{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Silja fra Egeballegaard 2004

3.810 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Maria L
Kvinde | 31 år | Oprettet: 7. aug 2011


Islænder Silja fra Egeballegaard

Fødselsår:
2004
Højde:
141 cm
Temperament
Lidt over middel vilje.
Silja er en hest for sig selv! Hun har en fantastisk evne til at virke som en sød prinsessehest, mens hun snor alle om sin lillefinger. Hun er en hoppe med stort H, men hun har et fantastisk sind. Hun er rolig på sin helt egen måde, når man tror hun er mest rolig, springer hun til siden, fordi hun bliver bange for noget, som regel en blomst eller en knækket gren..
Hun er en meste sensitiv hest, som reagerer på mit mindste vink.
Gangarter
Skridt - lækker stor skridt, med godt tempo. Er også begyndt at træde ordenligt ind under sig. Højest opnået karakter: 6,0

Trav - i starten havde hun meget svært ved traven, men hun er virkelig kommet efter det! Hun har en rigtig fin trav med meget svæv, og godt tempo. Højest opnået karakter: 5,5

Tölt - hun tölter som en drøm! Kan tölte her fra og til verdens ende! Hendes tölt er ren og fin. Dog skal vi have sat mere tempo på, samt højere løft. Højest opnået karakter: 4,5

Galop - en KÆMPE galop, med flotte store bevægelser! tager pusten fra en! Kan både springe an fra tölt og trav.. Hun kan også galopere langsomt og fint på volter. Højest opnået karakter: 5,5

Pas - ikke trænet, men ligger lige for. Hun har taget den én eller to gange.
Stævner
Skeifa's Træningsstævne d. 31/3-12:
Skridt: 5,5
Trav: 5,0
Langsom Tölt: 4,5
Galop: 5,0
Det gik super fint! Det var første gang nogensinde, så det vigtigste var ikke gangarterne, men at hun tog det så pænt. En rigtig prinsessehest!

Litur's træningsstævne d. 22/4-12:
Skridt: 6
Trav: 5,5
Langsom Tölt: 4,5
Galop: 5,0
Det gik super fint :) Dog kal vi har arbejdet meget med tölten, og formen :)

Knurreborg April 2012:
4.5 udtagelse
Skridt: 5,5 - 5,5 - 6,0
Trav: 5,0 - 4,0 - 5,0
Tölt: 4,5 - 4,0 - 4,0
Galop: 5,0 - 5,0 - 5,5

4.5 B-finale:
Skridt: 5,5 - 5,5 - 5,0
Trav: 5,0 - 5,0 - 5,0
Tölt: 3,0 - 3,2 - 3,0 (der var en der brugte Silja's bagdel som stopklods, så hun røg helt ud at takt)
Galop: 5,5 - 5,0 - 5,5

T8 udtagelse
Tölt v. volte: 4,5 - 4,5 - 4,5
Tölt h. volte: 4,0 - 4,5 - 3,5

T8 B-finale
Tölt v. volte: 4,0 - 4,0 - 3,5
Tölt h. volte: 3,5 - 3,5 - 4,0


Planlagte stævner:
Orelund 2012
Stamtavle
Far: NO1994111117 - Þor fra Frøvik
Mor: DK1990207312 - Mjálhvítt fra Isafold
MF: IS1967136480 - Blöndal frá Stafholti

Hun har rødt hestepas, og komplet stamtavle :)

BLUP:
Hoved 97
Tölt 99
Hals 96
Trav 101
Ryg 94
Pas 101
Proportioner 100
Galop 102
Benkvalitet 95
Vilje 99
Benbevægelse 100
Form under rytter 100
Hove 104
Skridt 96
Man og hale 101
Rideegenskaber 100
Bygning 97
Langsom tölt 99
Total 99
Køn
Hoppe - og en smuk en af slagsen!
Bemærkninger
MIN OG SILJA'S HISTORIE;
Da jeg i 2011 var ude og kigge ved det fynske dyrskue, kom jeg til at savne at have hest. Jeg sagde til min veninde, at nu var det tid til at jeg skulle have hest igen. Samme aften begyndte vi at kigge på nettet. Denne gang ledte jeg efter en vallak, da jeg havde haft en hoppe. Vi fandt nogle stykker som vi ringede på, men nogle var solgte og andre var ikke spændene alligevel. Jeg ringede på en sort vallak, og aftalte med sælger, at jeg skulle komme og kigge får dage efter. Min veninde tog med, og vi kørte den lange vej fra Odense til Vojens, for at kigge på hest. Den sorte vallak som jeg egentlig var kommet for at prøve, var ikke noget for mig, men han havde én mere han synes jeg skulle prøve. Vi hentede hesten, sadlede op, og jeg så ham ride hende. Da jeg selv kom op, var jeg ikke i tvivl, det var MIN hest jeg sad på. Jeg fik lov til at ride en tur alene på hende, og da jeg red afsted, var jeg solgt. Den hvide hoppe under mig, som gladeligt kig fremad, var min kommende hest. Kemien var der, gangarterne var der og hun var fantastisk smuk. Dette var mit første møde med Silja. Allerede samme dag gav jeg hånd på at jeg ville købe hende, for hun skulle være min, jeg var sikker. Uden tanke for hvor jeg skulle have hende stående, aftalte jeg at hun skulle tjekkes igennem af en dyrlæge, og hvis alt var fint, ville hun blive min... Og alt var fint.
D. 29 Juni 2011 kørte vi til Vojens med trailer for at hente Silja, vi nåede fyn og fik hende ud af traileren, og heldigvis faldt hun hurtigt til blandt de andre heste på folden. I de første par uger red jeg hende ikke. Hun fik lov til at falde helt til før jeg ville begynde vores træning.

Siden da, er det gået fremad. Vi begyndte at eksperimentere med klikker træning, HMS og bidløs rindning. Stadig den dag i dag, rider jeg mest med bid, men bruger også bidløs ridning som afveksling. Jeg begyndte at ride i skov på hende, hvilket hun aldrig havde været vant til, og det gik bare så godt! Men an dag, under træning på ovalbanen, kunne jeg mærke noget var galt, og da jeg fik hende i longen, haltede hun på den ene forben. Jeg havde dyrlæge flere gange, og hun var en nat på hestehospital. Diagnosen blev en kodeledsforvridning, og hun stod stille i 2 måneder. Jeg begyndte langsomt at træne hende op igen. I starten betød det en masse skridt på hårdt og fladt underlag, og dette fik os tættere sammen. Vi hyggede os med det, og da jeg begyndte at måtte trave, fandt jeg ud af, at hun havde nemmere ved at trave uden sadel, og uden bid, så sådan red jeg i lang tid. Først efter 2,5 måneders genoptræning, var hun igen på toppen, og jeg begyndte at få hende i form igen. Hun gik bedre end nogensinde før, og hendes trav har forbedret ekstremt!
I vinteren 2012 red vi en måned i ridehus på grund af sneen. I den måned flyttede vi os ekstremt, og hun går super godt!

FREMTIDSPLANER;
d. 31/3-2012: Skeifas træningsstævne - måske virker det latterligt at tage til et træningsstævne, men hun bliver let hysterisk, og jeg bliver nødt til at prøve hende af, og se hvordan hun reagerer.
Forudsat det går godt til træningsstævnet, regner jeg med at ride flere stævner på hende i 2012..
Længere ude i fremtiden vil jeg meget gerne have et føl på hende, og selv ride føllet til..


Jeg er lykkelig for at have Silja i mit liv. Hun giver mig ufatteligt meget, og det er hende der gør at jeg er glad hver dag, når jeg har redet hende. Hun skal blive hos mig for evig, min eget lille prinsesse!
Kommentér på:
Islænder Silja fra Egeballegaard
Annonce