{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

New Forest Egeballes Gori 1997

13.406 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Camilla P
| 30 år | Oprettet: 12. feb 2006


New Forest Egeballes Gori

Fødselsår:
1997
Højde:
1,39
Temperament
Gori er en meget rolig og kærlig hest, som elsker opmærksomhed og at blive kælet med.Hun nyder at ligge sit hovede på min skulder og det er sket, er hun næsten er faldet i søvn på den måde. Hun kommer altid for at hilse på, når hun ser mig evt. med et lille vrinsk.

Hun kan rides af alle, da hun er meget omgængelig og ingen "nykkker" har. Hvis hun bliver presset meget og ikke er oplagt til det, kan hun sjældne gange reagere med et meget meget lille buk.

Hun elsker ture i naturen, hvor hun er rolig, men hun kan også tændes, hvis det er det, man vil. Er fuldstændig trafiksikker.

Som de fleste andre heste, elsker Gori mad. Hvis hun fik lov, kunne hun æde konstant.

Gori er en "rigtig lille dame", som elsker at blive striglet og se fin ud.Hun er meget omgængelig i stalden og gør, hvad hun bliver bedt om.

Sammen med andre heste er hun sød og venlig. Hun har et ønske om at være flokleder, men det er aldrig rigtig lykkes. Hun forsøger, men når det kommer til stykket, har hun det bedst, når hun er nr.2 i flokken. Til gengæld tager hun revance, når der er "kapløb" på folden. Da vil hun først til målet og overhaler floklederen og de øvrige heste.


Gangarter
Skridt, trav og galop.

Skridt: Kåringsresultat 7

Trav: kåringsresultat 8

Galop: Kåringsresultat 8
Stævner
Gori har, før jeg fik hende, redet en del stævner med 1. og 2. pladser.

Jeg har ikke selv redet stævner på Gori, da jeg ikke er det store konkurrence menneske, men det kan være lysten kommer engang. Jeg har tidligere redet stævner på andre heste, men det fangede ikke helt min interesse.

Jeg har redet i ca. 6 år. Jeg/vi elsker at ride i naturen, men træner også dressur/spring/løsspring.
Desuden arbejdet jeg meget med Gori fra jorden, og Monthy Roberts er mit forebillede som "læremester"

Er kåret som den bedste 3. års hoppe ved østjyske Fællesskue i år 2000.

Er brændmærket NF

Er Chip mærket


Stamtavle
Egeballes Gori
Kåret: 7668 66 788 7

Goris føl: Hoppe, Starlight, 2002

F: Bakkegaards Iron Bell. Årets hingst i New forrest 1999 og A-pony i dressur.
Kåret: 9979 88 589 9

FF: Højmarkens Ikaros

FFF:Beacon Pericles

FFM: Isabella Van Heuissen

FM: Havens Filline

FMF: Peveril Probus

FMM: Warren Margaret (Philippa)

M: Catalina
Kåret: 2. kl A: 6778 66 677 6

MF: Gay Floreth S Chico

MFF: Floreths Money

MFM: Gay Countess

MM: Cartouche

MMF: Stafford Hat Band

MMM: Broomy Bonnetta
Køn
Hoppe.
Bemærkninger





Gori er gylden brun med sort man og hale, og har sorte sokker på alle fire ben. :D

I 2004 begyndte jeg at lede efter min egen hest, og en dag så jeg Gori i en annonce, hvor hun øjeblikkelig fangede min interesse.

Først og fremmest faldt jeg for hendes udseende, men det hele blev kun bedre, da jeg læste beskrivelsen af hende. Da jeg besøgte hende, var jeg solgt på stedet, også fordi hendes væremåde lige passede til mig, og hun var pragtfuld at ride på. Hun blev min!

Sommeren efter, jeg fik hende, blev jeg sat på min første prøve. Det viste sig nemlig, at Gori havde sommereksem! (Sælger havde ikke nævnt noget om det, men da vi købte hende, hvor det også var sommer, havde hun ingen tegn på sommereksem, måske fordi hun stod meget inde dengang)

Hun mistede hår på det øverste af halen, man og på siden af halsen. Hun så frygtelig ud, men værst var det, at det kløede, og Gori kløede sig op af alt mulig. Vi prøvede alt, hvad Dyrlægen havde at byde på, men uden resultat. Vi fik tip om at prøve Citronella olie, og det hjalp. Året efter fandt vi dog et andet middel, som er endnu bedre, så nu har vi fået styr på det.

Året efter kom næste prøvelse. Gori fik allergi. Af en tidligere ejer, end dem, jeg købte Gori hos, fik jeg at vide, at Gori havde haft et voldsomt allergisk anfald efter hun som 4-årig fødte sit føl, og at hun havde været døden nær.

Goris Dyrlæge mente situationen var kritisk, og at Gori inden for få måneder ville få det så dårligt, at hun enten måtte aflives eller gå med iltmaske. En anden dyrlæge sagde det samme.
Endelig kom en 3. dyrlæge, og han konstaterede en lille kronisk lungeforstørrelse, som ingen betydning ville have for ridningen. Desuden mente han, at han kunne hjælpe Gori.
Hun fik noget for allergien, som ikke bruges ret meget i dag, og Gori kom sig og blev rask!

Hun har lettere støv- og pollen allgegi.

Ud over ridningen, arbejder jeg meget fra jorden med Gori. Jeg har læst en masse om kropssprog og kommunikation med heste, som jeg praktiserer på Gori, og vi har opnået rigtig meget sammen.

Vi har et forhold baseret på gensidig respekt og tillid, som jeg mener er det grundlæggende i videre arbejde med heste. Hun
accepterer mig som leder, selv om hun selvfølgelig ind imellem også forsøger at narre mig.

Det er skønt, når Gori og jeg forstår hinanden via kropssprog.
Hun følger efter mig på fold/ridebane, vi kan gå side om side, uden at Gori forsøger at overhale mig, hun ved, hvornår hun skal stoppe og hvornår hun må gå o.s.v. o.s.v.

Jeg er IMOD alle former for fysisk afstraffelse.

De professionelle, der laver horsemanship , er et godt eksempel på, at fysisk afstraffelse er fuldstændig unødvendig og en misforståelse i forholdet mennesker/heste imellem. Oftest er det menneskets magtesløshed, der får dem til at slå deres hest. En hest glemmer sjældent det negative i deres liv, hvilket på sigt vil vise sig ved en bange og utyg hest, der er svær at samarbejde med.

ET GODT HESTEMENNESKE HØRER, NÅR HANS HEST TALER TIL HAM.
ET STORT HESTEMENNESKE KAN HØRE HESTEN HVISKE,
MEN ET DÅRLIGT HESTEMENNESKE KAN END IKKE HØRE, NÅR HESTEN SKRIGER...

Jeg elsker hende overalt på jorden ,hun er det sødeste og kæreste dyr - for mig!

Gori <333333DU VIL ALTID VÆRE I MIT HJERTE<333333333


<33333333333333333
<33333333333333333

:P :D

.................. Elsker dig..........




Kommentér på:
New Forest Egeballes Gori
Annonce