{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Chablis Hyrdehøj [Himmelhest] 1999

1.839 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Camilla P
Kvinde | 29 år | Oprettet: 14. feb 2011


Dansk Varmblod Chablis Hyrdehøj

Fødselsår:
1999
Højde:
Hjemme-målt 2012 d. 2/6 til 162 cm
Temperament
Hun er meget bestemt og kan være utrolig stædig, hvis der er noget der ikke lige passer hende. Hun er utrolig opmærksom på alting og ynder som regel at trave frem for at skridte. Hun er typen der kan finde på at blive bange for sten, træstammer, fugle, vand etc. Den ene dag kan hun være komplet ligeglad, den næste dag flipper hun ud s:
Gangarter
Skridt
Trav
Galop

(Helst mere trav end skridt og rigtig gerne mere galop end trav! :p )
Stævner
V.Hassing Rideklub:
Udvidet klubstævne 10/09/2011 LC1
5. plads til 55% (tror jeg nok)

Elevstævne (Engang i september 2011)
1. plads til 60.41% LC1

D-stævne i VHRK d. 17/6 2012
5. plads ud af 11 med 65.00% i LD2
Bedste oplevelse med nogensinde med en meget eksemplarisk, fantastisk hest! Jeg er MEGET stolt af hende :)<3
Stamtavle
Far: Mon-Ami DH 438
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Chablis er min redning i en meget stresset hverdag. Hun giver mig det pusterum jeg har brug for, og hun giver mig en indsigt i min egen personlighed og reaktionsmønster, som intet menneske nogensinde vil kunne give mig.
Hun er en rigtig speciel hest med sine helt egne meninger og det kræver lidt at være gode venner med hende.
I starten syntes jeg hun var en lidt mærkelig hest, hun ville ikke det jeg ville og hun havde sine egne meninger om alting - hvilket jeg bestemt ikke var vant til! Derfor gik de første 2 år egentlig nok bare med at lære hinanden at kende. (:
Det var først i år 2012 at jeg begyndte at kunne arbejde seriøst med hende under ridning. Blandt andet kunne jeg nu ride hende uden at hun bare løb afsted, og jeg kunne ride hende ind i en holdning i skridten - hvilket aldrig var lykkedes mig før (: 2012 var også det første år, hun kunne stå alene på staldgangen, uden hendes fold-mates! Det var et utroligt stort skridt for os, så det siger måske lidt om hvor speciel en hest hun er^^

Bortset fra det er hun en meget nervøs hest, der hurtigt bliver utilpas og virkelig skal overtales før hun gør noget hun ellers har besluttet sig for ikke at ville. På tur springer hun rundt, og går i store buer udenom ting som store sten og vandpytter. Heldigvis er hun ikke bange for biler - men cykler er stadig lidt farlige... Dog er hun en herlighed af indtryk og personlighed at ride og lige så sur jeg kan blive på hende på tur, lige så glad bliver jeg igen når vi kommer overens og kommer videre!

Hun er dog ikke min hest!
Jeg rider hende for ejeren. Jeg må komme ud til hende så tit jeg vil, og lave det med hende som jeg nu lige lyster :)
Hvis der nogensinde er nogen der har været i tvivl om, hvor meget jeg elsker Chablis, skal de være velkomne til det, men den hest betyder virkelig meget for mig! Hun har lært mig en hel del om ikke blot heste og ridning, men også om mig selv, så jeg skylder hende en stor tak!

Sommeren 2013
Ja... Da dette er den sidste sommer med denne fantastiske hest, har jeg brugt vores timer sammen på at udfordre og viderudvikle, hvad vi kun har snuset lidt til tidligere.
Det har blandt andet betydet at, vi nu laver schenkelvigninger fra begge volter, træner med lange liner og springer helt op til 90 cm.!
Jeg kunne ikke være mere stolt af "min" hest og jeg ved at jeg kun vil se tilbage på vores tid sammen med et smil på læberne!

Jeg har nu sagt farvel til Chablis, tanken om, at jeg ikke rigtig ser hende igen er selvfølgelig hård, men jeg smiler ved minderne vi har sammen så det kan næsten ikke blive bedre :) !

Chablis døde d.14/4 2014 efter pludseligt anfald af uvist grund. Dyrlægen mente det var bedst at aflive da hendes organer satte helt ud.

R.I.P - du er den mest fantastiske hest jeg har kendt!
Kommentér på:
Dansk Varmblod Chablis Hyrdehøj
Annonce