{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Aarupgaards Medina 2011

5.129 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Charlotte og Julie Ø
Kvinde | 57 år | Oprettet: 8. jul 2011


Anden særlig race Aarupgaards Medina

Fødselsår:
2011
Højde:
8 mdr d. 5. Jan 2012 målt med stangmål til 137 cm
1 år målt 16. Maj 2012 140 cm
1 år og 2 mdr 9. Juli 2012 142 cm
1 år og 5 mdr 14. okt 2012 146-147 cm
1 år og 7 mdr 1. Dec 2012 148 cm
1 år og 8 mdr 6. Jan 2013 150 cm
2 år og 2 mdr. 05. juli 2013 154 cm
2 år og 11 mdr. 11. april 2014 156 cm
3 år og 3 mdr. 25. august 157,5 cm

- forventet stang mellem 155 og 158.
Temperament
Utrolig kælen og kontaktsøgende. Et lille nussehoved som har den skønneste dybe/hæse vrinsken :o)
Gangarter
Lille og fine gangarter
Stævner
Ingen endnu - hun er jo kun en lille baby endnu
Stamtavle
M: Modena
MF: Bæklyens Picasso OX 4525
MM: Daytona
MFF: Nuggi OX 905
MFM: Sharonna OX 362
MMF: Coco's Dia Almé 9604720
MMM: Midor DS 12616
MFFF: El Mokari
MFFM: Ameline
MFMF: Yuri of Perlere
MFMM: Sadia
MMMF: Dorpas X DH 414
MMMM: Mie FOR 93145
MMFF: Diadem DH 416
MMFM: Coco's Indian Summer
MMMFF: Don Pedro
MMMFM: Anuschka AA
MMMMF: Woernitz DH
MMMMM: Majbrit DS
MFFFF: Dynamo
MFFFM: Sarina


F: Charmoulix OX 4314
FF: Saam-A-Li OX 2494
FM: Jamaica OX 1995
FFF: Flakeri OX 861
FFM: Grodessa
FMF: Shah Noir
FMM: Arabella Dove
FFFF: El Mokari
FFFM: Flavia
FFMF: Indian Grodust
FFMM: Stuardessa
FMFF: Shah of Gizeh
FMFM: Aziza Alimah
FMMF: Sir Robin
FMMM: Silver Dove

DNA og AFSTAMNINGSKONTROLLERET 2015


http://www.allbreedpedigree.com/aarupgaards+medina
Køn
Utrolig lille smuk hoppeføl
Bemærkninger
Født mellem 10.30 og 11.00 d. 5. maj 2011- hun er en lille fin pige - rød med 4 høje sokker og en bred blis ;)

Medina er 87,5 % ox araber og 12,5 % DV

Hun er rigtig nysgerrig og meget intresseret i hvad der foregår omkring hende og så er hun utrolig kælen og kontaktsøgende...og allerede en meget selvstændig ung dame.

Iflg Camilla var hun på benene efter 10 min og fik den første tår mælk lige 5 min senere :)))

Hun er virkelig så yndig og fin.

Vi får Medina hjem her på fredag d. 30. september 2011 - og Julie og jeg glæder os helt vildt. Vi vil løbende opdatere med mere tekst og billeder som hun nu vokser til.


Opdatering 30.09.2011

En hektisk og følelsesladet dag idag - alt gik godt og Medina er nu vel ankommet til Aalborg. I morgen skal hun lukkes på fold med de andre heste - håber de tager godt i mod vores lille pige. Hun har tacklet en stresset dag i stiv arm, hvor hun er rejst fra sin mor og alt hvad hun hidtil har kendt....heldivis stod hun og åd hø, da vi forlod hende, og det var et godt tegn!


Opdatering 05.10.2011

I dag bliver Medina 5 mdr. og hun er bare så super dejlig. Vi fik hende hjem i fredags og begynder så småt at lære hinanden bedre at kende. Hun havde et par hårde første døgn uden sin mor, da de andre heste på foldene ikke rigtig ville acceptere hende...de nappede hende og jog hende væk. Det er sgu hårdt at se på, når ens lille følbasse bare så gerne vil være hos dem.

Dette har bevirket, at hun har knyttet sig ufattelig meget til os, og vrinsker til velkomst og farvel...det går jo lige i hjertet. I forgårs blev hun helt ulykkelig da vi ville gå fra hende, og begyndte at trave vrinskende rundt og pludselig lavede hun en volte og satte i fuld galop med retning lige mod hegnet, hvor vi stod...vi holdt bare vejret, mens vi forsøgte at afværge, at hun røg ind i det..men heldigvis i sidste sekund bremsede hun op...

De andre heste begynder dog så småt at acceptere hende og igår gik hun roligt og fredeligt i skridt hen imod flokken, da vi lukkede hende ud igen. Der er en anden unghest på 11/2 år som kalder på hende og det er bare så dejligt.

Vi har taget hende på stald hver dag for at fodre hende og strigle hende, så hun kan lære alle de nye lyde og lugte at kende. Første gang hun skulle ind, syntes hun at det var meget farligt...for der kunne jo være mange hestespisende ting der gemte sig derinde :o) men nu går hun lige ind og nyder den opmærksomhed hun får...Selv staldkatten kommer og besøger hende...hehe.

Vi får hovtrimmer på besøg her i næste uge, så det bliver spændende, hvordan hun tager det. Vi håber ikke hun gør sig helt utilbens :o)

Opdatering 11.10.2011

I dag har Medina fået trimmet sine hove af Marie fra Vadgaardhovpleje - det gik bare så fint!!! Så nu har hun 4 nye fusser at spadsere rundt på :o) Hvor ER det dejligt med sådan en nem følbasse.

Opdatering 24.10.2011

Vi har fået Medinas Hestepas og hendes oprindelinge lange navn, (Aarupgårds Amazing Princess Medina) var desværre for langt - derfor er hun blevet døbt Aarupgårds Medina i passet.

Hun er stadig en skøn og fin lille pige, som brummer når vi kommer hen til hendes box...det lyder bare så sødt hehe... Hun er laaangt om længe ved at være accepteret i flokken, selvom hun ikke bryder sig om, at de andre heste kommer alt for tæt på...for tænk hvis nu de napper eller sparker. Hun fik et grimt spark på bringen som først nu er helet op efter mange dages pleje...nu mangler vi kun at alle hårene vokser ud igen :o) Ellers har vi nydt efterårsferien med et par gåture i det skønne vejr...dejligt!

Opdatering 31.10.2011

Vi har nu haft lille Medina en måned og er bare så superglade for hende. Vi får besøg af dyrlæge i dag så hun kan blive vaccineret og blive gennemgået fra top til tå :o)

Onsdag kommer vores smed igen forbi og kigger på hendes fusser...ikke fordi vi tror der skal gøres så meget, da hun jo næsten lige er blevet trimmet, men hun kigger lige på hende, når nu hun er i stalden alligevel....

Medina vil stadig ikke ha' gulerødder hehehe...men rugbrød og hestebolcher smager rigtig godt :o)

Opdatering 01.11.2011

Medina havde dyrlæge i går hvor hun dels blev vaccineret men også gennemgik en ny handelsundersøgelse med henblik på at blive forsikret. ALT var i den skønneste orden....jubiiiiii det eneste hun ikke blev udsat for var bøjeprøven, men den kan man jo heller ikke bruge til noget på så ung en lille hesteunge hehe...Hun var så sød da hun blev lukket ud på ridebanen og blev jaget lidt rundt med en longerpisk...så kan der nok være der kom høje knæ- og haleløft...hun slog og rystede med hovedet og vrinskede...hun har virkelig nogle flotte gangarter det bitte pus.

Opdatering 07.12.2011

Medina er nu fyldt 7 mdr. og bliver frækkere og viser mere og mere personlighed for hver dag der går. Hun fik trimmet sine hove igen igår og stod bare så fint uden nykker...hun fik stor ros af vores hovtrimmer, som bare kan se hun udvikler sig fra gang til gang. Hun har fået en hel del flere muskler bygget på og har også taget en del på...hun havde tabt sig en lille smule i overgangen fra fravænningen, stressen over at blive flyttet og skulle falde til i ny flok. Hun æder lystigt sit foder og om en måned skal hun skifte til Pavo Podo Grow.

Hun fik ormekur i går sammen med resten af stalden - vi havde fået taget en gødningsprøve på hende først. Det gik smertefrit da kuren var en geleagtig type med æblesmag...selvom hun dog så lidt sjov ud i hovedet,men ned gled den.

I morgen er det så tid til 2. vaccination men det sagde hun ikke noget til ved den første...så mon ikke også den går "smertefrit"


Opdatering 30.12.2011

Medina og jeg gik en lille tur i går og hold da op der var liv i den lille dame :o) På hjemturen kunne hun både bukke og hoppe og udstøde de mest mærkelige grynt og vrinsk hehehe... Dejligt med en glad lille plag!! Hun siger ikke noget til bilerne som kører forbi på vejen, men kigger bare vældig interesseret på alt.

I morgen er det Nytårsaften og vi går ind i 2012 - det bliver spændede at se, hvordan hun udvikler sig hen over vinteren og foråret :o) Lige nu er hun omkring 1,37 høj men en hel del højere bagtil end fortil. Hendes bagpart ser fin og muskuløs ud mens hendes forpart stadig er meget spinkel....hun har den dejligste røde vamset pels... helt objektivt er hun nok ikke så køn pt....selvom jeg selvfølgelig synes, at hun er det kønneste i hele verden :o) Men hun har nogle super gode gener, så mon ikke slutresultatet bliver godt <3

Opdatering 20.01.2012

Medina er lidt over 8 mdr. gammel nu. Jeg gik en lang tur med hende i går - bare hende og mig....hun siger intet til biler, der suser forbii, men hold nu op, hvor er hajtænder og striber på vejen nogle farlige nogle hehehe og postkasser, hvem ved hvad der gemmer sig i dem!!!!

Hun går meget hurtigere nu end i starten, vi fik hende...vores hovtrimmer siger, at hun har godt af, at komme ud og gå på forskelligt underlag, som grusvej, asfalt m.m. for hun er som et lille barn der skal lære at gå på bare tæer og er derfor lidt ømtået :o) Hun har en god balance - det er alle bakkerne på koldbøttemarken, der gør sit...det giver en god balance og forbedrer musklerne meget.

Hun har lært nysse tricket...det tog ikke særligt langt tid, så tror hun er lærenem! Men ellers går hun bare og hygger på folden med de andre heste...hun har dog lært at holde sig til, når de skal ind på stald igen fra fold...så sætter hun lige i trav uden om de andre heste i løbegangen.

Hun har vist tegn på sin første brunst...vi opdagede da hun havde trimmer i tirsdags, at hun stod og løftede halen og blinkede bagtil...syntes godtnok det er tidligt, hun er jo kun en baby stadigvæk! Så nu er hun officielt teenager...det skal nok blive sjovt hehehe...

Opdatering 27.02.2012
I morgen skal Medina igen ha' trimmet fusserne - vi har det sidste stykke tid gået på forskelligt slags underlag (Bløde stier, grusvej, asfalt) for at vænne hende til det. Hun går så fint og følger interesseret med i alt.

Ellers har vi bare øvet stop og gå signaler under vore gåture og ellers bare hygget med at opleve noget andet end græsfoldene.

Nåh jo så har vi også øvet lidt smidighedsøvelser...det synes hun er meget sjovt, især når der vanker godbidder hehehe

Hun fælder som så mange andre, så nu begynder vi at glæde os til at se hende i "sommerfrakke" ;o)

Hun er virkelig en nem lille plag - er så stolt af hende!

Opdatering 18.05.2012

Medina vokser og vokser er målt til 1.40 her d. 16. maj (Hun blev 1 år 05.05.12) så hun skal nok blive en fin stor araberpige. Vi går ture som bliver længere og længere - hun har godt af at opleve verdenen udenfor foldene.

Hun er helt trafiksikker nu...til gengæld kan en stor kampesten måske være en forklædt bjørn hehe..men når hun har fået fnyst og prustet lidt vil hun meget gerne hen og undersøge og snuse til tingene og så er det slet ikke farligt mere.

Hun er stadig dejlig nem - så det håber vi hun vedbliver med at være. Nu skal hun nyde sommeren og forhåbentlig får vi snart noget bedre vejr, så hun kan begynde at sove ude...lige nu bliver hun lukket på stald ved 22.00 tiden om aften, hvor hun får sin aftensmad og en vitaminkiks :o)

Opdatering 15.10.2012

Efteråret har meldt sin ankomst med regn og rusk, men der er bestemt også flotte og farverige dage på denne tid af året :o) Hestene er nu kommet ind og sover trygt og varmt om natten - tid til lidt mere puslen og nussen.

Medina er vokset godt hen over sommeren og nærmer sig nu 146-147 cm...hun stod lidt uroligt, så det var lidt svært at måle hende helt nøgagtigt med stangmålet. Hun fylder 1,5 år på min fødselsdag d. 05. november og vi har nu haft hende "hjemme" i lidt over et år....hvor tiden dog går hurtigt. Hun er stadig en dejlig nem plag på mange måder og utrolig lærenem. Sommeren er blevet brugt på en masse gåture væk fra flokken både alene, men også med andre heste. Hun virker meget nysgerrig og interesseret i sine omgivelser på vore gåture...ellers har vi trænet lidt øvelser fra jorden, men ikke noget vildt og kun i kort tid ad gangen, som hendes hoved nu kan følge med til...men hun er ret cool og harmonisk - det håber vi varer ved, når vi engang skal på ryggen af hende om nogle år :o)

Alt i alt nyder vi bare livet og hinanden

Opdatering 16.07.2014

Medina er nu blevet gjort ryttervant og som med alt andet, har hun taget det som det mest selvfølgelige i hele verdenen. Bedre lille hest findes vist ikke!

I mandags var vi på vores første tur ud i terrænnet med en ældre og mere erfaren hest som støttepædagog. Hun gik som om hun aldrig havde foretaget sig andet...er SÅ pavestolt af hende. Hun vrikkede ikke med et øre når der kom biler eller cyklister...det viser virkelig hvor meget, alle gåturene har betydet!

Så nu er Medina officielt blevet en ridehest <3

Kommentér på:
Anden særlig race Aarupgaards Medina
Annonce