{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Kokholms Samba RDH 2004

3.253 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Helen T
Kvinde | 57 år | Oprettet: 9. jan 2010


Dansk Varmblod Kokholms Samba RDH

Fødselsår:
2004
Højde:
ca 170
Temperament
Vågen og opmærksom, er meget lærenem,- men kan, hvis hun blive forskrækket reagere hurtig, men på andre tider er hun super cool. En helt spe. damen, som engang imellem kan ha sin mening om tingene.Hun elsker at få grubbet øre ?
Gangarter
Skridt: god overtrændning
Trav: særdeles god og elastisk med albue- og skulderfirhed.
Galop: KANON, rigtig op af bakke med godt afskub,skulderfrihed og balance.
Stævner
Kåret som 3 års i RDH, reservefløj ( lidt for spændt i skridt) gik sit holds bedste dressurprøve og bestod osse sin springprøve.Løsspringer modigt og rør ikke en bom.
Kåringsbeskrivelse: Smuk harmonisk hoppe,ædel og af særdeles god type,udtryksfuld hoved, velrejst velansat hals, særdeles god skulder med god albue-/skulderfrihed, lang velmærkeret manke,muskuløs velformet og meget smidig overlinie, lemmer tørre og velstillet,bevægelsen god i skridt, særdeles god og elastisk i trav og galop med aktion.
.
Alm.stævner: ingen, da hun har haft skader og jeg nu har dårlig ryg.
Hun kan alle sidebevægelser i skridt,trav og galop. Kontrakgalop og har anlæg for piaf og passage.Hun har en super balance, er super god til at sætte sig og stå i halsen som man ønsker. Virkelig en smidig hest, som har meget fra naturen.
Stamtavle
Far: Blue Hors Soprano
FF: Sandro Hit
FFF: Sandro Song
FFFF: Sandro

FMF: Contender

Mor: Karenagårdens Louisiana ERDH
MF: Donnerhall
MFF: Donnerwetter
MFFF: Disput
Køn
Smuk hoppe
Bemærkninger
Jeg købte Samba som 1 1/2 års plag af stutteri Kokholms, det var faktisk ikke meningen, at jeg skulle ha så ung en hest, men så hende på nettet og måtte bare se hende. Jeg var solgt inden hun blev taget ud af boksen.

Hun har 3 søskende i USA, en søster eft. Ferro og 2 brøder eft. Rubenstein. Den ene var avlshingsten/Grand prixhesten Rockfeller som Bent Jensen red.Den er nu død. Samba var en kort overgang lige ved , at enden i USA selv, da Sopranos nye amerikanske ejer ville købe hende, men det kunne jeg ikke alligevel. Jeg holder for meget af den speciel damen :-)

Hun er ud af en høj produktiv og særdeles præstations stærk hoppestammesamme som tæller ærespræmieføl, medaljehopper og auktionsføl eks. Kokholms Mergrethe (solgt på elite følauktion for 90000) og jutebox reserveføl 2011 reg.1 og udtaget til elite auktion sep 2011 , ()solgt til Michael Søgård på elite følauktion

Jeg har selv tilredet hende og det gik over alt forventning, hun var bare ligeglad med sadel og rytter, og arbejdede bare i super balance fra starten.

Hun har været skadet, da hun en dag besluttede sig for, at rulle i hegnen og derved ødelage en muskel i ryggen.Det tog et 1/2 halv år og så genoptræning over flere mdr.Nu får hun massage hver 3 uge, det elsker hun. Så blev hun beskåret forkert, så spe. sko og flere mdr. fri og så genoptræning igen .Nu er hun altså helt i top

August 2011:
Hun er nu sat ifol med Blue Hors Don Olymbrio Jazz/Ferro og er 3 mdr. henne. Hun var hos Steen Bo på Højelse Dyreklinik og blev insermineret 1 gang og så var der bingo..Hun venter føl ca midt april

25.okt 2011:
Samba er nu 5 mdr. henne og er begyndt, at få lidt mave. hun har overstået sit første virusabort og lige tjekket igemmen. Alt ser fin ud og hun er stadig lige frisk.Det bliver dejligt,hvis man kan skridte uden sadel, når hun er blevet rigtig tyk, normalt er hun alt for vågen til det sjov.

December 2011:
Samba er nu taget ud af ridningen, da hendes har for ondt i bækkenet, til at man kan være bekendt ,at ride hende.Så nu må jeg lån en anden hest :-(
Så nu skal hun bare gå og hygge sig og blive tykkere og tykkere. Og senere passe sin følbasse.

Dec. 2011:
Så fik Smukke sin 2. basic vacc(de nye regler) og sin 2 virus abort. Hun er stadig flot at se på ,men maven er altså begyndt. at strutte ud til siderne :-) Inden længe begynder der osse,at ske en stor udvikling med det lille føl, den vil fylde mere og mere.

Feb. 12:
Så har Smukke får sin 3. od sidste virusabort. Så nu mangler hun bare sin ormkur en mdr før foling.Hun har ikke mere ondt i musklerne, så hun trives med sin mere tykke mave, den er begyndt at hænge lidt, men der er jo osse kun 2 mdr til foling. Dyrlæge sagde, at hun så rigtig godt ud og at tiden vil gå hurtig, så lige pludselig er der føl :-)

26 februar:
samba er nu flyttet hjem til min venninde, hvor hun har fået en STOR foleboks. Hun har fået 2 nye venninder som hun lige skal lære at kende.
Det er gået over alt forventning med flytningen, hun trives og er blevet slyngvenninde med hendes gamle venninde fra ungdommen. Den ganle var godt nok lidt bange for hende i starten, da hun godt kan hyle lidt, men det er nu overstået.

Marts 2012:
Hun er godt nok ved at være stor nu og hun er begyndt at sætte yver, men der er jo osse kun 4 uger til termin. Så der er ikke længe til overvågningen begynder. Lige nu går hun bare og hygger sig med de andre tøsser. Det bliver en spændende, dejlig og nervepirrende tid :-) Det er jo nogle år siden jeg sidst avlede føl.

April 2012:
Hold da op, hvor er hun blevet stor nu. Rigtig dejlig tyk og rund, hun har sat et pænt yver, så det passer nok med terminen om ca 3 uger.Nu begynder det snart at krible.

24 april kl 00.30:
Vandet er lige gået og forbenene er allerede kommet til syne. det er et stort føl og Samba er nød til at ha hjælp til at få det ud. Heldigvis er Anne klar til at hjælp - og det er hårdt arbejde for os alle. Samba er træt efter fødslen og ligger i flere minutter og slapper af,men navlestrengen er stadig intakt, så føllet får masser af vigtig blod og antistoffer fra hoppen.
Han har det dejligste sind - tillidsfuld og kontaktsøgende fra første minut.Efter en mælketår, gå den bilde løbetur rundt i boksen kl 02.30 sover han . Han er allerede rigtig godt gående med løft og en KÆMPE galop. Samba er fuldstændig forelsket i ham og golder hele tiden øje med ham. Idag da de var på fold og havde taget deres løbeture gemmen vandpytterne, synes hun han skulle sov, så hun prøvede, at hentede han ind i skuret og hun blev ved til han kom. Dygtig mor.
Dyrlægen har tjekket ham, han er fin og rask, et super dejligt føl, jeg skulle være rigtig godt tilfreds med - og det er jeg osse.Han går lige i hjertet på en. Lige så snart man gå ind i boksen er han ved en. Dejlig dreng, nu skal han bare ha et navn med O??
Maj: går og overvejer hvilken hingste, hun skal ifoles med i år: BH Zack - Placido Domingo - Estados - BH Edelmann?
6 Juni: Så er Samba kørt til inserminering på Højelse Dyreklinik, valget er taget - hun skal ifoles med BH Zack. Hun kom desværre ikke ifol i første omgang og er insermineret igen. Så ventetid igen. øv bøh!
6. august: Så er Samba endelig i fol, 3 gang er lykkens gang :-)
26 Sep. Så er Samba scannet ifol på 70'dagen, så kommer der en lille Zack baby i juni næste år.:-) Rigtig gerne en hoppe ( man har lov til at drømme)
Okt. 2012: Samab har haft en lettere kolik, men lidt smertestillende og muskelafslappende kunne klare det.
Nov.2012:Samba har igen haft let kolik,men sammen behandling klarede det.Hun er tjekket for orme og laver, ingen af delene. Hun har nu fået dækken på, som føllemand heldigvis ikke ødelægger.
Nov.2012: Så føllet vænnet fra, det tager hun nu meget pænt. men hun ville nu gerne ha han malkede hende, så yveret ikke var så spændt,-påtrods af ingen foder, har hun fået yverbetændelse, som hun er behandlet for.
Dec. 2012: tid til virusabort vacc. Hendes tykke maven er godt på vej, men hun fik ros af dyrlæge, hun ser hammerne godt ud :-)
Feb. 2013-april 2013: de sidste virusabort vacc. er på plads og damen er godt nok blevet tyk.
21 juni 2013: Samba har folet et meget ædel, meget langbenet og smuk sortbrunt hingsteføl Han er ca 109-110 i stang, så en stor dreng , men meget lidt krop. Han havde ikke lige fundet fidusen med, at patte på patterne og prøve at hjælpe ham, ville han bestemt ikke ha. Så sutteflasken blev fundet frem, - men nej tak. Så tilsidst blev dyrlægen tilkaldt og han fik sonde. Han har da siden selv fundet ud af at bukke nakke og patte rigtig :-) Et par dage gammel opdager jeg, at hans ene nederste øjenlåg var indadvent, så dyrlæge igen og 3 sting ved øjet. Så var der jo lige det med, at dryppe øjet, det var nu ikke noget han satte pris, så han er ikke helt så tam :-( håber det kommer.? Han er en rigtig gummiboldet og dejlig, at se på, så kontakten må bare komme.

Kommentér på:
Dansk Varmblod Kokholms Samba RDH
Annonce