{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Hetta fra Toosholm 2002

9.381 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Maria Gade .
Kvinde | 27 år | Oprettet: 2. mar 2010


Islænder Hetta fra Toosholm

Fødselsår:
2002
Højde:
Ca. 143 cm. - Ikke målt helt præcist endnu.
Temperament
Da jeg først lige er ved at lære hende at kende, kan jeg ikke præcist sige hvordan hendes temperament er, men mit indtryk er klart, at hun er lidt af en éner. Hun er virkelig rar, men stadig lidt reserveret på folden. Dette er udelukkende pga. at hendes gamle ejer, syntes hun var alt for nærgående som føl, hun var den første der stod ved leddet, og gik lige i hælene af én, så det fik de hende vendt af med, men det vil nok altid ligge i blodet, det med at være sådan en lille pusse nusse trold, for hun ELSKER bare at blive kløet, inde under alt den man hun har. :-)
Lige pt. går hun med føl, som hun fik i sommer, så jeg får hende desværre først hjem i november, men jeg må komme derud til hende, lige så tit jeg vil.
Hun er utrolig cool, når man tænker på at hun ikke er blevet redet i 2 år, og bare har gået med føl. Hun bliver redet ud på tur, uden de mindste problemer, selvom føllet kalder lidt. Hun kigger ikke engang tilbage, virkelig imponerende.
Hun kan ikke det helt store inde for ridningen, hun kan sættes i de basale gangarter, skridt, trav, tölt og galop, men så kan hun heller ikke så meget mere, så jeg er sikekr på at jeg får en hest jeg kan gøre min egen. Det er jeg virkelig spændt på.

Der er faktisk lidt Steina, over hendes sind. Noget der minder mig om Steina, hendes måde at være på, de opmærksomme øjne, som følger med i alt hvad der sker, de små lyde hun kommer med engang imellem, sådan nogle små grynte lyde. Jeg er virkelig helt vildt glad for at hun minder lidt om Steina, det er virkelig skønt. (-':
Gangarter
Hun har 4 rigtig gode gangarter, med flot løft.
Hun har som før nævnt, ikke været redet i 2 år, så jeg syntes virkelig det er flot, at hun har så nemt ved tölten, og løfter så flot, selvom hun er total ude af form, og alt for tyk. :-)

Skridt: Hun har en stor flot skridt, med god overtrædning, og flot naturlig holdning.
Trav: Super flot trav, godt løft, og fint svæv, meget stor trav.
Tölt: Hun har virkelig nemt ved tölten, så længe man ikke strammer tøjlerne for meget, da hun så strækker hals, og slår over i trav. Lidt specielt, men sådan har hun det ebdst, og det accepterer jeg.
Galop: Hun har ufatteligt flot spring i hendes galop, rigtig god løft. Hun mnagler dog stadig balance, det gør hun i alle gangarterne, også i tölten, så hun ikke skal holde hovedet så højt.
Stævner
Da hun som 4 års, stod som muligt emne til kåring, fra valgte Cathrine og Flemming det, da hun ikke havde nok vilje ifølge dem. Dette har hun så virkelig fået. Så hun ville, den dag idag, sagtens have været kåret.
Stamtavle
DK2002204892 Hetta fra Toosholm DK

Far: 1989 IS1989187620 Austri fra Austurkoti Dk 217
FF: 1984 IS1984187003 Dagur fra Kjarnholtum I Dk 311
FM: (Mor): 1981 IS1981287109 Læna 6609 fra Nautaflötum IS

Mor: 1995 DK1995202027 Lind fra Toosholm 1 DK (Kendt for at avle meget store føl)
MF: 1975 IS1975135960 Fjölnir 941 fra Sigmundarstöðum Dk 116
MM: 1974 DK1974200099 Lipurtá fra Han H. Hedegård DK

Der er en heeeel masse mere, men det må i selv se, inde på Joras.dk hvis i har interesse i det.
Køn
Hoppe, med meget stor personlighed. :-)
Bemærkninger
Hetta er en utrolig dejlig hoppe som jeg virkelig glæder mig til at starte et nyt eventyr op med.
Lige fra starten, har jeg følt at vi passede godt sammen, og jeg tror det hænger lidt sammen med at der er lidt Steina over hende. Ikke i udseende, overhovedet, men sindet. Hendes sind, der er noget over hende der får mig til at tænke på Steina.
Men jeg har self. ikke valgt hende, udelukkende pga. dét, for jeg kan generelt godt lide hendes personlighed, hun er lige til, at gå til mht. ridningen og sådan, men hun er stadig en hoppe, man skal nå ind til, da hun trods alt, ikke har været i den store omgang med mennesker, og der er stadig meget at lære.

Men nu til det helt store spørgsmål: Skal hun rides bidløst?
Jeg er stadig til det bidløse, men jeg kunne aldrig finde på at ride hende ud, uden bid, den aller første tid, da vi slet ikke kender hinanden nok til det. Det ville være total uansvarligt, da jeg ikke kender hende nok til det endnu, og vi heller ikke stoler 100 % på hinanden. Hun er en hest som ikke har det specielt godt med biddet, i hvert fald ikke det bid jeg har redet hende med indtil videre, men jeg skal også have købt en trense, samt bid til hende, som passer præcist til hende. Men jeg regner helt sikekrt med, at vi bliver bidløse, når vi har lært hinanden bedre at kende. Men det bliver ike før, vi begge 2 er klar til det.
Tror helt klart at hun vil fungere bedst uden. (-:

Hun går som sagt, med føl fra i år, og hun er ifolet igen, så jeg venter føl engang i maj i år 2012! :-D

Det ahvde jo hele tiden været planen, at Steina skulle have føl i år 2012, så jeg er virkelig glad for at jeg får føl alligevel :'-)

Faren til Hettas 2 andre føl er Tývar fra Toosholm, som er avlet af den samme, som har avlet Hetta, så vi ved 100 % hvad vi køber, og hvilket føl vi får, da det er min underviser,Cathrine Brusgaard der har avlet både Hetta, og Tyvar. :-) Det er rigtig dejligt at det er Cathrine som har avlet hende, og er min underviser, for så kender hun jo Hetta. :-)

Desuden, har jeg aftalt med Nanna, som også er her inde på hg, at hun vil hjælpe mig med min ridning på Hetta, så hun kan følge os helt fra start, og hjælpe os godt igang, da hun kender mig rigtig godt, og min måde at træne på, osv. så det er virkelig dejligt! Jeg får undervisning af Nanna, primært med henblik på min ridning, og undervisning af Cathrine, self. også med henblik på ridningen, men hun skal også hjælpe lidt mere med gangarterne osv. :-)

På folden er Hetta helt klart lederen (typisk mig, at falde for en dominerende hoppe (-: ) og der er ingen nåde, hun VIL bestemme, så sådan er det jo. (-:

Jeg glæder mig utroligt meget til at få hende hjem, så jeg kan komme ordentligt igang igen. Jeg er sikker på at Hetta og jeg nok skal blive et godt par. :-D

OPDATERING ~ 5 november 2011. - Hetta flyttes hjem!
Endelig kom dagen, som jeg har gået og ventet på de sidste par uger. Jeg kunne endelig sætte mig ind i bilen, med traileren bag efter, og kører ud til Hetta sammen med resten af familien, ikke for at ride hende, men for at hente hende. Nu skulle hun omsider hjem! :-)
Da vi kom derud, gik hende og føllet som sædvanelig på deres fold, jeg fik fat i hende uden nogen problemer (hun har været lidt svær at få fat i på folden, af nogle bestemte årsager).
Jeg trak hende ind i stalden, ind i en boks, så føllet kom med derind. Så stod vi lidt derinde alle 3. Føllet og Hetta vidste self. ikke at det her var deres sidste stund sammen, men syntes alligevel at det var et betydningsfuldt øjeblik. (-':
Begafter trak jeg hende ud, og trak hende hen imod traileren. Hun gik lige op, uden tøven, og begyndte at æde noget af det wrap som hang i hø hækken. Madglade hest. :-P
Hun stod stille under hele turen. Sidst jeg kørte med en hest i en trailer, var med Steina, og da jeg sad der på bagsædet, og holdt øje med at Hetta nu også stod stille, gik det op for mig, at Hetta faktisk er min. Det er ikke til at beskrive hvordan jeg følte lige dér, for savnet af Steina kom væltende ind over mig, samtidig med glæden ved at Hetta er min.. /-':
Det sad jeg længe og tænkte over. Hetta vil aldrig kunne erstatte Steina, det er jeg helt sikker på.
Da vi endelig holdt i gårdspladsen, bakkede jeg hende lige så fint ud, og hun så sig lige omkring, og så trak jeg hende ind til Lippa og Nynne, hvis øjne var lige ved at trille ud af hovedet på dem. :-P
Da hun var blevet lukket ind til de 2 små røde, travede hun så flot dunt og så det hele an, med gingerne i hælene. :-) Hun har ikke sparket ud efter Lippa én eneste gang, og omvendt. SÅ skønt! Lippa og Hetta tog det hele super flot, men Nynne hoppede og dansede, hun skulle ikke nyde noget af, at Hetta tog hendes Lippa. Så her til aften kørte vi Nynne hjem. Desværre, men det var det mest rigtige at gøre, hvis Lippa og Hetta skal få et ordentlig forhold til hinanden. <3
Lige nu holder Lippa og Hetta en pæn afstand til hinanden, og Hetta går og leder lidt efter sit føl, men det er nu også forståeligt. Vi skal alle sammen lige vænne os til alt det nye. :-) <3
Kommentér på:
Islænder Hetta fra Toosholm
Annonce