikke haft en eneste dårlig dag med ham siden! Han kan nu både skridte og trave med rytter - og hans tempo kan både styres 100% for stemme og100% for tøjler og schenkler. Desuden kan han drejes alene via vægtforskydning i stigbøjlerne. Jeg har altid vidst, at han var lærenem, men han overfår selv mine vildeste forhåbninger lige nu! Senere på måneden skal vi med på akademisk kursus og forhåbentlig får vi nogle gode input til at få bygget nogle gode muskler på ham samt at få trænet hans medfødte skævheder "ud af ham" og styrke den dårlige side. :)


Juli 2014:
Milagro og jer er pt. i praktik på Granly i Nordsjælland sommeren over. Her får vi masser af god undervisning og udvikler os hurtigt :) Milagro kan rides i alle tre gangarter, rides stadig bidløst og er desuden begyndt at forstå traversader og versader fra jorden.


Februar 2015:
Milagro og jeg har haft et turbulent halvt år siden i sommers. Milagro fik først pådraget sig en mindre seneskade på folden og derefter blev han en dag sparket meget voldsomt i hovedet, så han gik i jorden og var væk i et minut eller der omkring. På mirakuløs vis skete der ikke noget voldsommere end en formodet hjernerystelse. Hans krop var til gengæld meget påvirket på det hele og pga. en lang periode med svær ormebekæmpelse i sommers, havde han ikke meget at stå imod med fysisk. Så det lykkedes ham at pådrage sig en gang muk og skab - og det har vi faktisk kæmpet med lige siden, og det har været en rigtig lang og træls vinter. Han har været meget meget hårdt ramt og der har været tale om at indlægge ham til intensiv behandling - men så fik vi hjælp af en dejlig pige, som gav os tips til en naturlig behandling med urter osv. både indvortes og udvortes. Og det har hjulpet meget! Han er nu endelig ved at være god igen og humøret har det også væsentligt bedre end for et par mdr. siden.
Desuden blev hans sene scannet i november, hvor det kun var selve tilhæftningen til knoglen, der lige manglede det allersidste, for at være gennemhelet. Han er helet med forbløffende lidt arvæv sagde dyrlægen, hvilket må siges at være absolut positivt.
Jeg er derfor optimistisk omkring at Milagro kan begynde sin genoptræning så småt. Jeg har tænkt mig at starte fra jorden, primært grundet hans nuværende store energiniveau (pga. mudrede folde og den laaaange pause) og mine personlige problemer med rideangst (på trods af at han aldrig har gjort mig noget, når jeg red ham).

Milagro er desuden flyttet til en lille privat stald uden for Slagelse, hvor han er faldet godt til efterhånden. :) Desværre er der lidt langt til de naturlige omgivelser vi foretrækker, men til gengæld er der supergod forbindelse med offentlig transport, hvilket er alfa og omega lige nu, når jeg er under uddannelse og derfor har knap med tid og penge (og ingen bil). Desuden er opstalder en jeg kender, som er en stor hjælp, når det behøves. Han er desuden god til at håndtere Milagro.

Milagro er stadig den fjollede og kærlige ballademager han altid har været - og så helt utrolig sensitiv. Han spejler de mennesker han omgås i meget høj grad, så man har alletiders chance for at blive klogere på sig selv og udvikle sig sammen med ham, hvis man har et åbent sind og tager imod de signaler han sender. Han er noget ganske særligt!


Opdatering 31/3-15:
Milagro er solgt til Camilla, som hentede ham i forgårs.
Der var flere grunde til salget, men den største årsag var økonomi, idet der er sket mange ting i mit privatliv det sidste år, som har gjort det vanskeligt, at få det til at hænge sammen. Og jeg vil ikke lade mine manglende midler gå ud over mine dyr. Dertil kommer at jeg har meget travlt med mit studie og ikke følte, at han fik den tid og opmærksomhed fra mig, som han ønskede og fortjente. Det er de vigtigste grunde.
Jeg havde dog ikke solgt ham nu og her, hvis ikke det var fordi, Camille gerne ville have ham. Jeg har længe drømt om, at hun havde lyst til at overtage ham, da jeg med stor sikkerhed følte, at de ville være et godt match og at hun kunne tilbyde ham lige det hjem, som han havde brug for. Jeg savner ham og vil også fremadrettet savne ham - han var min soulmate og den hest jeg har kendt bedre end nogen anden, han har givet mig så meget og lært mig så meget om mig selv, han er helt unik. Men jeg er rolig og glad for mit valg, for jeg ved, at Milagro har det godt i sit nye hjem med sit nye menneske - og jeg tror der venter ham og Camilla en masse fantastiske eventyr sammen fremover <3

Opdatering: 27. september 2015
Milagro er desværre blevet en smuk himmelhest :'( Han blev syg og forværredes meget hurtigt, og ingen god prognose. Jeg fik lov at komme og sige farvel og være med helt til det sidste, og heldigvis kom han godt herfra. Men det gør ondt - den lille mand havde hele livet foran sig :'( Det mest fantastiske sind er nu med mig i hjertet <3
Kommentér på:
Arabisk fuldblod (OX) Milagro
Annonce