{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Ásbjörn fra Højmarken 1998

5.044 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Baldur og Atla ftw
Kvinde | 31 år | Oprettet: 25. nov 2009


Islænder Ásbjörn fra Højmarken

Fødselsår:
1998
Højde:
OBS: © Staxrod - Intet må kopieres uden min tilladelse! Ikke billederne, ikke teksten - intet!

148 cm i stang - så stor af en islænder at være.. Dejligt med lidt højde til mine lange ben. (:
Temperament
Rolig og kærlig - men samtidig speciel og anderledes! Ikke en allemandshest :) ! En vallak, som klart har holdninger til, hvem han kan lide, og hvem han ikke kan lide . Heldigvis er jeg selv 100 % godkendt ;) ;) Men ikke alle får lov at komme ind på livet af ham.
Gangarter
5-gænger.
Skridt - over middel - dog lidt pas-agtig, når han stresser op, men normalt ligger den over middel.

Trav - SUPER når den er der. - han har et lækkert svæv! men traven er svær at finde :(

Tølt - SUPERfin tølt. Godt løft og meget smidighed. Han er kanon sej til at tølte, faktisk i alle tempi. Han er dog bedst for løse tøjler og med fart på. Hans frie tølt er langt bedre en arbejdstølten.

Pas - tjae.. hvad kan jeg sige. fine bevægelser i passen, så snart han får lov at komme godt op i tempo. - jeg er dog selv ikke personlig fan af pas, så jeg forsøger at undlade at bruge den ;)

Galop - Dejlig sofa-galop ! :) Yay. Rigtig rumelig og meget svævende.
Stævner
Ingen med mig, men det kommer måske? Han har hvert fald gode chancer for at klare sig godt til et stævne. Hans tølt er virkelig fin efterhånden - og hans mor blev jo kaldt guldægget og hans far er tophingst, så mon ikke han skulle kunne klare sig flot ;) ?
Stamtavle
Ja da
Far: Islænder - Gassi fra Vorsabæ II
Mor: Islænder - Þoka fra Ási I IS (også kaldt guldægget)
+ mange flere ;p
Køn
En rigtig dejlig vallak.
Bemærkninger
Jeg købte Ásbjörn d. 17/09/11.
Et nøje overvejet valg, som jeg på ingen måde fortryder.<3

Jeg elsker Ásbjörn. <3 Han er min store supertøltende ismule. Kunne ikke ønske mig bedre end ham & Atla. Hvad skulle jeg dog gøre uden dem?

Ásbjörn er en meget speciel (men FANTASTISK) vallak, som ikke alle kommer ind på livet af. Han fravælger klart nogle mennesker frem for andre, og han kan godt blive fornærmet og jaloux, og så gider han altså IKKE snakke!!

Han er dog et meget meget kærligt væsen, som vil gøre alt for sin rytter/ejer, hvis man først har vundet hans tillid. Ásbjörn er en meget følsom og forsigtig vallak, som bare er fantastisk at både ride og omgås! Under rytter mærker han tydeligt, hvem der sidder på ryggen af ham, og er det mig, som rider ham, så er der KNALD PÅ! Men er det en nybegynder, så er han meget forsigtig og rolig.. Han tilpasser sig meget, og er generelt helt fantastisk!

Han er sjov, og meget nysgerrig, så hvis man arbejder i stalden eller sætter nye hegnspæle op, så er han altid med. Her er et scenarie, fra en dag med Ásbjörn:
"Ásbjörn var bare SÅ kær. Jeg var færdig af grin over ham, fordi han simpelthen bare er SÅ nysgerrig. Min far skulle skrue nogle skruer i, og Aussi stod med mulen på skruemaskinen og hjalp min far. HAHA ! Man skulle have filmet det. Skøre hest ! Han var simpelthen så nysgerrig, og vi kunne næsten ikke komme til for ham. Desuden skulle min far save noget træ over, og Aussi stillede sig MEGET tæt på, og kiggede over min fars skulder. Det resulterede i, at han kunne se/høre hver en detalje, og hans ører kørte frem og tilbage i takt med savens lyd. Han er virkelig en sjov hest. Han er bare så kær. Man kan da ikke andet end at holde af ham !"

Han er en meget snakkende hest, som vrinsker en del til de mennesker, som han kan lide.

Han tilbyder sig selv meget, og rider man ham for blød hånd er han bare lækker at sidde på. Dog skal der arbejdes på at traven bliver lettere at finde !

Han er desuden EKSTREMT vandglad (med mindre der er tale om de farlige vandpytter!!).
Han bliver SÅ glad, hvis han får lov at bade, og vil helst så langt ud som muligt, så han rigtigt kan svømme.
Han er vist hvad man kan kalde en rigtig søhest! Jeg kan bare slippe ham, så render han selv rundt i havet og bader alene. Så kan man ellers stå længe og vente på, at han endelig kommer på land igen.

Sidst jeg slap ham, og lod ham bade alene, svømmede han helt ud til en forbipasserende kajak, som var pænt langt ude. Personerne i kajakken var lidt i panik, da han lige kom på en kort visit, men han vendte heldigvis om, inden han nåede for tæt på..

Han er intet andet end fantastisk, og jeg har fået et bånd til ham, som er helt specielt! Han betyder alverdens for mig, og intet kan erstatte ham eller Atla. De to sætter farve på min hverdag!
Kommentér på:
Islænder Ásbjörn fra Højmarken
Annonce