{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Hedegårdens Chanell 2008

2.460 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Fie Nielsen
Kvinde | 27 år | Oprettet: 10. sep 2004


Dansk Varmblod Hedegårdens Chanell

Fødselsår:
2008
Højde:
167 cm.
Temperament
Opmærksom.
Gangarter
Stævner
Hun går pt. LA på c-niveau.
Stamtavle
Far:
Churchill
Farfar:
Cicero
Farfars far:
Cor de la bryère
Farfars mor:
Ligustra
Farmor:
Ziska
Farmors far:
Romino
Farmors mor:
Ohio
Mor:
Rejera
Morfar:
Cezaro
Morfars far:
Cantus
Morfars mor:
Erle
Mormor:
Jera
Mormors far:
Cavalier
Mormors mor:
Wjera


Køn
Hoppe
Bemærkninger
Chanell er en lille fin hoppe på 3 år, med en smuk rød farve, lækre lange ben og et kønt lille hoved! Jeg fik hende i gave af min svigerfamilie i Maj måned 2012 - Verdens bedste gave!!

Hun er avlet af mine svigerforældre, så jeg har kendt hende siden hun var knapt 1 år. Og jeg har altid haft et godt øje til den lille røde sag.

Chanell er meget kontaktsøgende og menneskeglad. Når først man har vundet hendes tillid, er hun villig til at gøre mangt og meget for en.

Hun blev gjort ryttervant i 2011, hvilken hun tog i fin stil! Jeg har siddet på ryggen af hende i longen to gange, og hun er en fornøjelse at sidde på - Man kan rigtig mærke at her har man en arbejdsvillig og ærlig hest! Så jeg glæder mig rigtig meget til at få hende hjem og arbejde med igen :)

D. 16.08.2011
Så er Chanell kommet hjem fra sommergræs og er rykket ned til mine forældre hvor hun skal bo fremover. Hun har virkelig taget et ryk i løbet af den sidste måned, og er faktisk vokset helt fra hinanden - Så køn er hun ikke lige pt. Hun er blevet longeret lidt for at komme igang og for at vænne sig til at være i hænder igen.


December 2011
Jeg har haft mulighed for at arbejde lidt med Chanell i løbet af den sidste måneds tid. Hvilket har resulteret i at hun nu kan rides rundt alene i skridt og trav. Hun fangede signalerne overraskende hurtigt og er en fornøjelse at sidde på ryggen af! Så nu skal der arbejdes noget balance og styrke ind i hende, så vi kan tage fat på galoppen også. Hun har simpelthen sådan et godt hoved! Tager det hele i stiv arm og er super nysgerrig og kontaktsøgende, hvilket gør det hele meget nemmere.

Maj 2012
Jeg har haft arbejdet meget mere med Chanell, hun kan nu rides rundt i skridt, trav og galop på begge volter. Skridtes og traves over bomme og hun har også været med på tur. Hun arbejder villigt og med stor lyst og lægger sig ligeså fint til, ude foran.

Inden det officielle ejerskift, var aftalen at Chanell skulle igennem en handelsundersøgelse. Der var desværre en mus på røntgen, som skal fjernes inden jeg må gå videre med hende.

Jeg har netop bestilt tid til hendes operation, så d. 6 juni 2012 skal hun under kniven. Så skal der gå 8 uger også må jeg igen begynde at arbejde med min lille prinsesse!

August 2012
Chanells operation forløb rigtig fint og uden komplikationer. Hun har netop overstået sine 8 uger og jeg er så småt gået igang med hende igen. Jeg kan kun gentage mig selv, for endnu engang har hun udvist en kæmpe arbejdslyst og lærevillighed, hun er så nem! Jeg havde hende i longe en enkel dag, men hun var ikke til at styrer pga. det store energioverskud. Så jeg besluttede istedet at starte genoptræning med let ridning, for at kunne bevare kontrollen.
Jeg har gjort hende ryttervant og tilredet hende med springsadel, men synes ikke jeg kan få den rette opstilling i denne, så derfor er jeg gået hen til dressursadel. Hun har ingenting sagt til den og går rundt som om hun aldrig har lavet andet :-)
Første dag jeg skulle ride hende efter pausen, sadlede jeg hende op derhjemme, første gang med dressursadel, steg på nakken af hende og red over på rideskolen - Uden problemer!
Hun begynder efterhånden at lægge sig lidt mere til og søger fornuftigt ned i skridt og trav. Galoppen venter vi et par uger med, så hun kan få bygget muskler og balance op først.

Chanell er en Juli hoppe og har altid været lidt bagud rent ekstreriørmæssigt. Hun har været ranglet og ikke specielt køn. Men her imens hun har stået stille pga. operationen har hun ligeså stillet vokset sig mere harmonisk. Og i hendes alder af 4 år begynder hun endelig at ligne en rigtig hest, og lægger ligeså stille plag-udseendet på hylden :-)

November 2012
Det går ligeså stille fremad med Chanell. Vi er begyndt at modtage dressur undervisning ved Mathias Tourbier hver anden Tirsdag, og det giver os virkelig meget! Hun har ligeså stille lagt flere muskler og fået noget mere balance, så tingene bliver nemmere og nemmere - Selvom galoppen stadig driller lidt engang imellem.
Der arbejdes bl.a. på at få hende til at række sig mere frem og ned, så der kommer et bedre sug på tøjlen. Hun har rigtig meget tendens til at bare at gå og putte sig. Hvis man forsøger at rette på hende, så kommer den røde kælling frem i hende, og hun spænder op istedet for at tage imod hjælpen ;-)

Chanell er også blevet løssprunget et par gange, og da det så ud til at ideen var fesen ind, tog vi afsted til springundervisning. Det foregår hos Lena på Birkedommergård. Vi har på nuværende tidspunkt kun været afsted en enkel gang, men Chanell tog det med stort overskud og ro! Hun gloede ikke men tog det hele rigtig cool! Jeg glæder mig til at komme afsted med hende igen.


Kommentér på:
Dansk Varmblod Hedegårdens Chanell