{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Zeus Langmose (Hingst) 2007

5.435 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Zeus Langmose (Hingst)

Fødselsår:
2007
Højde:
Han har en højde på ca. 186cm
Temperament
Zeus har en dejlig personlighed.. Han skal se en an før man komme helt tæt på ham. Da han kom kunne man ikke bare gå over til ham, for han var helt oppe at køre, men nu har vi set hinanden an, og vi begynder så småt at stole på hinanden. Man skal ikke gå rundt med de store armbevægelser omkring ham, for så bliver han bange og han har sprunget 5 grimer på én uge, da han blev bange på staldgangen.
Gangarter
Hans gangarter er helt klart over middel. En dejlig skridt, som er fremadgående. Hans trav er virkelig dejlig og han trav er 3-4 hovslag over...
Hans galop er udelukkende op ad bakke - og dejlig blød.
Stævner
Ingen endnu, men det kommer helt sikkert.
Stamtavle
Far - Clever DVH 896 (DV DK)

Mor - Laila-Langmose 0105527 (DV DK)

Morfar - Mantovani DVH 724 (DV DK)
Køn
Han er da min sorte hingst!
Bemærkninger
Zeus er en hingst, jeg har som min egen. Han kom til Enggården, hvor jeg fik ansvaret for ham. Han var vildt op at køre, og fræsende rundt i boksen. Da vi har stødtråd på vores bokse, så fik han stød hele tiden, da han ville snakke med de andre hingste over boksene. Der var meget tumult i starten.
Han var min første "store" hingst at have med at gøre, og der var en masse forbehold jeg skulle tage. Han havde ikke tillid til mig, og ville ikke lade mig røre ham over det hele. Han skulle hele tiden sættes på plads, og jeg synes han var vildt træls at have med at gøre. Han skulle hele tiden skabe sig og gøre sig til, men jeg ville ikke give op!
Efterhånden som jeg havde ham i hænder hver dag, så begyndte han pludselige at vrinske til mig når jeg kom til hans boks og han kom selv for at hilse på mig inde i boksen når jeg åbnede den, i stedet for at stå i det fjerneste hjørne. Jeg kunne nu røre ham over det hele uden hans hud vibrerede og han gav sig. Det var en dejlig følelse at have.
Når jeg satte ham på staldgangen, så stod han også stille nu, og jeg kunne gøre næsten, hvad som helst uden han blev bange. Jeg fandt ud af, at han var det største nussehoved, og vi kunne stå i timevis og puste hinanden i næseborene og i hovedet. Han kunne falde i søvn på staldgangen, men han kunne så få det største chok, hvis der var noget, der larmede og han kunne gå så meget i panik at grimmen ville springe /: ØV!
Jeg påbegyndte tilridningen af ham, og det gik rigtig godt, og da jeg første gang red ham selv rundt i ridehuset, der strålede jeg som en sol, og vi var trygge ved hinanden.
Det gik rigtig godt hen ad vejen, men vi manglede stadig den helt fulde tillid til hinanden, så jeg selv kunne hoppe op på ham, da han så ville blive bange. Desværre sker der det forfærdelige....
Jeg longcere ham på springbanen, og pludselig bliver han bange og løber. Jeg holder fast i ham, men lige pludselig kan jeg bare se, hvordan hovedtøjet knækker! Det ryger af og den kæmpe store sorte hingst på 1.85 er løs, og løber ned af mod foldende. Jeg løber efter og skriger på folk, der kommer løbende og prøver at standse ham. Han vælter og slår sine knæ og sine lange stænger. Og jeg er ved at gå i panik, da jeg kun forestiller mig det værste /:
Han løber om i Heidi og Thomas (dem der ejer stedet) have, hvor han i panik græsser, løber, bukker, stejler og prøver at få tøjlerne af sin ryg, der hænger og dingler. Folk kommer væltende, men bliver bedt om at gå væk, så jeg kan komme hen til ham og berolige ham. Efter et stykke tid, der får jeg en grimme på ham, og får ham ind og vasket hans ben, hvor blodet strømmede ned :( Så han fik en pause fra ridningen, og fik lov at stå. Jeg kunne nu opbygge noget mere tillid til ham, for jeg skulle muge ud mens han stod i boksen, og det var ikke sjovt syntes han, men efterhånden som jeg gjorde det mere og mere, så var det alligevel dejligt jeg stod derinde og hyggede med ham med bokslågen åben.
Han er simpelthen blevet så dejlig at have med at gøre og han elsker at kysse med mig - over det hele.
Vi er så småt begyndt med tilridningen igen - fra start af så han kan følge med i sit hoved og jeg håber at det kommer til at gå fantastisk ligesom sidst (:

23/10 blev der taget nye ridebilleder efter vi nu er kommet rigtigt i gang med at ride. Der er stadig nogle problemer med opsidningen, men når jeg ført sidder deroppe, så er der INGEN problemer overhovedet og han går stabilt til biddet i skridt, trav og galop. Mangler selvfølgelig styrke, men han klare det virkelig godt!
Og han er virkelig mors dreng, og det kan ALLE mærke (: Og kommentere det (:
Kommentér på:
Dansk Varmblod Zeus Langmose (Hingst)
Annonce