{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg blanding Therkel [Tidl. part] 2004

2.130 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sahra
Kvinde | 25 år | Oprettet: 22. jul 2009


Oldenborg blanding Therkel

Fødselsår:
2004
Højde:
Therkel er 166 cm i stang :)
- Faktisk ikke så fedt, jeg skal jo bruge et pony-dyr. :P
Temperament
Han er meget følsom, både overfor schenklerne, i munden og på staldgangen, og man skal lige passe på med de pludselige bevægelser :). Selv strigler skal lige præsenteres, slikkes på, snuses til og bides i ;).
Hvis man har tålmodighed til ham, så skal det hele nok gå ;)
Gangarter
Skridt/pas - Therkel er en traver, og har det med at passe i skridten, dog allermest når det er en fremmed rytter der sidder på ham. Når han slapper af og stopper med at koncentrere sig så meget om sine omgivelser, så går han stille og roligt ned i en fin lille skridt, indtil vi rider forbi et meeeeget farligt bogstav ;).
Trav - Traven syntes jeg egentlig er god, dog mangler han stadig balance (forskelligt fra gangart til gangart) i alle gangarter, så han slingrer lidt og laver nogle gange nogle lidt sjove moves ;) (Therkel mener at han har 'Moves like Jagger', 'Ahrrrem...)
Galop - Galoppen på langsiderne er nogenlunde, men han mangler stadig en hel del balance, og slingrer. I kortsiderne gælder det virlelig om at støtte ham, for eller så 'lægger han sig ned' :)

'ALLØJ! :) Nu har jeg jo fået min lille Mand'er tilbage, godt nok på lånt tid. :) Men jeg vil lige skrive lidt nyt om hans gangarter. :) Nu har han jo fået en ORDENTLIG pause (Som i MEGET lang :P), og jeg har redet en hel del på ponyer. Jeg har faktisk lært en helgulans masse omkring min opstilling mm., og så får man altså lidt mere ud af ham. ;)

Skridt - Han passer altså stadig, hvis man ikke sidder ordentligt. Schenklerne skal på arbejde (Man må under INGEN omstændigheder så meget som røre ham med hælen, så tror han at han er ved at få en hjerteanfald :P), og man skal lige have ham på plads fortil.
Bum - så har man en traver der går som en 125.000 kr. DV.

Trav - Jeg havde fuldstændig glemt hvor lidt balance han har! Igen skal han støttes med schenklerne og på plads fortil. Tit skal man også lige have bagbenene lidt mere ind under ham, men det kommer automatisk når han gør de to førstnævnte - hvis det altså lige passer ham. ;)
Og BUUUUUUM - så har man en traver der går som en 150.000 kr. DV. ;)

Galop - Jeg skal gerne indrømme, at det går stærkt. Som i, alt for stærkt. Jeg er dog meget glad for, at jeg ikke har en traver der laver den der vildt irreterende 'jeg-ved-ikke-om-jeg-har-lyst-til-at-trave-eller-galoppere' galop. Når han galopperer, så galopperer han fandme, og når han traver, så TRAVER han. Basta bum. Men han mangler helt klart balance og sikkerhed i galoppen. Min mor har så fint sagt, at 'han ved ikke helt hvor han skal sætte de lange stylter henne'. :P

*NYT* Spanske skridt *NYT* - Ja, nu er det jo ikke nogen nyhed, at han kan gå spanske skridt. Men det er nyt at jeg skriver om selve hans spanske skridt.
Nå, men ihvertfald; Han syntes at det er pissesjovt. Han hygger sig virkelig med, at alle kigger på ham og snakker lystigt når han går det, og han stråler som en sol når jeg giver ham et lille klap. Han er ikke så øvet i det endnu, men han ser VIRKELIG godt ud når han gør det. Han knejser helt sindssygt med halsen og laver et ENORM 'PAAAUW!' ud i luften, til alles store fornøjelse. Han laver kun få af gangen, hvis der ikke er så mange tilskuere 'tjatter' han bare lige lidt med den ene hov. Hvis der derimod er mange menneskelige tilskuere gør han et meget stort nummer ud af at få den ekstra højt, knejse ekstra meget og gøre det 3 - 4 eller 5 gange med hvert ben. Han er virkelig en hest der gerne vil vise at 'han bar' ka' det der!', og han elsker åbenbart også folks begejstrede udbrud.
Stævner
Han nye ejer Stine forventer at starte her til september. :)
Stamtavle
Therkel har grønt pas og ingen stamtavle, men hans nye ejer Stine har fortalt mig at Therkel er en Oldenborgblanding. :)
Køn
Vallak. :)
Bemærkninger
OPDATERING 02/08-2013
Jeg er nu kommet i kontakt med Therkels nye ejer Stine, som er ABSOLUT FANTASTISK! :D Therkel er hendes egen store baby og hun giver ham simpelthen det luksusliv han virkelig fortjener! :D Stine har også kunnet fortælle mig at han rent faktisk er en Oldenborgblanding, og at han udelukkende passer fordi at han er usikker. Da hun fortalte mig om ham kunne jeg straks genkende min gamle mini-mand'er og jeg vidste lige med det samme, at Therkel aldrig har haft det bedre end nu. :o) Efter halvandet år fyldt med rygsmerter og behandlinger er jeg nu endelig glad igen, for jeg ved nu at han er hvor han skal være. :)

Therkel er den 13 august 2011 blevet min part, og jeg er OVER lykkelig :D Selvom der findes mange bedre ryttere for ham, så håber jeg at vi kan lære hinanden en masse ting sammen, idet jeg aldrig før har redet på en traver :D

At noget er perfekt betyder ikke at det er fejlfrit, men at du ikke ænsker det anderledes.

Et liv uden dig er ligesom et vindue uden glas - fuldstændigt meningsløst <3

3 januar 2012
Therkel er min personlige stolthed. Alene det, at han 5 - 6 gange er blevet forvekslet med hesteracer som PRE og DV, gør mig klar over, hvor speciel han er. Therkel kunne, den 13 august 2011, absolut intet. Han var blot blevet 'tilredet' et halvt år forinden og derefter slet ikke redet. Jeg modtog - til min store glæde - en hest, der skulle lære alting fra bunden. Selv det at få sadel på tog mig en halv time, eftersom at han sparkede løs, småstejlede og sled i kæderne. Jeg var straks klar over, at han var en ufattelig følsom hest, som der helst skulle passes på. Efterhånden som timers tålmodighed gik, begyndte han efterhånden at slappe af og lade den stjernehest der var indeni kigge lidt ud. Efterhånden blev han helt god til at gå i holdning, og han har vist sig at være et naturtalent til at lave piaffe, tilbagetrædninger og schenkelvigninger. En undervisningstime fik han en skridtpause og fik lov at tage hovedet ned og strække sine muskler. Jeg lagde pludselig mærke til, at han begyndte at spjætte med benene på en meget besynderlig og pudsig måde, og troede først, at han prøvede at passe på en meget sær måde, så jeg trak lidt i tøjlerne for at få ham til at stoppe. Han tog godt nok hovedet op, men knejsede meget ædelt og modigt med nakken, og spjættede voldsommere. Alle i ridehuset var begyndt at kigge, og jeg syntes at det var lidt pinligt, indtil at min underviser og 2 andre i kor spurgte mig, hvordan at jeg havde lært min hest at gå spanske skridt. Jeg begyndte at grine og klappede til hans store fornøjelse Therkel på halsen, og han tog lige en rundte rundt i ridehuset for at vise, hvor dygtig og lækker han var, og jeg må indrømme, at da jeg kiggede i en af de 3 spejle på væggen, måtte jeg indrømme, at jeg aldrig havde set en traver se så lækker ud. Efterhånden har han haft lidt vinter-kuller og har haft meget travlt med dramatisk at lade som om, at hans eget spejlbillede i ridehusets spejle har tænkt sig at angribe ham, men efterhånden arbejder jeg på, at han laver den knejsende holdning imens at han laver spanske skridt, for efterhånden slapper han så meget af i øvelsen, at han begynder at gå så meget under lod, at dette kunne forveksles med rollkur.
Therkel er til min store fortvivlelse sat til salg. Jeg har sat mig for, at han skal være en præmiehest, når han bliver solgt. Folk har spurgt mig ad, hvorfor jeg dog vil det, for jeg får jo ikke nogen penge ud af det. Men jeg vil træne ham, så han kommer ud til et godt sted, hvor der måske er nogen, der tror lige så meget som mig på, at travere sagtens kan blive til noget stort. Det er min eneste løsning, eftersom at mine forældre 100% aldrig ville købe mig en traver, og fordi at min rideskole ikke vil sælge ham til mig, da 'jeg fortjener noget bedre'. Mit sidste håb er, at han vil være så god, at han kommer et sted hen til et menneske, der har samme fighter-instinkt i sig, og udnytter hans kapacitet til at nå langt.

6 januar 2012
Min dreng skal hentes imorgen, køres til en hestehandler sammen med den første pony jeg red på da jeg kom til min rideskole. Dette er en hurtig beslutning taget af min rideskole. I forgårs var jeg ude for et voldsomt styrt, hvor jeg blev hentet af ambulance og kørt på Svendborg Hospital. Jeg har ligget i timer, med smerter i ryggen og hævninger på størrelse med tennisbolde på begge mine hænder efter mislykkedes forsøg på at ligge drop, jeg har været igennem store scannere som skulle tjekke min ryg/nakkehvirvler efter brud. Jeg kunne knapt bære mine egne hænder og lå med en stiv halskrave, men intet af dette kan sammenlignes med, hvordan jeg har det nu. Jeg kan ikke løbe, løfte ting, jeg skal spise piller 4 gange dagligt og jeg har mistet 'min' hest. Jeg har ikke nået at træne ham færdig, og han skal oven i købet sælges til en hestehandler. Om han bare kommer videre til en anden rideskole eller hos en sød pige ved jeg ikke.
Therkel betyder alverden for mig. Jeg ved godt, at der er en masse med den mening, at min lille dreng bare er en traver, som dermed ikke kan en skid. Men sådan som han rydder alle tilskueres opmærksomhed, når han strækker sig ud og bøjer nakken, og giver ridebanens fineste avlseksemplarer fingeren på den mest blærede måde i hele verden, så er han fandme ikke bare en 'lille lorte traver'.
Så vær sød, og hvis mig en lille smule respekt. På 3 dage har jeg nået at være overlykkelig over at have kæmpet en enorm kamp for at kunne springe igen, haft det voldsomste styrt i mit liv, været tæt på at ende som lam og mistet den ting der betyder mest i verden for mig.
Imorgen tager jeg ud for at sige farvel for sidste gang til min dreng.


3 april 2013
Min lille skat er SÅ fin! :D Han gik fuldstændig 'mindblowing' FANTASTISK idag! :D
Vi har været igennem en meget hård periode, hvor vi begge har været på tværs og bare været sure på hinanden, efter han er kommet hjem fra den frygtelige hestehandler. Jeg har været nødt til at lære min hest at kende fra ny igen, og været tæt på at gå og finde en anden hest. Men mit instinkt og ønske til at få min hest mentalt tilbage holdt mig fra at lave mit livs største fejltagelse, og gud ske tak og lov for det! ;D
Han er så klar til det her, han er mere klar end han nogensinde har været, og mig ligeså! Ikke mere knas på linjen, nu kører det, og det skal bare fortsætte. Jeg har tænkt mig at prøve at ride med hackamore på ham og se om det er det der skal til for at min hest bliver glad igen. :) En glad Therkel er en glad Sahra, og så bliver det vidst ikke bedre, vel? ;)


Fantastisk hest, Therkel, du' min øjesten! :D <3


Alt hvad jeg har lært af at være sammen med Therkel er, at natten er mørkest før daggry. :) Kæmp videre, uanset hvor fucking sort alting ser ud, uanset hvor meget du har det af helvede til, uanset hvad folk siger eller syntes om dig. Bid det i dig, uanset hvor hårdt det er, kæmp videre, uanset hvor stor smerten er. Tro mig, jeg ved hvor hårdt det kan være, og hvor ondt det kan gøre. Jeg, den største og med skvatnakkede splejs af alle, med alverdens sygdomme der burde have sat en stopper for min ridning for længe siden, ja, endda min evne til at gå, har kunnet kæmpe videre. Og kan jeg, ja så kan alle fandme!

20 maj 2012
Jeg elsker min lille mand så højt. Det var en ubeskrivelig følelse der fyldte mig, da han kom tilbage. Jeg skubbede realiteten et sted bagerst i min bevidsthed; han var ikke kommet for at blive.
Han havde mistet selvtillid og hans enorme kærlighed til enhver hest hans blik faldt på, men imellem alt den pjuskede, lange pels var stadig de kærligste, nøddebrune øjne; min hest var kommet hjem.
Ridningen måtte tages op igen. Vi måtte igennem alle skænderierne og de håbløse situationer igen, og han havde glemt alt om bæring og balance, som den store mave så kompenserede for. Men når jeg så, edderspændt efter en dårlig ridetur, steg af og stillede mig foran ham og så ham ind i øjnene, smeltede mit hjerte. Der stod min lille mand, svedig og pjusket, med forbenene stillet spredt som Bambi på glatis og puttede sin mule hen til min mave med sine smukke, smukke øjne. Jeg ville aldrig give ham væk for noget i verden når jeg så ham ind i øjnene.
Nu er han til salg igen. For hver gang jeg træder ud på rideskolen hører jeg om flere og flere, der har været ude og se på ham, og jeg giver ham bare et kys på mulen og siger, at det hele nok skal gå. Uanset hvad, så ville jeg give hvad som helst for at vide, at Therkel får det godt. Elsker dig min Mand'er :{ <3


Jeg så World Cup i dressur her den anden dag.
Hestene tjatter så flot med forbenene, og de knejser deres veltrænede og skinnende halse. Så danser de lige så fint den overdådige bane rundt med et indøvet program, for så at stoppe, lige inde på midten, stadig knejsende og smukke, lade rytteren give dommeren en lille hilsen, og så traske glade og skridtende ud til et kæmpe bifald og med en klappende rytter på ryggen.
Sådan kunne Therkel få mig til at føle. Når jeg lige stoppede ham op for at pille lidt ved bøjlerne eller gjorden, sætte mig op igen og samlede tøjlerne, så knejsede han pludseligt stolt med nakken og satte igang i en kort og samlet skridt, koncentreret som aldrig før. Han tjattede overdådigt med forbenene og så meget stolt ud da alle på tilskuerrækkerne begyndte at grine. Han var fantastisk. Og han var min lille dreng, som passede så fint og elskeligt på mig. Folk kan synes at jeg er åndssvag. Folk kan synes at jeg er dum. Jeg er ligeglad. Han betød ALT. Og nu er han væk...
Kommentér på:
Oldenborg blanding Therkel
Annonce