{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Nökkvi fra Bjert [Tidl. part] 2003

2.170 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anni
Kvinde | 24 år | Oprettet: 26. apr 2010


Islænder Nökkvi fra Bjert

Fødselsår:
2003
Højde:
Jeg har ikke målt ham præsist, men tror han er mellem 135 og 140 cm :D
Temperament
Han er dejlig men meget nervøs. Det er faktisk ret synd for ham han bliver så nemt stresset!
Når man rider på ham skal man hele tiden side og slappe af og ikke gøre pludslige bevægelser og helst holde på tøjlen med begge hænder hele tiden ellers stresser han op på 0,5!
Når man strigler eller aer ham så slår han med hovedet bare man nærmer sig hans ører.
Men hvis man så står og nusser ham på ørene så kan han faktsik godt lide det!
Gangarter
Han har på en måde 5 og på en måde 4 og på en måde 3 xD

Skridt: For det meste går meget trippene og traver næsten men når han slapper rigtigt af har han er dejlig skridt hvor han tager meget store skridt! Han er ligesom at side på en trampolim hvor der er en anden der hopper en lille smule men lige præsis så meget at man også selv hopper lidt (altså man gynger lidt op og ned kan man side man sidder stadig på ham hele tiden). Han er rar og side på uden sadel når han først holder op med at spænde op hele tiden.

Trav: Nökkvi kan ikke trave rigtigt. Han har travet nogle få skridt men han har aldrig travet rigtigt.

Pas: Nökkvi kan ikke lave rigtig pas men han kan godt grisepasse. Han grissepasser heldigvis ikke så meget mere :-)

Tölt: Nökkvi har en rigtig god tölt! Han er rigtig rar at side på og den er (for det meste) meget ren. Han kan også træde rigtig fint under sig :-)

Galop: Nökkvis galop er rigtig dejlig men også MEGET hurtig! Den er meget flyvene og nem og side i!
Stævner
Nej desværre ikke endnu men jeg har redet ham til islandshestens dag og til Lucia :-)
Stamtavle
Jeps!
Her får i en lille del af den:
Far: Svaðilfari fra Heager Dk 121
Mor: Tölta fra Hvam DK
FF: Hrannar fra Selfossi Dk 64
FM: Bóthildur fra Stóra-hofi ISFFF:
FFF: Gustur 742 fra Kröggólfsstöðum IS
FFM: Hrönn 3541 fra Hlöðutúni IS
FMF: Hörður 591 fra Kolkuósi IS
FMM: Freyja fra Hlöðutúni IS
MM: Brúnka fra Dalsmynni IS
MF: Skyggnir 1046 fra Báreksstöðum Dk 118
MFM: Ósk fra Báreksstöðum IS
MFF: Ófeigur 818 fra Hvanneyri IS
Køn
Verdens bedste vallak <3
Bemærkninger
I foråret 2012 blev Nökkvi solgt til en af dem der hjælper til der hvor han boede, pga. han aldrig ville kunne bruges til turridning. Jeg var selvfølgeligt ked af det, men det er jeg kommet over for længst, og så vidt jeg ved det har han det godt nu :-)
_____________________________________________________________________

Nökkvi er verdens bedste hest! Min drømmehest EVER!
Ja ved godt at alle skriver det og så en måned efter har de glemt hesten og har fundet en anden y-pony :-)
MEN SÅDAN ER DET HER IKKE!
Jeg har været hestepasser (det jeg er på Nökkvi som er ca. det samme som part og PÅ INGEN MÅDE det samme som rideskole passer!) på en dejlig blandingspony Sif i ca. 4 måneder og er rigtig glad for hende men vi er ved at glide en lille bitte smule fra hindanden. Så en dag siger Maja (hende der ejer Nökkvi og Sif og de andre heste det sted jeg rider) at mig og Anna (hende der var hestepasser på Nökkvi) at vi skal prøve at bytte hest i et stykke tid da Anna har meget svært ved at fange Nökkvi og Maja vil se om jeg er bedre. Hvis det går godt skal vi bytte og hvis det ikke gør skal vi tilbage til dem vi plejer at ride på. Jeg er glad for at få chancen for at blive hestepasser på en islænder dog tænker jeg kun på det som en prøve og sandsynligvis ikke noget det bliver ved med at være. Anna er derimod lidt ked af det pga. hun var (og er stadig lidt) meget glad for Nökkvi.
Nå men jeg skulle altså ride på ham den dag.
Jeg kunne saktens fange ham men det var nok fordi han ikke havde lært at genkende mig som den der kommer og henter ham. Jeg synes han var ok at ride men jeg blev lidt irreteret på ham fordi han hele tden gik og trippede og strestyggede (På det tidspunkt tænkte jeg ikke over hvorfor jeg viste det nok heller ikke). Jeg synes han var sød men bestemt ikke nogen drømmehest men jeg ville alligevel godt være hestepasser på ham. Nå nu springer jeg lige en hel masse over da jeg ikke kan huske det så godt. Jeg kan lige fortælle kort om det:
Jeg rider på Nökkvi og får undervisning på ham. Jeg bliver mere og mere glad for ham og han slapper mere og mere af når jeg rider ham. Jeg forstår ham meget bedre og jeg synes han er dygtig til mange ting.
Så er det sommer ferie og jeg rider ham ikke i sommer ferien.
Alt det der kommer nu er EFTER sommerferien:
Jeg skal endelig ud og ride på Nökkvi igen! Det er første gang jeg skal have undervisning på ham af Helle (i en periode inden sommerferien havde jeg ikke min nuværende ridelærer Helle men en anden som gså er rigtig dygtig men meget anderledes end Helle pga. at Helle havde brækket ryggen og lå på hospitalet i den periode) og jeg glæder mig rigtig meget!
Vi træner meget simpelt: Skridte, lige så snart han begynder at stresse stoppe, bakke, når han slapper af ride frem igen, når han stresser stoppe, bakke osv.
Jeg er en lille smule irreteret over at vi skal stå stille det meste af tiden men på den anden side så hjælper det Nökkvi til at slappe af og jeg kan nu mærke at det har hjupet mig meget.
Næste gang jeg skal ride ham skal vi ud på tur. Vi kan desværre kun få en skridttur da flere af hestene e halte men det giver mig mugligheden for at ride uden sadel. Det er første gang jeg rider ham uden sadel og lige da jeg kommer op kan jeg bare mærke at han spænder helt op! Det blæser meget og det er virklig vigtigt at jeg bare slapper heeelt af og ligesom fortæller ham at jeg er der for ham. På et tidspunkt sætter hans hov sig fast i en stor gren og han står og sparker med benet og er liiige ved at gå i panik men han gør det ikke fordi han vil beskytte mig! Da jeg kommer af holder jeg han og prøver at berolige ham mens en af de andre får hans hov fri. Resten af turen forløber roligt :-)
Den oplevelse har virklig ført mig tættere på ham og tror det var det der ligesom var "gennembrudet" som gjorde at jeg virklig kom til at holde af ham! Der går nogle dage og jeg bliver gladere og gladere for ham! da jeg får undevisning går det også rigtig godt og jeg er rigtig stolt af ham! gangen efter skal jeg træne ham fra jorden. Vi træner at når jeg pejer i en bestemt retning skal han gå den vej og når jeg siger "vååååv" skal han stoppe. I starten hej jeg tovet i den hånd jeg pejer med så han også kan mærke trykket i grimen og når han skal stoppe siger jeg "vååååv" og sætter mig ned. Det går ret godt og nu (han kunne det ikke lige efter undervisningen men jeg har trænet det lidt med ham selv) går han ud på volden når jeg pejer og nogle enkelte gange giver et let tryk i grimen og han stopper når jeg tager armene ud ELLER siger "vååååv".
Nå men næste gang jeg så skal ride ham skal vi træne til islandshestensdag hvor vi skal ride ponygames. banen består af:
1 flagridt, 3 bomme på jorden, 1 flagridt, tre bomme der danner en firkandt hvor den sidste streg mangler hvor man skal ride ind og lave en bag- eller forpartsvending, slalom med 5 pinde og 1 pressing man skal ride over. Nökkvi er rigtig god til alle tingene undtagen flagridtet og han er slet ikke bange for pressingen! Han går bare lige over i første forsøg! I flagridtet er vores bedste præsentation på den tidspunkt er at tage en pisk (vi brugte piske da vi ikke havde flag) have den i hånden og sætte den ned igen.
Nå så skal jeg have undervisning igen. Jeg skal træne tölt til islandshestensdag men han for desværre ikke töltet men ellers går det rigtig godt og vi lærer en masse. Helle hjælper mig også med flagridt og vi læret Nökkvi at han ikke skal være bange for piske og jeg får redet det en gang! Altså hvor jeg tager en pisk og rider over og sætter den over i den næste spand! Så stolt af ham!
Nå nu er der sket en heel masse siden jeg skrev sidst. Vi har været til islndashestensdag som i kan se billeder fra det gik godt :-)
Ja vi er i det hele taget kommet meget tættere på hindanden jeg er virklig stolt af min lille Prinse!
Vi har også redet Lucia og han er slet ikke van til trafik og det var inde i ørestaden hvor der både er biler og busser og metro og hvad ved jeg men han tog det helt roligt!
Og ja nu er det jo blevet vinter og med det tidligt mørkt og dårligt vejr så der er desværre flere gange hvor vi ikke har kunne ride ud men så er vi da bare blevet hjemme og hygge og det er da også rart!
Jeg elsker ham virklig meget og hvis der skulle ske det forfærdelige at jeg en dag ikke kunne være hestepasser mere ville jeg købe ham (Hvis jeg måtte xD) :-)
Kommentér på:
Islænder Nökkvi fra Bjert
Annonce