{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Haflinger Harald [Himmelhest] 2001

4.666 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

PeacefullMind
Kvinde | 29 år | Oprettet: 13. jun 2011


Haflinger Harald

Fødselsår:
2001
Højde:
Færdigmålt kat. I pony (dog ikke officielt målt).
U. sko: 142 cm
M. sko: 143 cm
Temperament
Opmærksom, frisk, fremadgående, lydhør, følsom.
Klart den type hest der kræver klare, tydelige ordrer på hvem, hvad og hvor men som til gengæld giver sig selv 110%. Ikke en pony for begyndere/børn.
Gangarter
Skridt:
*Middel* - Fremadgående, men med god aktion bag til. Træder fint over, dog ikke noget vildt løft i benene.

Trav:
*Middel* - Hans bedste gangart. Fremadgående, god aktion bag til med okay sving i benene. Meget behagelig at sidde i.

Gallop:
*Middel* - Ikke noget at råbe hurra for, men er dog meget behagelig at sidde i. Der er ikke det store sving i ham.

Generelt meget typiske tungheste-gangarter.
Stævner
Stævner med gamle halvpart: Josefine.
> D. 21/1-2012, i KRK.
LD1, kategori 1 pony'er - sløjfestævne.
Gennemført med 56% og ingen point under 5.
Dommerkommentar: Ærgeligt med den start inde på banen. Man kunne godt se det påvirkede jer begge to. Men det blev meget bedre til sidst. Sød pony.

> D. 22/1-2012, i KRK.
Spring 20 cm, kategori 1 pony'er - sløjfestævne.
Gennemført uden fejl.
Rytterkommentar: Det var en meget sidelæns runde! Haha!

*Han vil blive startet igen i 2012 med ejer som rytter*
Stamtavle
Jep, Hollandsk et af slagsen.
Importeret til Dk i 2008.

Far: Abel (Hf.K.219)
Farfar: Alpenstern (Pr.H.022650493)
Farmor: Lizzy (H.630075592)

Mor: D-Day van het Smidsepad (Hf.K.5583)
Morfar: Wempire (Hf.K.123)
Mormor: Mariëlle van de Kampsteeg (Hf.K.3959)

Osv osv. :)
Køn
Vallak - for det meste uden hingstenykker, trods han først blev kastreret som 7-års.
Bemærkninger
Hurtige info:
Ejer: Louise.
Part(er): Natacha og Katrine.
Disciplin: Dressur (Louise og part(er)) og Spring (Natacha).
Sadel: Dressur, skal dog også have købt en Springsadel.
Størrelser: Cob i Grimer og Hovedtøj. 125 i Dækken. 16,5 tommer sadel, bred bom.

Harald er en pony, som jeg har kendt siden kort tid efter han ankom til DK. Han blev købt af Hans-Jakob, ejer af Islands Brygge Hestedroche, og derefter importeret til DK. Hos Hans-Jakob har han gik han i 3 år som kørehest og blev sjældent redet. I juni 2010 fik jeg aftalt med Hans-Jakob at jeg skulle have hesten på prøve med henblik på køb, da min daværende kæreste Matthew også gerne ville have sin egen hest.
Det blev arrangeret og han ankom i slutningen af juni 2010. Et køb jeg aldrig har fortrudt siden! :)

Kort efter vi fik ham startede Josephine på ham som halvpart og var det lige til han flyttede til Hvidovre i Maj måned 2012. :) De havde mange op og ned ture, men sammen flyttede de sig rigtig meget.
Josephine har stået for indspringningen af Harald, samt de første 2 stævner han har deltaget i i DK. Nu hvor han står i Hvidovre kommer hun stadig og siger hej til ham en gang imellem.

Jeg er ikke længere sammen med Matthew, så Harald er nu min pony, hvilket jeg er super glad for! Ham og jeg passer bare perfekt sammen. Han er lige den pony, som jeg altid har drømt om at eje.
Han er en svær pony at ride, ikke kun ifølge mig, men han sørger for man lærer det rigtigt. Han er den type hest som ikke "går på kompromis". Hvis ikke du gør det korrekt som rytter, så reagerer han ikke det mindste. Super dejligt.

Før i tiden stod Harald på amager, men i sidste ende valgte Matthew og jeg det var alt for dyrt og irriterende med manglende ridefaciliteter medmindre man red et godt stykke vej.
Derfor flyttede Harald altså til Stevnsbogaard i Hvidovre, hvilket bare har været det perfekte valg for os. Herude har han fået en plads i løsdriften, da han ikke duer til at stå i boks, så han rigtig kan boltre sig og være en "vildhest". Det har forvandlet ham fra en alt for "varm", opkørt hest til en mere rolig og samarbejdsvillig en. Han har ikke længere overskydende energi og er til at arbejde med, hvilket har gjort at vi rykker os med store ryk i dressuren. :)

*D. 29/10-2012*
Godt nok er Harald stadig meget usmidig på højre volte, og har svært ved at bære sig selv den vej, men det går hurtigt fremad. Fra ikke at acceptere man bare drejede hans hals højre om for 1½ måned siden har vi i dag formået at gallopere 1½ 20 meter volte i en fin bærring let på biddet. Det var super dejligt.
Travers på venstre volte er nu helt på plads, og schenkelvigningerne sidder lige i skabet.

Sammen med Tante Cille øver vi rigtig meget longearbejde, hvor vi som ryttere improver vores opstilling og bliver endnu bedre til at sidde korrekt på hesten. Det hjælper rigtig meget! :)

*D. 13/11-2012*
Harald har i dag fået kiropraktor på. Puhadada en historie, som den lille pony dog har haft. Stakkels dyr. Nåh, men heldigvis var der ikke noget, som var meget alvorligt. Der var nogen skævheder fra fortiden, som hun skubbede på plads så nu skal vi igang med genoptræning i min. 2 mdr.
Jeg må kun skridte og galloppere på ham, og slet ikke trave. Og så skal jeg korrigere hans skuldre hele tiden, ved hvert skridt. Samt vi skal over bomme hele tiden, så vi kan få aktivitet i ryggen.

*UPDATE*
Her d. 2/9-2013 måtte Harald desværre aflives omkring kl 16.30 efter en ulykke på folden hvor han sad fast i hegnet og rev benet op. :(
Kommentér på:
Haflinger Harald
Annonce