{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Araber / Welsh Bonita 1978

5.310 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Stine Joy .
Kvinde | 42 år | Oprettet: 19. jan 2006


Anden særlig race Araber / Welsh Bonita

Fødselsår:
1978
Højde:
135 dejlige cm.
Temperament
Bonita har altid været en meget vågen pony, hun er halvt araber og det har altid kunne mærkes. Men på en god måde, hun er nem at tænde men ligeså nem at slukke.
(for det meste... smiler )
Hun er dog nu ved at komme så meget op i alderen at hendes temperament er faldet noget til jorden, men på en god tur i skoven eller på marken vågner hun stadig eller hvis hun ser nogle spring. (eller vil hjem og spise... smiler... )
Hun har det perfekte temperament, er nem at styre selvom hun af og til gerne vil afsted. Idag går det dog meget roligt for sig. Nu er hun vist blevet for gammel til at hidse sig op. Nu tager hun alt stille og roligt.
Hun har aldrig været typen der var bange for noget... hun sprang alt og gik igennem alt. Helt cool.
Det bedste temperament nogen kunne ønske sig :-)
Gangarter
Hun har nogle gode gangarter, både skridt, trav og gallop.
Hun er dog blevet noget stiv nu, men det er vel hvad der kunne forventes af en pony på 28.
Idag er hun en del stivbenet og derfor er gangarterne ikke hvad de har været, hun er ikke så smidig mere.
Men en skøn pony er hun bestemt stadig :-)
Stævner
Bonita og jeg startede springstævner da jeg var pony rytter og med fine resultater, hun var en meget dygtig pony der altid reddede sin rytter når der var brug for det.
Hun havde altid styr på det hvilket jo var dejligt da hun har kunne lærer mig utroligt meget og altid har givet mig nogle gode ture.
Hun har også startet et par dressur stævner med min kusine der passede hende nogle år før hun selv fik hest.
Hun var en dygtig pony der altid har været det nemmeste at have med.
Det har altid været en dejlig oplevelse at være til stævne med hende.
Sjovt skal det jo helst være for begge parter og det var det!
Men det er hun pensioneret fra idag. Nu skal hun nyde sit otium med afslappet hygge ridning og nyde livet på folden med vennerne.
Stamtavle
Far: Kisall Fox (Araber)
FF: Solomon
FM: Don Hueking Dawns Kiss
Mor: Bowdler Betto(Welsh)
MF: Gaerstone Renown
MM: Bowdler Best
Køn
En super vidunderlig Hoppe
Bemærkninger
Bonita og jeg har været sammen i 15 år og hun betyder alt for mig.
Vi har redet ture i skoven, på stranden og redet stævner sammen i mange, mange år og været til dyreskue og shows, vi har gået ture og hygget os sammen på folden og i stalden - altså haft utallige gode timer sammen.
Hun har været en tålmodig lærehest der lærte mig alt da jeg var barn.
Da jeg blev for stor til hende besluttede jeg at hun aldrig skulle videre men nyde resten af sit liv hos mig, med hygge og masser af kærlighed for det har hun virkelig fortjent.
Hun har altid været mit et og alt.
Hun er en omvandrende dagbog, hun har fået alt at vide når jeg var glad, ked af det eller sur på nogen eller noget.
Altid har hun formået at bringe mit humør op igen og jeg har altid taget glad fra stalden med fornyet mod og energi.
Så hun har været en rigtig rigtig god ven der har været utrolig vigtig for mig igennem hele mit liv.

Hun er en bestemt dame der ved hvad hun gerne vil( hvilket som regel er at spise.. smil) men er altid sød og samarbejdsvillig.
Vi rider mest hyggelige ture i naturen eller træner fra jorden. Det er min mor der rider da jeg er alt for stor. jeg nyder samværet med hende igennem jordarbejdet og masser af hyggelige gå ture. Ikke mindst nyder vi at hygge på folden eller i stalden.
Hun er ikke just nogen oversocial hest, og de andre heste skal holde en god afstand, synes hun... hvis hun kunne få det hele for sig selv ville det passe hende fint.
En god tur med hendes bedste ven paw er dog helt okay.
Idag har min mor overtaget pasningen og ridningen af hende, da hun gerne ville lære at ride og passer helt super i størrelsen. De to hygger sig sammen i deres eget tempo og med.... lidt rigeligt... gulerødder.
(hun er nok lidt forkælet her på hendes gamle dage... smiler )
Så hun er stadig en glad og frisk pony som forhåbentlig holder mange år endnu.

Jeg har desværre lige fået konatanteret cushings disease på min dejlige gamle pony, her i foråret 2006.
Dyrlægen siger det er fordi hun er gammel og imunforsvaret er blevet lidt dårligt.
Den gode nyhed er det ikke virker til at påvirke hende meget, hun kan være lidt træt og det bliver der selvfølgelig taget hensyn til.
Dernæst skulle der blive øget risiko for hovbylder, der mener min smed dog ikke det bliver aktuelt, hendes hovkvalitet er fortsat fin jeg skal bare holde det på plads med tjære hver 5 dag.
Det sidste er dog værst da der er forøget risiko for forfangenhed. Vi har måttet tage nogle forholdsregler og ændre i fodringen men der er desværre aldrig garantier.
Det virker dog til at gå helt fint, vi mærker heldigvis intet til sygdommen.
Hun har som følge af sygdommen meget lang og krøllet pels.
jeg måtte klippe hende i sommers da varmen blev for meget for hende med en pels så tyk som de fleste har om vinteren.
Men på trods af vores alderdoms problemer er hun fortsat en glad, frisk og fræk pony, som jeg stadig satser på jeg har i mange år endnu... håber :-)

Så har vi desværre måtte sande de komplikationer der kan opstå hos gamle heste.
Bonita fik her i Februar konstanteret brok.
Vi har siden sidst på sommeren døjet med en bule på hendes højre side. Dyrlægen kunne ikke finde ud af hvad det var. Den har ikke virket til at genere hende og dyrlægen har set den jævnligt Den var nu vokset betydeligt og efter scanning blev det konstanteret at det er brok.
Grundet hendes cushings disease er musklerne blevet slappet, og dyrlægen siger at det derfor kan være nok bare at rulle sig på noget hårdt.
Det har været en meget hård besked at sluge og det har været utroligt svært at acceptere.
Man overvejer om man kunne have gjort noget enderledes eller bedre, om man på en eller anden måde kunne have undgået det.
Bonita klarer sig heldigvis fortsat fint, men det er uundgåeligt at det nu er på lånt tid. Hvor lang tid der vil gå kan dyrlægen ikke sige.
Så længe Bonita har det godt skal hun have lov at hygge sig, men når hun får smerter må jeg tage den svære beslutning. Det er en svær tid, Bonita betyder alt for mig og uden hende ved jeg slet ikke hvordan jeg skal leve.
Lige nu nyder jeg hvert eneste sekund hos hende, hvert et øjeblik er dyrebart og sættes ind på den specielle plads i mit hjerte hvor jeg altid vil kunne søge hen og finde hende igen.
Jeg håber på længst mulig tid med min stjerne endnu. Lige nu går vi ture, græsser, kliker og hygger. Hun får nok lov til ret meget lige nu og er stadig en rigtig frækkert, men det er kun livsbekræftende at se.
Så nu går vi sammen sommeren i møde og jeg vil indprente mig alle øjeblikke af samværdet med hende.

den 7 maj 2007 blev mit livs allerhårdeste dag. Det blev dagen hvor Bonita og jeg måtte skilles, hvor hun skulle ud på sit livs sidste rejse, en rejse jeg ville ønske jeg kunne tage med på.
Hun var nu så plaget af sit brok at min dyrlæge gav mig begrænset tid før hun ville dø af kolik i store smerter. Der var ikke mere tid at give af, hvis hun skulle have en værdig afslutning på et trofast liv skulle det være nu. Men hold da op hvor er det svært at sige farvel, at vide man aldrig mere skal høre hende vrinske, nusse en, ae hendes bløde pels at man aldrig mere skal kigge ind i de øjne der trofast har været der for en igennem 15 år... mit livs bedste ven og den mest trofaste støtte er for evigt væk.
Bonita - du er det bedste der nogensinde er sket for mig, en ener, der vil aldrig komme en som dig igen. Vent på mig min skat, en dag vil jeg komme op til dig og vi skal være sammen igen for aldrig mere at skilles.
Du er for evigt elsket og savnet.
Jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre uden dig.
Tak for alt min smukke.

Bonita tager ikke imod udfordringer.

Tak for besøget hos min elskede pony der har berørt mit liv og mit hjerte og for evigt vil være en del af mig.

"Døden er blot at flytte et andet sted hen, som venner kan skilles af havet; de lever stadig i hinanden. For dem man elsker er altid til stede, de lever i det allestedsnærværende. I dette guddommelige spejl står de ansigt til ansigt; og deres samtale er både fri og ren. Dette er glæden ved venner: at selvom de kan siges at dø, er deres venskab og selskab på bedste vis evigt til stede, fordi det er udødeligt."

Min smukke - du vil altid leve i mit hjerte!
Kommentér på:
Anden særlig race Araber / Welsh Bonita
Annonce