{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hollandsk Sportspony Floortje 1997

7.785 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

\\Sofie & Rosa//
Kvinde | 25 år | Oprettet: 27. apr 2010


Hollandsk Sportspony Floortje

Fødselsår:
1997
Højde:
148 cm.
Temperament
Floortje er lidt en speciel en, hun kan være meget kærlig det ene øjeblik og en sur biartch det andet. Hun vil gerne være øverst i hiarkiet og derfor kan hun være lidt hård overfor den der også vil være øverst.

Hun er stort set altid sød i mit nærvær. Hun er dog ret madglad som kan gøre hende lidt for ivrig. Men hun er lidt 'en blandet pose'.
Men vil ingen ondt.

Gangarter
Hun har nogle finde gangarter. Alle er dejlige at sidde på, med og uden sadel. Hun har rigtig fint løft i trav og galop.

Hun har dog en meget svær overgang fra galop til trav.
Stævner
en del, men ikke med mig da det ikke ligger i interessen.
Stamtavle
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Floortje, som jeg kalder Hest. (mest når hun gør et eller andet underligt eller dumt<3)
Hun har været min bedste ven gennem flere år og vil altid være det. Jeg har ingen ide hvor jeg lander den dag hun ikke er her mere. men det bliver ikke rart.
Hun har gået som rideskolen hest på TURK rideskole gennem 4 år (2010-2014). Hun blev min i 2015 og hun er her forhåbenligt i flere år endnu.
Hun er jo en gammel hest og derfor tænker mange folk jo nok, hvorfor købe en gammel pony når du kunne få en frisk ung hest.
Men jeg fik en frisk ung hest, hun er stadig frisk og ung af sind. Jeg ville ikke få det godt med mig selv hvis hun var kommet andet sted hen.
Hun er en skøn pony med massere af energi og ville stadig kunne tage et spring og jordetur på marken.
Vi træner meget for jorden og mest bidløst, dog tænker hesten Fri når biddet ikke er på -.-

Floortje har gået LA i spring og dressur før rideskolen fik hende. Så hun har styr på sit shiit. Derfor håber vi da vi kan komme til at springe lidt - og måske en dag få en tur på nogle naturspring :)

Floortje og jeg mødtes for første gang i 2010, da hun var blevet elevpony på TURK rideskole. Jeg så ikke noget specielt i hende helt ærligt. Jeg gik ikke selv til ridning dernede før til august.
Men jeg havde 2 veninder der red der og den ene red undervisning med en pige der red Floortje, og jeg var lagde ikke meget mærke til hende. Hun red ret stærkt syntes jeg og derfor blev jeg en anelse skræmt over hende. Min anden veninde red hende så over en kort periode (1-3 gange) men gad hende ikke alligevel.
Jeg startede så med undervisningen og red på en anden pony Twister som lidt senere blev min part. Vi var ude på en tur i kæret en dag til undervisning og min tredje veninde som så red hende var med på hende og jeg red Twister. Underviseren bestemte så at vi skulle trave efter en bro og Twister stak så af med mig i galop, men fik ham dog hurtigt stoppet igen. Floortje havde så bare løbet efter og min veninde var blevet meget bange og græd. Efter det øjeblik var jeg bange for hende (like really!) ((dog blev jeg ikke bange for Twister, mærkeligt nok, han var også lidt at en torsk)..
Men vi havde så en rideweekend på rideskolen hvor jeg var med og jeg havde fået en anden part (Huntor) som jeg self gik ud fra jeg skulle ride, da det var meningen når man har part. Men de bestemmte sig for jeg skulle på Floortje. Jeg var skræmt til døde og begyndte at tude helt vildt, samt prøvede at overtale 'lærene' om at bytte hest med min fjerde veninde. Men nej. Alle andre var inde i ridehallen og jeg gik grædene ne dog hentede Floortjes strigler og trense og tog hende ud. Jeg rystede under hele den tid jeg tog hende ud af boksen og indtil jeg var inde og oppe på ryggen af hende. I kan nok se det ikke var fedt at skulle på en hest man var bange for første gang uden sadel. Men fik en masse hjælp og de trøstede mig og alt det der. Så jeg blev faktisk ret glad for hende og travede endda og lavede schenkelvigninger som gjorde jeg blev ret glad alligevel. Så det gik.
Dagen efter fik jeg hende igen da de syntes jeg havde klaret det fint. Denne gang var det pony games det stod på. Lad os bare sige Floortje blev for opkørt og begyndte at bakke og hoppe lidt op med forbene. Jeg havde en trækker på men hun slap hende og jeg blev rigtig utryg så jeg hoppede af. Og hun gjorde det igen så jeg hoppede self af igen. Dog fik jeg skæld ud pga af jeg gjorde det. Skrækken kom tilbage igen.

Jeg er faktisk ikke helt klar over hvad det var der fik mig til at ville have part i dyret. Altså jeg var bange for hende, men tror bare jeg ville have en part og hun var ligesom den eneste jeg som sådan gad. - dder var bare et eller andet der tiltalte mig. Fik tilbudt en anden men ham var jeg ikke interreseret i så vi sagde Nej tak og jeg fik d. 1 oktober 2011 part i Floortje.
Jeg red undervisning på hende et par gange før og jeg var så tryg på ryggen af hende. Alt frygten var væk.
Fra den dag har jeg ikke kunnet se mig uden hende. Jeg stoppede som part i 2012 da jeg fik mig en lille shetlænder og vi kunne ikke både ha ham og part i Floortje. Han blev aflivet i august 12 og jeg måtte tilbage på rideskolen. Jeg mener floortje havde part og jeg måtte nøjes med undervisning. Jeg fik redet en del heste i mellemtiden og jeg fik part i Zhigan i et par måneder også fik jeg part på Rosa og senere Pol. Da det så ikke kunne fungere mere og jeg måtte af med parterne på de to og stod tilbage med en depression. Jeg havde set Floortje søgte part igen og jeg var fast besluttet på at jeg skulle tilbage på hende. Jeg var angst for jeg ikke ville nå det så jeg skrev til dem i samme øjeblik jeg ikke længere havde part på pol. Jeg fik part igen, og med det samme jeg fik svar igen var så lettet og jeg kunne tydeligt mærke hvordan alt mit stress forsvandt! Jeg var så glad og min hverdag blev lige en del lettere. Så var der lige en periode jeg skulle skubbes ned igen. Men Floortje var der for mig. Dagene hos hende var det bedste og jeg var hel. Dagene gik og Floortje skulle sælges. Jeg vidste godt den tid ville komme men at jeg kun lige nåede tilbage til hende og jeg så skulle væk igen var hårdede end noget andet. Jeg røg igen igen ned. Jeg fik afvide der var en chance for vi kunne købe hende, fik så afvide at vi ikke kunne og sådan kørte det over flere måneder og som man nok kan forstå blev jeg forvirret og træt og trist. Vidste ikke hvad jeg skulle tro og føle. Jeg fik afvide Floortje var blevet en hel anden efter jeg var kommet igen, og de ville helst sælge til mig. Det tog hårdt på mig. Jeg prøvede at nyde dagene med hende. Hun blev aldrig sat på nettet og dagen kom og min far havde lavet en aftale med rideskolen. Hun blev flyttet d. 27 dec 14 og blev min helt officelt 1 februar. 15.

Flytningen tog hårdt på os - nok mest mig. Vi ville ride FLoortje til opstaldningsstedet og der var sne og is, men det gik lige. Men vi havde ikke tænkt på at vi skulle over en bro med motorvej under.. Floortje panikkede, det samme gjorde jeg. Der var biler på vejen ved siden af os og min far og jeg holdte ved hver vores side af hende. Jeg stod og snakkede med hende som aldrig før. Jeg kunne ikke tænke andet end hun ville slippe fri og blive kørt ned.. Jeg græd helt vildt og vi begyndte at trække tilbage men hun var alt for stærk og vi fandt noget græs og jeg fik ringet til to var rideskolen som kom med en trailer og kørte hende over til opstaldningstedet. Hun var heldigvis okay og hun fik lidt tid i sin nye boks med de 2 andre heste inde. Vi lukkede dem ud sammen og Floortje skulle bare sætte dem på plads og så var det fint.
De første 2 uger var bare tilvændning til stedet og gå lidt med hende i ridehuset. Vi begyndte så på ridningen og vi lavede lidt som vi plejede. Hver dag blev til hver anden dag og jeg følte vi mistede båndet en smule. Jeg kan mærke efter vi har fyldt stalden op så de er 6 heste at Floortje føler sig udenfor.. Hun bliver mobet af to andre ponyer som også vil bestemme. Jeg er hos hende hver dag og jeg kan mærke hun knytter sig til mig igen. Hun kommer til mig på folden og hun følger mig rundt hvis jeg går derinde. værst af alt vil hun hellere være indefor end ude. </3 Men vi klare os, vi har det godt og Floortje er stadig gode venner med staldejerens hest Amy. <3



D. 15 april 2015.
Havde dyrlæge ude da hun skulle starte forfra i sine vaccinationer samt jeg ville vide om hun havde noget med sine luftveje pga hoste over flere uger. Hun skulle tjekkes først og jeg fik en masse godt af vide. Gode lunger og hjerte, samt stærk ryg. Hun hostede ikke ved et tryg som hun ville hvis der var noget. Hun var alt i alt en fin hest i forhold til hendes alder.

Floortje og jeg tager forhåbentligt på uddannelse sammen i 15-18. Og håber på det bedste og hun kan klare det. <3
Kommentér på:
Hollandsk Sportspony Floortje
Annonce