{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Standardbred Pettachi | Charlie [Himmelhest] 2007

2.751 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Louise .
Kvinde | 33 år | Oprettet: 18. sep 2007


Standardbred Pettachi | Charlie

Fødselsår:
2007
Højde:
Han skulle være målt til 1,72 vist. Han har en høj manke, så derfor kan han synes lidt høj.
Temperament
Stille og rolig. Utrolig god i hovedet, man kan ikke mærke han er så ung endnu. Han er okay nem at tænde, han nyder og springe så det vil vi rigtig gerne komme til at gøre mere ud af i fremtiden.
På stald er han det største nussehoved og elsker opmærksomhed.
Gangarter
Skridt er over middel. Stor og rummelig.
Traven er helt fantastisk godt synes jeg jo selv. En god stor trav - bare ikke en jeg vil ride uden sadel pga. hans rygsving. :)
Galoppen er indtil videre lidt ubalanceret og slet ikke samlet, den der skal arbejdes med.
Stævner
Ingen hvad jeg ved af pt. Men vil gerne stille lidt små stævner på ham selv i fremtiden.
Stamtavle
Hans stamtavle er rigtig lang, så har kun skrevet de første generationer.

F: Legendary Lover (US)
FF: Armbro Goal (US)
FM: Lengendary Love (US)
FFF: Speedy Crown (US)

M: Icandoit (DE)
MF: Cheetah (US)
MM: Tyn Rhos (US)
MFF: Nevele Pride (US)

Resten kan ses her: http://195.198.34.45/shestinfo?kommando=visaPrintHerstamning&hestId=82810
Køn
Vallak
Bemærkninger
Charlie, som han bliver kaldt til hverdag er den skønneste 4årig hest jeg nogensinde har mødt. Da jeg så ham første gang, var jeg sikker på det var ham. Han ser bare på mig på sådan en helt speciel måde. :)

Jeg har først lige fået ham hentet idag, d. 22/10 så har ikke haft så meget at gøre med ham endnu. Men han virker til at være utrolig lærenem. Han synes som en hest der gør alt for at behage sin ejer. En alletiders hest, og jeg ved han med tiden vil blive min bedste ven, han har allerede en stor plads i mit hjerte :)

Charlie skal med tiden rides til bidløst, han er meget lydhør på tøjle og ben allerede nu. Galoppen skal der selvfølgelig arbejdes meget med, han kan godt, men man kan godt mærke det ikke er helt naturligt for ham endnu :) Hvad fremtiden ellers bringer må tiden jo vist, om han skal bruges til jag eller andet finder jeg ud af når jeg lærer ham bedre og kende.

21/11 - 2011:
Har haft Charlie en måned nu, og bliver kun mere og mere glad for ham. Han har simpelthen et fantastisk sind, som jeg bare ikke kan stå for :) Han er utrolig nysgerrig eller elsker at nusse, al form for kontakt virker han til at finde interessant.

Vi gør ikke så meget ud af ridningen lige pt, vi tager kun nogle små skovture hvor han for travet lidt igennem. Han har lige fået skoene af, så han er lidt ømtået. Ellers er han stadig lækker og ride, det foregår lige nu i hackamore som han reagere godt på. Senere vil jeg gerne kunne ride ham i rebgrime og få ham til at få mere ned med hovedet, det gør han allerede lidt nu når vi bare skridter afsted.

Dyrlægen blev indkaldt for godt to uger siden, da jeg troede Charlie var ramt af kolik. Ganske rigtig, en voldsom forstoppelse. Så der er blevet eksperimenteret lidt med maden, nu skulle det rigtige være fundet til ham. Han virker i hvert fald mere frisk, og så tager han også lidt på nu :)

Og så er det simpelthen helt fantastisk og skal ud og hente ham på marken. Skal godt nok lige gå op til ham og så gnuppe ham lidt i panden. Derefter følger han mig som en hund, både i ottetaler og i stop. Dejlige dreng, det varmer sådan indeni han allerede føler sig knyttet til mig. :)

JOv! Charlie har også lært at smile nu. Ser alt for godt ud ;D Vi arbejder videre med at ryste tricket. Ellers skal alle ting læres fra jorden, som at bakke uden fysisk kontakt, vige for tryk og lign :)

18/12 - 2011
Idag er vi startet på seriøs træning fra jorden, vi har idag haft en underviser ude. Charlie blev rost til skyerne, han blev kaldt en meget opmærksom hest der vil gøre alt for at behage sin ejer. Det er tydelig han ser mig som en leder nu.
Nu når der er lektier for, skal der trænes og trænes. Ser rigtig meget frem til et bedre venskab mellem Charlie og jeg :)

14/3 - 2012
Hejsa. Charlie har været halt i godt to måneder nu. Det har stået på sådan on / off, så i søndags fik han endelig sko på igen. Det har taget en del indtil videre, men følte for at have dyrlægen ud. Hejsa. 'Diagnosen' lød på at han vrider koden lidt indad når han går, derfor er hans hov'baller' - Eller hans dragt som dokteren sagde - er ømme og han skal derfor også gå med sko. Han har fået smerte stillindende, og skal have det de næste 5 dage. Det skal nok blive rigtig spændende ;) Hvis hans halthed er formindsket skal han have en tur mere med smerte stillende, hvis der ikke er sket nogen forandring vil dyrlægen gerne have ham rygten fotograferet for at kunne tjekke koden og hoven så han evt kan blive behandlet derefter. Håber dog ikke det når så langt.

Det kan gå begge veje, så derfor tager vi bare en dag af gangen med smertestillinde og så skal der rigtig nusses omkring ham .. og så må vi ud på nogle hyggelige gå turer sammen :)

15/5 - 2012:
Charlie er blevet meget mere frisk at se på, han hygger sig rigtig på folden og i stalden nu. Jeg har nogle få gange kunne skridte ham på ridebanen hvor han er ren gående. Han er meget tæt på at være rengående i trav på asfalt nu, det er bare skønt. Han er dog stadig en smule halt på venstre volte når han longeres, men med lidt genoptræning til sommer skal det nok blive fint igen.
Dyrlægen har i hvert fald gode forventninger til ham og er sikker på min super gode smed nok skal få styr på hans balle forskydning :) Jeg har dog aftalt med dyrlægen at hvis Charlie ikke er 100% rengående om 2 -3 måneders tid skal han i røngten for lige at tjekke ham for en sikkerheds skyld. Det er ikke nødvendigt nu da chancen for han selv forbedrer sig endnu mere er stor. Så det er bare dejligt :)

Vi gør stadig meget i Horsemanship og Charlie nyder det i fulde drag. Han er simpelthen så lærer nem. Men efter han nu får den rigtige mængde vitaminer er han mere vågen og kan godt have nogle dage hvor han ikke er helt så samarbejdsvillig og hellere vil ud og lege. Skøre dreng ;)

30/5 - 2012.
Charlie har idag været på Højgård Hestehospital. Vi gik derfra med blandede følelser, der var nemlig både positive og negative nyderne fra røgten billederne. ('Åhhh Neeej' : Tænkte jeg.)
På røgten kunne de intet se, heldigvis for det. For så var mistænken om gigt nemlig væk. MEN .. Han skyder hoven lidt ud så hans bestilling ser lidt blød ud, det skyldes han bløde led. Det ville kunne rettes op på fik vi af vide.
Hvad haltheden skyldes skal nu undersøges af egen dyrlæge via. blokader i benet. Når vi så kan se hvor chikanen sidder skal vi nok på Højgård hestehospital igen og scannes. Idag skulle vi nøjes med røgten, da han var helt bedøvet ;)

Nu håber vi bare det går fremad, hans fremtid ser i hvert fald lidt lysere ud nu sagde Dr. Dyr :)

27 / 6 - 2012:
I mandags kom han på Højgård igen. Han fik lagt blokader fra kode og op til knæ, det hjalp intet. Så min lille dreng måtte blive der til idag, hele tre dage har jeg måtte undvære min dreng.
Idag kom svaret så.
Det ser ikke helt vildt godt ud, det er skulderen den er galt med. Røgten viste intet om skulder men det gjorde scanning. Han har en masse væske og andet der sidder i vejen.
Så nu har han fået den helt store led behandling i skulderen og så skal vi bare vente, vente og vente.

I tre måneder skal Charlie på sygefold og gå helt for sig selv. Ingen ridning, jordtræningen skal vi ikke lave meget af .. kun lidt tricks i ny og næ. Kan gå lidt ture med ham ellers.
Er der ikke sket en markant ændring om tre måneder er der desvære ikke mere at gøre for ham.
Så vi håber og krydser alt hvad vi har. Det kan lige nu gå begge veje. Vi overlader det til skæbnen og nyder al den tid vi har sammen .. selvom det dog ikke lige var de svar vi havde håbet på.

Vil for alt i verden ikke af med min bedste ven <3

28/9 - 2012:
Der er sket en masse med Charlie. Vi har haft besøg af kiropraktoren Rikke Andersen, hun opdagede at han har en meget irriteret og øm sædstrang. der er formodentlig noget arvæv der skal fjernes, så den lille stakkel skal igennem en operation. Men ifølge Rikke går det så også bare rigtig hurtigt framad med ham bagefter. Det skulle gerne give ham noget mere frihed i bagparten så han kan komme til at bruge kroppen rigtig. Efter hans operation kommer Rikke igen og sætter hans skulder og ryg på plads.
Så endelig ser det lyst ud for os, Rikke konstatering er at Charlie nok skal blive frisk igen og blive en god ridehest.
MEN .. inden han kan blive opereret skal han lige tage noget mere på. Han har fået taget lidt blodprøver der viser han har bændelorm, og ret mange endda. Så snart kommer dyrlægen forbi og giver ham en ormekur. Ventetiden er lang synes jeg, men jeg ved det går den rigtige vej nu så prøver at holde hovedet kold og fokusere på Charlie på rask igen.
Han får ikke lov til at slippe .. vi skal nok få ham på rette kurs igen! :)

15/10 - 2012:
Har erfaret at Charlie er helt vild med varme opblødte fiberpiller med hans müsli i. Server det for ham og du er hans bedste ven :)

13/12 - 2012:
ENDELIG! I et par måneder har vi jo gået og ventet på, at Charlie komme blive opereret for sine problemer med arvæv på sædstrængene. De blev så fjernet i mandags, d 10 december. Operationen gik rigtig godt og dyrlægen fik fjernet alt hvad han skulle og han hun bestemt godt se der var noget der sad og generte på Charlie, så det er vi jo glade for er væk.

Han blev hentet hjem igår fra Randers (lang køretur hjemme fra Fredericia) og skal nu stå på boks de næste otte dage med 2 x skridt ture i 30 min hver dag. Efterfølgende kan han komme ud på mark med de andre og skal trænes stille og roligt op. Dyrlægen sagde jeg måtte sætte mig op på ham om en måned og så kunne jeg tage fat på en rigtig genoptræning!
HOLD NU OP hvor jeg glæder mig til at ride ham igen .. Jeg har ikke siddet på ham siden marts i år, det bliver SÅ mærkeligt. Gad vide om han kan huske hvordan man gør? ;) Det bliver spændende hvordan han bliver når han finder ud af han ikke har ondt mere :)

Kommentér på:
Standardbred Pettachi | Charlie
Annonce