{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Tawra <3 1999

6.822 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Frida & Tawra
Kvinde | 25 år | Oprettet: 16. jun 2011


Fjordhest Tawra <3

Fødselsår:
1999
Højde:
Ved det faktisk ikke helt..;-b men vil tro omkring 1.42
Temperament
I starten da jeg fik Tawra, var hun underlig og trist.. hun kunne ikke rigtig forstå hvem der var hendes ejer, tror jeg ikke. Hver gang jeg kaldte på hende gik hun forbi mig. Hver gang hun skulle have sadlen på blev hun sur og bed efter mig.. Ja jeg var godt træt og bange for hende i starten!
Men når man først har lært hende at kende er hun en dejlig fjordhest. Og nu kommer hun altid løbende når jeg kalder.
Tawra er meget stærk og hun er en bestemt dame, så vis hun vil noget gør hun det!
Tawra er meget modig, og hun bliver næsten ALDRIG bange. Hun er totalt ligeglad med lastbiler traktore og alle sådan nogen ting(-;

Tawra er altid den nederste i herkiet på folden hos de andre heste, en vi kender der hedder Erik som har meget forstand på heste, siger at det er måske på grund af hendes ene øre som hænger. Og så tror de andre heste at Tawra er sur hele tiden! men det er hun jo ikke..

Tawra er bestemt ikke en nybegynder hest! Selvom hun ligner den rareste og blidsete lille Fjordhest! Men mange Børn og enda voksne er bange for hende, da hun er meget "ligeglad" med alt, og hun kan altså være rimlig hissig engang imellem.

Gangarter

Skridt : Er dejlig og afslappende...

Trav : Man skal lige lære hendes trav at kende, foir man føler sig nogenlunde tryg i den (-;

Galop : Hendes Galop er ok. men meget stor!
Stævner
Nej jeg har ikke deltaget i nogle stævner med Tawra, men det har hendes tidligre ejer. Men kun i spring.
Stamtavle
Hun har en, men jeg kender den ikke.
Men hendes forældre er begge Fjordheste(-:
Køn
(s)køn Hoppe
Bemærkninger
Tawra har et skævt øre (-:
Og det fik hun da hun var nyfødt.. da en sur hoppe sparkede hende..

Om sommeren når hun næsten er helt hvid, har hun seje tiger striper på for benene;-b

Jeg fik Tawra af min mor som fødselsdags gave og jule gave. Ihh jeg blev glad!(-': Selvom jeg var bange for Tawra i starten og selvom hun løb med mig..

***************************************************************************
Tawra jeg kan huske den gang jeg var mindre.
Mig og min Mor var ude og ride på min Mor's hest Bjarmi.
Jeg sad foran og min Mor sad bagved.
Jeg husker lige så tydeligt at min Mor sagde " Når du engang bliver større Frida, så vil jeg give dig en pony "
Jeg glædte mig sådan til jeg blev større.
En dag da jeg havde været i skole ( jeg gik i 5 kl. ) kom jeg hjem, som jeg plejede..
Jeg gik ind på badeværelset vor min Mor var. " Frida i dag har jeg kigget på nogen heste til dig, hva' siger du til det ? " Sagde min Mor.
Jeg blev så glad ! Og jeg spurgte hvad for nogen heste det var, hun sagde at jeg skulle gå med ind til computeren, så kunne jeg se det.
Hun viste mig nogen Fjordheste hun havde kigget på.. Men det var ikke rigtig noget.
" Jeg tager på Arebejde nu Frida, Hyg dig ! " Sagde min Mor.
Jeg kiggede lidt på de Fjordheste, som hun min Mor havde kigget på... Jeg rullede lidt længere ned på siden... Og der stod der med fed skrift :
Verdens Bedste Tawra. Jeg åbnede linket og så, så jeg en helt fantastisk Fjordhest <3 Den skulle jeg bare have !

Nogen par uger efter var jeg så ude og se og prøve Tawra(-:
Jeg blev så glad for hende, så min Mor købte hende med det samme.
Uhaa hvor var jeg lykkelig, jeg tror det var en af de bedste dage i mit liv. :'-D

Tawra du er nok ikke Verdens Bedste Hest, men du er Verdens Bedste Tawra. Og jeg ELSKER dig <3<3
Du er den bedste for mig.

Da jeg havde haft Tawra i et halvt år, troede jeg at vi var bedste venner! Det gik så utrolig godt med ridningen og venskabet.
Men NEJ! Mandag d. 21 maj - 2012 smed Tawra mig af.. jeg kan huske at jeg ringede til Far, jeg kunne ikke sige noget, jeg grad bare i røret. Det eneste jeg fik frem var "Jeg er faldet af" jeg sagde ikke mere, Da forbindelsen røg. Far var på arebejde den dag og han var på cykel! Så det tog langt tid før han kom frem.
Da han endelig kom, tog han Tawra og han sagde at jeg skulle blive sidende hvor jeg var. Da Far så havde været nede på folden med Tawra ringede han til Knud som er en af hans venner, som så kom og hentede os.
Klokken var ca. 3 da vi kom hjem.. det gjorde så forfærdelig ondt i min skulder! Jeg græd utrolig meget, både af smerte og et knust hjerte, da jeg troede at jeg kunne stole på Tawra, hun var jo min bedste ven! Far ringede til Vagtlægen, men han sagde at jeg bare skulle putte noget koldt på skuldren.. da han "troede" at det bare var et slag. Vi puttede så noget koldt på.. men det hjalp ikke! Kl. var nu seks og det begyndte bare at gøre mere og mere ondt, sad uroligt med tårer i øjnene. Far kiggede bekymret på mig, og jeg begyndte bare at græde endu mere.. jeg kunne overhovdet ikke klare mere nu! Far ringede til Vagtlægen igen.. men han sagde det samme som før.
kl. var 8 og far valgte at køre ned til skadestuen med mig, der gik næsten en time før jeg kom ind. Da jeg endelig kom ind mærkede lægen på mig.. Han sagde til Far og mig at vi skulle følge efter syge plejsken med ind til røngten. Det gjorde vi så. Efter det gik vi ind i venteværelset igen hvor vi så skulle vente på svar.
Sygeplejsken kom.. han satte sig ned overfor mig.. og så sagde han " Du har brækket din skulder " Endelig fik vi svar på hvad det var der var sket! Jeg kom ind og fik en slags slynge på og fik en masse informition om hvad jeg skulle spise af piller osv..
Men da sygeplejsken så sagde at jeg ikke måtte ride i 4 uger, blev jeg måløs!
Vi gik ud til bilen igen, jeg ringede til min bedste veninde, jeg sagde at jeg havde brækket skuldren og ikke kunne ride i lang tid, jeg var lige ved at græde.. men tog mig sammen til at lade være. Jeg ringede til min Mor bagefter.. Hun syntes at Tawra var dum, hun syntes ikke jeg skulle ride på hende mere! Det sagde alle sådan set.. jeg var ogs' selv ved at give op.
Men heldigvis har jeg en veninde ved navn Natasja, som har støttet mig utrolig meget i den svære tid <3
Der gik 2 uger og jeg fik slyngen taget af igen, men jeg måtte stadig ikke ride. Men jeg måtte gerne begynde i skole igen, og det gjorde jeg så. Det var rart at se ens venner igen. Dem som støtter en når man er ked af det og dem som altid for en til at grine og havde det sjovt.

Så kom den 3 uge, og jeg skulle til Malta på ferie med min bedste veninde! Det var ugen før Sommerferien. Det var en dejlig ferie <3 Jeg fik en masse genoptræning ved at svømme osv. (-:

Så var der endelig gået 4 uger! Jeg var lige kommet hjem fra Malta og måtte så småt begynde at ride igen. Det var fantastisk <3 Jeg startede med at ride lidt på banen som gik super, jeg var self. lidt nervøs for at ride på Tawra i starten.. men det gik faktisk fint. Selvom mor ikke lige syntes det var helt ok. med at jeg skulle begynde at ride på Tawra igen. Jeg tror helst at min Mor ville have at jeg skulle sælge hende, og finde en anden hest at ride på.
Så kom den dag jeg havde glædet mig utrolig meget til! Nemlig at besøge min veninde Natasja på Sjælland. Jeg fik inspiration til at begynde at træne Tawra igen, da hun var blevet meget fræk af at stå så lang tid, uden nogen havde redet på hende.
Da jeg kom hjem fra Natasja købte jeg en Hackamore, jeg ville nu til at være bidløs! Første gang på tur med hackamore, 5 uger efter jeg var faldet af Tawra. Det var utroligt.. <3

Det er nu ca. 7 uger siden at Tawra smed mig af. Og det går frem af, vi er bidløse., og jeg elsker hende (-':<3 Er bare så skide stolt!!
- Og det kan jeg takke Natasja for (-':<3<3

You have to go through hell to reach paradise <3

Mandag d. 29 juli 2012:
Idag lavede jeg en tillids øvelse med Tawra, det gik over alt forventning! Det var magisk..
Nå, det startede med at jeg trak hende ind på ridebanen og delte ridebanen halvt op, så den ikke var så stor (-: Jeg gik nogen runder med hende og efter det tog jeg min horsemanship tov/pisken frem og skræmte hede væk med, så hun blev ved med at løbe og løbe ude i siden, hvor jeg så stod i midten. Efter noget tid begyndt hunde at smaske, sænke hovdet og låste sine øre, det var tegn på at jeg nu skulle gøre mig lille. Jeg gik rundt om mig selv, bukket hel forover ( Åhhh.. nej, tænk hva' jeg lignede xD ) Jeg lukkede øjenene, blev ved med at gå rundt om mig selv. Og pludselig kunne jeg mærke og høre en varm prusten i nakken (-; Det var Tawra! Jeg ga' hende en godbid og så gik jeg lidt, hun gik efter mig. Sådan gik jeg i lang tid, med hende i hælene af mig (-':
Så stoppede jeg pludselig op, og ga' Tawra verdens støreste kram, var lige ved at græde af lykke, blev ved med at sige til hende " Elsker dig Tawra, og det vil jeg altid gøre" , "intet bedre end dig" <3
Det var utroligt, så magisk! Åhh, så mange ting vi har været igenmen på det sidste... kan ikke sige andet end : elsker hende.. <3
N-E-V-E-R G-I-V-E U-P- !

10 August 2012
Glæder mig så meget til Imorgen, hvor Nicoline og jeg skal sove i telt ude på folden ved hestene!:'-D
Der kommer en masse billeder og video på Søndag..

12 August 2012:
Så er jeg kommet hjem igen, er mega træt og hel smadret, vi sov så også kun 5 timer i nat (-; Vi havde alt for travlt med hestene, hihi. Vi gik ind i teltet kl 10, for at sove, men vi faldt først i søvn kl. halv 1.. Og så vågnede vi kl. 3 fordi vi lige skulle op på toilet og kl. 4 stod vi og nussede med hestene :-b Og så kl. 5 faldt vi i søvn igen og sov så til kl. 9 (-: Og red derefter hjem til mig, og fik morgenmad (-:
Men eeeej, hvor var det dog en hyggelig tur! <3 Det må vi gøre igen.

Torsdag d. 13 September - 2012:
Tawra og jeg havde virkelig en dårlig dag Idag!
Er så udmattet efter alle de buk, hun kom med.. hun var ved at smide mig af flere gange, har virkelig aldrig oplevet hende så vild og ligeglad, som hun var mod mig Idag. Hun lyttede overhovdet ikke til mine signaler, er så bange for om jeg mon skal begynde at ride med bid igen!?
Efter at hun havde bukket med mig på stubmarken, trak jeg hende ind på den lille fold, og red rundt og rundt, efter vi havde skridtet og øvet stop og bakke, satte jeg hende i en langsom trav.. vi havde nok travet i ca. 2 sekunder og så lavede hun bare en masse buk, og satte derefter i galop.
Blev ved og ved med at galopere, indtil hun ikke bukkede, men hun bukkede fanme hver gang!
Besluttede derefter at lave en tillids øvelse med hende. Så hentede den lange pisk, og det lange torv.. Hun var utrolig svær!! Hvergang jeg nærmede mig hende med pisken, satte hun bare i fuld galop, ned i den anden ende og folden, og jeg måtte nødt til at slippe torvet..
Tilsidst, vendte jeg ryggen til hende og trak været så dybt jeg overhovdet kunne, og pustede ud igen. Hun kom da hen til mig, og jeg løb rundt i det høje græs, med hende i hælene af mig.. Men er bare utrolig skuffet over hende Idag.. :'-( Men jeg giver ikke op! Uanset hvor vild hun så er..
Inden jeg skulle have hende ind på folden igen, stod vi bare og nussede. Var næsten ved at græde.. stod bare og snøftede.
Hvorfor skal min elskede lille tykke pony, være så svær at ride alene!? <3


Fredag d. 2 November - 2012:
Jeg har nu besluttet mig for at ride med bid igen.. :'(

Lørdag d. 6 april - 2013:
Det går rigtig godt med Tawra, hun er blevet flyttet til munkebjerg ridecenter og vi er begyndt at få undervisning. Det går super! :')













Kommentér på:
Fjordhest Tawra <3
Annonce