{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Bjeldbaks Darling (Chauto) 2005

3.471 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

C&C
C&C
Kvinde | 26 år | Oprettet: 30. mar 2010


Anden særlig race Bjeldbaks Darling (Chauto)

Fødselsår:
2005
Højde:
Han er ca. 157 cm - en skøn højde til mig!
Temperament
Chauto har i mine øjne et ret specielt temperament. I andres øjne kan han nok godt virke som en meget reserveret hest, hvilket han faktisk også er for det meste, men jeg kan mærke at han åbner mere og mere op :-) Så det skal nok komme, selvom det til tider kan være svært at tolke ham.
En anden ting er, at han faktisk minder mere om en hoppe end en vallak, hvilket andre også er enige i, når de lærer ham at kende ;-) Han har nemlig utrolig store humørsvingninger - nogle dage er han meget rolig og fuldstændig kold over for alting, og andre dage er han meget nervøs og bliver nemt ophidset. Nogle dage er han koncentreret, glad og lærenem, og andre igen er han gnaven og ugidelig - men heldigvis er der flest dage, hvor han er i godt humør! Nogle dage er han frisk og andre dage doven - og sådan kunne jeg jo blive ved :-) Han er i hvert fald en hest, som er god til at sige sin mening.
Så han har et super skønt, men udfordrende temperament! :-)
Gangarter
De er super fine! Dog er de lidt stive og sådan på nuværende tidspunkt, da han har ondt i ryggen og har en del spændinger i kroppen, men det er der ved at blive rettet op på, og det går allerede fremad :-)
Stævner
Stævner med tidligere rytter:

Vamdrup(sit første stævne): 1plads- ld2- 72%!

Kragelund:1plads- ld2

Hedelykke: 1plads- ld2

Jordrup hjemme bane: 1 plads - ld2 og lc1

og haft røde rosetter med hjem fra alle klasserne.


Nu har jeg også resultaterne fra fra LC og LB:

LC3: 62,31%

LB1: 59,26%

Jeg har ikke startet nogen stævner på ham endnu, men det kommer vel :-)

NYT!!!
Skal starte første stævne på ham d. 26/9-11, glæder mig :-)
- Stævnet er desværre blevet aflyst pga. for få tilmeldinger :-(

Så ser frem til nogle stævner på ham i det nye år, men vi må vente og se, om det bliver til noget :-)

Tror jeg skal starte stævne d. 4/2 :-)
stævnet er dsv. aflyst pga. for få tilmeldinger :-(

d. 16/4 2012
I dag afholdt min underviser et lille stævne for sine elever. Egentlig ville jeg ikke have været med pga. min stævneskræk, men prøvede alligevel.
Red LC1 og jeg kan ikke huske procenten, men det gik ikke særlig godt. Jeg plejer at ride meget bedre, og han plejer at gå bedre. Så vi må jo bare gøre det bedre næste gang :-)

Startede også 50-60 cm spring. Han var bare super. Vi var fejlfri og fik en 1. plads :-)

Den 2 september 2012 - Stald Mølgaard
Spring 70 cm - fejlifri og roset
Spring 70 cm - fejlfri og 3. plads

Så stolt af ham, han var bare super at have med!! :D <3<3
Stamtavle
F: Astrupgaards Elvis WE DK
FF: Sir Surprise XX DK
FM: Astrupgaardens Ballerina WB DK
M: Debbie DV DK
MF: Didriksen (Tisino) DV DK
MM: Didde DV DK
osv.
Køn
Han er en super dejlig vallak!

Bemærkninger
Chauto er en super skøn lille hest, som jeg købte d. 1/9 - 11.
Da jeg prøvede ham kunne jeg bare mærke, at det skulle være os to!! Der var ingen tvivl.
Jeg kender ham ikke så godt endnu, så det er lidt svært, at skrive en masse.
Chauto er en rigtig dygtig lille hest, han virker meget lærenem, og han elsker at lave noget. I dressuren går han til biddet i alle tre gangarter, kan øgninger, kan gå i parade fra skridt, trav og galop og lave tilbagetrædninger. Han kan lave schenkelvigninger i skridt og trav til begge sider, og er i det hele taget fint gående.
Han springer med stor lyst og mod. Han har sprunget 135 cm i løsspring, hvor han kom fint over. Han springer stort over springene, men mangler noget teknik og rutine.
På tur er han rigtig sød, og han tager det mget roligt, bliver lidt nervøs til tider, men falder hurtigt ned igen og er rigtig sød og medgørlig.
I stalden er han sød og rar, han er lidt utålmodig, urolig og napper lidt lige nu, men det er nok bare fordi det hele er så nyt, og han bare lige skal falde til (det er blevet bedre).
I det hele taget er han bare en fantastisk hest med et fantastisk sind, og jeg elsker ham virkelig højt?
Jeg tror og håber på at vi får mange gode år sammen.

Nu er det begyndt at gå fremad med ridningen.
d. 9/11 var jeg nede på en ridebane, hvor det bare gik super godt. Der er et stykke tur derned, og selvom han aldrig har været på den tur, tog han det bare rigtig pænt :-D
- han gik også bare forbi køerne, og viste slet ikke tegn på at være bange - er stolt af min lille hypper :-)

Det jeg indtil videre har oplevet, at han er mest bange for er en ged, der går på en fold et par huse fra mit hus.
Men store sten, grene på stien og græsslåmakiner er også rigtig farlige.

Nu er jeg rigtig begyndt, at lære ham ordenligt at kende, der er lang vej endnu, men det går fremad. I dresseuren er det også begyndt at gå rigtig godt. Han er rigtig lydhør over for hjælperne, og går frisk fremad. Han går fint i holdning og går meget stabilt under rytter, hvilket selvfølgelig er dejligt. Jeg er også så småt begyndt at springe på ham, hvilket han nyder rigtig meget., selv om der er lang vej endnu, inden jeg kan starte springstævner på.
Men i dressur håber jeg på, at starte nogle små klasser på ham her til vinter.

Nyt!!! d. 17/10 -11
Nu skal jeg til at træne min dejlige hypper i horsemanship, for at vi kan få det endnu bedre sammen :-D
Glæder mig rigtig meget til det, selvom det nok ikke bliver uden problemer. Men heldigvis virker han ret lærenem. :-)

d. 21/10 - 11
Chautos mug er blevet så slemt, at vi havde dyrlæge til ham i dag. Vi fik en masse råd og noget vejledning til få det til at forsvinde. Jeg håber virkelig at det hjælper, for det har virkelig været et stort problem, og det har virkelig gjort at vi har fået en lidt dårlig start sammen. Håber håber håber. Vil så gerne have at min lille hest har det godt <3 <3 :-D

NYT!!!! d. 7/11 -11
- Var til undervisning på bassen i dag. Først red vi bare lidt dressur, men så blev vi enige om, at prøve og løsspringe ham og Granada. Først var det liiidt farligt, men da han fandt ud af hvad det gik ud på, syntes han bare at det var rigtig skægt. Han sprang STORT over og nød det virkelig. Han tog også bare springene igen og igen, mens vi stod og grinede af ham. Man kan vidst sige at han elsker det :-)
Han var bare såååååååå dygtig :-) <3<3<3

NYT!!! d.16/11-11
Endelig fik jeg en tid, så vi kunne komme til undervisning ved Henning, som er en meget dygtig beridder. Det gik bare over al forventning, og Chauto var bare super dygtig. han kom til at gå fint afslappet, han kom til at gå godt til biddet, samtidig med at han blev stillet rigtig godt. Vi øvede også noget galop. Det gik også godt, bortset fra at han løb lidt i nogle af anspringene. Men i galoppen gik han også fint til biddet og blev stillet rigtig. Det var i det hele taget en super oplevelse, og Chauto var bare en engel <3
- Håber at vi kan gøre det igen på et tidspunkt :-)

d. 17/11-11
I dag red vi en dejlig tur i skoven med Julie og Granada. Det var super hyggeligt, også selvom bassen var lidt fræk og lavede lidt småbuk :-)

d. 24/11-2011

Idag var vi i skoven med Catrine og Musse. Jeg red uden sadel på ham for anden gang nogensinde (første gang i skoven). Det gik rigtig godt, og han var bare en stjerne :-)
Men da vi skulle hjem, red vi på en bred lang sti langs skoven. Begge heste kom godt op at køre, og ville virkelig gerne fremad. Jeg kunne næsten ikke holde Bassen, han trippede sidelæns det første af vejen. Men pludselig begynde musse at jorde, og catrine kunne slet ikke holde hende. Hun fløj bare afsted. Chauto blev ret vildt og ville gerne efter hende. Han begyndte at lave nogle mærkelige hop. Derfor mistede jeg lidt kontrollen over ham og kunne ikke holde ham længere, og han begyndte også bare at jorde efter Musse. Jeg kunne bare ikke holde ham - den lille bølle :-)
Men lidt efter, blev der lidt mere plads, jeg fik taget farten lidt af ham, fik ham redet rundt på en stor volte, hvor han endelig gik i trav, og derefter skridt. Puhhhaaaa jeg røg ikke af :-)
Bagefter var han helt oppe på dupperne og ville slet ikke stå stille eller skridte. Han trippede bare afsted og prustede af ophidselse - tossede hest :-) <3

Igår var vi nede på ridebanen. han var bare super god. I starten var han dog noget anspændt, men lidt efter lidt begyndte han at slappe af, og det endte med, at han kom til at gå rigtig fint. Synes virkelig at det går fremad med dressuren.
På vej hjem var han også rigtig dygtig, men han var lidt ophidset pga. at det var blæsevejr. og selvfølge begyndte det at regne, og vi endte med at blive godt våde :-)

d. 8/12 - 11
Dejlig tur på bassen, han var bare rigtig sød :-)

Vi bliver bare tættere og tættere knyttet for hver dag, der går. Han bider næsten ikke mere, og er begyndt at stå pænt på staldgangen:-)
Vi har også fået en fast tid ved en berider, og han siger at på de tre gange vi har fået undervisning ved ham, har vi virkelig rykket os. Chauto er også bare en stjerne :-) <3

d. 5/1 -12
Idag var vi til undervisning ved berideren. Det gik rigtig godt og chauto kom bare til at gå super godt. Henning roste os rigtig meget, og han sagde at Chautos gangarter blev så meget bedre, og han begyndte at gå meget større. Han sagde at vi er klar til lb, men at vi nok skal starte ud med noget lc, hvis jeg altså vil starte stævner.
Vi fik også henning til at kigge på sadlen, og den lå perfekt på Chauto. Så det har bare været en dejlig dag med en dejlig hest :-D

d. 22/1 -12
Super dejlig tur i skoven på ham den dejlige :-) - han var godt nok frisk...

Gik en lille tur med bassen i dag. Han nyder virkelig sneen, den smager rigtig godt ifølge ham - nam nam :-) :-)

Jeg elsker dig virkelig højt. Du er mit et og alt, min hverdag og min bedste ven. Jeg vil aldrig sælge dig, kan ikke leve uden dig. Du er smilet på mine læber og i mine øjne. Du betyder alt. Min stjerne, der lyser mit liv op,der gør det lettere for mig at vælge den rette vej. Selvom vi nogen gange ik er helt enige og selvom jeg nogen gange kommer til at gøre noget lidt urimeligt, ved jeg at du altid vil være der for mig. Jeg håber du kan mærke, hvor meget du betyder for mig, og hvor meget jeg elsker dig. Jeg ønsker kun det bedste for dig. jeg respekterer dig og du respekterer mig. Vi er et team. Du og jeg, dig og mig <3 Du har taget mit hjerte min dreng <3<3<3
Jeg har aldrig mødt en hest som dig, du er helt speciel. Jeg må indrømme vi har haft hårde nedture, men nu går det fremad. Jeg føler at vi nærmest at vi kan klare alt sammen. Du er så lærenem og lydhør (for det meste). Du har dine egne meninger, er stædig og fræk, men det er noget af det jeg elsker dig for. Lige meget hvad vil du altid have en STOR plads i mit hjerte <3
"Ingen er perfekte, men nogen er perfekte for hinanden!"

Lørdag d. 10/3
I dag øvede vi horsemanship. Jeg red ned til et lille ridehus, hvor han blev sluppet lidt løs, hvorefter jeg lavede nogle tillidsøvelser med ham. Han var rigtig dygtig, men var en lille smule ukoncentreret. Er nu stolt af ham alligevel, den dejlige dreng <3<3<3 Bagefter red jeg hjem igen, dejlig tur på en dejlig hest :-D

søndag d. 11/3
I dag trænede vi for første gang spanske skridt. Han var rigtig dygtig og syntes at det var rigtig sjovt. Han fattede det ikke helt, men det kommer nok med tiden. Bagefter red jeg en tur på godt 1 ½ time. Jeg red ned til en ridebane hvor vi trænede dressur. Startede med at varme ham op ved at have helt løse tøjler, så jeg kun styrede med benene. Han var bare super dygtig og reagerede rigtig fint. Bagefter trænede vi seriøs dressur. Bassen gik virkelig godt, synes virkelig at vi gør fremskridt - især i galop :-) Han søgte rigtig fint til bidet og fik virkelig arbejdet sig godt igennem. Den lille hest kan altså godt bevæge sig :-) Elsker ham virkelig. Er bare så glad for at han ikke længere bukker, når vi laver galopanspring. Han bare blevet så god.
Efter en halv times dressur red vi hjem

Jeg skal igang med at lære den dejlige dreng at kysse :-) <3<3<3

Vi har virkelig udviklet os, og Chauto er blevet en helt anden hest. Nu har han altid ørene fremme og er glad. I dressur går det også rigtig godt. Han søger rigtig fint til bidet. og det går meget bedre med specielt galoppen, dog skal vi øve anspring. I spring går det også bedre, specielt efter at vi er begyndt til undervisning hos Sabine.
Er bare så glad for den lille hest. Ved ikke hvad jeg skulle gøre uden ham <3<3<3 :-D
Han kan nu kysse og er igang med at lære ham at smile :-)

I dag var jeg til undervisning ved Henning. Det gik bare super godt. I starten var han lidt anspændt, men efterhånden som jeg fik redet ham mere til bidet, begyndte han at slappe af og give efter. Vi fik rigtig meget ros, hvilket jo er skønt :-) Det gik også fint med galoppen, men anspringene skal øves. Han vrinskede også hele tiden efter de andre heste. Det var lidt irriterende, men det fik ham til at bruge ryggen noget mere, samtidig med at han fik gang i bagbenene og kom lidt op med hovedet.
Selv det ikke altid går lige godt, er det virkelig blevet en fornøjelse at ride dressur på ham. Han er så nem at styre med benene og få til at gå til bidet. Tror måske at jeg er begyndt at have lidt for høje forventninger til ham, og det skal der laves om på. Vi skal bare tage et skridt ad gangen, tænke på alt det der går godt og lære af vores (mine) fejl. Ved virkelig ikke hvad jeg skulle gøre uden ham. Elsker ham virkelig. Forstår ikke hvorfor jeg nogle gange behandler ham lidt uretfærdigt. Det fortjener han virkelig ikke, og jeg får det også så ufattelig dårligt bagefter. Man kommer jo længst med tålmodighed, tillid og respekt, hvilket jeg også går meget ind for. Det kan jo godt være at han bare har en dårlig dag eller at jeg giver ham forkeerte signaler, og så må man jo bare tage det stille og roligt og være tålmodig.
Han er noget af det bedste der er sket for mig, og jeg vil aldrig miste ham. Han er min BEDSTE ven :-)

onsdag d. 11/4 2012
Var til springundervisning ved Sabine i dag. Synes det gik godt, taget i betragtning af, at det var en mudret bane med vandpytter, og Chauto er jo vandskræk og hader mudder - fjollede hest ;-D Og så skulle vi også springe vandgrav, hvilket jeg var glad for indtil han smed mig af i mudderet :-( Men så var det jo bare op på hesten igen, og bagefter gik det fint. Elsker den hest <3

Torsdag d. 12/4 2012
I dag var vi til undervisning ved Henning. Chauto var lidt oppe at køre, og da jeg skridtede op blev han ophidset af nogle heste på folden og begyndte at bukke og stejle lidt, samtidig med at han prøvede at løbe efter dem - den lille tosse ;-) Men da vi begyndte undervisningen slappede han mere af, og det gik super godt. Han var bare såååå dygtig og dejlig at ride dressur på, selvom han også var lidt fræk og bøllet ;-D

Fredag d. 13/4 2012
Sprang lidt på bassen idag. Han var rigtig dygtig, men lidt svær at ride på den mudrede bane. Det var ikke alle spring, der blev super gode, men han sprang alt og rørte ikke en bom. Springene var godt nok kun 70-80 cm, men det er da en start :-) Og desuden ville jeg heller ikke springe højere på en bane, der var så glat og mudret.
Er bare så glad for at han kan lide det :-) Dejlige hest <3<3<3

d. 27/4 2012
I dag fik jeg for første gang undervisning af Linette. Har nemlig længe gerne villet have en underviser ud, som kunne hjælpe os på vej mod et bedre venskab. Det var bare super spændende og hyggeligt. Jeg lærte en masse og fik svar på alt det, som jeg har undret mig over. Glæder mig til at få lavet endnu en aftale med hende :-D
Det her er godt nok kun det første skridt på vejen mod et forhold basseret på tillid, respekt og sådan, men nu er vi begyndt. Og jeg giver ikke op. Det kommer sikkert tilo at tage ufattelig lang tid, men jeg er sikker på at det er det hele værd. Glæder mig til begynde for alvor, håber virkelig at jeg kan holde fast og ikke give op. For det er virkelig det her jeg vil. Jeg glæder mig til at begynde den lange, svære, men sjove og fantastiske rejse sammen med min skønne Chauto <3 Han er bare den bedste. Kan slet ikke sætte ord på det...

I dag hyggede vi rigtig meget. Først tog jeg ham ud og lod ham græsse et godt stykke tid, hvilket han virkelig nød :) Bagefter gik vi en lille tur. Han var helt fantastisk, og stoppede kun én gang, og gik villigt med videre, da jeg bad ham om det. Har aldrig gået en tur med ham, hvor det er gået så godt. Han var bare glad og ivrig og virkede til at nyde det lige så meget som mig. Er bare stolt af min lille stjerne <3 Da vi kom hjem fik han lov at græsse igen, og bagefter det trænede vi tricks. Kysse og smile er helt på plads, og vi er godt i gang med at lære at neje :-)

Den 15/5 2012
I dag er bassens fødselsdag. Han fik en masse lækkerier og blev rigitg hygget om. Først øvede vi lidt tricks, og jeg striglede ham. Så prøvede vi den nye ride-on-pad, og den var bare super. og til sidst fik han bare lov til at græsse :) Dejlig dag med en dejlig hest <3<3<3 :D

d. 24/5 2012
Var til undervisning med Chauto i dag. Selv om det er laaaaaang tid siden vi har fået dressurundervisning gik det super godt, og Chauto var bare en stjerne :) Han var også super at hente på fold og han stod pænt på staldgangen. Er stolt af min dejlige hest :D

d. 8/6 2012
Dejlig tur på bassen sammen med Julie på Granada. Bortset fra at det desværre var regnvejr, og Chauto blev bange for en bil, fordi der sprøjtede vand op. Så prøvede han at vende rundt og gled på den våde asfalt. Hans bagben forsvandt helt under ham, og jeg var bange for, at han ville falde helt, men heldigvis nåede han at redde den <3 puuha, blev lidt forskrækket, men det var nu mest synd for Totto, for da vi kom hjem opdagede jeg, at han har en hudafskrabning på det ene bagben - stakkels lille hesti ;-/

d. 19/6 2012
Dejlig dag med bassen. Det startede egentlig dårligt med, at han ikke ville gå med. Men da jeg fik ham overtalt, gik det nu godt nok med at få ham ind. Bagefter øvede vi at gå over pressening. Første gang tog vi det meget roligt, og tog bare et skridt af gangen, og han fik ros for hvert skridt. Da han var kommet over prøvede vi igen, og Chauto gik over næsten uden at tøve. Så prøvede jeg lige en sidste gang, og der gik det også super :-D
Bagefter gik jeg lidt rundt med ham på folden, øvede lidt forskelligt og legede ellers bare :-) <3
Og til sidst fik han sin længe ventede mad :-D

d. 2/7 2012
Gik en tur med bassen i dag. Han har aldrig været så villig til at gå med, stoppede selvfølgelig nogle gange, men var såå nem at få til at gå igen. Det var lige før at han ikke ville hjem igen. Håber det bliver ved med at gå i den rigtige retning :-D

Så er vi kommet hjem fra Liberamus Equos horsemanshipridelejr. Chauto var bare super dejlig at have med. Han var lidt stresset i startet, men det blev bedre. Han var rigtig god både til jordtræning og bidløs dressur, samt rebegrimeridning og cordeo. Det her er nok begyndelsen til at vi bliver bidløse (nok ikke 100%) og kommer til at træne endnu mere fra jorden - det håber jeg i hvert fald :-D

Søndag d. 14/10 12
Chauto var bare super god til springundervisning i dag :-) Banen var godt nok ikke for god, men Chauto tog det pænt. Han sprang fantastisk pg rørte ikke en bom og stoppede heller ikke :-) Vi er nu oppe og springe ld/lc på bane - er bare så stolt af ham :-) Glæder mig til vi begge er blevet så rutinerede, at jeg kan gå over til kun at springe ham bidløst!


Tricks han kan eller er ved at lære:
Kysse (kan)
Smile (kan)
Smile fra ryg (kan)
Ryste på hovedet (kan)
Ryste på hovedet fra ryg (kan)
Løfte ben (kan)
Løfte ben fra ryg (kan)
Spanske skridt (i gang med at lære)
Neje (i gang med at lære)
Samle pisk op (kan)
Skubbe til bold (kan)
Tage kasket af (kan)
Gabe (kan)
Nikke (kan)

Nyt!!
Vi sprang 110 i dag! Er bare så stolt af min lille dreng <3 Han sprang fantastisk, selvom banen var helt mudret og ret glat og tung! :-D <3

Chauto har virkelig ændret sig under jordtræningen! Han er meget mere fokuseret på mig og det virker som om, han nyder træningen og synes det er sjovt :-) Han kan selvfølgelig stadigvæk være ret ukoncentreret, men det er blevet så meget bedre! <3 Både han og jeg er blevet bedre! Han har virkelig ændret sin tilgang til det, men det der med at bide i alting kommer han vist aldrig over ;P Og det da også lidt svært at koncentrere sig hele tiden - især når vi træner på en fold med lækkert græs... Bare man havde en ridebane eller et ridehus... :-( Nå men Chauto er virkelig fantastisk for tiden!! <3

Havde den skønneste tur med Chauto i dag! <3 Selvom det blæste meget, var han såå sød. Han nød virkelig at få lov at løbe igennem, uden at jeg holdt ham lidt tilbage! :D

Red dressur med den nye kapsun i dag :-) Han gik bare sååå godt - selv galoppen var super god - han prøvede slet ikke at løbe eller noget. Skønt, at han gik så dejligt afslappet i alle gangarterne selvom det blæste. Skønne hest! <3

OBS rider pt. kun bidløst og håber på at blive ved med det! :-)

d. 2/1 2013
Mor, Chauto og jeg tog turen til Otterup i dag for at få undervisning af Linette :-) Chauto var bare så god at have med! Selvom alt var nyt, var en super at arbejde med :-) I starten var han dog meget anspændt, men så snart han fik noget at koncentrere sig om, faldt han til ro :-) Han kom til at gå super godt - både under longering og ridning! :-D Han havde dog brug for at komme af med lidt glad energi en gang imellem - skøre hest! <3 Det har virkelig været en skøn dag! Dejligt med noget god undervisning - af en fantastisk underviser! :D

Kommentér på:
Anden særlig race Bjeldbaks Darling (Chauto)
Annonce