{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Chiquita [Himmelhest]

2.482 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Cecilie B
Kvinde | 28 år | Oprettet: 1. mar 2008


Dansk Varmblod Chiquita

Fødselsår:
Højde:
178 - uden sko
Temperament
Chiquita har et dejligt roligt men dog slet ikke dovent temperament - helt perfekt til mig!
Hun er temmelig kold men når vi møder noget farligt - som en træstamme eller in islænder - så bliver hun meget bange og så skal der ellers lige lidt overtalelse til for at hun går videre.
Hun er meget dominant og er også leder-hoppen på sin fold så man skal virkelig vise hende at det er en der bestemmer for ellers tager hun ikke hensyn til hvor du står! ;)
men hun er skøn!
Gangarter
Skridt: over middel - med god fremaddrift og rygsving. hun har et hanetrit der kan ses i skridt på højre bagben men det har ingen betydning og det kan ikke mærkes.

Trav: over middel - når du for hende samlet korrekt har hun en let og svævende trav med rigeligt rygsving! ;)

Galop: over middel - hendes galop er særdeles god -godt sving og opgående - og hun er meget nem at styre rundt og har god balance.

Stævner
FDR - LC2: 53 %
FDR - LC3: 55%
Hun gik smadder godt i begge programmer og jeg ser frem til at starte mere på hende! :)
ESP - LC3: 67% - Førsteplads!'
Hun klarede det så godt! skønne hest
ESP - 80 cm - 8 fejl
ESP - 100 cm - 8 fejl
Gjorde sit bedste men desværre var springende lidt farlige så hun stoppede et par gange og rev ned en gang i 100 cm. Men det var en FED oplevelse! :D

Stamtavle
FAR: ROMAR ( 9507304 ) DV
FF: BLUE HORSE ROMANCIER ( DVH 551 )
FM: EPIFANI ( RDH 2976 )
FFF: ROSENKAVALIER ( 410971080 )
FFM: FINALE (H 4107299882 )
FMF: DOMINO ( DH 341 )
FMM: SUSSI HYGGEBO ( DS 5002 )

MOR: CHANEL ( RDH 2993 ) DK
MF: FRUHLING ( DH 332 )
MM: PALOMA BANKEGÅRD ( DH 2231 SØLV DK )
MFF: FRUEHLINGSTRAUM ( 1831 DEU WESTPH )
MFM: AMNESTIC ( H 410198574 )
MMF: GEFION ( DH 292 )
MMM: PATRICIA ( EDS 3601 DK )
Køn
Hun er hoppe og køn er hun også! :b
Bemærkninger
Jeg fik Chiquita d. 29/10/2011 hvor hun ankom til Exmoor-stalden, mens jeg sad i et fly på vej hjem fra Florida.. men da jeg ankom d. 30 til DK tog jeg direkte i stalden til en skøn velkomst af verdens dejligste hest ;)

Chiquita er en enormt dejlig hest og stor hest med en appetit der er endnu større (har engang taget hende i at stå og spise gammelt hø fra en trillebør som nogen havde smidt ud da de mugede) – fjolle dyr! :)


Hun kan øvelserne til LA dressur og har også prøvet et par øvelser fra M med tidligere ejer men det er ikke noget hun er øvet i.
Udover det er hun dejligt nem at ride hvid man kan bruge hjælperne ordenligt for så er hun enormt samarbejdsvillig og lærenem.

Jeg er begyndt at ride klassisk dressur på Chiquita og det har virkelig hjulpet os meget! jeg har fået en del undervisning og ligger nu og arbejder med parader (som vi nok snart har helt på plads fra skridt), chenkelvininger, traversader/versader, bagpartsvendinger og overgange. -så vi keder og ikke på dressurbanen! ^^

I boksen (eller på staldgangen for den sags skyld) er Chiquita bare den hyggeligste lille pony! Man kan simpelthen ikke få lov at stå for sig selv og muge eller strigle uden der kommer en undersøgende mule og skal nusse dig i hovedet og ryggen ;)

Vi er begyndt at få springundervisning hver lørdag hvor jeg har fundet ud af hvorfor hun bliver ved med at rive springene ned selvom de er små..
Hun gider ikke de små spring! vi satte et spring på 80 op og det sprang hun let og højt :D
Vi er nu på vores 4. undervisningstime og vi spring allerede bane på 90 cm! - vores træner siger at hun har talent og når vi for koordineret os kommer en bane på 90 til at være opvarmning for os x)

Udover det er hun blevet vænnet til flere ting så nu er vandspiltorv, motorcykler, plastikposer og (næsten) broer af træ der siger en sjov lyd når man går på den (uha! det var nok det farligste af alt!) :b

Dagbog

D. 05/11/2011
Vi har sprunget en gang og det gik bare super godt og hun ser ud til at elske det! :D
hun har dog tildens til at rive springene ned med bagbenene men det kan der jo arbejdes på! ;)

D. 06/04/2012
Det Går FANTASTISK med den lille superpony! vi flytter os endelig i dressuren og jeg tænker lidt på at begynde med nogle små stævner.

D. 06/05/2012
Jeg sprang til undervisning i dag – en bane på 110 cm oO' – og hun er bare blevet SÅ god! :)

D. 13/05/2012
Vi var til vores første stævne i dag (dressur, LC2 & LC3) og det gik virkeligt godt selv om vi ikke blev placeret. Det ver en super fed oplevelse og det skal vi helt sikkert ud og prøve igen! :)

D. 04/09/2012
Chiquita er blevet ret undervægtig så jeg arbejder hårdt for at fodre hende op igen!

Dressuren går fint og når hun lige finder ud af at hun skal have noget fremmaddrift så går hun fantastisk og jeg overvejer at starte mit første LB1 stævne på hende :)

Vi har også lavet en del jordarbejde og triks så hun kan nu smile, kysse (med undersiden af læben og alt muligt! xD), og så er jeg i fuld gang med at lære hende at neje.
hun er jo et naturtallent! ^^

D. 16/11/2012
Længe siden jeg har skrevet noget så der er sket meget!
Vi er begyndt at få undervisning af en meget dygtig dressurrytter og nu rykker vi os bare helt vildt!
vi for undervisning en gang om ugen og vi gør fremskridt hver uge.
før havde jeg problemer med grundridningen så som et simpelt galopandspring og nu kan vi uden problemer lave overgange fra galop til parade og parade til galop.
ud over det kan jeg nu samle hende meget mere så hendes gangarter er blevet meget mere flyvende og hendes galopspring meget mere opad og springende.
efter at have lært versade i skridt og trav er vi begyndt på travers hvilket går super godt!. ud over det er vi begyndt på en meget svær øvelse (for både mig og hende da det er nyt) hvor vi på en langside skal gå fra højre galop til skridt og så til venstregalop. men igen gør hun super hurtigt fremskridt og inden længe kan vi også dét flydende :D

D. 29/12/12
Vi har lavet super fremskridt i dressuren. Hun har fået flotte muskler og vi kan nu lave: versader i skridt og trav, travers i skridt, bagpartsvending, alle overgange, 10 m volter i alle gangarter og vi arbejder på changementer.

I spring Klare hun sig også fint. vi springer ikke så meget på grund af ridehuset er så lille men vi har fået sprunget en bane (4 spring) på 110 så hun kan stadig! Kan tydelig mærkes at hun har fået flere muskler :)
Kommentér på:
Dansk Varmblod Chiquita
Annonce