{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

DSP Snekkerups Candy [Himmelhest] 1987

2.815 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Thea Lystrup
Kvinde | 27 år | Oprettet: 26. jan 2010


DSP Snekkerups Candy

Fødselsår:
1987
Højde:
Fødselsdag: 19-05-1987
Ponymåling dato: 15-02-97
Ponyhøjde: 138.00
Kategori: 2

(Reg nr.870688) - Hun er brændmærket !!!
Temperament
Candy er en pony der ved hvad den vil. Tit når vi er på tur, og jeg bare lader hende gå med helt løse tøjler, så går den ligepludselig den helt forkerte vej. Total ligeglad med hvor de andre heste er på vej hen. Derfor er hun lidt tricky, man ved aldrig om hun bare drejer hovedet for at kigge, eller om det er et trick for at få lov at dreje af ;-)

Men Candy er en supersød og kærlig pony. Har aldrig haft det så godt med en hest, som jeg har det med Candy. Hun har sine særheder, men det er det som gør hende speciel for mig. Fx. skal hun altid tisse, og gerne midt på staldgangen, når vi er ved at sadle af, og hun skal også altid lige ligge en pølle eller to før vi går igang med ridningen. Desuden er hun meget madglad, og bruger enhver chance hun får, til at stikke hovedet mellem benene og snuppe lidt græs.

Candy hører bestemt ikke til den "varme" gruppe af hestene. Hun er mere en "drive" istedet for "hive" hest, hvilket passe mig fint - NOGLE GANGE!!
Efter hun har fået sko på, går det meget bedre, men før - ÅH ALTSÅ det gik simpelthen så forfærdeligt langsomt, og jeg følte jeg sad på et æsel som hverken reagerede på det ene eller det andet.
Gangarter
Skridt: Meget normal, kunne godt bruge lidt energi!!

Trav: Lidt "stødende og "kantende", er på det seneste blevet meget svær at sidde i.

Galop: Plejer at være enormt dejlig og blød, men her fornylig er hun, specielt på højre volte, begyndt at kante sig meget rundt.
Tror det er pga. manglende balance.
Stævner
Registeret som konkurrence hest 9. December 1996 og er siden blevet b-pony i dressur.
Har fået 48 placeringer og 348 point ialt.

19-05-2013 - Pinsejagt med LHS. - 70 cm. - Ikke fejlfrie.

28-03-2013 - Påskeæggejagt - Kortlære - Ingen placering,

??-10-2012 - Oktoberlejr: Agility - Spring + forhindringer - Nr. 1 (Tid: 1.33 - Point: 62).

07-10-2012 - Hubertusjagt med LHS. - 50 cm. - Fejlfrie og nr. 1 i opløb udenfor konkurrence + roset.

29-09-2012 - Jagt med FJK. - 70 cm. + - Ikke fejlfrie.

27-05-2012 - Forårsjagt med LHS. - Hyggehold (50 cm.) - Fejlfrie.
Stamtavle
Far: 7601099--Astara Ox --55674

Mor: 7201630--Super Carla --62418

Morfar: 6400267--Smoky --52538
Køn
Candy er en (s)køn hoppe, med et godt sind uden alt det "hoppe-fnider".
Bemærkninger
OBS: Hun er IKKE tynd mere - Hvis i bruger øjnene, så står der at billederne var fra da jeg fik hende.

1905-2013 - Sikke en uheldig dag..
Candy starter med at ligge en klam splatter lort, som så sprøjter op på mine hvide ridebukser. Derefter kunne de gamle ikke finde rundt derude, så de fik kun set meget få spring, og selvfølgelig lige det spring vi styrter på - hvilket gjorde, at vi ikke var fejlfrie. Tilsidst opdager jeg så, at jeg har gået rundt med tivoli åbent i gud ved hvor lang tid, og at mit hår lignede noget der var værre end Pippi Langstrømpes + en fugl i stalden skider ned på mig.

Men bortset fra det, så gik alt som det skulle + vejret var perfekt under selve jagten, og så gjorde lidt velfortjent kage bagefter jo det hele meget bedre.. Hihi just not my day I guess..
Heldigvis skete der ikke noget med hverken mig eller Candy, og jeg var knap nok kommet op igen, før Candy var på vej mod næste springgruppe. Styrtet var 100% min skyld, Candy gjorde alt hvad hun kunne, som altid.

Men Candy var godt nok træt, da vi var færdige, hun orkede knap nok at spise den rugbrødslagkage jeg havde lavet til hende. Den gamle blev jo 26 år idag!. Så stolt af min skat, og havde det ikke var for de irriterende høkasser, havde vi været fejlfrie. Tænk at en pony på 26 år kan præstere det. Er så evig taknemlig for hende og de oplevelser hun har givet mig indtil videre. Candy længe leve, HURRA, HURRA, HURRA!!!

29-04-2013 - En af de værste dage i mit liv, du fik virkelig skræmt mig fra vid og sans Candy!
Det hele startede med jeg var på arbejde, og så ringede Mysse (staldejeren). Hun sagde at der måske var noget galt med Candy, da hun var MEGET stiv i bagparten og havde ligget ned det meste af dagen, og at hun næsten ikke kunne tvinge Candy op.

Heldigvis var der små 10 min. til vi lukkede, så jeg kunne komme derud hurtigst muligt. Jeg tænkte jo straks på det værste, og var så bange for at dagen var kommet til at hun skulle aflives. Imellemtiden skrev Mysse så, at hun havde fået Candy op og stå, men at det MÅSKE kunne ligne tarmslyng. En af de tidligere ungheste der havde stået derude havde også fået tarmslyng og havde ligget meget ned - den kunne desværre ikke redes.

Jeg kom så hjem og græd som en pisket hele vejen derud, mine forældre kørte mig heldigvis - ville ikke være alene hvis der skulle ringes akut efter dyrlæge osv. Da jeg kom derud stod hun bare og græssede på folden, og selvom jeg ikke kunne kalde på hende (Min stemme var helt ødelagt af gråd) kom hun mig i møde. Hun kunne godt gå, men var meget, meget stiv - især i bagbene. Mysse sagde så, at hun mente det var falsk alarm, og at hun nok bare var stiv pga. hun er gammel og fordi hun havde ligget så meget ned, MEN, at jeg for en sikkerheds skyld lige skulle tjekke om hun kunne ligge en hestepære. Hun mente ikke det var nødvendigt med dyrlæge, men at vi skulle se tiden an.

Så jeg gik tur med hende, striglede hende, trak hende rundt på banen, ude på folden i deres "toilet-area" og lagde endda sadel på, fordi hun plejer at "tømme sig selv" inden vi spænder gjord. Intet af det hjalp, men hun fik tisset og så kom der lidt slim ud. Efter et par efterhånden lange timer blev mig og Mysse så enige om, at det nok var falsk alarm, selvom hun ikke virkede helt som hun plejede. Men heldigvis var det ikke værre, og Mysse har indtil videre ikke skrevet noget idag, så det er rart at vide, at hun er ok igen.

Jeg håber ufattelig meget på at hun bliver frisk til pinsejagten, men nu må vi se tiden an.

08-03-2013
Nu er det efterhånden et godt stykke tid siden jeg sidst har erklæret min kærlighed til denne skønne pony, men ikke desto mindre elsker jeg hende stadig uendeligt højt.
Som jeg skrev i tidligere opdatering deltog vi i endnu en jagt, ja faktisk to. Den første var med Fyns Jagtrideklub, og vi var den mindste ekvipage. Hun klarede jagten og springene til UG, også selvom jeg måtte ned og smage lidt på den langelandske jord. Må indrømme vi havde lidt for meget fart på over et spring + jorden var blød og "dyb", MEN det var altså første gang hun "tabte" mig, og hun flyttede sig ikke en centimeter, da det gik op for hende jeg var faldet af. Et uheldigt styrt, men jeg bebrejder hende ikke. Og som om det ikke var nok, så trådte hun, dagen efter, i det éneste hul i miles omkreds og væltede igen - og BUM så lå jeg på jorden igen..
Ugen efter deltog vi i endnu en jagt, en hubertus oven i købet, hvor vi gennemførte og fik derfor vores første roset. Udover det lå vi forrest i opløbet det meste af vejen, indtil vi blev overhalet lige før mål, da jeg ikke ville presse hende til mere end hun kunne. Er så stolt af min skat, og håber inderligt på, at vi kan deltage i påskejagten om 21 dage..

Udover de to jagter, har vi også været på en lille ridelejr og holdt efterårsferie hos en af mine veninder. Ridelejren var super hyggelig, og hun i den lækreste og største løsdrift med den vildeste natur, naturlige drikkesteder og egen sø m.m. Vi var så heldige at vinde agility konkurrencen, og dermed vinde vores anden roset. Det meste af efterårsferien tilbragte vi hos min søde veninde Maja og hendes hest Tequila. Hun har hestene hjemme i løsdrift, 5 min. fra havet. Uden tvivl dejligt med en pause "på landet", frisk havluft og rideture i hyggelige sommerhuseområder - lige hvad vi trængte til.

Efter en hæsblæsende måned med en masse aktiviteter, gav jeg Candy noget velfortjent ferie, og begyndte for at ride igen i starten af April. Med andre ord; Candy fik lov til at være den muddergris hun i virkeligeden er, og ja, bare at være hest. Var kun derude for at fodre og hygge, og så gå en tur engang imellem. Derudover har hun ikke gået med dækken i år, så dejlig varm og tyk pels har hun også fået.

Nu er vi i fuldt gang med "genoptræningen" igen, og kan mærke på hende hun nyder at lave noget igen. I starten da jeg kun gik turer med hende, var hun så frisk, at jeg næsten ikke kunne holde hende tilbage - det er så skønt at hun, selv med mange år på bagen, stadig kan være frisk og vild.
Så sent som igår red vi dressur på banen, i det vildeste blæstvejr, og det gik langt over forventningerne. Hun søgte til bidet, og koncentrere selvom vinden nærmest kastede os rundt, og kunne fik alt til at larme og blafre faretruende.

Gang på gang minder hun mig om, hvor heldig jeg er, at have hende. Hun er så nem uanset hvad vi laver, og så medgørlig. Selv den lille pige i stalden (på 6 år) kan ride hende uden problemer, og løbe rundt med hende kun med et træktov om halsen. Hun er simpelthen så god af sig, så tillidsfuld. Har aldrig stolet så meget på en hest, og kommer nok aldrig til det. Jeg kan lade hende gå løs på banen, uden hun prøver at stikke af. Selv da hun stod og græssede ved indgangen til banen, vendte hun om, istedet for at forsætte og gå ind i stalden. Når jeg stopper hende på staldgangen bliver hun stående og venter, indtil jeg har taget sadel og hovedtøj af - også selv når staldejeren kommer løbende bagfra med fuld fart og klasker hende i røven! (Staldejeren troede hestene var sluppet løs). For andre lyder det måske latterligt, men for mig, er det de små ting som der betyder noget, dét at hun gør alting meget nemmere, og gang på gang beviser at jeg kan stole på hende; det er det der virkelig betyder noget.

Jeg ved, at det er en kliché, men jeg VED at jeg aldrig finder en som hende igen. Har jeg overhovedet nogen anelse om hvor heldig JEG er? Hvor finder man lige en pony som hende, og så til stort set ingen penge?! Nogle gange kan jeg ikke engang selv forstå det. Det bliver sgu svært, hvis jeg engang skal ud og kigge på ny hest/pony. Hihi, tror jeg kommer til at stille alt for mange krav til hesten, krav som kun Candy vil kunne opfylde. Jeg har også tidligere skrevet at jeg var utryg ved, at ride ved meget trafikerede veje - det er jeg ikke mere. Candy går næsten altid med løse tøjler, dog er rider vi med bid igen, men det er ikke fordi jeg er utryg ved hende.

Nåmen nu må jeg hellere se at runde af, har jo fået skrevet en hel roman, men der findes jo aldrig ord nok til at beskrive noget eller nogle man virkelig elsker. Imorgen går turen til Herning, det føles slet ikke som om der er gået et år siden sidst, men er da begyndt at glæde mig! Regner ikke med at købe noget særligt, men hvem kan ikke stå for et godt tilbud eller to?

25-09-2012: Så er det vist lige på tide, at jeg kommer med en opdatering!!
Mit og Candy har nået en masse i foråret, og sommeren.. Bl.a. startet vores første jagt, dog på hyggeholdet, men hun var FANTASTISK!
Der var tempo på hele vejen, og hun klarede det til langt over forventningen.
Hun klarede det endda så godt, at jeg lige siden har drømt om at starte endnu en jagt, men denne gang i "konkurrence".
Den drøm bliver opfyldt på søndag (30-09-2012).
Mig og Candy skal starte en jagt, arrangeret af Fyns Jagtrideklub, og vi skal springe 70 cm.
Håber hendes gamle ben kan holde til det, for lysten fra hendes side er der 100%
Ugen efter skal vi starte hub-jagt, arrangeret af Langelands Hestesport, hvor jeg planlægger at springe 50 cm., også i "konkurrence".
Jeg kan slet ikke komme ned på jorden, har så mange sommerfugle i maven, at jeg letter!!
Men udover det, har vi fået redet en masse stubmarker, og nydt sommeren.
Dog er jeg blevet lidt utryg når vi rider nær meget trafiktiekede veje.. Det kommer af, at Candy løb næsten lige ud foran en bil. Vi var lige redet over vejen og ned på stubmarken. Til højre for os er der en grøft, der adskiller marken og vejen. Så ud af det blå, beslutter hun sig for, at hun vil ned i grøften og op på vejen. HUN SKRÆMTE LIVET AF MIG.. Heldigvis nåede bilen at dreje, og der var ikke nogen over i den anden vejbane.
Siden da har jeg taget mig selv i, at være utryg når vi rider lignende steder.
Men det ændre ikke på at hun er verdens dejligste pony <3
Derfor gav jeg mig selv lov til at gi' os en ekstra stor årsdags-gave... En sadel.
Super lækker Bates sadel, 15 tommer - Kort nok til hendes ryg, bred nok til hendes mave og stor nok til min røv.
Frækkerten har også fundet ud af hvordan man tager styringen. Forleden tog hun, for første gang, hovedet mellem benen, og styrtede derud af.
Godt jeg skal ha' bid og martingal på til jagten..

Hun gør mig simpelthen så glad. I dag kom hun løbende ind til mig, og vrinskede endda.
Havde ikke været der dagen i forvejen, og så er det jo rart at få bekræftet, at hun rent faktisk har savnet mig <3


05-04-2012: Nu er foråret endelig på vej!!
Candy nyder ihvertfald de varme dage uden dækken.
Her i påskeferien får vi redet rigtig meget tur, specielt i skoven og til vandet - Og det er på trods af at jeg slet ikke kender skoven, også selvom vi har været der mindst 100 gange med andre fra stalden. Heldigvis har Candy end bedre stedsans end mig :-)
Forleden red vi med en hulahopring, ligesom man rider med cordeo, og hun gik meget bedre end forventet.
Det tog lige små 10 min. før hun forstod signalerne helt korrekt. Vi kunne lave små lækre 8-taller og andre diverse øvelser helt uden problemer. Hun forstår mine signaler meget bedre med hulahopringen end med en cordeo.
Vi sprang også, og sikke min pony dog sætter stort af!!, burde egentlig være vant til det, men uden sadel er det noget helt andet :-D
Det er vist lidt for lang tid siden vi sidst har redet uden sadel, bortset fra idag og forleden.
Men her til morgen var vi igen en tur i skoven og ned forbi vandet, og det var et sindsygt dejligt vejr!!
Solen skinnede fra en skyfri himmel, og vandet var spejlklart.
Det var en super lækker afslapnings-metode, og Candy nød vist at få blive kølet af og få lov til at plaske rundt i vandet.

Jeg elsker den pony så højt, og håber inderligt at vi får mange gode år endnu!!<3

24-03-2012: Så kom min fødselsdag, jeg er nu officielt 15!!
Det blev fejret med en rigtig god tur i skoven sammen med Sarah, men ingen roser uden torne - Desværre.
Denne gang fik hun ødelagt sin trense (som jeg også har forvandlet til en sidepull), så nu har jeg intet at ride med, udover min rebgrime.
Red for første gang efter det nye år med bid, det var udelukkende på grund af at Candy har fundet nye sider af sig selv, og det kan nemt blive til fare for os selv og andre.

MEN vi vil bestemt øve os, så vi forhåbentlig kan ride uden bid til sommer - hvor vi skal ud og gi den gas på stubmarkerne.

Efter turen hyggede vi på banen i det dejlige solskinsvejr; Risse og Candy gik og græssede banen ned for ukrudt, Birk og Ene tullede rundt og mig og Sarah sad og åd os fede i karameller.
Senere hoppede jeg lige op og tog et par spring på hende UDEN NOGET UDSTYR, kun for sjov - Hun var bedst på venstre volte.. hihi

Kunne ikke ønske mig en bedre fødselsdag!!

22-03-2012: Så er det snart 2 uger siden jeg var i Herning!!
Det var super fedt, og hun fik en masse nyt udstyr (Tjek album).
Idag har jeg haft dyrlæge og smed til hende, hun har fået rapset tænder og fået forsko på.
Hun var så sød da hun blev bedøvet, hun stod bare og hvilede sit hoved hos mig.
Det er rigtig lækkert, og hun er slet ikke ømfodet mere, undtagen lidt på bagbene - Det må vi se på næste gang.
Desværre er hun blevet rigtig klodset her på det sidste, så vi får vores små snubleture engang imellem - Heldigvis er der ikke sket noget alvorligt endnu.
Hun er også skiftet over til regndækkenet nu, og vil begynde på at smutte derud i frikvarteret og tage det af hende, så hun kan nyde det gode vejr!!
Vores forhold er også blevet bedre her på det sidste, kan mærke hvor afhængig jeg er blevet af hende, og hvor afhængig hun er af mig. Nogle gange kan hun godt finde på at blive lidt muggen, hvis jeg en dag ikke nåede ud til hende.

Vi rider stadig bidløst, men tror jeg blir nødt til at putte et bid i til sommer, for at kunne holde hende.
Vi var på en rigtig hyggelig tur forleden, inkl. et par gode galopturer, og der var hun lidt for stærk.
Men til gengæld er kiloene ved at rasle af = DEJLIGT!!

KUNNE IKKE VÆRE MERE LYKKELIG END JEG ER SAMMEN MED HENDE!!!

03-03-12: Så er der planlagt ridelejr med Sarah og Risse!!
Glæder mig + At lige nu er der kun én uge til jeg skal til Herning og ha' noget godt til tøsen!!
Vinterferien har været vild sjov, og vi har fået redet en masse - bla fastelavnridning.
Vi var indianer, og Candy fandt sig rigtig pænt i at blive malet i hovedet (med kridt) og klædt ud.
Nu glæder jeg mig bare til sommer, men det er bare superlækkert at det allerede er længere lyst!!
Candy - Hvor har du været hele mit liv?

31/1-12: Candy og jeg er blev 1/1-12 et bidløst par. Har stadig ikke noget imod at ride med bid, synes bare at Candy skulle på en form for "pension" og bare have det godt så længe jeg har hende.
Hun er bare perfekt til det, kan både ride i cordeo, rebgrime og grime med ét træktov. Hun reagere rigtig meget på vægt og tryk så hun er så nem, tror også hun selv nyder det. Nu må vi se om jeg kan holde hende til sommer når vi skal på stubmarkerne.. Hihi..

Jeg overtog Candy 26. Juni 2011, efter første gang at have se t hende 21. Juni.
Kommentér på:
DSP Snekkerups Candy
Annonce