{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Savannah [Himmelhest] 1997

2.810 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Trædholm
Kvinde | 26 år | Oprettet: 26. dec 2008


Pinto Savannah

Fødselsår:
1997
Højde:
I følge passet er hun 158cm høj ;)
Temperament
Hun er den mest godmodige hest der er blevet plantet på denne jord. Hun danner et bånd, til hendes ejer, under meget kort tid.
Når der er frostgrader udenfor, er hun en smule hys, men det er ikke så galt. Jeg ved ikke hvorfor de fleste heste bliver lidt kuldrede når det er vinter, men det er sikkert noget med at blodet løber hurtigere rundt i kroppen på dem, for at de kan holde varmen, også kommer der mere ilt til hjernen. Men jeg ved det ikke.
Hun er 90% trafiksikker, og kigger kun på store traktore og lastbiler <3
Gangarter
Hendes gangarter vil jeg beskrive som svævende... Du sidder der bare, og tumler slet ikke rundt eller noget. Hun er meget let at ride :)
Skridt: Middel - Fremadgående, energisk, hun træder godt over og den er utrolig lækker.
Trav: Over middel - Hun går godt, arbejder gerne under rytteren og går også frivilligt og flot ned med hovedet. Træder godt over.
Galop: Over middel - Træder godt igennem og arbejder godt og villigt under rytter.
Stævner
Savannah er ikke købt som en dissideret stævnehest. Hun er mere købt med henblik på at være en god og lærende førstegangshest.
Vi skal nok komme lidt ud og starte, men det bliver apsoutlut ikke de store klasser, da hun efterhånden er en ældre dame.

Højmegaard 17-5 2012.
-LB1 59,4% og første uplaceret.
-LC2 58,3% og anden uplaceret.

Det fynske dyrskue 2012
-Mønstring, 21 point og en 2. plads.

Højmegaard 30. Marts 2013
-LC3 62,91% og første uplaceret.

Det Fynske Dyrksue 2013
-Mønstring, 21 point og en 2. plads.
-Kommentarene:
Passende stor størrelse af ret god type. Almindelig af hoved med middellang hals og lidt stejl, middellang skulder. Høj markeret manke og god overlinje. Lidt lang lænd og langt, velformet, muskuløst kryds. For- og baglemmer er af passende god størrelse, tørre. Ret god skridt og ret god trav. En passende stor Hoppe som savner lidt udtryk. Ret god bevægelse.
Stamtavle
Ukendt...
Køn
Ja hun er fantastik køn.
Hun er en lækker hoppe med sine egne meninger. Lige som alle andre hopper skal hun nok fortælle hvis der er noget der ikke lige passer hende. Men hun er på ingen måde ond overfor nogen, hun er som sagt virkelig godmodig.
Bemærkninger
Savannah - PIN 338
Skimmelbroget, Pinto brand v. lår - 125
Født 28.02.1997 i Kjellerup.

Savannah eller i daglig tale Prinsessen, er en flot lille hest på de 158 stykker, hun er en pinto, hvilket ikke alle regner hende for, da hun er en ensfarvet en, og har hendes pletter indenunder pelsen. Hun er kåret indenfor Dansk Pinto Forening. Prinsessen er en ældre hoppe på ligegodt 15 år, og hun har masser af erfaring med i baggagen. I hendes liv har hun blandt andet stået med to føl.
Som jeg skrev tidligere er hun ikke købt for at være en stævnehest, men en lære hest.
Prinsessen blev født fredag 28. Februar 1997, 162 dage før jeg kom til verden.
Jeg har haft hende i lidt over fire måneder, og er påbegyndt lidt dagbogs skrivning:

Her i 2012 har prinsessen fået raspet tænder, og vi har fundet ud af at den sadel, som vi fik med til hende, af de gamle ejere, at den overhovedet ikke passer. Nå men vi har så været på jagt efter noget andet. Vi fandt en Kentaur Elektra og den ligger super godt på hende, men der skal lige lidt mere stopning i for til. Lotte, som hjalp mig, sagde også at det er meget svært at finde en sadel som ligger 100%.
En ny springsadel er også kommet i hus. Jo højere springene blev, desto sværere blev det at springe i en dressursadel :)

13.01.2012 klokken 09:48
Jeg sidder her hjemme og tænker på prinsessen... Har ikke kunnet sove de sidste to nætter, for har ikke lavet end at tænke på hende. Ovre på rideskolen er vi alle sikre på at der er noget galt med hende, hun er ikke helt sig selv, hun stejler, bider nemt ud efter de andre, er meget sur og træt. Når man rider hende hoster og nyser hun, samtidig kaster hun også med hovedet meget. Jeg har ikke været i skole Torsdag og idag Fredag, fordi jeg bare har ligget søvnløs. Men i dag kommer dyrlægen og kigger på hende, vi tror måske hun trænger til at få raspet sine tænder. Jeg håber på det bedste. Skriver tilbage i aften hvordan det er gået.

Dyrlægen hun sagde at der var en lille udposning på hendes endetarm, som kom fordi, at hun har været drægtig, og derfor har en større åbning bag til end andre, såé der kunne komme en masse bakterier og sådan ind. Også kan hun få en lille operation, hvor de syr et lille stykke omme bag ved sammen. Overhovedet ikke noget farligt. Så fandt hun nogle tandspidser på hende så hun skal også ha raspet tænder. Så det var ikke såé slemt igen:)

28.01.12 klokken 19:49
Tænker tilbage på dagen i dag, tror nu stadig der er noget galt med min lille prinsesse. Jeg kan ikke rigtig blive ved med at sige: "Jamen det er bare vejret der gør hende hys". Den holder sq ikke længere, eller gør den? Måske er det bare den der lille udposning på hendes tarm der irritere hende.. Nå men har også lige fået ny sadel, da den anden lå ad lort. Måske er det den nye der ligget forkert? Og dog, Lotte har jo tjekket det hele igennem, og den lå som den skulle. Nej måske er det bare vejret. I dag, og de andre foregående dage, har hun været meget oppe og køre, når jeg har redet hende. Hun småstejler og hopper lidt. Men i dag, begyndte et lille lyd at skinne for enden af det ellers meget lange tunnel. Hun gik meget pænt det sidste kvarter af ridningen. Ned med hovedet, pænt tempo i galop og uden nogle unoder. Måske fordi det er blevet lidt varmere, eller sneen er faldet? Man kan altid håbe :)

02.02.12 klokken 19:38
Lige kommet hjem fra undervisning <3 Hun var for første gang i lang tid super sød :)
Gik flot til biddet, fint tempo, flot gang og ingen numre.
Så går det endelig fremad igen <3
Fantastisk dag <3

04.02.12 klokken 21.02
Savannah var en prinsesse igen i dag <3
Red sammen med Nadja, og der kom der også lige nogle nye billeder ind :D

25.02.12 klokken 00:22
Undskyld jeg skriver så sent :D
I dag fandt vi så lige ud af at prinsessen har noget med sit højre bagben, og at hun er mega stiv bag til. Fedt, så nu skal vi ha hestemassør ud til hende. Så nu står den på hygge ridning de næste dage eller uger.. Det kan også være hyggeligt nok :D sådan uden sadel eller noget XD

15.03.12 klokken 20.06
Så er jeg lige landet i sofaen efter en dejlig ridetime. Prinsessen var bare så god. Hun gik pænt, nede med hovedet hele tiden og alt det der.
Jeg snakkede lidt med min ridelærer om at tage ud og starte nogle stævner. Bare nogle i trav her lige i starten. Måske om nogle måneder kan vi starte nogle LC er :D Håber jeg. Great, Great :P

31.03.12 klokken 01.17
Nu er det efterhånden lang tid siden at jeg har skrevet sidst, så nu må jeg jo nok hellere:)
Den seneste uge er prinsessen blevet redet af min veninde Louise, eller min mor. Jeg har desværre været ude for et lille uheld med min tå. Torsdag den 22. marts skulle vi springe, jeg falder så af og Savannah træder på mig. Så nu kan jeg pænt se til med mine krykker og en brækket storetå..
Kan måske komme op og skridte lidt på hende her søndag. Savner SÅ meget at ride.
Jeg har lagt nogle billeder ind af prinsessen og Louise. Undskyld de ikke er så gode, men de er taget med en super dårlig telefon :)

18.04.2012 klokken 17.28
Undskyld jeg ikke har skrevet læænge! Men jeg har koncentreret mig om skolen og min brækkede tå. Jeg er først nu begyndt at ride ordentligt igen på prinsessen. Hun har primært været redet af min veninde Louise, men den skønne Nadja har da også redet hende en tur ;)
Nå, siden sidst har vi fået købt et sort sæt, et underlag og bandager så vi rigtig kan blive klar til søndag hvor det går løs.
Maria på Rosita og jeg på Savannah, skal ride op til en konfirmation for dem som ejer gården. Det skal nok blive spænende.
Udover det, så har vi lige meldt os til det fynske dyreskue i år. Vi kommer til at stå oppe i pinto stalden. Vi deltager i mønstringen, pintoshowet, pinto jubilæums show, også brugsklassen i dressur.
Så ikke det største, men det er jo også for at se hvordan hun tager stresset der ude ;) -Snart 7 måneder med den mest fantastiske hest af alle ;*

04.07.12 klokken 16.16:
Så er man lige landet i sofaen efter en lang lang skridtetur på prinsessen.
Jeg ved at det er lang tid siden jeg har skrevet sidst, men har ikke rigtig været så meget på.
Savannah er pt kommet i genoptræning, for hun stejlede meget med mig en overgang, også viser det sig at hun har en gammel ledsmerte i 2 ben, og hun er låst i lænden. Alt sammen er sket på grund af den sadel som tidligere ejer brugte til hende. Den har ligget helt forkert og generet hende i stor grad.
Jeg fik en ny dressursadel, som bare skulle hæves lidt fortil, men sadelmageren havde også puttet mere fyld i bagtil, så den lå helt ud over den 18. ribben.
Den har vi været i jylland med i går, så sadelmageren kunne gøre det om.
Vi skal snart på efterskole, men dyrlægen mener sagtens at hun kan komme i let dressur inden vi skal afsted.
Lige nu er min far over på gården og lave fold, for hun skal skærmes af fra de andre, da hun skal på slankekur fra alt det græs, og den ene af de andre hopper bliver ved med at angribe min hest.
Savannah får jo ikke så meget motion her for tiden pga. skaderne, så det bliver til nogle strækøvelser, longe og skridtture. Hun er nok 80kg for tung :D <3
I starten var det slet ikke sikkert at hun blev ridehest igen...
Men, det går fremad, og det er det vigtigste for mig!

4. Maj 2013
Forældredag på efterskolen.
Skulle ride på rideskolen for forældrene. Hun gik super godt og arbejdede fantastisk under mig.
Det var en af de bedste rideture jeg har haft længe på hende, hun går 100% godt efter hendes skadede periode, og det hele kører.
Så alt i alt er jeg en glad og tilfreds hestejer! :-)

¤´¨)
¸.·´¸.·´¨) ¸.·¤¨)
(¸.·´ (¸.·´ .·´(´¸.·¤´¯`¤Savannah¤
Kommentér på:
Pinto Savannah
Annonce