{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Drottning tungaarden 2005

2.632 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Kathrine L
Kvinde | 36 år | Oprettet: 12. jan 2009


Islænder Drottning tungaarden

Fødselsår:
2005
Højde:
137 cm i stang. Hvilket passer fint til mine korte ben ;)
Temperament
Middel vilje. Har et mildt og opmærksom temperament.
Gangarter
Hun er 4½ gænger.
Skridten er lidt over middel og med god fremaddrift.
Traven er over middel og nu helt taktfast
Tølten er hendes foretrukne gangart, tølten er ren og taktfast og kan nu øges i tempo samt samles.
Galop er middel og hun kan gå i både højre og venstre galop på banen og har efterhånden en fin balance.
Pas: Var mest i vejen for vores tølt til at starte med og er ikke en gangart jeg regner med at bruge med hende.
Stævner
Oktober 2011: Har været med til Ride-a-Ton i Svenstrup hvor hun red 10 km til fordel for kræftens bekæmpelse.

16/6 2012: Hippoaden 15 km gennemført 1½ min for langsomt i forhold til idealtiden på 10km/t.

Geysir masters 2012:
T8 udtaget til B-finale, vinder af B-finale og blev placeret som nr. 5 i A-finalen.
4.5 udtaget til A-finalen og placeret som nr. 6 i A-finalen.

Sjællandske store bededagsstævne 2013:
T8: nr. 8 og kvalificeret til B-finale.
4.5 fik en 20. plads sammen med min cirkuspony ;)
Stamtavle
Far:
Angi laugarvatni
Farfar:
Öngull kirkjubæ
Farmor:
Sif laugarvatni
Mor:
Hrafntinna tungaarden
Morfar:
Siggi katknøs
Morfars far:
Funi skálá
Morfars mor:
Dáð kjarnholtum
Mormor:
Nótt nøddegården
Mormors far:
Hrannar selfossi
Mormors mor:
Prinsessa nørregård


Køn
Endnu en dejlig rød hoppe :)
Bemærkninger
Jeg købte Drottning den 22. juni 2011. Hun er min første islandske hest og jeg her dermed også valgt at jeg efter 20 år med dressur, vil prøve hvordan det er at være nybegynder igen.

Drottning er en utrolig sød og venlig hest, hun er meget arbejdsivrig og vil gerne please sin rytter så godt hun kan. Hun havde været redet sammenlagt ½ år da jeg købte hende.
Drottning kommer altid hen til en som den første ude på folden for lige at se om hun muligvis skulle med ud at ride og hun kan blive helt tøsefornærmet hvis jeg tager en anden end hende.
Hun er super sød under opsadling og strigling, hvor hun bare står stille og venter på at man får gjort sig færdig, så vi kan komme ud på eventyr.

August 2012
På tur er Drottning fremadgående og helt styrbar, hun kan både gå på tur alene og sammen med andre.
På banen kan hun gå schenkelvigninger, versader i skridt og er ved at få en rigtig fin balance og blivemere smidig i trav og tølt.

Januar 2012
Drottning er ved at blive en muskuløs og selvsikker dame og nu har de første teenagenykker meldt sig. Så min lille, milde og søde stjerne er begyndt at få lidt kant og overskud i sin ridning efter vi har fået lagt en god grundkondi og nu er begyndt at sætte lidt muskler på damen :)

Maj 2012
Drottning er efterhånden meget sikker i sin trav og den er nu også så stærk at den kan bruges i konditionstræning. Tølten er efter nu at være helt ren, ved at blive tunet lidt, så nu skal der lidt mere tempo på damen ;)
Og så bliver der trænet op til året første distancestævne Hippoaden i juni :D

Juli 2012
Drottning er blevet god i traven, hun løfter ryggen og træder flot ind under sig. Tølten er blevet stærkere og hun går på en hel let tøjle, der mangler stadig lidt samling, men tilgengæld er hun begyndt at kunne gå et middel tempo i tølten. Galoppen er nu så stærk at hun kan lave anspring samt galopere rundt på banen på begge volter :)

Januar 2013
Så er Drottning godt igang med vintertræningen og hun har rykket sig rigtig meget. Hun er nu stort set stabil til biddet i traven og vi arbejder med 10m volter og schenkelvigninger i traven og hun er bare så samarbejdsvillig at man kun kan være glad.
Tølten er nu taktren og hun kan samles og øges i tempo og vi øver os i at få mindre underhals og komme ned i en dybere vinterform.
Galop er virkelig rykket, nu kan vi lave perfekte anspring til begge sider og galopere 20 m volter uden taktfejl og jeg som troede at min lille istot aldrig skulle lære at galopere :)
Jeg er mega stolt af min lille islænder, som jeg selv har uddannet <3

Maj 2013
Drottning og jeg er begyndt at pusse forårsformen af. Dette betyder massere af gode ture i skoven, galoptræning opad bakker og tølt ned ad bakker ;)
Droningen og jeg er også påbegyndt fast dressurundervisning, så jeg kan få en lækker smidig og selvbærende hest.

Sommer 2013
Så kom de første sten på vejen. I juni begyndte Drottning meget pludseligt at slide tåen af på begge baghove, da hun slæbte tåen. Jeg fik ringet til dyrlæge/kiropraktor, da jeg i første omgang tænkte på bækkenlåsning. Desværre var der ingen låsning og vi fik i stedet bestilt tid på Faxe ydrehospital. Drottning blev undersøgt, bøjeprøvet og røntgenfotograferet på alle 4 ben. Det viste sig at Drottning som så mange andre islændere havde milde spatforandringer i midterste glideled i højre haseled. Hun blev behandlet og kom til at stå stille resten af sommeren.

Efterår 2013
Genoptræning af Drottning og indtil videre holder hendes ben :)

Forår 2014
Vi har haft et rigtig godt forår :) Drottning kommer i bedre og bedre form og selvom tølten er lidt mere mod trav end den var før hendes skade, betyder det intet. Vi har droppet at træne galop på banen for ikke at belaste leddene, så det er kun når Drottning selv har lyst på tur ellers nyder jeg bare den bløde tølt og taktfaste trav. Og så venter jeg spændt på hvad dommen bliver når vi skal til 1 års røntgentjek.

Sommer 2014
Drottning er bare super gående, traven har aldrig været bedre og tølten har fået meget mere tempo igen. Hun har været til sit 1 års røntgen tjek for sin spat og der var ikke yderligere forandringer, ledspalten er fin og nu skal hun bare holdes i gang :)

Vinter 2014/2015
Drottning har været nede i 2 mdr. pga hendes fyrværkeriangst.Hun fik et panikanfald i stalden nytårsaften og splittede boksen og stalden inkl. sig selv ad og måtte stå 2 mdr. pga. fysiske og psykiske men. Hun havde fået store mængder beroligende, men intet hjalp :(

Forår 2015
Drottning har været i genoptræning og det går over alt forventning, selvom hun stadig er lidt nervøs og anspændt.

Sommer 2015
Drottning og jeg har været på kursus og Drottning går bedre end nogenside. Specielt traven er blevet taktfast og meget mere rummelig. Tølten er blevet dansende og med løft. På skovtur går hun hurtigere og med mere rummelighed i tølten end nogensinde. Hun er samarbejdsvillig og selvgående som aldrig før. Hun er helt igennem fantastisk <3
Kommentér på:
Islænder Drottning tungaarden
Annonce