{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Sunrise - en dyreværnssag [Tidl. hest] 2011

3.810 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Susan H
Kvinde | 59 år | Oprettet: 21. jun 2007


Anden særlig race Sunrise - en dyreværnssag

Fødselsår:
2011
Højde:
Ukendt, men omkring 147-148 cm lige nu, og vokser utrolig meget.
Temperament
Charmetrold uden lige, sød og nem
Gangarter
Ser fine ud

Stævner
Skal nok lige være lidt ældre :-)
Stamtavle
Født 26. juni 2011

Moder: Traver Dawn
Fader: en ukendt Tinker

En blanding, jeg aldrig selv ville have tænkt på, så det bliver spændende hvordan han falder ud
Køn
Vallak
Bemærkninger
Dyreværnssag frikøbt sammen med sin mor i Broby på Fyn den 27. august 2011

Meget tillidsfuld. Nyder at blive striglet så meget, at han puster ud ligesom de voksne heste.

Hans mor orker ikke at tage sig særlig meget af ham, så han knytter sig meget til mig. Jeg styrer det dog, så han ikke pludselig tror, at jeg er en hest :-)

Vi er ikke nået særlig langt i forhold til træning af "løfte ben" mv. Ham og hans mor får fred til at komme sig og tage på.

30. oktober 2011.
Lillemanden har fået ordnet fødder for anden gang, og benstillingen har rettet sig så meget, at han ikke behøver gummisko alligevel :-)
Han har nu 2 gange stået i boks alene, medens hans mor stod udenfor, og det er gået rigtig fint.
Dawn er godt nok lige lovlig flink overfor ham, så opdragelsen må jeg tage mig af. Jeg siger tingene én gang hårdt og kontant, så jeg ikke står med en monsterhingst om et år, men det ser også ud til at virke.
Den legekammerat, jeg satte ud til ham, var alt for voldsom, så det er stoppet igen, lidt ærgerligt.

9. november 2011:
Sunrise forsøger nu at bestemme lidt over sin mor, når de spiser. Man er vel ikke staldens kæledægge og charmetrold uden grund :-)
Min nye striglekasse har allerede fået skrammer, for Sunrise mener, at den skal undersøges med benene. Bolden ude på folden er han rigtig glad for, den får både pust, spark og skub.
Han bare vokser og trives. Pelsen er så tyk og lækker, at han helt sikkert bliver en hest, der skal klippes, når han engang skal rides.
Jeg har besluttet, at Sunrise skal videre, så snart det kan lade sig gøre og den rigtige ejer dukker op. Han bliver dog ikke sat til salg nogen steder - men til formidling hos nyt hesteliv.
Hans mor har brug for ro, og det er hende, jeg må koncentrere mig om. Sunrise har brug for legekammerater.

26.december 2011
Sunrise har nu fået den klogeste pony som foldkammerat. han flytter rundt på sin lille familie i lunteskridt, så både Dawn og Sunrise kan følge med. Han var længe om at lukke Sunrise ind, fordi Sunrise trængte til at være mindre fremfusende, men nu leger de grimeleg osv.
Sunrises ben er desværre ikke så gode, så nu får han laserbehandling. Smeden ville have aflivet Sunrise med det samme, men med føl er der da mulighed for at rette op på tingene, synes jeg
Sunrise lider af proteinmangel fordi, han ikke rigtig kan optage vitaminerne. Men det ville egentlig også være mærkeligt, hvis han ikke havde nogen følgevirkninger af at ligge i maven hos en underernæret mor, der endda gik med føl ved siden og efter fødslen skulle leve af en underernæret mors mælk. Derudover er han egentlig vokset for hurtigt efter hjemkomsten til mig pga diverse til skud mv, men det var jo nødvendigt, at hans mor fik tilskuddene, så det var et valg mellem pest eller kolera.
Sunrise er stadig utrolig sød og omgængelig, han laver aldrig numre, når han får renset hove, men løfter selv bagbenene.
Tirsdag den 3. januar flytter de op i den store stald begge to, så Sunrise kan vænne sig til det, inden hans mor aflives den 5. januar. Hun bliver aflivet med Sunrise ved sin side, så moderen ikke bliver stresset i sine sidste minutter. Foldkammeraten vil også være der til at støtte Sunrise.
Foldkammeraten skal desværre flytte den 31. januar, så imellemtiden sluses der et par ponyer ind, så Sunrise kan lære dem at kende og vi kan vurdere om Sunrise kan trives med dem.

6. februar 2012.
Sunrise var ked af det i et par dage, men de andre heste var søde til at svare ham hver gang han vrinskede. Det går fint nu, men han er ekstremt knyttet til mig.
Han har fået en ny foldkammerat, som er ligeså sød som den gamle, men den er desværre 165 cm, og derfor lidt stor til lillemanden.
Jeg håber at få ham solgt, så han kan komme ud til nogle alderssvarende kammerater.
Han står dejligt i sin boks, der ligger som den første i stalden, og det redder han sig jo mange klap og beundring ved :-)
Han er kohaset, men klarer sig ellers fint på bentøjet, bortset fra igår aftes, hvor han næsten ikke kunne gå på det ene forben. Lillemanden havde reddet sig en stor hovbyld, som smeden heldigvis kunne ordne med det samme. Det er også skidt med foldene hvor muddertoppene er frosset til, og giver skarpe kanter til en lille følhov.
På grund af kulden har jeg lagt et fleecetæppe på ham, der egentlig var til en 3er-pony, han ser kæmpe morsom ud :-). Det passer fint over ryggen men hænger helt nede på haserne. Jeg prøvede også at lægge det føldækken på ham, som jeg købte ved hans ankomst, det så også morsomt ud, for det dækkede kun lænden som et skridttæppe. Han er godt nok vokset.
Tinkerbehåringen er meget tydelig nu, langt hovskæg der dækker hovene både på bag- og forside. Hans pels på kroppen er så tæt og lang, at han, når han engang skal rides, skal klippes et par gange hen over vinteren. Pelsen danner helt knuder i lysken, så jeg må købe en børste til angorakatte.
Sød er han ihvertfald.

8. februar 2011.
Sunrise blev fremvist og solgt hele 2 gange idag :-)
Nanna, hendes mor og lillesøster kom om eftermiddagen for at se ham. Han blev trukket i ridehuset for at de kunne se ham løbe lidt, men han ville selvfølgelig kun stå ved mig. Så Nannas mor trak ham ind mod midten, der stejlede han et lille føl-stejl men rimeligt behersket. Så snart hun slap ham, løb han direkte tilbage til mig. Når han skal skilles fra mig, bliver det desværre nok ligesom en fravænning fra moderen. Men ingen af dem blev skræmt af hans stejlen, de syntes faktisk, at han var mere behersket end deres eget føl, så de ville gerne købe ham. Det havde de bestemt også fået lov til, de var nogle rigtige hestemennsker. Men dem, der skulle komme om aftenen havde lavet aftale om at se ham først.
Om aftenen kom Christina og hendes mand, de blev også begge to skudt i ham, de var ligeglade med at se ham gå/løbe, de var kun interesseret i hans sind. De har i forvejen 2 tinkere og en anden pony, den ene tinker skal fole i april, så der får Sunrise en legekammerat. Deres tinkere har ponymål, så de vil utvivlsomt have en bedre højde til leg end Sunrises nuværende legekammerat, der er 1,65 cm.
Christina, mand og børn henter Sunrise mandag, den 13., hvor deres børn har skoleferie. Det passer jo fint i forhold til at kunne tage sig meget af Sunrise i det første stykke tid, så flytningen bliver mindre hård for ham.
Det bliver så hårdt at se ham køre, men jeg tror, han får det dejligt, når han er kommet sig lidt.

13. februar 2012
Så blev lillemanden hentet, og med den store tillid til mig som han har, gik han lige op i traileren. Jeg følte mig som en anden Judas, der stak en kniv i ryggen på ham. Intetanende om mit svigt af ham ved at tage ham væk fra mig.

24. februar 2012
Jeg hentede lillemanden hjem idag, han trivedes slet ikke hos Christina for hendes heste var meget grimme ved. De 2 tinkere angreb ham direkte og deres lille pony, kunne ikke have, at Sunrise så meget som stod i nærheden af ham.
Det var så voldsomt, at Sunrise ikke engang turde gå hen til wrappen, selvom der blev lagt wrap ud i flere bunker.
Så vi blev hurtigt enige om, at han skulle hjem igen. Vi havde ikke fået lavet fortrydelsesret i annoncen. Men jeg kunne godt høre på Christina, at hun var bekymret, når jeg spurgte til ham. Vi aftalte, at jeg skulle besøge ham torsdag, den 23. februar, og jeg kastede bare et blik på ham, og kunne med det samme se, at den var gal. Christina havde tænkt det samme,og havde haft svært ved at sove om natten, men turde ikke rigtig bede mig om at tage ham tilbage, hvis jeg nu syntes, de var nogle mærkelige mennesker, der efter halvanden uge ikke vil have hesten alligevel.
Men tværtimod synes jeg, at de er pragtfulde hestemennesker, der vil deres heste det bedste.
Da han var kommet hjem igen, ville jeg med det samme lukke ham ud til hans legekammerat. Legekammeraten Evento var så lykkelig, som jeg aldrig har set en hest være før. Han vrinskede helt vildt og skyndte sig hen til hegnets åbning, hvor han stod og trippede, til vi havde lukket Sunrise ind til ham.
Evento opfordrede med det samme til leg, men Sunrise turde næsten ikke stå ved siden af Evento, og da der blev lagt wrap ud, turde Sunrise ikke engang gå hen til det, selvom de for bare halvanden uge siden gladeligt spiste af samme bunke.
Han har desværre allerede lidt et voldsomt knæk. Men det bliver forhåbentlig hurtigt bedre.
Da han kom ind i sin boks, gik jeg i gang med at undersøge ham, og han havde store bidmærker i begge sider af lysken og han har endda dækken på!!!! Han havde også en skramme ved mulen. Og så havde han tabt sig så meget, at hoftebenene stak ud og skulderen kun bestod af knogler. Han må have været så stresset. Det er utroligt, at en hest kan få det så dårligt på så kort tid. Men nu er han hjemme og her bliver han trods manglen på alderssvarende legekammerater. Evento elsker ham jo og har aldrig givet ham så meget som et bid eller spark - kun meget leg. Så det er en bedre løsning, og jeg har jo savnet ham meget.

16.05.2012
Lillemanden er ikke så lille mere :-) han vokser og vokser. Han har attitude og har virkelig mod på livet.
Han har haft noget orm, og er blevet behandlet for det.
I april fik jeg ham røntgenfotograferet, for han stod med galle i alle fire koder samt i knæet, så jeg frygtede OCD, men hold op hvor billederne var flotte!!! Helt utroligt, når man tænker på, hvor lidt Dawn har kunnet give ham.
Dyrlægen fortalte mig selvfølgelig først bagefter, at stress også kan give galle!!! Tarveligt med en unødvendig regning.
Han har virket lidt underlig slap, synes jeg. Så han har fået taget nogle blodprøver med et par måneders mellemrum, og hans asat-tal, som fortæller noget om muskel-, lever,- og nyreværdier, er ikke i orden. Han har derfor fået lavet lidt om på sin mad og får nogle tilskud, som jeg selv styrer. Tallene viser, at han måske ikke drikker nok. Han har derfor fået ny vandkop, som lettere kan trykkes ned. Det har dog ikke hjulpet på tallene.
Hvis man tænker sig lidt om, er det måske meget normalt for et føl med dårlige værdier på det område, for hvor mange føl bliver egentlig testet så meget?
Udover sin krybbemad med diverse tilskud spiser han 9 kilo wrap om dagen. 9 kilo! Min store hest Dénise spiste 12 kilo, så hvor gør lillemanden af al den mad? Han er ikke for tyk, men rigtig pæn. Hvor pæn så jeg rigtigt, da han i april blev klippet. Der kom et flot føl frem, da al følpelsen var væk.
Han sagde selvfølgelig heller ikke noget, da han blev klippet, kiggede bare lidt på klipperen.
Med så stærk en psyke bliver han nok lidt fræk med alderen :-)
Han bliver først kastreret til efteråret, dels er han ikke hingstet og dels vil jeg have blodprøverne i orden inden.

19.05.2012
Tænk engang! Jeg blev idag kontaktet af den oprindelige anmelder på Dawn og Sunrises sag :-) Hun fortalte, at det var hende, der havde adviseret ejeren om, at Sunrise var blevet født ved åens bred med hovedet nedad og benene højtliggende mod engen, så han ikke kunne rejse sig. Godt, at hun red forbi og så det.

19. juni 2012.
Så er lillemanden sat til salg, jeg synes ikke rigtig, jeg kan gøre mere for ham. Han er ung, sund og rask og derfor totalt spildt på mig, der hellere vil have skadede/syge/gamle heste, som jeg kan gøre noget for.
Jeg tør ikke bytte ham væk, for så risikerer jeg, at det er nogen, der bare vil af med en usælgelig hest og derefter kører Sunrise til hestehandleren. De færreste er sådan, det ved jeg selvfølgelig godt, men man bliver ligesom lidt allergisk, når man er medlem af Nyt Hesteliv
Den helt rigtige køber, der forelsker sig i ham ved første øjekast, skal nok dukke op.
Han ligger også til formidling hos Nyt Hesteliv, men de kører med nogle meget faste priser, så der er han sat til 7.000,-. Det er nok lige i overkanten for et føl, man køber uden at vide om det bliver en pony eller hest.

4. juli 2012
Lillemanden er for alvor solgt. Efter mit kontrolbesøg idag afleverede jeg ejercertifkatet til Maria fra Ishøj, som dyrker den akademiske ridekunst. Sunrise går nu i løsdrift med en masse andre hingste og vallakker. Der er 3 stk. 1-års, et stk. 2-års og et stk. 3-års, resten er voksne. Helt fantastisk :-) jeg gik derfra glad og tilfreds på Sunrises vegne. Og så er det superskønt, at jeg kun har 40 km til ham, så jeg kan besøge ham så tit jeg vil.
Han er selvfølgelig allerede ved at blive det nye steds kæledægge :-)


27. september 2012
Sunrise er vist en lille boomeranghest. Den nye ejer kan ikke have ham mere, så han kommer hjem igen på søndag, den 30. september.
Jeg har ikke råd til 2 heste, så jeg står i et voldsomt dilemma i forhold til Shanta, min nye hoppe. Hun er 19 år, 151 cm og kåret Welsh Cop. Hun er krybbebider i forbindelse med spisning og har kronisk bronkitis, men klarer sig uden medicin. Eller det har hun ihvertfald gjort de 2 måneder, jeg har haft hende. Hun står i boks med halm uden problemer. Kender du nogen, der kunne bruge hende som selskabshest og evt. let ridning i form af skridtture i naturen, så kontakt mig endelig hurtigst muligt. Hun er rigtig sød og flink.

17. oktober 2012
Sunrise kom hjem den 30. september. Desværre med et kæmpe overben på indersiden af venstre forben og en stor bule på næseryggen.
Han tog som sædvanlig alting pænt.
Han blev kastreret i sidste uge og dyrlægen havde aldrig set så små "kugler", sikkert endnu et levn fra dårlige forhold i Dawns mave. Han tager de daglige antibiotika-indsprøjtninger med oprejst pande og flytter sig ikke en centimeter, medens han bliver stukket.
Han virker helt ok i humøret, men for en sikkerheds skyld får jeg lige kinesiologen ud til ham og giver ham en bøtte solanum hyben C til immunforsvaret.
Han har ikke fået ordnet hove i lang tid, men det må lige vente lidt, til han kan løfte bagben uden at stramme i såret.
Min nye hest har fået nyt hjem, så alting er faldet på plads igen, og det er rart

17. december 2012
Så er vi ved at nå hestemålet! Han bare vokser og vokser undtagen på hovene, så han er godt ømtået. Det har været dejligt med sne på folden, så han har kunnet gå ovenpå den og aflastet fusserne lidt.
Sunrise er bare den sødeste og nemmeste plag, det er de utroligste ting, jeg kan gøre ved ham. Den første omgang "skyllen ben" gik selvfølgelig også helt uden problemer.
Han har lige haft tandlæge og det var godt tiltrængt, for han havde temmelig store tandspidser. 2 stk ulvetænder er han også i besiddelse af.
Der er simpelthen ikke noget at fortælle andet end at det går supergodt :-)

12. marts 2013
Det går stadig supergodt med Sunrise. Jeg glæder mig til at give ham et ordentligt bad til sommer, for mudderet har godt nok sat sit præg på pelsens farve. Han er nu som 20 måneder ca. 147 cm, så mon ikke han ender som småhest. Han er bare så dejlig, sød og omgængelig.

5. april 2013
Så er Sunrise solgt og afhentet af Patricia den 29. marts. Jeg håber og beder til, at 3. gang er lykkens gang, og at de to finder hinanden i stor kærlighed.

1. oktober 2014
Så er lillemanden kommet tilbage som lånehest i en periode. Så dejligt at se ham igen. Det virkede som om, han både kunne genkende stedet og mig, selvom der er gået halvandet år. Han vrinsker allerede efter mig, når jeg kommer :-)
Han har fået en foldkammerat, der tror, han er et føl, selvom Sunrise er blevet en stor dreng på over 1,60.
Kommentér på:
Anden særlig race Sunrise - en dyreværnssag
Annonce