{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Quadrifóglio 2002

4.116 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

-Ellen .
Kvinde | 30 år | Oprettet: 27. sep 2008


Dansk Varmblod Quadrifóglio

Fødselsår:
2002
Højde:
Cirka 167 men syner en del større :-)
Temperament
Det er meget forskelligt!
På rigtig mange måder er hun jordens sødeste hest. På staldgangen kan du kravle rundt omkring hende, under maven osv, uden hun siger noget til det. Men når du går med hende skal der helst være hingstekæde på! Hun leder tit efter en undskyldning for at lave lidt ballade. Sådan er hun også når man rider... men er man lidt vågen og over hende, er der ingenting. Hun er en klog hest, og ved godt hvornår hun skal yde og hvornår hun kan slappe af. På opvarmning til stævner mm., så er hun tit bange for de andre heste og glor en del men så snart man rider på banen ved hun godt at nu skal hun yde! OG DET GØR HUN 110% !
Gangarter
Haha, de er ikke noget at prale af.
Hun er rigtig springhest!
Overbygget bagi, så hendes galop er kæmpestor, man bliver bare skudt af helvedes til! Den første uge jeg red hende, var mine lår helt ødelagte og krampeagtige af at klemme sig fast hehe:P
Stævner
LB-LA

Den dag jeg rider min første sejr på Q hjem er mit mål nået <3 Fra ingenting til alting, vi har kæmpet os til det i stedet for at få det hele forærende!
Stamtavle
Hun er efter Quebec (Quidam de Revel osv) og har Furore til morfar. Hendes mor er B-hest i spring..
Køn
Hoppe med et MEGET stort H!
Bemærkninger
Vores alle sammens Q, som efterhånden er ret berømt pga. hendes navn som igen kan udtale. ;-)
Kan så fortælle at det udtales KVA-DRI-FOG-LI-O og betyder firkløver på italiensk.

Q har vi selv avlet. Hun er efter en hoppe min mor købte engang som ingen ikke rigtig troede på. Den endte så med at gå MB og blev B-hest.
Quas var dens første føl, efter Quebec, Viegård Stutteri's berømte springhingst med det meget specielle sind. Quebec har gået S med Thomas Velin i sadlen og hans far Quidam De Revel er der oftest ikke nogen der er i tvivl om, hvem er.

Q har været redet af forskellige ryttere igennem hendes tid som ridehest, med meget blandende resultater.
Sidst har hun været lånt ud og da hun kom hjem var det en meget anden hest vi fik hjem, end den vi sendte afsted.
Gnisten i hendes øjne var væk - den hest der tidligere kunne finde på at eksplodere i bukkespring af glæde over at blive sat i galop, ville ikke engang trave. På staldgangen hvor hun tidligere kunne være drøn irriterende fordi hun skulle have næsen ned i alt og se alt hvad der foregik omkring hende, stod nu som en gammel slidt rideskolehest med halv-lukkede øjne som om hun lukkede verdenen af. Hun manglede vigtige muskler (bagpart især da hun er overbygget), havde rigtig meget underhals, ville ikke læsses og ja.. Det var ikke den Q vi kendte. For på trods af at vi har haft vores kampe med denne hest på grund af hendes temperament, så skal hun have lov til at have lidt gnist, hun skal have lov til at arbejde og føle glæde under rytter så livet ikke bare bliver en sur pligt. Men det værste af det hele var..
Hun ville ikke springe. Den hest der tidligere var sprunget ud af hegn, løbet afsted med diverse ryttere fordi den blev så glad når den så en pind, ville nu ikke engang i nærheden af en bom på jorden. Engang var Quas' motto "jo højere jo bedre". Med Thomas hoppede hun uden at blinke 145 på trods af alt det grundridning hun manglede. Men nu ville hun ikke mere..Dette var tredje gang en rytter havde splittet hende af og vi troede virkelig at nu var det slut - den stjernehest som havde oplevet modgang siden hun blev redet til, og alligevel kæmpet sig igennem det, hun ville nu ikke mere, nu havde hun givet op..

Men gudskelov tog vi fejl.
Efter noget ridning herhjemme for HELT løs tøjle og ganske lette hjælpere begyndte hun at reagere. Med god tålmodighed og forståelse fra Thomas' side af på springbane fik hun ligeså stille lysten tilbage. Det stod klart at Q var i bedring men der var meget lang vej tilbage...

Alle har altid stillet spørgsmålet hvorfor jeg ikke selv red Q og til dette var der et meget enkelt svar. Hvis blot jeg havde tal på alle de gange hun har kylet mig af, rendt med mig og eksploderet i et "anfald".. Men i sommeren 2011 blev der lavet om på dette, da jeg i ren og skær protest og trods valgte at tage på ridelejr på Stall Melby. De holder hvert år en stor sommerlejr med rigtig mange deltagere fra især norge, og min forældre lod mig tage med sammen med Quas. Jeg havde ingen forventninger, krydsede bare fingre for at hun ikke smed mig alt for meget af så jeg ikke blev gjort helt til grin.
Men dette blev starten på et helt fantastisk eventyr som ingen havde drømt om kunne ske!

Jeg fik hjælp til mine problemer med Quas og endte ud med at ride stævne weekenden efter og fik en delt 12. plads i en LB** ud af cirka 67..Et stævne jeg aldrig nogensinde vil glemme..

Nu rider jeg så selv Quas. På blot to stævner og i alt 5 klasser blev jeg kategori 2 rytter. Det skal lige siges at der aldrig har været tvivl om at Quas er en hest i særklasse når det gælder konkurrencer, men jeg lider meget stærkt af dårlige nerver.. Vi kæmper med det, og på Q føler jeg mig mere klar til konkurrencebanen end nogensinde før. <3
Hun er en b*tch herhjemme. Hun eksploderer lige pludselig ud af det blå, men det er på en god måde det er en god energi og glæde der ligger bag det... Jeg følger 110% mit instikt med den her hest, for ingen tvivl om at hun kan blive god, mere hun allerede er, men accepterer man hende ikke så accepterer hun heller ikke dig.. Hun er en fighter uden lige og det vil altid forblive et mysterium hvordan de fik hende knækket så meget.. Hun er verdens bedste makker på en springbane og forstår ikke at man ikke har valgt at vise lidt mere forståelse for hendes væsen...
Det er den pris der følger med at have så god en hest.. De skal syntes det er sjovt og så må man være lidt ligeglad med at det ikke er den traditionelle træning med dressur alle ugens dage, med undtagelse af dem hvor man springer.

Jeg rider ALDRIG en times dressur på Q... Jeg konditionstræner, træner føling for hjælpere og sørger for at hun ikke er stiv med at ride en masse schenkelvigninger, versader og små volter i skridt. Det er lidt utraditionelt, men jeg må indrømme at jeg har stor respekt for at en af de få ryttere Q altid har accepteret har været en galoprytter. Netop fordi at så blev hun ikke hevet i munden, pakket helt sammen i diverse hjælpetøjler og hold fast i en hård hånd..
Det misforstår mange ved den her hest. Hun kan godt være lidt stærk og lidt langsom til at reagere men hun er så fantastisk godt redet som unghest at de "gode manerer" kan RIDES frem i stedet for at TVINGE dem frem.. Forstår man Q og accepterer hende så har man en makker for livet... Selvom vi har vores dårlige dage hvor jeg må ned og kysse jorden så nyder Q igen at være ridehest og at blive nusset om - hun står nysgerrigt og følger med på staldgangen, springer helt fantastisk og GØR det bare så meget for MIG uden jeg skal tvinge hende.. Der kommer da sikkert nok nogle ting og problemer vi ikke selv kan løse med min lettere alternative ridning men så tager vi det til den tid.
Der er endnu ikke noget der har været "normalt" og traditionelt med den her hest så har på fornemmelsen at det aldrig bliver det.. Men hun har igen lysten og glæden og det er det aller aller aller vigtigste <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Quadrifóglio
Annonce