{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Tinghøjs Surprise [Himmelhest] 2011

3.402 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Helene
Kvinde | 30 år | Oprettet: 7. aug 2011


Pinto Tinghøjs Surprise

Fødselsår:
2011
Højde:
Han er 119 stg som 3 måneders :D <3

Så er han lige blevet målt idag d. 16/9-2011 og han er 128 stg! .. Han vokser og vokser!! :o <3

Så er han blevet målt idag d. 6/2-2012 og han er 136 stg :D !!!
Temperament
Surprise er et meget nysgerrigt føl, og meget interesseret i nye ting. Aldeles ikke bange af sig, kun hvis noget nærmer sig meget hurtigt mod ham. Han er meget venlig, og han har været i hænder fra 1. dag. Så han er rimlig velopdragen, og ved allerede nu hvad han må og ikke må. Men self. skal der prøves grænser af en gang i mellem, det kan man jo ikke undgå :)

6/2-12 - Han er bare blevet rigtig hingstet!!.. Nu skal han sku snart kastreres ! :D
Gangarter
Han har ikke så store skridt endnu, men han er meget langbenet så det skal nok komme :).. Hans trav, er meget yndefuld og svævende.. Og galoppen er virkelig god og ren :D
Stævner
Han har ikke startet nogle stævner endnu, og ved ikke om han kommer til det, da jeg mere er hyggemenneske :)
Stamtavle
Moderen er brændemærket DV, men vi ved desværre ikke hvad hendes navn er, eller hvor gammel hun er..
Faderen er ukendt hele vejen igennem, alt andet end størrelsen :)
Køn
Han er en utrolig rolig og tålmodig hingst, men da jeg ikke skal bruge ham til avl, kan jeg lige så godt få ham kastereret. :)

D. 22 feb; Idag blev han sku kastreret!! <3
Bemærkninger
Han er min hest, og jeg har købt ham af tidligere ejer som har moderen.. Lige nu står han stadig hos tidligere ejer, men så snart han er vænnet fra, skal han et andet sted hen .. :) Glæder mig til at komme ordenlig i gang :)

Fredag d. 9/9-2011 - Idag er Surprise begyndt at spise rigtig følfoder! :D <3

14/9-2011 - Idag tog sælger fat i surprise og valgte at NU skulle han lære at blive trukket.. Det blev en lang kamp, håber lidt at det virkede..

16/9-2011 - Det hjalp sku at sælger lige tog fat i ham.. (Han led ingen overlast) .. Han går pænt efter mig og følger mig uanset hvad :D


i torsdags blev Surprise endelig flyttet fra mor, og sælger.. :D

Det tog 1½ time at læsse ham i trailer, så han var godt træt, og jeg havde rimlig ondt i min krop.. Men nok om det..

Da vi kommer til det nye sted efter 10 min. kørsel, vrinsker han til de andre heste, og han får lov til at snuse til gejser (Stor vallak), max (shetlandsvallak) og dysse(Stor hoppe) :D .. Det var bare godt at se ham reagere stille og roligt på de nye heste :D ..
Han skulle stå i boksen ved siden af dysse, og han faldt bare så godt til efter 15 min :D .. Han kom kl 16:30 ca, så de behøvede ikke at komme ud den dag :D ..
Da ejeren af stedet og jeg kom ud for at kigge til hestene, efter aftensmaden, ligger lille surprise allerede og sover trygt i boksen.. Men han vågner så da vi tænder lyset, og rejser sig forsigtigt op og kigger på os :D

Så vi siger lige hej og så sniger vi os ud igen.

Så i fredags, skulle han ud sammen med de andre, men vi startede med at tage dysse ud i træktorv sammen med surprise.. Men fordi dysse er i brunst og hun er kærster med den store vallak, er hun lidt oppe på dupperne, og kommer i ren forskrækkelse til at sparke til surprise.. :( Men der skete ikke noget, han hævede ikke op og han rykkede bare 2 skridt tilbage.. Han flippede slet ikke ud! :D
Når men dysse var så urolig, at vi hentede lille max i stedet for.
Og så blev de ellers trukket rundt i hele folden, og da vi slap dem, ræsede de rundt på hele folden og lavede glædeshop ;D .. Og lille surprise løb lige i hælene på max, som løb lige mod leddet :o ..
Og 1 m. fra leddet drejer max skarpt til højre, men det når surprise ikke at se, så Vupti, så var surprise ude af folden, og leddet var gået i stykker ;o (Skal lige siges at stedet ligger ud til en kæmpe hovedvej, som er MEGET trafikeret).. Så jeg var helt sikker på at det skulle gå galt.. Men heldigvis stod surprise bare og gloede på mig.. Så kom datteren af stedets ejer, og fik fat i ham, for han var tættest på hende, *Puha* .. Så vi fik lavet leddet, og så prøvede vi igen, og denne gang gik de bare og græssede stille og roligt :D .. og det gik så godt så vi lukkede Dysse og Gejser ud til dem, og lille surprise blev jagtet lidt rundt, men max var værst til det (Selvom de lige havde gået og hygget sig) for Dysse var jo max's hoppe før gejser kom.. Så til sidst lukkede vi max ind, for ellers ville surprise ikke få fred.. Men det gik godt,, Surprise skulle bare ikke komme for tæt på :D..

Så blev det lørdag, og vi lukkede de store kærester ud først (Dysse og gejser) .. Og så kom surprise og max.. Og der var ingenting overhoved! Max prøvede lidt at jagte surprise lidt, men surprise tog det bare så cool, og løb med halen i vejret, og hoved højt somom; "haha jeg er bare hurtigere end diiiiiiig" Og så kom gejser faktisk og jagtede max væk fra surprise :D .. Så dejligt at se :D ..

Og idag søndag, har der ikke været noget som helst .. Surprise har bare taget det hele så cool.. Han er virkelig god, og han har slet ikke været gået i panik på folden eller noget ! :D Og han kommer tættere og tættere på hestene :D .. Så snart er han en del af flokken, og det er bare så rart :D ..


Historien om hvordan jeg mødte surprise;
Jeg kender en hestehandler, som jeg før har handlet hos..
Jeg køre forbi ham HVER dag, da han ligger på vejen til mit arbejde.. En dag ser jeg et lille plettet føl, en lille bitte skid..
jeg kører forbi hver dag i en uge, og til sidst bliver jeg bare nød til at vide lidt om den søde lille pruhest der stod hos hestehandleren.. Så jeg køre derind, og siger hej osv.. Snakker lidt med hestehandleren, som fortæller mig at han er født for 2 måneder siden og moderen er DV, og faderen er ukendt.. Det viser sig at hestehandleren havde købt hoppen på et marked, hvor hun var helt udsultet og mager.. Og han tager hende så med hjem, feder hende lidt op, og en dag VUPTI stod der et lille føl i boksen, ikke mere end en måned siden at hestehandleren havde fået hoppen hjem.. INGEN vidste at hoppen var drægtig, fordi hun var så tynd som hun var..
Nå, men jeg aftaler med hestehandler at jeg gerne vil have lov til at komme engang i mellem og kigge til den lille fyr, før jeg bestemmer mig for om jeg vil have ham eller ej.. Så HVER dag kører jeg derud, og jeg spørger hestehandler om han ikke snart skal til at have noget foder.. Nej, han får bare noget brød som de andre, siger han.. Så jeg købte noget følfoder, og kørte ud og fodrede ham morgen og aften hver evig eneste dag..
En dag spurgte jeg hvad hestehandler forventede at få for ham?.. Jamen ca. 13.000 kr, men fordi det var mig kunne jeg få ham for 4000 kr.. Så jeg lånte pengene af banken samme dag, og kørte ned og betalte, da jeg hørte at en person jeg virkelig HADER, havde budt 8000 kr for ham.. Vupti så var han min! .. et stykke tid efter blev han flyttet ud til en rigtig sød kvinde hvor der stod 3 andre heste :D

Det var historien om hvordan jeg fik surprise :D



14/11-2016 måtte jeg sige farvel til min bedste ven og mit et og alt :'(
Tak for alt skønne dreng, vi ses på den anden side <3
Kommentér på:
Pinto Tinghøjs Surprise
Annonce