{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Muninn fra Skarholt [Tidl. hest] 2003

4.020 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mia
Mia
Kvinde | 30 år | Oprettet: 24. jul 2011


Islænder Muninn fra Skarholt

Fødselsår:
2003
Højde:
Han er vokset betydeligt siden vi fik ham for et år siden, selv på trods af hans alder og troen om at han var fuldt udvokset.
Han var da vi købte ham 1.38.

Nu er Muninn omkring de 1.42, hvilket også passer ganske glimrende.
Temperament
Muninn har et helt vidunderligt temperament. Han har før vi fik ham været brugt til turridning for småbørn og nybegyndere.

Han er en meget rolig og nervefast hest, dog har han stadig sin egen mening om tingene, og kan fremtræde stædigt - men alligevel samarbejdsvillig og rolig.

han er en type der knytter sig til folk omkring ham, og kan virke en smule uinteresseret i folk han ikke har noget forhold til. Han kommer når man skal have ham ind fra marken, man skal blot kalde, så kommer han helt sikkert, hvis han genkender stemmen der kalder.

Alt i alt er han en dejlig rolig hest, som enhver ville kunne sætte sig op på, men han har stadig potentiale til noget stort.

Muninn er desuden altid styrbar.
Gangarter
Muninn vælger normalt mellem en fremadgående eller en dvask skridt, alt afhængig af hvilket humør han er i, og hvordan vejret er.
Han har en meget fin skridt, hvor man nemt kan følge hans rytme og føler velbehag ved at sidde på ham.

Hans trav er rigtig flot og behagelig. Han har igen to foretruke tempoer - langsom eller middel trav. Det er nemt at følge hans rytme, og han reagere godt på schenklerne.

Hans gallop er som en drøm. Han har en rigtig god balance og hans rytme er rigtig god. han er nem at følge og nemt styrbar.
Igen har han er lidt langsom udgave, men hvis der går konkurrence i ham, flyver han afsted.

Derudover er Muninn også redet i tølten, og det er stadig noget der skal arbejdes på - men en rigtig fin tølt.

Han er egentlig 5-gænger, men er redet som 4-gænger. Alle hans gangarter er middel.
Stævner
2011

- Heklas Junior og Ungrytter Mesterskab d. 15-16 Okt
Klasser: 4.5 og T8

2012

- Store Bededagsstævne d. 18-20 Maj
Klasser: 4.5, T8 og flagløb

- Østjysk Mesterskab d. 14 juli
Klasser: 4.5 og T8

- DM i Alrid
Terræn, distance, dressur, gangarter og galopløb

- Islandshestens dag på Dannevangs Hesteri
Klasser: Dressur program 2. plads og Galopløb 1. plads

Muninn's bedste karakterer:
Valgfri tempo tølt 5,0
Langsom til middel tempo trav 5,5
Middel tempo skridt 5,0
Langsom til middel galop 5,0
Stamtavle
F : Draugur fra Skarholt (NO1999115327)

FF : Erknar fra Sortehaug (NO1991115115)

FM : Eva fra Þverá, Skíðadal (IS1987165803)



M : Kolbrá fra Hrepphólum (IS1988288173)

MM : Kolfreyjudóttir fra Hrepphólum (IS1972988171)

MF : Gustur 923 fra Sauðárkróki (IS1973157005)
Køn
Vallak
Bemærkninger
BLUP 106

Muninn kommer fra en flok i Norge på ca. 200 heste, og han stortrives i store flokke.
Han kom til Danmark i 2009, hvor han blev redet til og pga. af hans gode sind med det samme kom til at gå som turhest ved Gjern Bakker - her købte vi ham så efter ca. 1 år (i efteråret 2010).

Min mor og søster købte Muninn grundet hans fantastiske sind og samarbejdsvillighed. Vi var alle 3 totalt grønne og først lige begyndt at gå til ridning. Han har altid primært været redet af min mor og søster, og en lille smule af mig i begyndelsen. Jeg var meget bange for heste dengang og turede ikke rigtig noget. Muninn fik mig dog over denne frygt for heste, og jeg fik min egen, og derved blev han så kun redet af min mor og søster.

Min søster er den der rider ham mest, og de har også et helt specielt bånd.

Muninn har her i januar 2013 været til salg, og blev hurtigt reserveret. En sød kvinde var ude og prøve ham med hendes underviser. Hun er tidl. storheste-rytter, og er først lige begyndt at ride islænder. Vi var meget positivt imponeret over hvor flot hun red ham og hvor godt de passede sammen. Hun og underviseren var helt vilde med ham, og reserverede ham hurtigt.
Han skal efter aftale hentes engang i uge 7, hvor han kommer ned til Aabenraa og bo. Han kommer til at gå på fold med underviserens vallak i rigtig fede omgivelser, med en stald der kan virke både som løsdrift og bokse. Han får det som blommen i et æg og skal gå som skovturshest et par gange i ugen og undervisning i ny og næ.

Det har været en meget svær beslutning i det hele taget at sætte ham til salg, specielt for min mor og søster, da vi alle er ufattelig glad for ham. Men vi har besluttet af min søster skal have en 4 gænger med noget mere potentiale til konkurrence, da hun er en dygtig rytter og gerne vil frem i islænderbranchen.

Muninn blev igår d. 14 Feb 2013 afleveret i Aabenraa hos Anne-Sofie. Han går lige nu sammen med nogle får og skal senere hen også gå med hendes undervisers vallak.
Kommentér på:
Islænder Muninn fra Skarholt
Annonce