{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Jydegårdens Luna [himmelhest] [Tidl. hest] 2004

5.847 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Julia&Luna
Kvinde | 26 år | Oprettet: 16. apr 2010


Fjordhest Jydegårdens Luna [himmelhest]

Fødselsår:
2004
Højde:
Omkring 147 cm i stang
Uden sko.

Maj 2013 får Luna sko på igen og er omkring 148 i stang.
(sko bæres kun på forben)
Temperament
Hun er en dame uden tvivl om det. hun vil gerne selv bestemme hvad vej vi skal og hvad tempo.
Hvis man arbejder seriøst med hende er det også tilfældet at hun gerne selv vil bestemme hvad tempo det skal gå i. men hun skal bare arbejdes rundt på volter så går det hele igen :-)
En utroligt dejlig hoppe med charme og selvtillig nok for 10 !
Er vi på tur med heste hun ikke går på fold med er hun en BISSE hun sparker efter dem og er træls så der skal der holdes afstand.
Men på staldgangen er hun så sød og dejlig så det gør helt ondt et rigtig nussehoved <3
det er hun også i boksen hun er så sød.

På stald
-Så sød!
-Tager alt (næsten) cool
- Man an åbne bokslågen og hun bliver stående
- Rigtig nussehoved
- Rolig
- Man kan gøre de mærkeligste ting med hende uden hun næsten så meget vipper med øret (de fleste dage men så er der jo selvfølgelig de dage man har meget energi)

På bane
- Sød
- Kan godt være lidt strid nogle gange når det ikke behager damen at gøre som der bliver sagt
- Rolig men vågen
- Let at håndtere fra jorden af også
- Kan godt have sine egne meninger

På tur
-Meget vågen
- Er der andre heste med skal de ikke være bag ved hende eller ved siden så sparker hun (gør hun ikke på bane)
- Sød
- Nye ting er oftes farlige i lang tid
- Hun er bange for de mærkeligste ting, der kan køre larmende traktore forbi med halmvogn og alt muligt det rør hende ikke, men så kommer der nogle gæs/køer/høns osv eller farlige sten og så kan hun flippe helt ud (stejler ikke! og Bukker heller ikke. men fryser fuldstændig fast til jorden der hvor hun står)
-Nogle dage har hun den sødeste gallop nogensinde!
- Men vil man have en hurtig gallop kan hun også det (selvfølgelig ikke som på sportsponyer/sportsheste men som fjordbolle)
Gangarter
Skridt - Middel
Trav - middel
Galop - middel

Stævner
2012- LE og LD
Kongsvad
Stamtavle
F: Golf Gudenå
FF: Ørjar (2. klasse)
FM: Godte Gudenå ( 1. klasse + medalje )

M: Ågerupgårds Gilla ( 1. klasse )
MF: Siljar ( Medalje )
MM: Dixi Solbakke ( 1. klasse + medalje )

Alle er avlsgodkendte i hele hendes stamtavle
Køn
Hoppe
Født D. 04/05 2004
Bemærkninger
Luna har de mest godmodige øje som man bare ikke kan stå for. de er simpelthen så dejlige!
Hun er dog lidt et fjollehoved på tur hun kan springe i luften ved at en sten vender forkert eller der er noget der bevæger sig men der er ingen problemer med at få hende fremad igen :-)
Hun er næsten 100% trafriksikker hun er doog bange for køer men vi øver og det går lidt bedre :D
11-10-12 Dagen jeg ALDRIG glemmer, Mig og Luna tager et styrt og velter forover. der sker heldigvis ikke noget med hende!

Vi er begyndt at arbejde "seriøst" med at gå til biddet og hun er super sej til det! Det går fremad og hun er blevet så sej til det! Næsten 100% stabilt i traven, lidt problemer i skridten men også næsten 100% galoppen har vi ikke arbejdet med endnu da vi skal have helt styr på det andet først.

D.26-8-2013! Jeg tror aldrig Luna har gået så godt som hun gjorde den dag! hun var en stjerne! vi både sprang og lavede dressur på samme tid. vi øvede gallopanspring (hvilket vi har haft rigtig mange problemer med) og hun var så sej og de var stille og rolige! såå stolt! nå så sprang vi jo også hvor vi plejer at have en masse stop, vi havde kun et stop og vi sprang 80cm (som også er det højeste vi har sprunget pga manglende rutine fra rytterens side) med bander på siden så jeg er e meget stolt mule ejer! <3

NY VANE <3
Luna har fået verdens sødeste vane hun ligepludselig synes hun skulle få. inden man tager hovedetøjet på synes hun lige hun skal vende hovedet væk og gabe 2-3 gange og så er vi klar igen.
det samme gør hun efter man har reddet (der er det dog ret træls at skal spænde hovedetøjet op fordi hun begynder t vende hovedet fra side til side inden det er kommet af, så det arbejder vi på at hun lige skal vente med til bagefter) det er simpelhen så kært når hun gør det.

2/11-2013
Vi øver lange liner så vi er klar til at kælke til vinter! kæft en sej pony hyp jeg har mig! (ved godt hun er kørt til men hun har ikke prøvet det i 2 år nu) så nu venter vi bare på der gider komme noget sne så vi kan komme ud og kælke! <3
efter det synes jeg pony damen fortjente at blive klippet, det er første gang hun prøver det (af hvad jeg ved) og hun var så god! stod helt stille og rykkede sig kun når jeg sagde hun skulle, hun var dog ikke glad for det i starten. men hvad kan man ikke overtale den pony til med godbidder? <3
Kommentér på:
Fjordhest Jydegårdens Luna [himmelhest]
Annonce