{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Arabisk fuldblod (OX) CA Loke OX 1992

1.611 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Arabisk fuldblod (OX) CA Loke OX

Fødselsår:
1992
Højde:
154 cm. stg.
Temperament
På stald: Han er altid rolig og fattet, der skal meget til at hyle ham ud af den :) Dog kan han ikke så godt lide at være alene, så står han og tripper rundt og pruster, dog ikke noget man ikke kan styre.

På banen: Han har meget tænding på banen generelt. Især når man rider ham med sadel og bid, så ved han at han skal lave noget og bliver let ophidset. Han er dog aldrig ustyrbar og han lytter altid til sin rytter. I cordeo øver vi pt. afslapning, og det går så godt at jeg faktisk har redet i sadel/hovedtøj og haft en afslappet og arbejdsvillig hest :)

Han er ikke bange for noget. Store biler, traktorer i ridehallen, mærkelige lyde fra flagrende plastik, blæst eller andre løbske heste, er han totalt kold overfor.
Dog bryder han sig ikke om piske. Jeg rider aldrig med pisk, men hvis en anden gør og vifter lidt med den foran ham, så bliver han urolig, men igen, aldrig noget man ikke kan kontrollere ;)
Gangarter
Han har gangarter som en typisk OX Araber. Vil sige middel.
Dog har han en lækker jog, når han vil :)
Stævner
Fra 1999-2002 var han kåret som DK's bedste westernaraber.
Han har deltaget i mange store konkurrencer i Barrel-racing. Og har også startet Pole-bending, Reining og Pleasure. Han har dog aldrig startet med mig :)
Stamtavle
Han er født d. 23 marts 1992.

F: Zaraf OX+ 443
FM: Zbroja
FF: Shaker El Masri
FFM: Zebeda
FFF: Morafic
FMF: Kord
FMM: Zlota Iwa


M: Zenza OX 921
MF: Wn Oquendo OX+ 566
MM: Europa
MFF: GG Samir
MFM: Tinyenaira
MMF: Na Zdrowje
MMM: Subeida
Køn
Vallak
Men han går med hopper, som førehingst, så han er lidt hingstet i omgang, nogle gange.
Bemærkninger
Loke, the Arab, er en ældre herre jeg nusser/tuller lidt rundt på et par dage i ugen :)
Han ejes af ham der ejer stedet hvor min kærestes hest Noodle står :)
Han er en gammel barrel-racing hest af egyptisk/polsk galopafstamning. Men meget flink, dog kan han sagtens tændes og så mærker man ikke alderen :D
Som typiske barrel-heste har en et ret højt 3. gear (galop) :p Så pt. tuller vi bare rundt i skridt og trav (jog) og lærer hinanden at kende/for kondition og sådan :p
Han er som arabere er, meget følsom, og han er enormt behagelig at ride, da han blot skal have meget små signaler.

(Og nej, jeg er ikke "engelsk" rytter på ham, så opstillingen er ikke til dressur, ;) )

Er begyndt at ride ham bidløst, hvilket er fantastisk :)

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_- ¤

23/07-11
Han søger fint ned på den bidløse. Vi prøvede øvelser med bremsen og tog endda lige en lille galop! (Det skulle jeg ikke spørge hr. Lucky Luke om to gange da!) :D
Jeg lod ham løs i ridehallen, og han travede/galoperede lidt rundt. Jeg kunne kalde på ham og stoppe ham kun for hånden (se billed), :) Blev så glad! Han er også begyndt at gå mig i møde på folden, i går i trav!

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_- ¤

D. 02/10-2011, update.
Igår red jeg på Loke med cordeo for første gang! Alle vores "stop for stemme og vægt"-øvelser havde båret frugt og han var simpelthen så lydhør.
Aldrig har jeg redet en hest med denne følelse bagefter, alle de sommerfugle i maven :o) At se hesten sænke hovedet, smaske og lytte efter min stemme og mine instrukser, at være samarbejdsvillig og rolig.
Vi kunne endda lave en roll-back i skridt og ét skridt tilbage. Vi travede også lidt og lavede stop direkte fra trav.
Vi galoperer stadig ikke så meget, da min ryg ikke helt kan holde til det uden sadel og at jeg lægger mere vægt på tillidsfuldt samarbejde og lydhørhed end på "fart over feltet" ;o) Jeg vil hellere (og tror Loke er enig) have en super perfekt skridt tur som emmer ro og harmoni, end en ukontrolleret "jordetur" uden kontrol og balance. Galloppen skal nok komme, han kan og jeg kan, vi skal bare lære at kunne sammen! ;)

13/3-2012
Det går bare mere og mere fremad med Loke og jeg! :) Vi har fået en "ny" sadel og den er bare super at ride i! Så nu hvor jeg sidder bedre og pænere, så skal vi træne dressur/pleasure! Loke er begyndt selv at søge ned og løfte i ryggen, og bære sig selv. Det er skønt at han ikke længere tænker trav = spæne afsted og slå i galop! Nu jogger han stille derudaf med flot velvet hals og høj ryg, med halen højt.
Dog er vi nået dertil, hvis vi skal træne galop. Vi øver bravt at galop ikke er "barrel-galop" og at der findes en version af galop der er mere stille og samlet ;) Han bliver så glad når han får lov at galoperer, at han tit sætter af i en ordentlig serie bukkespring, hvilket vi også liiiiige skal have under kontrol inden vi er super-dygtige :) Hehe, heldigvis giver westernsadler lim i bagdelen, så jeg er aldrig fløjet af ham :)
Forleden havde jeg den store optur, at i stedet for at reine ham til at stoppe igen fra galop, da kunne jeg blot sige "hooo" og så stoppede han sgu! :D Dygtig araber-pony! <3

I <3 Loke!
Kommentér på:
Arabisk fuldblod (OX) CA Loke OX
Annonce