{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Snót fortvadbjerg 1997

3.000 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Kathrine L
Kvinde | 36 år | Oprettet: 12. jan 2009


Islænder Snót fortvadbjerg

Fødselsår:
1997
Højde:
En lille dame på 131 cm i stang.
Temperament
Lidt over middel vilje. Snót har et lidt egenrådigt temperament nogen gange og er en dame der ved hvad hun vil.
Gangarter
5-gænger med massere af tølt og (pas).
Skridt: Over middel og massere af rygsving.
Trav: Langt over middel, hun har en storhestetrav med masser af svæv og overtrædning.
Tølt: Naturtølter, hun har ikke så meget løft i tølten, men formen er ved at blive rigtig fin. Tölten er ren og hun kan tølte til verdens ende i op til middel tempo.
Galop: Over middel, stor gallop med opspring og helt ren selv på 20 m volter. Hun laver fine anspring både til højre og venstre og vil gerne have fart på, men kan også gå en helt samlet galop. ;)
Pas: Kan gå en klokkeren pas i middel galoptempo, det skal dog siges at vi ikke bruger passen på hende, da det er en væddeløbsgangart.
Stævner
Snót har startet Egholmridtet i 2010, med sin far.
Hedelandsridtet 2010, med sin far :)
De har også deltaget i Ride-a-Ton 2011 til fordel for kræftens bekæmpelse.
Hippoaden 15 km 2012, med sin far.
Stamtavle
Far:
Nökkvi höfðarbrekku
Farfar:
Amor keldudal
Farfars far:
Þáttur kirkjubæ
Farfars mor:
Nös 3794 stokkhólma
Farmor:
Nótt saurum
Farmors far:
Sörli 876 stykkishólmi
Farmors mor:
Grána saurum
Mor:
Gerpla hala, rang.
Morfar:
Drýsill laugarbökkum
Morfars far:
Hrafn holtsmúla
Morfars mor:
Gola 4319 laugarbökkum
Mormor:
Nös hala
Mormors far:
Fengur indriðastöðum
Mormors mor:
Nös sandhólaferju


Køn
Hoppe med stort H og alt hvad der ellers hører til.
Bemærkninger
Snót er på papiret min kærestes hest ;) Jeg begyndte at ride hende lidt i februar 2011 efter min araberhoppe blev syg. Selvom jeg nu har købt min egen lille islænder rider jeg stadig Snót flere gange om ugen og har nok fået lidt ejerfornemmelser efterhånden :D
Snót er en rigtig fin 5-gænger med massere af tølt. Hun er super at ride ud alene i skoven på, hvor hun er fremadgående og ikke bange for noget på sin vej. Hun kan godt være lidt mere tændt når der er andre med og vil helst gå forrest og tonse derudad. Hun er dog nu så velopdragen at selvom hun bliver meget tændt løber hun ingen steder og er altid 98% styrbar i alle situationer.
Hun er udannet op til LA niveau i dressur og er rigtig nem at få til at gå til biddet, reagere godt overfor selv de mindste hjælpere på sine gode dage, på sine dårlige dage bliver hun lidt overfølsom.
Snót kan desværre nogle sjældne gange blive stresset under opsadling og bliver ret urolig, men det er noget vi arbejder meget med.
Alt i alt er hun en god og spændende lærehest for lidt mere øvede ryttere, da hun kræver en rytter som fortæller hende hvad de forlanger af hende ellers så bestemmer hun bare selv eller kan blive meget usikker og løbe lidt.

Vinter 2012
Snót havde en lidt skidt vinter. Først fik hun en virus som gjorde at jeg slet ikke kunne ride hende, da hun næsten ikke gad slæbe sig afsted, helt ulig hende. Hun fik derfor en pause og så kom sneen hun havde lidt problemer med de stive bagben som ikke rigtig ville stå fast på det glatte underlaget og humøret var ikke helt det samme. Snót blev derfor sat på Cortavet (hjælper med at smøre leddene) og efter 14 dage fik hun det bedre.

Sommer 2013
Snót fik en langsom genoptræning hen over foråret og det gik faktisk rigtig godt. Da Drottning blev syg havde jeg ikke min primære ridehest mere og jeg valgte derfor at få redet Snót i god form igen.
Hun havde en fantastisk sommer, god energi, glad og fede ture i skoven og jeg begyndte at tro på at hun nok skal holde nogle år endnu.

Forår 2014
Snót har igen i år haft en uheldig vinter, så vi tog tyren ved hornene og fik hende røntgenfotograferet på benene og fandt intet, hun har fine led og der er ingen halthed. Der er ingen forklaring på hendes lidt stive ben, andet end hun måske ikke kan tåle at gå uden sko bagpå.Tilgengæld fandt jeg Strongulus Vulgaris i hende, da jeg dyrkede hendes ormeprøve, så det kan jo muligvis forklare hendes utrivelighed hen over vinteren. Så nu har damen fået sko på igen og er blevet ormebehandlet, har taget lidt på og er glad og rigelig ivrig under rytter igen.

Forår 2015
Snót har gået og hygget sig hele vinteren og taget sig af opdragelsen af Venus. Nu er hun så småt begyndt at komme med ud på skridtture igen og udviser stor energi.
Kommentér på:
Islænder Snót fortvadbjerg
Annonce