{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Bødker's Bailey 2007

2.185 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Trine M
Kvinde | 27 år | Oprettet: 19. jun 2011


Oldenborg Bødker's Bailey

Fødselsår:
2007
Højde:
Skønne 163 cm høj<3
Temperament
Bailey er en super rolig 6 år gammel hoppe, hun er meget modig, og MEGET snaksalig. Hun elsker at hygge i stalden, og elsker bare generelt at få opmærksomhed. Når man renser hove(forhove) på hende lægger hun sit skønne hoved på ens skulder og slapper af.
Selvfølgelig bliver hun forskrækket over nogle ting, og sommetider også bange, men så kommer hendes tillidsfulde jeg en til gode, for hvis hun fx er blevet bange for at gå forbi et eller andet sted, kan man med træktov eller løse tøjler gå i forvejen, og hun vil trofast følge med(ellers skal det godt nok være farligt).
Hun er meget mad-glad, og jeg tror man ville kunne få hende til alt hvis bare hun får mad for det.
Hun er super glad for at snuse og undersøge nye (og gamle) ting, hun drejer hovedet for at se hvad jeg laver når jeg spænder gjord, og hun skal have lov til at snuse til alle mine strigler før jeg strigler hende(også selv om hun snart har set og snust til dem en mio. gange).
Kære lille Bailey er super lærenem, og hun bliver så stolt og glad når hun har fundet fidusen i noget nyt at det er det eneste hun vil lave i et stykke tid fremover.
Gangarter
God skridt med gode lange skridt, lidt langsom hvis ikke man beder hende gå fremad(for så holder man jo fri :-D). Hun går smukt op i/over sine egne fodspor med god balance.

Super trav!!! Styres næsten kun med ben og sæde, går meget let i holdning, kan rigtig spadsere når hun vil(skal dog holdes lidt til ilden ;-P)... MIN ENGEL<3<3<3

Rimelig galop, super gode anspring men mangler rutinen og balancen, men det kommer. Hun har brug for rigtig meget støtte med ben (og lidt tøjle) for at kunne dreje i galoppen i hjørnerne i den lille fine ridehal vi har til rådighed, men det skal vi nok få ordnet.

Status 27/2-2012:
Wauu! hun har bare forbedret sig siden jeg købte hende, hun er blevet meget mere sikker og har fået meget mere balance. Det er også rigtig dejligt at se så glad hun er blevet for at galopere, før skulle jeg bede hende bestemt for at få en galop, og det føltes næsten som om hun lå ned i svingene eller lænede sig op ad barrieren. Men nu! Nu skal jeg faktisk holde hende tilbage, hun vil så gerne gallopere, og kan endda lave nogenlunde volter uden at slå ned i trav eller være ved at skvatte, FLOT lille-mus<3!!!

Status 4/6 2012:
Vi har nu i et godt stykke tid øvet nye øvelser, og vi træner nu schenkelvigning i trav, parrade, tilbagetrædninger, skråt igennem i galop fra den gode volte (selvfølgelig også i trav), alm. ned ad midterlinjen og volte tilbage.
Det går godt med galoppen, men håber stadig at hun kan lære at forbedre den en del endnu... at tabe et par kg ville også pynte noget. :-D
Stævner
Ikke med mig. Men kommer måske engang selvom jeg ikke er den store stævne rytter, faktisk nok tværtimod.

Opdatering den 24/4 2012:
Nøj, så meget som den lille hest har udviklet sig, så er det lige før hun kan få ikke-stævnerytteren til at overveje et stævne med hende.

Den 17/7 2012:
Første stævner med mussen(mini/hyggestævne på Skovlyst):
Dressur LD1:
Red fejl, men fik førsteplads. Meget rundhåndet dommer, fik 80,66%.

Spring 30-40cm:
Bailey red fejl, og valgte pludselig et andet spring. Blev diskvalificeret.

Opdatering 24-3-2013:
Første "rigtige"stævne for begge parter, SRKS:
LD1 58,67% (Meget meget tændt: så spejle første gang, en masse fremmede lyde i en fremmed hal med fremmede heste og publikum)
LD2 63,89% Gik noget bedre, men vi havde alt for lidt tempo og hun var stadig rimelig ukoncentreret.

Klasserne blev lagt sammen da vi kun var to ryttere i hver, Line på Lou Lou og mig på Bailey. Bailey og jeg fik førstepladsen, men vi lå meget tæt. Synes kun klarede det super godt, det er første stævne og hun har aldrig rigtigt været i byen før, så hun var meget tændt i perioder. Jeg klager dog absolut ikke, da vi havde en rød roset med hjem allerede fra første stævne. Nu er den lille engel også puttet godt i den lækre rene boks. Hun er træt da vi kom og fangede hende på sengekandten, vi skulle ride kl 6:30 og sadlede op hjemmefra, så vi kom omkring 4:15 og vækkede hende og Lou Lou. Hun klarede også trailerlæsningen flot, selvom det var i kulde og mørke tidligt i morges, og hjemad gik hun lige ind i traileren, for nu skulle vi altså bare hjem i trygge rammer og sove(og spise) :-D

Den 19/5 2013:
Så startede vi vores 2. stævne, HRR.
LD1 68,33% 1. plads!
(Rimelig tændt, men den søde dommer gav os tid til at falde til ro, så det gik over al forventning)
LD2 68,33% 1. Plads!
(Hun gik sød rundt, stadig lidt oppe at køre)

Over al forventning, 2 førstepladser så to røde rosetter med hjem, det kunne ikke være bedre. Det gik fantastisk flot, taget i betragtning at det kun er 2. gang for os begge og vi havde kun 10 min til opvarmning(både skridt og trav) da vi kørte lidt rundt og ikke kunne finde der ned. Hun er bare en engel<3

Den 29/6 2013:
Ministævne på Stutteri Skovlyst
LC1: (Vores første) 2. plads med 65,41% (meget tændt, men ellers ok tur)

Spring 30-40cm:
Den lille pige var ved at være træt og orkede ikke at løfte benene, gennemførte banen, men med 3 nedrivninger.

Den 13/10 2013:
3. dressurstævne, SRKS:
LC1: 61,042% (en 9. plads af 11)

Det gik ok, taget i betragtning at vores første klasse blev aflyst. Bailey har virkelig brug for den "opvarmningsklasse" så hun lige får set banen. Det går altid meget bedre når vi har været banen rundt med et program, før vi skal ride det program, vi har trænet mest til.

Den 15/12 2013:
4. dressurstævne, HRR:
LD2: 71,94% (3. plads af LD1 og 2 procentklasse)

LC1: 65,00% (10. plads af 13, LC1, 2 og 3 procentklasse)

Hun gik super godt, var totalt kold over for julepynt og diverse, og lagde slet ikke mærke til spejlene da de sidder forholdsvis højt i HRR's hal. Hun var lidt for spændt i LD2, og lidt for træt i LC1 (der var langt mellem at vi skulle ride, så gassen gik lidt af hende før vi nåede til LC1). Hun opførte sig eksemplarisk(bortset fra at man ikke lige kunne tage sig sammen i galoppen), spaserede lige i trailer, lagde slet ikke mærke til julepynt og ophidsede heste på opvarmningsbanen, selv publikum og dommeren var ikke så farlige i dag.

Den 28/12 2013:
5. dressurstævne, HDR:
LC1: 60,417% (18. plads af 32)

LC3: 60,417% (18. plads af 32)

Hun var meget spændt og oppe at køre, HDR's store haller var lidt skræmmende. Der er første gang hun er i deres haller, synes hun gjorde det godt. Hun kæmpede i hvert fald for sagen, kiggede en del i Lc1 og gav den lige lidt for meget gas og løb lidt i Lc3. Momentvis tabte hun dog pludselig energien i Lc3, da hun var ved at være rimelig træt efter 3,5 times ventetid mellem de to klasser. Vores lave resultat havde derfor sine begrundelser, hun faldt alt for tidligt i trav fra en glaop ned af langsiden, et forkert anspring, et galopanspring i en travvolte og rytteren der red fejl i programmet.
Taget i betragtning at vi næsten ikke havde trænet, da vi kom på ventelisten og lå så langt nede at vi umidelbart ikke havde en chance for at komme med. For så tilfældigvis på dagen at opdage at vi alligevel var kommet på Lc3 også. Det var første gang hun så de store haller, dressurhegnet og i det hele taget prøvede at blive redet så sent om aftenen. (Lc3 sluttede først 22:17) Hun kæmpede virkelig til det sidste, havde ellers været lidt flad på opvarmningsbanen til sidst, men gav den lige en skalle med den sidste rest af energi i Lc3, flot kæmpet tøsen!<3

Den 20/9 2014:
Lc1 til 70,4%
Lc3 til 75,6%
Fik derfor en 2. plads og en delt 3. plads i Lc%klassen. Kunne ikke være mere tilfreds med den dejlige lille dame, der altid kæmper og gør sit bedste.

Den 13/12 2014:
Lb2 til 64%
Vores Lb debut, det var bare en super god tur, den lille engel kæmpede virkelig for sagen. Hun gik oven i købet lige i trailer både ud og hjem.
Hvis bare chaufføren ikke havde lavet de fejl hun gjorde, så var vi også blevet placeret. Vi blev første uplaceret(3. plads) på trods af fejl-anspring og den værst tegnede slangegang(3 buer) nogensinde, så noget har vi da gjort rigtigt. Er nu super tilfreds med turen.

Den 1/3 2015:
Lf (70cm) Metode B0: fejlfri
Le (80cm)Metode B0: fejlfri
Vores springstævne-debut, det gik bare super godt, med to nulrunder i hus.

Den 6/4 2015:
Gennemført patruljeridt omkring 15 km

Den 11/4 2015:
CNC80(kun terræn) på Skårup Overgård gennemført
1. militarystævne gennemført. Vi havde problemer med en enkelt forhindring, som lige kom til at kræve to forsøg, ellers gik det godt. Målet var bare at gennemføre, uanset tiden. Derfor endte vi med en del strafpoint for tidsfejl, men det er ligemeget, vi skal jo starte et sted.

Den 17/5 2015:
Subaru Cup 80cm hest: Diskvalificeret :-(
Vi red Subarucup 80cm hest på Skårup Overgård i formiddags. Vi havde ellers en fin runde, men blev desværre diskvalificeret på forhindring nr. 9 vi havde lidt for meget andet at kigge på, og jeg tabte koncentrationen og fik ikke redet hen til forhindringen, som om jeg rent faktisk ville over. Men ud over det, sprang hun super fint, og lyttede rigtig godt til mig.

Den 26-28/6 2015:
CNC80 på Skårup Overgård 3 dages militarystævne: Gennemført slut placering = 11. plads med 72,7 straf.
Så har vi i dag gennemført vores første fulde militarystævne, tre dages stævne her på Skårup. Det har bare været en super god weekend. Vi havde en ok dressur, jeg var bare lidt nervøs hvilket resulterede i to trælse forkerte anspring og en lille fejl i min skråt igennem (fik startet ved det forkerte bogstav). Resten af programmet var super godt og stabilt, med flere 7 og 7,5 karakterer. Jeg lå på 14. pladsen ud af 27 med 55,9 straf. Så havde vi en helt suveræn tur i terrænet(målet var fejlfri på forhindringerne uanset tiden) hvor vi var fejlfri på forhindringerne med en tid over forventning. Her rykkede vi op på 13. pladsen med 72,7 straf i alt(16,8 for tidsfejl = ca. 42 sek.) I dag sluttede vi så af med en helt vildt god runde på springbanen også. Her var vi helt fejlfri hvor vi så rykkede op og endte på en 11 plads med vores 72,7 straf. Det gik over alle forventninger og Bailey var bare så sej hele vejen igennem den engel.
Stamtavle
Far: Effekt
___Farfar: Epos
______Oldefar: Eros
_________Tip-oldefar: Elegant
_________Tip-oldemor: Gismeta III
______Oldemor: Sarina
_________Tip-oldefar: Eitel
_________Tip-oldemor: Sonja H
___Farmor: Gertrud
______Oldefar: Elkan
_________Tip-oldefar:Edelfalk
_________Tip-oldemor: Madonna
______Oldemor: Goldmädel
_________Tip-oldefar: Avellino XX
_________Tip.oldemor: Gabi

Mor: Gunnihus Silla
___Morfar: Pele'lille evagård
______Oldefar: Thor
_________Tip-oldefar: Mc. Cloud
_________Tip-oldemor: Lenette
______Oldemor: Ethna Marienhøj
_________Tip-oldefar: Aladdin Tino
_________Tip-oldemor: Britta
___Mormor: Bella
______Oldefar: Allex
_________Tip-oldefar: Aleksander
_________Tip-oldemor: Josefine
______Oldemor: Tøsen af Egense
_________Tip-oldefar: Præstegaardens Benjamin
_________Tip-oldemir: Tabitte
Køn
Ja, selvfølgelig er min søde hoppe køn ;D Selvfølgelig den kønneste hvis jeg selv skal sige det.

Opdatering den 22/7 2012:
Det er faktisk ikke kun mig, der mener, at Bailey er så køn, som jeg synes. Hun vandt skønhedskonkurrencen mandag uge 29 2012. Vi var alle dommere og gav mellem 1-5 point til hinanden. Bailey fik 29 point, hvilket var rigtig mange. Så tak søde dommere på skovlyst :-D.
Bemærkninger
Så skulle hun oprettes, har kun haft hende i tre uger, så har ikke nået at få taget nogle ordentlige billeder endnu, men de kommer.
Hun var den 2. hest jeg var ude at prøve, og det var bare hende! Der var bare kontakt fra jeg satte mig i sadlen, det er bare verdens bedste følelse at sidde på hende. Hun har de dejligste øjne, jeg kan umuligt tage et billede der viser dem godt nok. De er så blide og super tillidsfulde, hun er meget nysgerrig, og elsker at opleve noget nyt. Følelsen af at komme ud i stalden og se hendes hoved hen over boksdøren er bedre end noget andet (måske bortset fra at være sammen med hende, ride hende, strigle hende, gå tur med hende...)

Rent ud sagt har jeg fundet min drømmehest, og jeg svæver nu rundt på en lyserød sky...

<3 Bailey <3

Den 29/12-2011
Jeg har nu haft Min skønne Bailey i fem uger, og jeg kan mærke hvor hurtigt vi lærer hinanden at kende, vi kender efterhånden mange af hinandens stærke og svage sider:D
Det går super godt med ridningen, vi bliver bedre og bedre for hver ridetur. Vi får undervisning en gang om ugen, og sikke det går!!!
Bailey er meget kontaktsøgende og kan ikke lide at blive efterladt af andre heste, jeg er kun faldet af hende to gange indtil videre, af samme grund.
Bailey er min lille nysgerrige engel, hun kunne aldrig finde på at gøre en flue... eller i hvert fald ikke et menneske fortræd(måske med mindre man er meget ond ved hende, og så har man også fortjent det!) Og når jeg falder af kigger hun underligt på mig lidt som: Sad du ikke på ryggen af mig lige før??? eller Hvad i al verden laver du der nede???
Vi skal nok komme langt sammen.
Jeg har fået en masse ting til hende i julegave, håber snart at få nogle ridebilleder ind også.

Den 4/1 2012
God Jul og Godt Nytår til alle!!! (Lidt forsinket)
Nå, ridebilleder kommer der nok desværre ikke ind før til forår/sommer, mit kamera kan ikke tage ordentlige billeder før der er godt med lys... øv.
Når men Bailey og jeg var til dressur undervisning i dag, der gik SUPER godt, hun lytter mere og mere til mig(også i brunst :D) Hun går super godt i trav, og vi træner (Stadig) balance i galop.
Gode fremskridt hele tiden, det kunne bare ikke være bedre.

Den 11/1 2012
Det går godt med min engel, hun er altid sød, og lettere og lettere at få overtalt til at arbejde fornuftigt selv når hun ikke er enig. Vi gør store fremskridt, hendes galop bliver bedre og bedre. Jeg øver på ryggen af hende, i longe med indspændinger og løs-longeringer. Det går super godt, og vi kan allerede tage flere runder uden pludselige overgange til trav.

Vi begynder at træne spring snart med rytter, håber jeg kan hjælpe med at minde hende om, at sætte af. Hun er helt klart dressur hest, hun har i hvert fald ikke talent for spring. Hun synes der er super sjovt, men kan ikke finde ud af at sætte af, så render bare næsten lige igennem uden at springe. Men det er noget vi skal øve, for spring er en god afveksling.

Den 16/1 2012
Som skrevet tidligere, trænede vi spring i lørdags. Jeg løs sprang hende bare for sjov, og hvad så jeg da jeg forventede at skulle gå hen og samle bummen op igen... Hun SPRANG OVER!!! ikke noget med bare at løbe igennem, hun sprang rent faktisk!
Koordinationen er ikke så god, men det er da noget lettere at træne end afsættet. Så kan det være jeg snart tør prøve på ryggen af hende.
Stor fremgang!! Håber det fortsætter.

Den 8-2-2012
Øv faldt af Bailey i dag. Men det er da kun 3. gang ... endnu(Hvilket man aldrig skal sige ;D ).
Hun var ellers super god hele tiden: jeg løs-longerede/løs-sprang, og det gik rigtig godt. Hun lyttede til alt, og var rigtig tillids- og respektfuld hele tiden.
Også, efter sådan en god dag, ville jeg bare skridte hende af oven på hendes vinter dækken. Jeg sørgede for at lave lyde med hendes dækken først så hun ikke blev forskrækket når jeg hoppede op. Men i det samme jeg satte mig på ryggen af hende sprang hun fremad og jeg smuttede af i svinget. Jeg nåede knap at sidde på hende.
Håber ikke det er et ballade mode hun er begyndt på, men kun at hun aldrig har prøvet at blive skridtet af på vinterdækken før.
Nu må jeg se imorgen med sadel på.

Den 9-2-2012
Ja, så prøvede jeg så med sadel på idag...
...og det gik SUPER GODT. Hun var meget sød, og lyttede rigtig godt til mig. Hun var selvfølgelig kulleret pga. kulden, men hun var super sød.
Så alt gik godt, og hvorfor hun opførte sig sådan igår, det ved jeg ikke, men det er også bare lige meget.

Den 27/2-2012
Waaau!!! Hun var bare super idag! Meget frisk pga. knap så meget træning de sidste par dage, men super sød. Hun var perfekt i traven, kom rigtig godt ind under med bagparten, og super god holdning, sikke en præmie hest jeg har!!!
Galoppen er også ved at være rigtig god, hun var lidt ivrig, men sød til at stoppe når jeg bad om det.
I går var hun også bare super sød, vi red den første tur på vej og i natur. Da jeg først skulle til at finde ud af hvordan du reagerer på alle indtrykkene, havde vi en sød trækker på for en sikkerhedsskyld, men det var overhovedet ikke nødvendigt!
Hun gik rigtig fint, meget nysgerrig og skal nå at se alt, der er bestemt ingen hast værk med at nå hjem til stalden, nej Bailey skal nå at se det hele! :-D

Hun har haft sparket til væggen for et par dage siden nu, da hun, som den lille dame hun er, blev sur på vallakken i boksen vedsiden af. DUMT Bailey!:-P ;-D Hun fik nogle overfladiske skrammer på bagbenene, og da hun jo kun er 4 år var det jo meget slemt for hende, hun synes det var åh så synd for hende den lille stakkel (det svarede vidst til et lille barn der får en hudafskrabning ;-D ) Så vi har taget den med ro de sidste par dage, men nu er det ovre og hun fjanter lige så meget rundt på folden som hun plejer, hi hi.


Øh ja, så er der lige hendes kælenavne... eller i hvert fald dem jeg kan huske jeg har brugt... ;-D

Lille-mus (det kalder jeg hende fordi hun ser så lille ud ved siden af sin store foldkammerart)
Mus
Søde
Smukke (Ja det siger vel sig selv<3)
Bailey-mus
Ballademager
Gravko (Fordi hun graver alt ned og op igen i sin boks. Inkl. grimer som stinker rigtig meget bagefter ;-P)
Tøsen
Tøs
Rodehoved (fordi hun roder rundt i boksen, vender alt rundt, så den altid er våd)
Dame-neser
Strigle (når hun er lidt halv ond på fold, og vil bestemme over hendes godmodige foldkammerart, som heldigvis ikke altid lader hende)
dummerian (når hun er så dum at sparke til væggen eller komme til skade på andre dumme måder)

Der er flere, jeg kan bare ikke lige huske dem lige nu...

Den 13/3-2012:
Bailey var super sød i dag, vi prøvede en ny underviser og det gik rigtig godt. I hvert fald hvis vi ser bort fra hendes galop... ved ikke helt hvad der skete for hende, men den var meget dårlig, meget lidt balance, ballade hop rundt, forsøg på at holde balancen bagefter igen, og fuld fart fremad... Ved ikke hvad der gik af hende, men sådan er det jo med ungheste, den ene dag er alt perfekt og den næste...
Men hendes trav, specielt lige til sidst, den var en drøm. Lidt l for lavt med hovedet, men SUPER god rytme, tempo, placering af bagpart, og ingen skyden-skulder. Alt i alt var hun bare en drøm i dag, meget lækker at sidde på (bortset fra den dårlige galop) og meget let i holdning efter næsebåndet blev spændet ind.
Glæder mig allerede til i morgen!!!

Den 31/3-2012:
Min lille mus, var SUPER sød i dag, vi havde en rigtig god galop, jeg kan virkelig mærke at hun bliver bedre og bedre for hver gang. Selv med blæst, alene på ridebanen og lidt sand i øjnene en gang i mellem var hun super dygtig. Hun gik næsten selv i holdning og flot samlet, stort set uden at jeg gjorde ret meget med tøjlen!!!
Og så fik jeg lov at skridte af uden sadel, for 2. gang.
1. gang (i vinters) jeg prøvede, gik det fint.
2. gang jeg prøvede (oven på vinterdækken, også i vinters) nåede jeg knap at sidde på hende før jeg sad på jorden.
Så det er kun 2. gang jeg sidder på hende uden sadel, super flot Bailey-mus. Hun gik endda afslappet rundt i ridehuset, selvom vinden hylede og fik hallen til at knage lidt en gang imellem!!!

Den 1/4-2012
Pigerne og jeg løssprang Bailey-mus, og hun var super sød. Hun var meget glad, og vi kom vist op på de 70-75 cm, hvilket er MEGET flot af min skønne lille dressur hest, der først lige har fundet ud af at man sørme også skal sætte af, for at komme over springene... hi hi, min lille engel.
Super flot klaret lille engel.

Den 2/4-2012
Lige en lille opdatering igen. Jeg longerede tøzen i dag, og hun var super sød. Jeg kunne stå stille og roligt inde på midten, mens hun travede, skridtede og galoperede rundt i en stor ring omkring mig. Hun er blevet rigtig dygtig, og jeg kan nu næsten kun med stemmen, få hende til at lave overgang fra galop->trav, trav->skridt og skridt->trav. Det var også en super fin galop på BEGGE volter, hun bliver bedre og bedre og balancen vokser. Der var lidt ballade i starten, men så slog hun over i en fin og rolig og næsten helt kontrolleret galop!!!
Glæder mig til at se hvordan det går til undervisning i morgen, så hurtigt som hun bliver bedre.

Den 14/4-2012:
Søde Bailey var SUPER i dag. Jeg løssprang hende, og hun var RIGTIG dygtig. Hun kom helt op at springe 80 på den gode volte og 70 på den dårlige, og så var hun så glad og stolt. Det er så dejligt at se at hun får mere og mere selvtillid, hun bliver så glad!!!

Jeg var oppe at prøve en anden hest, bare for sjov, og Bailey var ved at springe ud af sit boksvindue!!! Hun var helt oppe at køre og hoppede og løb rundt i boksen. Om det var pga. at pigerne gik tur med gederne eller at jeg (for første gang siden jeg købte Bailey, i hvert fald mens hun har set det) red en anden hest, vides ikke, men jeg er ret sikker på at det er det sidste(specielt da hun allerede har set gederne før). Selvom det virker lidt underligt, er det faktisk en rar tanke. Det viser virkelig at jeg betyder noget for hende, når hun sådan blev helt jaloux over at jeg red på en anden i bare 5 min!!!
Bare rolig Bailey, ingen vil nogensinde kunne tage din plads i mit hjerte!!!<3

Den 17/4-2012:
Så var det undervisning igen, tøzen gik rigtig fint og let i holdning, men sikke en dovenkrop hun var. Jeg måtte drive hele tiden, og endte med at hente en lille pisk for at få noget fornuftigt ud af undervisningen. Men sikke fint hun kunne gå nogle gange, god holdning, meget fin stabil foran, og okay galop da jeg endelig fik hende i gang. Og vi opnåede noget nyt!!! Bailey gik et par skridt schenkelvigning i trav, meget flot Bailey!!! Hvis vi bare langsomt kan tilføje flere skridt bliver det super godt, og sikke en balance den lille snart får opbygget.
Glæder mig allerede til at arbejde videre, skal bare have mere tempo på.

Den 18/4-2012:
Ej altså, man kan da næsten heller ikke få lov at slippe af med et problem før der kommer et nyt. Den stakkels lille hest har skrabet sig i panden, både hud og hår er væk i en plet mellem øjnene, men det bløder heldigvis ikke. Hvordan hun har lavet det ved vi ikke, har med hjælp fra søde Pia gennemledt boksen, men der er ikke noget der fortæller hvor og hvordan hun har lavet det.
Så må vi bare være tålmodige og lade det hele pænt op igen, bare ærgerligt at pels tager så lang tid at vokse ud igen.
Vi er ellers lige sluppet af med hendes sur stråle problemer.

Den 20/4-2012:
Waau sikke en engel. Jeg lokkede super søde Iben til at hjælpe mig med at løsspringe Bailey med sadel på, for at se om det gjorde nogen forskel. Det var lidt problematisk for hende i starten, pludselig at have en sadel spændt på også, og springene var noget kluntede. Men tøzen er meget lærenem, og snart gik det næsten som det plejer at gøre. Det så ud til at gå så godt at jeg godt turde sætte mig op. Dressur rytteren der ikke har sprunget rigtigt i MEGET lang tid (det føltes som længere tid end det i virkeligheden er) sætter sig op på en urutineret hest... og det gik faktisk rigtig godt af at det var første gang. I starten fik jeg aldrig rejst mig op på det rigtige tidspunkt, og Bailey kunne heller ikke finde ud af hvor tæt på eller langt væk fra hun skulle sætte af. Men det gik bedre og bedre og de sidste spring var rigtig gode!!! vi hom helt op på 50cm, og det er et godt stykke tid siden jeg sidst har sprunget det.
Tøzen var også så glad at der måtte lidt overtalelse til før hun opgav tigge sig til flere spring.
Er så super stolt af pigen, hun var så sød ved mig, der ikke er ret glad for at springe på ret mange heste. Men hun er så sød så det tør jeg godt ;-D

Den 24/4 2012:
Nøj hvor var den lille engel bare sød idag til undervisning. Hun havde et SUPER tempo, og gik fantastisk og stabilt fortil. Hun var bare en ENGEL!!! Hun lavede nogle rigtig gode anspring, det eneste der ødelagde galoppen var at jeg sidder helt elendigt med korte ridesko, men hun var SÅ sød.
Det er lige før jeg, den ikke stævne glade dressurrytter, begynder at tænke på at prøve et stævne med den lille stjerne hvis hun er så sød nogle flere gange!!!
Hun gør mig så stolt!!<3
!!!<3Elsker dig Bailey<3!!!

Den 6/5 2012:
Så er der glade heste, nu er de kommet på sommerfold. Bailey er blevet taget super godt imod af resten af flokken, og har fundet to andre hun går specielt meget sammen med: Dijon, hendes vinterfold kammerat, og Bellinda, hendes kusine.

Hun var så dygtig her fredag da jeg var ude at ride, hun er bare blevet så stabil fortil og fik rigtig løftet sig. Det eneste der bare bliver ved at ødelægge det hele, er at jeg endnu ikke har fået mine lange støvler tilbage fra reparation, og jeg kan ikke ride ordentligt med korte ridesko. Heldigvis har en sød veninde tilbudt at jeg må låne hendes støvler hvis jeg kan passe dem, og det håber jeg jeg kan. Jeg kan ikke sidde stille med benene og mangler den støtte jeg har vænnet mig til i syv år der er i lange støvler. Jeg kommer til at trække benene op, og i galoppen kommer jeg til at kilde hende på maven, og det kan tøzen ikke lide hvilket så resulterer i bukkespring.
Forhåbentlig går der ikke lang tid før jeg kan få mine støvler tilbage.

Den 6/5 2012:
Jeg var ude at ride igen i dag, og hun var super sød... igen i dag. Jeg fik lov at låne et par leggins af en sød veninde, og så gik det meget bedre. Jeg kunne konsentrere mig om resten af ridningen.
Vi fik lavet fine schenkelvigninger og hun havde sine tidspunkter, hvor hun rigtig fik løftet sig og halsen rigtig stod godt. Hun lavede også nogle super fine anspring til galop, og var i fin næsten kort galop... de tidspunkter hvor jeg ikke bad hende om at galoppere, hvor det selvfølgelig er meget sjovere. Men ud over det var hun super sød og arbejdsvillig, en drøm af en hest.

Den 8/5 2012:
En super god undervisningstime, Bailey var fantastisk. Balancen bliver langsomt opbygget, og vi har rygget os utrolig meget siden jeg købte hende. Det var vores hidtil bedste galop på venstre volte, afslappet, balanceret, fin holdning, skøn at sidde i. Det har jeg ventet længe på, min yndlings gangart galoppen er ved at ligne noget nu!!!
Super schenkelvigning i dag, også selvom hun en gang gik den modsatte vej end den jeg fortalte hende.
Det er så hyggeligt, hun bliver så glad når det går godt og hun kan finde ud af galoppen, og de dage vil hun slet ikke holde op igen :-D.
Hun arbejdede godt og hårdt, og var rimelig træt bagefter, men på en god og sund måde.
Så må hun lige få et pår ekstra gullerødder i morgen, for der har Bailey FØDSELSDAG!!! Hele 5 år er min skønne lille unghest så, tillykke lille-mus, hvor bliver du stor!!! <3

Den 11/5 2012:
Jge var ude at springe på Bailey i går, sammen med to andre ungheste. Det gik rigtig fint tilsidst, da vi begge fandt ud af at få de rigtige signaler på de rigtige tidspunkter, til at virke. Men en ting er sikkert, den hest bliver aldrig en stor springstjerne :-D

Den 21/5 2012:
Så er Kristihimmelfartsferien desværre færdig, men den har været super god. Der har været godt vejr og masser af gode hestetimer. Jeg har fået sprunget på Bailey og hun var så sød, hun får mere og mere smag for det, som hendes balance bliver bedre.
Hun har bare været super sød, rigtig arbejdsvillig når vi fik overvundet dovenskaben.
Vi har også skridtet tur, hun er en engel, kun bange for lastbiler og gyllevognene(men det er der jo heller ikke noget at sige til, hun er kun 5), personbiler og cykler kan passere hende som de vil(selvfølgelig uden at køre ekstremt stærkt forbi) selv med trailere efter sig.

Den 22/5 2012:
Så har jeg været til undervisning igen. Det var en stor succes, hun havde en fantastisk galop (den bedste vi nogensinde har haft sagde Margit også) hun var så dygtig. Men hun synes så hun skulle drille i schenkelvigningerne, så de blev knap så gode som de plejer.
Det var meget varmt, og heldigvis bliver undervisningen flyttet til senere på dagen fra nu af, dejligt.
Bailey har taget... lad os bare sige en del på, så hun skal motioneres meget hen over sommeren. Men sammen skal vi nu nok få den mave lidt mindre, hun render rundr som en 2 årig når det bliver køligt om aftenen, og jeg ridder og motionerer hende på anden vis også, det skal nok gå godt.

Den 23/5 2012:
Super søde Bailey-musen blev løssprunget i dag, det synes hun var rigtig sjovt. Hun sprang hele 70 cm!!!(og det er efter hun har taget pænt på efter sommergræs :-D ) SUPER FLOT Bailey<3
Jeg satte også to små spring op med lidt mellemrum til et par galopspring, det gik super fint. Bailey er så lærenem og fuld af arbejdslyst den engel. Tænk så langt vi er nået allerede nu og så med al den tid vi har foran os sammen Bailey... Gad vide hvor vi ender. Jeg er så stolt af min skønne lille hest - som ikke er så lille endda...
...om maven i hvert fald :-D ;-P

Den 24/5 2012:
En super dygtig lille hest i dag. Hun gik rigtig godt i dag, lidt irriterende lige efter galoppen, men hun faldt til ro efter et stykke tid, og så kunne vi trave pænt igen. Har øvet dressurprogram, måske til vores hyggedag?
I hvert fald gik hun rigtig fint idag - også idag. <3

Den 26/5 2012:
Så er det pinseferie, og vi er allerede startet godt ud med hygge fredag og super dejlig køre/ride tur i skoven i dag. Bell trak vogn og så var vi fem ryttere på hver vores skønne hest/pony bagved.
Det var super hyggeligt. Vi holdt pause lidt og fandt en gren der lå på tværs af en skovsti ved siden af den sti vi red på, den sprang vi over. Bailey synes det var rigtig sjovt at springe naturspring, meget sjovere end ridebanespringning. Senere på vej hjem travede hele flokken på grusstierne, det nød hestene virkelig, og de lavede små kapløb med hinanden. Bailey var super dygtig og rolig, selv om det var mange indtryk på den lange tur (ca 8 km), så nu er lille-mus træt.
Sov godt smukke Bailey, min lille 5 års engel<3<3

Den 29/5 2012:
Ja det kunne godt have været bedre, men det var køligt, og så har hun været så sød se sidste par gange - så tror hun havde brug for en balladedag(det virker som om hun holder tal på det så hun ikke er alt for sød i alt for lang tid af gangen).
Hun havde smidt grimen på folden, så den måtte jeg ud at finde. Dernæst brokkede hun sig meget over at få sadel på, og var tydeligt ikke helt tilfreds med at skulle ud og lave noget.
Den lille bandit lavede bukkespring og legede speedy gonzales i galoppen, som selvfølgelig var den gangart hun helst (eller rettere KUN) ville lave idag. Men ud over det og så vores problemer med at få hende i rigtig galop på højre volte - og ikke krydsgalop - så var hun dygtig.
Hun lavede fine schenkelvigninger, stod rigtig flot stille da jeg sad op, lyttede fint da vi begyndte på tilbagetrædninger og parader og så havde hun en fin rimelig stabil og god trav da hun tog sig lidt sammen.
Alt i alt en fin nok dag, men vi må hellere få trænet lidt mere på den galop... ;-P

Den 2/6 2012:
Nøj hvor er jeg blevet afhængig af at se min lille hest hver dag; jeg savner hende så meget nu for jeg har ikke været ude ved hende i hele 2 dage i træk! Jeg har været i djurssommerland med skolen hele torsdag, og holdt sidste skoledag med klassen i går, fest til langt ud på aftenen (det vil så sige at jeg ikke blev til længere end kl 21:30).
Men i dag skal jeg ud til tøzen, glæder mig bare så meget. Jeg har endnu ikke helt bestemt mig for hvad jeg vil lave med hende, men ud til hende det vil jeg.

Den 2/6 2012:
I dag red jeg dressur på tøzen, det gik rigtig godt, hun var super dygtig. Vi er begyndt at øve skråt igennem i galop(på den gode volte) og hun lærer super hurtigt. Vi har også trænet ned ad midterlinjen, da hun i en periode íkke ville gå lige (pga. alle vores shenkelvigninger).
Pigen havde en fantastisk galop på den gode volte, og også bedre end normalt på den dårlige.
Vi sluttede af med at ride tur i skoven, det nød hun rigtig meget. Også der var hun bare en engel, hun gik lige så stille og roligt og bare nød turen. Hun spjættede kun en gang imellem når bilerne kørte forbi, og blev kun bange da en hund pludselig løb rundt inde i dens have.
Håber hun viser sig fra sin gode side i morgen også.

Den 3/6 2012:
Idag startede vi ud med at træne i trailerlæsning. Vi prøvede også lige at se hvordan Bailey var at trække ind i en hestetrailet. Hun gik lige så sød der hen og to skridt op ad rampen, men så bakkede hun usikkert ned igen. Hun turde ikke lige selv gå op, men da jeg gik hen, tog hende i grimen og fulgte med hende der ind, gik hun lige så fint og stille ind i traileren.
Pia stod med foder parrat der inde, hun havde også fat i longetovet. Mad er en god ing, og bailey stod helt roligt inde i traileren og spiste. Vi lukkede ikke traileren, det her var bare første trin, så håber jeg hun vil huske traileren som noget godt, hvor man spiser lækkert foder og æbler.
Bagefter red vi dressur, og hun var bare en engel. Vi øvede bl.a. schenkelvigning, tilbagetrædning, parrade, ned ad midterlinjen og skråt igennem i galop. Hun var super dygtig, og det eneste rigtige ballade hun lavede, var et enkelt bukkespring da vi travede af, hvorfor vides ikke.

Den 4/6 2012:
I dag longerede jeg bare pigen, og hun gik super godt. Meget fin trav på begge volter og en galop på den dårlige volde der var bedre end normalt. Hun var lidt nervøs da hun var blevet taget ind alene og det blæste, men hun tog det meget pænt.
Tilsidst kom jeg op på hende med hjælp fra søde Tanja, også skridtede jeg hende af uden sadel. Først var Bailey ikke lige sikker på at det var en god ide jeg havde fået mig, men hun overgav sig og nød det hvis bare jeg sad stille,
Så succes er nok det bedste ord for i dag. :-D

Den 6/6 2012:
Ja undervisningstimen i går var måske ikke lige en af de bedste, men når ja, der skal jo også gerne være plads til forbedring og udvikling...
Sikke en hyggefis jeg havde i dag. Bailey har fri her om onsdagen, så hun fik bare en ordentlig gang massage, fra top til tå. Og DET nød hun. Der var ro i stalden, og hun stod bare og nød det med sænket hoved og halvt (nogen gange helt) lukkede øjne. Indimellem lagde hun ørene ned, for så pludseligt at slå med halen for at vifte de irriterende fluer væk. Kort efter stod hun svejende og halvsov igen.
Det eneste jeg ikke må massere er hendes hoved, det kan hun ikke lide, ellers er det frit hvor jeg vil massere hende. Hun kan lide massage på haleroden, ben, nakke, mave, gjordleje, krydset osv.
Hun var meget kærlig og hyggelig at så og nusse om.

Den 7/6 2012:
Jeg løssprang Bailey i dag, efter en lille periode uden at hun har sprunget, og blev helt glad/oppe at køre. Jeg behøvede stort set ikke at følge med hende rundt på banen, men kun stå og rose hende, sætte hende i gang igen og hidse hende lidt op, så gjorde hun resten selv. Hun rendte rundt og sprang ca. de 60 cm vil jeg tro, ligegyldig hvad jeg gjorde ved springet. Jeg satte spande under, klude over bummene der flagrede i vinden osv. det var ligegyldigt hvad der var ændret ved springet, hvis bare Bailey fik lov at snuse først og konstatere at det ikke var farligt, så sprang hun alt. Dygtig pige!!!
Jeg trænede også horsemanship, og hun var super sød, hun lyttede rigtig godt, og gjorde sit bedste i øvelserne.

Den 8/6 2012:
Så red jeg dressur igen, og sikke en dejlig tøs jeg havde mig. Hun var meget mere samarbejdsvillig end hun har været de sidste par gange. Ingen ballade overhovedet, ikke ét balladegalopanspring under vejs i traven, en FANTASTISK galop... Da hunnu var så sød, blev jeg enig med Pia (Bellinda havde også været rigtig sød) at vi skridtede tur. Og det nød de to piger, hestebræmserne og myggene var træls, men ellers var det en super tur for alle.

Den 10/6 2012:
Øv øv, sikke noget træls vejr. Hestene står også bare og kigger bedende på én når man skal ud og lave noget: "Mener du virkelig det?" "Må jeg ikke godt få fri i dag?"
Det tager lige alt glæden ved at være ude og ride eller arbejde på anden vis.
Derfor gik jeg i hallen med tøzen i dag, det passede hende fint. Jeg slap hende fri og løslongerede/legede med hende. Vi løb om kap op ad langsiderne. Vi trænede lidt slalom, og hyggede. Jeg gik rundt og Bailey skridtede efter, bare for sjov prøvede jeg at sætte i løb (lunte trav) og lokke hende til at løbe med ved at lege hest... og så begyndte hun faktisk at trave efter mig!
Vi hyggede os, selvom hun var meget opmærksom på alt muligt andet tit(hendes typiske brunsthumør).
Jeg var nødt til at gøre det lidt kort i dag, skulle hjem og læse fysik til min mundtlige prøve på torsdag, er heldigvis færdig med det for i dag nu(kl 17:45).

Den 14/6 2012:
Så har jeg kun en enkelt eksamen tilbage - mundtlig dansk - så kan jeg snart holde fokus endnu mere på Bailey, det glæder jeg mig til.
Det gik super godt med min mundtlig fysik/kemi eksamen i dag, jeg trak fedtstoffer og fik 12!!! Også selvom jeg sad(da jeg ventede på karakter) og synes det var gået vildt dårligt. Jeg kunne så desværre ikke tage ud til lille Bailey-mus og dele min glæde med hende, da jeg havde lovet min søster at tage med til hendes skolearrengement. Jeg håber min lille mus nød sin fridag, jeg savnede hende i hvert fald.

Den 16/6 2012:
Bailey var super dygtig i går, jeg var den eneste der ude på det tidspunkt, så vi havde det hele for os selv. Derfor tog jeg mig god tid, og hyggede og trænede div. ting inde i stalden. Desværre begyndte det at regne da vi skulle til at ride, så vi måtte gå i hallen. Je havde ellers lige glædet mig til at ride på den lækre bane, nu er der også kommet flis på.
Bailey var noget nervøs og krudtet da hun ikke var ude torsdag, det regnede og hun var alene i hallen. Men jeg longerede hende lidt, og søde Pia og Frank kom ind og kiggede lidt, så der faldt rimelig ro på igen. Hun overraskede mig med galoppen, for vi havde lige galopperet på den ene volte og jeg tænkte: der var lidt ekstra fart på, men ellers var det nu da en rigtig fin galop(jeg troede vi lige havde haft taget den gode volte). Så skiftede jeg volte med hende, og skulle lige til at lave anspring med hende, da jeg opdagede at NU var vi på den gode venstre volte som jeg egentlig lige havde troet vi havde haft. HEndes galop er ved at være så god at hun faktisk kan få mig i tvivl om hvilken volte vi lige har haft! Så hendes galop var rigtig god på begge volter, og vi nåede næsten at lave en slangegang i galop (fra venstre volte).
Da vi skridtede af lykkedes det mig at styre hende et stykke tid uden brug af tøjlerne, hi hi, vi hyggede os der ovre.

Den 17/6 2012:
Bailey var super sød i dag. Vi trænede HMS og det gik bare super, komunikationen var bedre end den plejer. Bailey virkede til at synes at det var super hyggeligt. Tøzen ville i hvert fald gerne.

Den 20/6 2012(morgen):
Bailey smed mig af i går! :-(
Ved ikke lige hvad der gik af hende, men hun synes da i hvert fald ikke lige at jeg skulle bestemme. En række bukkespring fra galop, så lå jeg på jorden. Øv.
Så jeg er rimelig øm i dag.
Men det er lige noget hun godt kan se at få glemt igen, det med bare at smide rytteren af, for ellers bliver hun MEGET upopulær!
Nå jeg ved ikke lige hvad jeg fik gjort der tændte hende sådan af, "bedre held næste gang" er det ikke sådan man siger?.

Den 20/6 2012(aften):
Lige så meget ballade hun lavede, lige så meget en lille engel, har hun været i dag. Super dygtig, koncentreret, intresseret, opmærksom, lyttende osv i longe. SÅ smad jeg lige en sadel og et hovedtøj på hende: ingen problemer med at spænde gjord, stige op... Vi skridtede lige så stille rundt, og det var en lille engel jeg sad på. Vi endte med både at skridte og trave over en bom, uden problemer. Dejligt!

Den 23/6 2012:
Bailey-musen var super dygtig i går. Jeg løssprang hende, og hun sprang med stor lyst ca. de 60 cm, selvom der var ret muderet mange steder, og det var lunt (hun var ikke engang doven i varmen). Hun var rigtig en hyggefis.
Bagefter gik vi rundt omkring og så hvad folk havde gang i.
Pia hjalp også med at vi kunne få taget nogle billeder af min dejlige lille hest, Bailey stod rigtig og legede fotomodel da hun først havde fundet pointen i at hun skulle så stille mens vi tog billeder ;-P. Hun er bare skøn!<3

Den 28/6 2012:
Idag var mor og jeg bare lige ude og hygge og trække en tur med pigen. Vi nød varmen og det dejlige solskin!
Tøzen virkede til at nyde turen mindst lige så meget som mig, nok endda mere, for hun fik lov at få noget lækkert langt græs undervejs.
Vi travede også lidt, hun travede pænt ved siden af mig hen ad vejen.
Bilerne sagde hun heller ikke noget til, hun var helt rolig, men meget nysgerrig. Hun elsker at komme ud på trækketure og opleve nye steder rundt omkring.

Den 30/6 2012:
Så havde vi vores hygge/fjolledag ude ved hestene, og opvisningerne gik super.
Bailey var rigtig sød og tog det meget pænere end normalt da hun skulle gå tæt på de andre heste i kvadrillen.
Hun virkede ret forvirret i stafetten, og jeg tror ikke hun forstod noget som helst af hvorfor hun pludselig skulle løbe ned og rundt om en mærkelig rød tønde, tilbage igen, og så stå og se på imens jeg hoppede(eller rettere forsøgte på at hoppe) en tur ned og rundt om tønden i en sæk. Men hun virkede meget glad og tilfreds da hun kom ind i stalden igen, også selvom at jeg havde lagt sadel på hende TO gange og taget hende ud for al lave lidt, :-D
Dejlige lille hest!

Den 1/7 2012:
Bailey var super sød og glad idag, jeg løssprang hende. Hun sprang over to tønder der lå ned, og blev så stolt så stolt hver gang hun kom over. Jeg lavede en okse med to bomme lidt væk fra hinanden oven på tønderne, også det sprang hun med glæde. Jeg vil tro at tønderne var ca de 60 cm i diameter, og med bumme ovenpå har hun nok sprunget noget i nærheden af 70 cm! Hun var så super dygtig!!!
Sov godt min lille engel.

Den 2/7 2012:
Ja, jeg forsøgte at ridde lidt dresur i dag, det blev ikke til så meget, men lidt er bedre end ingenting.
Bailey var dygtig, når hun fik samlet tankerne nok til at kunne koncentrere sig om arbejdet, men man kan jo heller ikke forvente at få både koncentration, arbejdsglæde, fremdrift, opmærksomhed, glæde... osv. fra en 5-års så mange dage i træk. Det var heller ikke planen at lave så meget med hende, da vi jo skal til undervisning i morgen.
Godnat lille-mus, sov godt på folden. Håber hestebræmse-sprayen virker så insekterne ikke irriterer dig.

Den 3/7 2012:
Så fik vi som sædvanlig dressurundervisning, og Bailey var bare fantastisk i dag! Hun lyttede godt og arbejdede koncentreret det meste af tiden ;-P Hun virkede bare tilfreds, måske lidt irriterende da hun lige skulle finde ud af om jeg nu virkelig mente det var nødvændigt at arbejde, men det gik hurtigt over. Vi er begyndt på bagpartsvendinger, det gik fint(bortset fra at Bailey flytter bagparten rundt om forparten og ikke omvendt) og det skal vi nok få styr på. Vi træner også volter og balance i galoppen, og det var hun bare så dygtig til i dag!
Vi arbejdede begge hårdt og det har været en af de bedste undervisningstimer her på det sidste, vi var også bare trætte bagefter begge to, men glade.

Den 4/7 2012:
Hun var så dygtig i går så hun får sin ugentlige fridag idag, meeen... jeg skal lige ud og kigge til min lille pige. Jeg kan bare ikke undvære hende. Så det bliver nok til en gang nusseri/massage-hygge. :-D
Vi er tilmeldt ridelejeren, glæder mig meget, det bliver bare så hyggeligt. Det bliver spændende at se hvad vi skal lave og hvordan det går, men Pia er så kreativ og opfindsom, så det kan ikke blive andet end sjovt.

Den 7/7 2012:
Jeg var ude at lege med Bailey i dag. Vi gik over presenning, bomme og et mindre spring. Mellem tønder, bomme formet i en gang... Bakkede ind og ud mellem bommene osv. Det var/er stadig meget varmt, då tøzen var doven, men vi tullerede rundt og hyggede os alligevel.
Til aller sidst, kom hun i bad. Det var man godt nok ikke særlig tilfreds med. Vandet var okay, hvis det bare blev fra skulderen og ned-(bagud)efter, men da jeg så sæbede hende ind også, så gad man altså ikke stå pænt mere, nu var det ikke sjovt. Men det gik da hun fik lov at spise lidt halm samtidig;-D.

Den 8/7 2012:
Idag var vi 5 ryttere ude at ride tur. Vi red i næsten 1 1/2 time, og alle nød det meget(bortset fra den lille del af turen hvor vi var omsværmet af bræmsere). Vejeret var super, og der var fin natur at se på. Bailey er super dygtig, de alm. personbiler er hun helt kold over for. Hun bliver lidt forskrækket over cyklister, da hun tit ikke når at høre dem. Store kørtøjer og larmende ting(lastbiler, gyllevogne, mortorcykler, knallerter...) er hun ikke så glad for, men hun tager det rigtig fint(hun er kun stukket af en gang, da der kom en lastbil OG en gyllevogn der skulle passere hinanden fra hver deres side).
Bailey var super sød, meget dygtig på hele turen!

Den 9/7 2012:
Det var godt og grundigt regnvejr, så vi orkede ikke at lave noget fornuftigt.
Jeg hyggede bare med den lille engel, nussede og "sov" sammen med hende hen over bokslågen. Hun fik en grundig massagetur, og det var lige noget der duede. Først da jeg kom ind i boksen kiggede hun lidt irriteret på mig: "du kan da ikke mene at vi skal ud at lave noget i det vejr?!" men da jeg så bare kom ind og begyndte at nusse med hende, så var det helt fint. Hun nussede mig, luften, væggen og vandkoppen mens hun nød at blive hygget om i læ for regnen.
Hun var en lille engel! <3 elsker dig sådan Bailey, du er så meget mere for mig end "bare" en hest!

Den 10/7 2012:
Så var det den sedvanelige dressurundervisning i dag. Den lille engel var super dygtig, lidt sur over at skulle i gang først, men det forsvandt meget hurtigt. Hun havde et super dejligt tempo idag, i forhold til de forrige undervisningstimer og andre gange jeg har redet. ´Der var en del vind, så hun var ret opmærksom på alt hvad der skete omkring hende, derfor i perioder mindre koncentreret om undervisningen. Sommetider spændte hun lidt op, men da jeg kom i tanke om at slappe lidt ekstra af, forsvandt det også.
Og så til det bedste af det hele: Hun havde en FANTASTISK galop, den bedste vi har haft endnu!!! Selvom hun var lige ved at hidse sig op over at naboen begyndte at slå græs, faldt hun til ro og lavede super fine anspring. Det var et dejligt tempo, og galoppen var kontrolleret og lækker at sidde i. Det er noget af det bedste! Galoppen har i mange år været min yndlings gangart, så det betyder meget at hendes galop er ved at udvikle sig så meget. Der er lang vej endnu, men det hårde arbejde betaler sig! Det er så tydeligt at mærke, bare på udviklingen i hendes eget forhold til galoppen, hun er så glad for den nu<3
Ved ikke lige hvorfor men inden vi lavede schenkelvigninger fik jeg lige foræret et bukkespring(eller rettere et "spjæt"), måske kom jeg til at røre hende forkert med læggen, kilde hende eller sådan noget. Ved det ikke, men lige så pludseligt det dårlige humør kom, var det væk igen. Bailey arbejde hårdt og fornuftigt, og fik en masse dejlige gullerødder da hun kom ind i stalden igen. Hun virkede dejlig træt og tilfreds, og var et værre nussehoved i stalden bagefter undervisningen.
Det var skønt at slutte af med sådan en dejlig dag, men det gør det ikke mindre træls at skulle give hende fri. Hun har fri de næste 4 - 5 dage, det er det længste jeg nogensinde har været væk fra hende! Lige siden jeg købte hende, har jeg stort set været ude ved hende hver dag! Kommer til at savne dig mus<3!!!
MEN det bliver spændende til ridelejren. Vi holder mini-stævne, mit første stævne i 7 år, mit første stævne på hest, mit første stævne på Bailey OG hendes første stævne. Men det bliver super hyggeligt til ridelejren, også selvom jeg stort set ikke har fået øvet programmet(med hende kun ca. 1-2 gange, har memoreret øvelserne, så dem kan jeg) Så må vi se om jeg kan huske det. Det er kun en LD1, men jeg er absolut ikke stævnerytter, og det er først efter at min lille engel har lært mig så meget, at tanken faktisk er noget positivt.
Glæder mig, men savner dig. God mini-sommerferie Bailey-mus, elsker dig<3!!!

Den 16/7 2012:
Jeg var lige ude og sige hej til den lille engel i går, da vi hørte forbi på vej hjem fra ferie. NØØJ hvor har jeg savnet den lille hest!!!
Men heldigvis skal vi på ridelejr nu, og så kommer jeg igen til at være sammen med min lille pige hver dag i en uge!. Det bliver bare så hyggeligt.
Det var så dejligt at komme ud og se hende igen i går, det er det længste jeg nogensinde har været væk fra hende. Og hun blev glad for at se mig!! Vi stod og nussede og hun stod kærligt med hendes hoved på min skulder. Hun var så sød og dejlig<3<3

Den 22/7 2012:
Så er den uge gået. Dagene fløj afsted, sådan en hyggelig ridelejr forsvinder godt nok hurtigt.
Mandag afholdt vi skønhedskonkurrence med hestene. De blev flettet op, pudset og poleret. Jeg syede rosenknopper på Bailey og hun fik en gang massage og meget grundig striglning. Med rengjort hovedtøj og hvide bandager, gik vi over i hallen. Vi var fem piger med hver vores pyntede hest/pony og så tremte vi på hinanden. Og Bailey vandt!!!<3 Tusind tak piger<3!
Så fik Bailey og jeg vores første roset sammen, en lille fin grøn en med logoet på. Bailey var nu mere glad for gaven, som var en pose hesteguffer :-P
Tirsdag holdt vi så stævne. Vi stillede alle op i både spring og dressur. Vi der aldrig har været til stævne før, var begyndere og vi red LD1, dem der har prøvet det før, red en LC1eller2. Både Bailey og jeg var lidt nervøse inde i hallen, og hun kunne høre de andre heste udenfor. Jeg glemte en skråt igennem, men klarede resten fint nok til at komme på førstepladsen(ud af to), så der fik vi vores første røde dressur-roset. Bailey var sød, specielt da man lige skal tage det i betraktning at hun ikke havde fårt motion i en uges tid, mens jeg var på camping og vi holdt skønhedskonkurrence.
Bagefter sprang vi. Vi begyndere sprang en bane på 30-40 cm, så kunne gamle Faust også være med;-P Det gik ok, bortset fra at Bailey red fejl. Hun drejede pludselig væk fra 3. spring og valgte det der stod lige ved siden af istedet, så vi blev diskvalificeret. Men vi hyggede os, og var trætte bagefter.
Onsdag startede med at jeg sad inde hos min lille halvsovende engel der lå og puttede i boksen. Hun puttede mulen til mig mens jeg sad og nussede hende. Jeg kunne næsten ikke nænne at vække hende for at skulle ud at ride, men for en håndfuld godbidder i krybben, var man nu tilfreds nok med at skulle op. Da vi havde sadlet op, red vi tur i 2,5-3 timer. Super hyggeligt for alle parter, men man var rimelig træt og øm bagefter.
Torsdag styrtede det pludselig ned, det lynede og tordnede, så der opgav jeg at lave noget specielt med Bailey. Vi stod mindst 7 mand i stalden og øsede vand ud med spande. Ridebaner og hele gårdspladsen var oversvømmet. Søerne gik over deres bredder osv.
Fredag tilbragte os piger, Pia og Frank, på vorbassemarkedet. Vi tog afsted kl 7 og var hjemme igen kl 19. Vi kom først i seng kl halv 12, og blev vækket af meget meget dyb søvn kl 12 igen, hvor Pia og Frank havde arrangeret natteløb med poster på hele grunden(inkl. på hestefolden, så der var vi lige ude og hilse på hestene også). Vi sov længe lørdag og pakkede sammen og tog hjem, så der fik hestebasserne også fri. Hvor meget RIDElejr der var over det ved jeg ikke;-P, men vi hyggede os rigtig meget, og det handlede rigtig meget(næææsten kun) om heste.

Idag var jeg ude at ride. Hun havde et super fint tempo, men var alt for ukoncentreret til at gide samle sig. Vi havde til gængæld en god galop, med skråt igennem volter og slangegang. Håber hun samler sig bedre næstegang.

Den 25/7 2012:
Idag tog jeg først ud til pigen sent, pga. varmen. Hun virkede glad og vågen, og i godt humør. Jeg havde planlagt hygge på springbanen med bomme, men pigerne skulle springe bane på ca 1 meter, så det var ikke lige någet for Bailey og mig ;-P. Da jeg havde sadlet op, fandt jeg ud af at dejlige Sif var ved at blive løslongeret på dressurbanen, så det endte med at vi skridtede varm (i noget længere tid end normalt) mens vi tullerede rundt i gårdspladsen. Bailey hilste på cykler, traktordæk og alverdens andre ting vi lige stødte på, med mig på ryggen. Hun er bare så dejlig nysgerrig, så det hele var spændende(selvom man var lidt træt af ikke bare at få lov til at spise græs hele tiden). Vi skridtede også op af aléen, og kiggede på vejen, og sif der galopperede på ridebanen inden. Og pludselig fik jeg den indskydelse at træne bagpartsvendinger oppe på aléen istedet for inde på banen, så det gjorde vi. Og hun var super dygtig, for en gangs skyld lavede hun en bagpartsvending da jeg bad hende om det, i stedet for en forpartsvending, som hun somregel meget hellere vil lave.Bagefter galopperede vi og travede kort inde på dressurbanen, da den blev ledig, hvorefter Lone og jeg skridtede tur med kæresteparret Dijon og Bailey<3
Men da hestebræmserne blev for meget for Bailey blev vi nødt til at vende om. Bailey og jeg travede lidt samlet trav på banen, det var super fint me både tempo og samling, så vi holdt kort efter for idag. Den lille engel virkede også glad og tilfreds. Vi nussede lidt i boksen inden de blev lukket ud på fold igen.
Men idag var jeg også nødt til at smørre tøzens hale, da hun sansynligvis har kløet den op ad et træ og lavet sig en hudafskrabning. Den lille pige altså... :-D

Den 26/7 2012:
Idag var jeg ude og løsspringe tøsen. Hun var bare super, sprang rigtig godt, og kom op på de 75 cm. Hun var i godt humør, og susede over springene med stor lyst.
Bagefter hyggede vi os med at undersøge spande og træne til at jeg en dag kan lære at hoppe op på hende uden sadel! Men vi starter helt fra bunden, først skal hun nemmelig lige lære at jeg i det hele taget godt må hoppe (Højere end bare sådan nogle små hop for det må jeg i forvejen) ved siden af hende. Vi trænede også div. triks, hun er virkelig ved at blive god til dem.
Så det har bare været super hyggeligt i dag.

Den 27/7 2012:
Idag var jeg ude og hjælpe Pia med at forberede til kåringen i morgen. Vi startede tidligt, og derfor bestemte jeg mig for at Bailey og jeg ikke skulle ud og ridde bagefter, for da var det ved at være ved middagstid, så det ville blive meget varmt inden jeg var klar til at ridde. Men jeg tog hende lige ud på dressurbanen og løslongerede hende. Og SÅ skulle der løbes. Da hun først kom i gang blev hun helt glad og vild med det. Den dejlige hest ELSKER fart. Fuld galop afsted det er bare det bedste! Hun spurtede rundt og nød det i fulde drag, men stoppede pænt op og skiftede tempo når jeg bad hende om det. Hun bliver kelt oppe at køre når hun rigtig får lov at strække helt ud og løbe så stærkt hun kan/vil.
Så hun var dejlig tilfreds da vi sluttede af. Dejlig opmærksom på mine signaler, skønt<3
Hun var bare en engel!<3
Så håber vi det går godt med Bellinda til kåringen i morgen.

Den 31/7 2012:
Så er der ikke langt til sommerferien er slut, men hvor har vi nydt den. Det gik fantastisk med Bellinda til kåringen.
Nå jeg red den lille bandit i går, og en bandit det var hun! Hun var fuld af krudt og gad absolut ikke tage sig det mindste sammen til at give efter og gå pænt, nææh nej! Nå men hun fik i hvert fald brændt noget af alt den krudt af.
Men idag, hvor jeg igen red, fik jeg lov at låne et æblebid til hende, for at se om det gjorde nogen forskel. Og hun var så dejlig, rigtig let på tøjlen, afslappet og meget mere eftergivende. Hun koncentrerede sig mere, og begyndte heller ikke at spænde så meget op og lave ballade. Hun gik så sød rundt, kun galoppen var ret elendig, hun glemte vidst lige at ridehallen ikke er til for at spæne rundt i galop. Men alt i alt en helt fantastisk dag i forhold til i går. Om det så var biddet eller det bare var en god dag, det er ikke til at vide. Jeg prøver bare lige at ride med det bid nogle gange, for at se om det gjorde forskellen, for så må jeg ud og anskaffe mig sådan et.

Den 16/8 2012:
Ja, så er jeg begyndt på teknisk skole, så får ikke lige skrevet så meget om min lillemus(men jeg er stadig lige så meget ude hos hende).
Hun er lige kommet ind i en periode hvor alt er farligt. Jeg red hende i morges da jeg først skulle møde kl 12, og det blev ikke til andet end cirkler og cirkler for at få hende til at slappe af. Hun er jo også kun fem, og det kunne bestemt mærkes både idag og i trisdags til undervisning. Det blæste lidt og derfor var alle træerne pludselig farlige. Hun spændte op og hissede sig selv mere og mere op, så jeg bestemte at vi bare red cirkler i skridt og trav til hun slappede så meget af som muligt. Vi kunne kun bruge under halvdelen af banen, da det meste er omkranset af træer og dem skulle man i hvert fald ikke hen til. Det blev bedre i løbet af den tid jeg red, og det område hun turde gå i blev langsomt større, uden hun lagde mærke til det. Jeg skuttede af med at hoppe ned, sætte stigebøjler osv op, tage hende i et longetov og med så meget kropssprog som muligt fortælle hende at det ikke var farligt og at jeg var helt afslappet. Og, lidt forsigtigt, fulgte hun så med rundt på hele ridebanen til hun var så afslappet som jeg kunne få hende, og SÅ gik vi ind og fandt lidt guf.
Hun var også frygtelig oppe at køre over alt til undervisning i tirsdags, så det endte med at vi travede rundt på en 20 m volte med halvlange tøjler for at få hende til at slappe af, og det lykkedes også fint.
Men jeg håber nu godt nok at hun snart kommer over sin lille panik-periode, så vi kan komme til at lave noget lidt mere interessandt.

Den 26/8 2012:
Så red jeg langt om længe på en dejlig afslappet hest igen. Det startede med at vi var alene i hallen og det begyndte at regne. Derfor blev Bailey mere og mere urolig og anspændt. Tilsidst var jeg nødt til at hoppe af og sætte stigbøjlerne op. Jeg tog tøjlerne ud over hovedet på hende og brugte dem som trækketov og gik hele hallen rundt på begge volter flere gange. Derefter satte vi i trav, og så løb vi ellers bare. Jeg bad om et helt almindeligt roligt travtempo som vi kunne holde længe, og så løb vi volter sammen i hele hallen, til hun blev modig nok og turde gå helt ud til hovslaget uden at jeg absolut skulle gå forest/yderst. Sådan løb vi stortset uden pauser (tror nok vi lige havde en lille kort skridtpause, men kan ikke huske det) i mellem 10-20 min, til hun slappede af på begge volter hele hallen rundt.
Derefter satte jeg mig op igen, hun startede lige med at blive lidt urolig fordi jeg nu igen ikke gik ved siden af hende. Hun er altid mere rolig når jeg går foran hende på jorden. Men hun faldt til ro ret hurtigt igen, og SÅ var hun bare verdens dejligste hest at sidde på igen, lige som i starten af sommeren, og da jeg købte hende. Der dukkede den hest jeg forelskede mig i i vinters op igen, efter at have været gemt siden den 14/8, næsten to uger havde hun været i panik og bange for hver lille bitte ting når jeg red hende, men nu var hun tilbage! Hvor er jeg glad, det er to uger siden jeg har haft sådan en god ridetur på hende, simpelthen så dejligt. Hun var igen helt afslappet i musklerne hele vejen igennem kroppen, hun kiggede stadig somme tider lidt mistroisk på nogle ting, men uden at spænde op og gå i panik. Jeg elsker hende bare, men jeg må nok indrømme at jeg var ved at miste modet og lysten ved hendes meget trælse og lange "panik-periode", men nu er der håb igen, for hvis det kan lykkes en gang at få hende til at glemme sin panik, så kan hun også komme videre og over den periode.

Den 27/8 2012:
Så var jeg ude at ride igen, jeg plejer ellers ikke at ride dressur på hende så mange dage i træk, men nu må hun altså lige klare de tre gange her(i går, i dag og i morgen).
Vi har efter Margits ide købt noget "Calm" pulver, som hun fik en halv skefuld af idag(1/4 af hvad der står på bøtten hun skal have når hun lige er vænnet til det) og det virkede bare super. Det tog lige toppen af nervøsiteten så hun kunne nøjes med at kigge på tingene uden at blive bange, med mindre det faktisk VAR farligt. Hun blev lige så dejlig som i starten af sommeren da hun ikke var bange for alt. Vi fik en super god ridetur, med en super galop på begge volter, fint stillet og afslappet hest, og sluttede af med en kort skridtetur ud i naturen (sådan næsten da, vi red stadigvæk på en vej men mellem marker...). Hun gik ligt langsomt hvis ikke jeg var efter hende, men hvad så, jeg vil hellere have en lidt doven hest end en bange hest. Så håber vi det går godt til undervisning i morgen.

Den 1/9 2012:
Idag var vi ude på en stubmark. Jeg longerede hende og vi gik en tur rundt på hele marken. Hun var rigtig dygtig, lidt nervøs da hun var et helt nyt sted, med maaassser af plads. Men vi nød det begge, og det er et dejligt afbræk i det sædvanelige program at komme ud på stubmarkerne.
Igår gik det også super godt, jeg var ude at ride, og sikken en engel jeg havde! hun var bare skøn, dejlig let til biddet, let at få til at skifte tempo (Både øgninger og overgange) en super lækker galop med slangegang (godt nok slår vi stadig ned i trav når vi skal til at skifte volte, for kontragaloppen er vi ikke lige nået til endnu). Hun lavede lige et lille balladespring til siden i galoppen, men den lille drillepind fandt hurtigt koncentrationen igen, og så kunne man ellers gå pænt.
Det har været nogle dejlige dage for os begge, en super ridetur og motion i det fri, det er bare skønt!

Den 11/9 2012:
Nøj sikken en dejlig undervisningstime. Vi var i hallen da der regnede, og den lille engel gik bare PERFEKT. Hun var så dejlig blid og glad. Ingen ballade, bare lyst til det hele, specielt galoppen som sædvanelig ;-P
Hun gik bare super, jeg havde lige pisk med, for jeg vil hellere heve sådan en med rundt end at sidde og klemme og signalere konstant om liiidt mere tempo. Og det var bare super, hun gik fint fremad uden brok, og lavede fine øvelser. Det var bare en super galop, lige en man kunne drømme sig tilbage i, når man sidder her hjemme. Englen lavede også nogle rigtig gode schenkelvigninger, selvøm hun var ved at være træt tilsidst.
Det var tydeligt at mærke, at hun gjorde sit bedste, lige til det sidste. Og selvom hun havde været god og var ved at være rimelig træt, så lavede hun alligevel den sidste schenkelvigning så godt hun kunne da jeg bad om det, det er jeg bare så taknemmelig for. Hun er den skønneste af de skønneste heste, hvor jeg bare elsker hende<3

Den 12/9 2012:
Bailey har jo egentlig fridag om onsdagen, men jeg kom altså til at hugge den idag. Pigerne begyndte at løsspringe hestene, og så kunne jeg bare ikke lade være med at lokke Bailey med hen og se om hun ville springe...
...og DET ville hun. Hun sprang bare med stor glæde, (som altid, desværre ikke med stor elegance også, men det har nu alligevel også sin charme;-P <3)
Normalt springer hun de 50-70 når hun bliver løssprunget, med 75 som rekord en enkelt dag hvor det gik godt.
Men idag da hun sprang kunne jeg bare ikke lade være med at sætte den lidt op, for hun var bare så god, væltede den ikke ned en eneste gang(i de højere spring. Hun veltede en ned på 30, men det var nu også bare sjusk) Så hun slog sin rekord stort og kom helt op på 90 CM!!! Uden at vælte det ned, hun snittede bommen første gang, men anden gang strøg hun bare over! Og så var hun bare så glad selv, det er simpelthen det bedste. Jeg kan bare ikke stå for, når hun selv virkelig er stolt og glad for sin præstation.

Den 14/9 2012:
Nå idag var far og jeg ude at køre fra kl. 11 - 16 i div. heste og andre butikker. Jeg prøvede dressurlæderstøvler i alle butikkerne, og i den sidste butik var der gevinst. Et par lækre italienske støvler i blødt sort læder. med alle de rigtige mål så de bare passer lige til mig, det bliver så dejligt at ride med dem når de kommer.
Men da jeg kom hjem kl 16 spiste lidt og ud til hestene kl 17, så var der ikke tid nok til at få hestene ind, sadle op, ride og så komme hjem igen i ordentlig tid til aftensmad. Derfor blev det kun til lidt hygge og nus i boksen, men det passede vidst også damen fint.

Den 20/10 2012:
Så er der ikke længe til min fødselsdag, det bliver dejligt. Håber jeg får nogle hesteting eller penge så jeg kan få købt noget af alt det jeg mangler og har brug for.
Jeg har ikke fået skrevet i den sidste tid, vi har meget travlt på skolen og er blevet druknet i opgaver den sidste tid, nu lysner det heldigvis op igen.
Pga. mine lektier har den lille hest ikke været så meget ude, og det har godt kunne mærkes, da det jo på samme tid bliver koldere og koldere. MEen det må vi lige få lavet om på nu, nu vil jeg altså ud og ride noget mere, så må jeg bare skrive ekstra flittigt hver weekend.
I den sidste tid har det vekslet meget om det gik godt eller skidt. Det har været gået skidt et stykke tid, da jeg har været lidt stresset pga. skolen, men nu er der ved at være lidt styr på tingene igen. Så har det været gået godt nogle gange, hvor hun bare var en engel, og vi kunne komme til at arbejde ordentligt igen. MEn så har det været lidt underligt igen den sidste tid, hun har spændt op og været lidt hissig nogle gange, og har drillet og hoppet rundt i galoppen, jeg er næsten helt 100% sikker på at det er fordi at jeg spænder lidt op, og ikke kan komme i tanke om hvordan man lige får kroppen til at slappe af igen. MEn så spurgte jeg lige søde pia om hun ikke lige ville undervise mig en dag, den dag var så i går. Og nøj hvor havde jeg en dejlig hest specielt til sidst, det var en deeeeejlig trav, kan næsten ikke vente til næste gang vi skal ud at ride igen, nu ved jeg hvad jeg har gjort forkert de sidste gange og har fået nogle fif. Så NU skal vi til at ride igen, så begge parter nyder det. Det var også dejligt efter i går, da englen kom ind i boksen igen var hun bare så dejlig kærlig, rolig og opmærksom, det er så tydeligt at mærke om hun er tilfreds med dagens ridetur eller ej.
NU vil jeg ud til hende igen i dag, men hun trænger nok til lidt afvæksling igen, så jeg finder lige på noget andet end at ride, da hun er blevet redet i seriøs dressur i nogle dage i træk nu(og stadigvæk trosalt kun er 5).
Elsker dig min lille dejlige lille-mus<3
Ps. langt om længe er Bailey da på vej ned i vægt, fra de ca 610 kg efter sommergræs nu til ca. 575 kg, så flot Bailey. Jeg er stolt af dig!

Den 3/11 2012:
Så er det ved at være længe siden jeg har været inde og skrive igen, selvom der har været rigtig mange gode og interessante dage... og måske også nogle enkelte mindre interessante dage... nej det passer ikke, det er altid interessant med min dejlige Bailey.
Selvom tingene kører dårligt og ikke lige efter mit hoved, så kan bare en enkelt god dag med dig lysne flere dage op og give håb mod og selvtillid nok til at blive ved med at forsøge. Jeg elsker dig over alt på jorden min dejlige lille hest.
Vi har tit dage hvor jeg bagefter kan sige: "nøj, idag var hun bare god til..." Men det er sjælden at jeg kan sige, "alt var bare perfekt!, galoppen var god, traven var god, hun var blød som smør foran, super schenkelvigninger, dejlige øgninger, fine volter, masser af lyst og tålmodighed, afslappet, tilfreds og glad hest, en dejlig skridttur bagefter osv." Det var simpelt hen bare super idag, det er virkelig noget man kan leve højt på længe, måske går det ikke særlig godt næste gang eller næste gang, men det kan lykkes, det kan virkelig være så perfekt som dette.
Det er så dejligt at se når vi har haft en god ridetur, for så bliver den lille engel bare så kærlig, glad og tilfreds. Det kan ikke andet end at få mig til at boble af glæde. Intet kan rigtigt lægge et låg på sådan en glæde, det er en stærk ild der ikke lige lader sig slukke. Nok kan man lægge et låg på, men så snart det tages af, blusser ilden lige så lystigt som før. Ilden skal holdes ved lige, og idag har den fået godt med brænde på, så det vil vare meget længe og kræve meget forsømmelse før den sidste flamme er gået ud, hvis det da overhovedet nogensinde vil være muligt at slukke den glæde.
Dage som denne med dig min lille engel, kan få drømme og håb til at spire, ting jeg ellers aldrig ville drømme om at prøve, hvis ikke det var for dig.
Sov godt mus.<3

Den 8/12 2012:
Sikken krudtet unge den lille var i går. Pludselig sprang den tikkende bombe ;-) jeg havde kunnet mærke var i hende hele aftenen, og vi strøg ud i fuld galop, bukspring osv. Der skulle bare rendes noget krudt af. Da hun kom på plads igen og begyndte at opføre sig ordentligt, så skal jeg ellers også lige love for at man så kunne gå pænt. Lækkert let samlet med flot hals og fine bevægelser både travede og galopperede vi rundt i hallen. Sikke en dejlig hest, der var ikke noget af hendes, "jeg kan ikke sænke hovedet, jeg kan ikke slappe af, jeg kan ikke gå pænt og opføre mig ordentligt-pjat" som hun har haft lavet de sidste par gange vi har redet. Jeg vil ti gange hellere have at hun sætter ud i fuld galop, hoppen og dansen, bukkespring osv. end når hun bare slår fra og lader være med at lytte, eller sørme pludselig bliver overfølsom for mindste ting, for der har jeg svært ved at bedømme hvad der bare er pjat og hvad der måske kunne være på grund af et eller andet jeg skal finde ud af at ændre, som udstyr der irriterer...
Nå under alle omstændigheder var hun bare helt fantastisk i går, jeg var helt høj af glæde, og kan ikke lade være med at smile når jeg tænker tilbage på rideturen og følelsen af min krudtede, skønne, glade hest under mig.

Nå så er det snart jul, og jeg er igang med at spare op til en ny sadel, det har jeg virkelig brug for efterhånden. Jeg er nødt til at finde en rigtig lædersadel, da den er tungere end den lette sadel jeg har nu, den har efterhånden drillet en del med ikke at ligge stille, og jeg er nødt til at finde en sadel så hun slipper for alle sine under-underlag, back pad osv.
Jeg har så mange ting jeg godt lige ville have også, men første prioitet er sadlen, den er jo grundlæggende for en god ridetur.

Den 30/12 2012:
Glædelig jul og godt nytår!<3
Så er 2012 ved at lakke mod enden, og jeg kan ikke sige andet end at jeg har ud viklet mid en masse på bare et år. Jeg kan så meget med dig lille-mus og selv, end jeg kunne før. Vi har allerede oplevet en masse spændende ting sammen og jeg glæder mig til alle de ting vi kommer til at oplevew sammen næste år.
Her på det sidste går det forrygende med Baileys galop, vi laver flere og flere øvelser i fin kort galop. Hun er endda ved at få godt styr på galopanspring fra skridt, og vi er begyndt lidt på kontragalop. Den lille engel elsker det og vil allerhelst bare galoppere hele tiden, hun er bare så skøn :-D
Tak for et super fantastisk år er næsten sikker på at det næste bliver lige så godt, hvorfor skulle det ikke det når jeg er sammen med dig?
I <3 Y

Den 4/5 2013:
Nu er det godt nok lang tid siden jeg har haft tid til at skrive sidst, så der er sket en masse ting siden. For eksempel har bailey og jeg været til vores første stævne sammen, som bare gik super! Det var en super tændt hest der synes alt var meget spændende og lidt farligt. Men vi fik alligevel en 1. plads(ud af to ryttere). Jeg har beskrevet det mere detaljeret under punktet "Stævner".
Siden sidst er vinter blevet til forår, det giver flere og større baner, hvilket giver bedre mulighed for at få trænet til næste stævne på HRR. Vi er igen meldt til både LD1 og 2, så vi lige kan vende os lidt til stævnepladsen inden vi satser på at tage galop med også.
Vi har fået skridtet en del ture både med og uden andre heste, vejret er jo begyndt at blive rigtig lækkert.
Bailey og jeg tog en lang skridttur med min far på gåben vedsiden af, den var ca. 5,4 km lang. Bailey var lidt tændt på det meste af turen, for det var lidt skræmmende at tage sådan en lang tur uden resten af flokken. Men tøsen klarede det flot, hun stolede på os så vi kunne godt gå forbi de farlige ting, de blev dog nedstirret af Baileys mistænksomme øjne ;-P Og så var man træt da man kom hjem!
Desværre har den lille engel ingen man mere, det at have hals på hen over vinteren har slidt den helt ned. Derfor må vi da vist tænke kreativt når hun skal pyntes til stævne, for den skal sættes!
Den lille pige har bare været super den sidste lange tid, det går bare fremad med både trav og galop, vi laver flere nye øvelser som fx. kontragalop, traversader... Tempoet daler dog lidt med den varmere temperatur, jeg kæmper lidt for at holde det, for til stævnet skulle hun gerne framad.
Bailey og jeg var ude at skridte tur igår med dejlige Bellinda og Pia, det var super hyggeligt. De er to unge damer begge to, men simpelthen så søde på tur, de falder lynhurtigt ned igen hvis de bliver forskrækkede over noget.
Så fylder den lille engel 6 år på torsdag, det skal fejres med guf og hygge!

Den 16-5-2013:
så er der kun få dage til næste stævne, har ikke mu´lighed for at træne lige så meget som jeg gerne ville, da der er lange hårde dage på skolen, arbejde og lidt klassekomsammen oveni. Men efter en super undervisningstime i går er jeg fortrøstningsfuld, det gik så godt at hun nok skal klare at vi kun får trænet en enkelt gang mere. Vi har dog nået at træne på naboens dressurbane i sidste uge, det var første gang, hun kom et andet sted hen alene for at træne. Hun var super dygtig, lidt spændt og ukoncentreret i starten, men så snart vi fik varmet op og begyndte at bøje godt igennem, var hun en engel og gik programmet over al forventning. Hun blev belønnet med en dejlig skridttur i det fri bagefter.

Den 26-7-2013:
Så er det igen ved at være nogle måneder siden jeg sidst har fået skrevet. Min for første gang kun 3 uger lange sommerferie er blevet udnyttet og nydt fuldt ud i selskab med min lille engel. Jeg har derfor slet ikke haft tid til at opdatere herinde.
Den lille pige har været skøn og vi har fået både hygget og arbejdet næsten hver dag hele sommerferien, hvor har det bare været skønt.
Den lille pige har i hvert fald også nydt det flotte vejr (bort set fra de aggressive hestebræmser og myg) hun har bare været super dygtig og er blevet belønnet med skridtture, massage(jeg har aldrig lært rigtig hestemassage, men en god gummistrigle og så gnubbe hele kroppen godt, det er den "massage", jeg kan give hende, og hun elsker det!).
Før sommerferien holdt Skovlyst ridelejer, ligesom sidste år og igen var det en kæmpe succes!
Vi fik pyntet hestene den ene dag, holdt dressur og springstævne + staffet dagen efter, vi fik skridtet en god lang tur, og trænet lidt dressur(og spring for nogle). Med massere af nus og hygge, glade piger og heste var det igen i år en super oplevelse.
Til hyggestævnet fik Bailey og jeg en 2. plads i dressur, LC1 (vores første). Hun var dygtig og gik flot, og på trods af vores lidt anspændte og små galop-volter fik vi 65,44%.
I spring var den lille pige ved at være godt træt, og jeg måtte opgive at få hende til at galopere hen til de 30-40 cm spring. Det resulterede i 3 nedrivninger, men det var da underholdende at se på ;-P
Staffet tabte vores hold stort, da trætte heste og ryttere næsten ikke orkede mere, men det var et syn for guder da vi efter en hurtig galop (eller hvad vi nu kunne lokke de trætte heste til...) ned rundt om tønden skulle tage turen uden hest på hoppebold med lange støvler, hvideridebukser og ridehjelm (hestene stod imens og stirrede undrende på det, de mærkelige tobenede nu havde fundet på).

Det har været en helt fantastisk sommer med mange gode minder. Nu begynder jeg i lære som bager, så må vi se hvordan det kommer til at hænge sammen med Bailey. Det er i hvert fald helt sikkert, at jeg kan under ingen omstændigheder undvære hende for mange dage af gangen :-D
Jeg regner med at vi melder os til et nyt stævne omkring september igen, hvis det kan lade sig gøre for weekendvagterne.

Fortsat god sommer til alle

Den 31-7-2013
Så var vi til dressurundervisning med Margit som sædvanlig, idag med Karoline og hendes Prins. Vi red selvfølgelig udendørs i det fine vejr, og den lille engel var bare super. Hun lavede ingen kontraanspring, men sprang rigtig fint an hver gang jeg bad om det. Koncentrationen var super og vi fik arbejdet rigtig seriøst. Hun travede flot ind under sig, specielt i de små volter. Hun havde et ok tempo, men der skal dog stadig lidt mere fart på trav og skridt. Desværre driller mine hæle mig stadig, de vil bare ikke blive nede når jeg ridder, håber det snart bliver bedre, jeg forsøger så ihærdigt jeg kan.

Den 5-8-2013
Banerne var fyldt idag, så min plan med at få trænet en god omgang dressur gik lidt i vasken. Bailey har haft en del fri i den her uge, så vi trænger snart til noget seriøst dressurarbejde. Vi fik dog redet, vi red oppe på den store hestefold. Det var en stor succes, gav ekstra godt humør hos både rytter og hest. Vi fik endda stadig trænet lidt dressur: schenkelvigninger, øgninger i trav og galop og samlet trav og galop, vi lavede også et par enkelte bagpartsvendinger. Hun var dygtig og arbejdede med fin koncentration på trods af at det var på folden i stedet for på banen.

Den 13-8-2013
Så fik vi dressurundervisning af søde Pia, det gik selvfølgelig super godt. Nøj hvor trængte vi også til en god gang arbejde, vi fik lagt en masse arbejde i gangarterne, håber bare at jeg selv kan fortsætte det gode arbejde. Den lille engel traver så godt når vi får undervisning af Pia, godt skub og bæring bagfra. Vi skal MEGET mere frem i trav, vi skal have MEGET mere bagbensaktivitet.

Den 25-8-2013
Så skal jeg ud til den lille dame senere i dag, glæder mig allerede. Håber på at kunne få lokket søde Pia til at undervise mig en gang hen af ugen, jeg vil virkelig gerne have sat lidt skub i gangarterne.
Købte lige et uld-lændedækken til den lille smukke pige i fredags. Det er mest til pænt/stævnebrug, håber nemlig på at komme lidt "i byen" her hen over efteråret og vinteren. Jeg har kig på et stævne i oktober, men jeg kan kun komme med hvis jeg kan få flyttet en arbejdsweekend, krydser fingre. Der har ikke rigtigt været nogen stævner der passede hen over sommeren, hvorfor skal de bare altid ligge i arbejdsweekenderne?? Her i august og september er de for langt væk, og den lille pige har jo ikke været i trailer hele sommeren (ud over en 4 min køretur hjem til mig) så 1 times kørsel er lidt for meget at starte ud med synes jeg.
Håber snart vi kan finde et stævne der kan lade sig gøre, jeg mangler sådan et mål der kan få os igang med træningen. Vi har mest fået redet på folden og et par gange på stubmarkerne her på det sidste, nu skal vi snart rigtig i gang igen.

Den 28-11-2013:
Så fik jeg tid til at lave en lille opdatering. Tiden flyver afsted, jeg har så mange ting om ørerne, at jeg ikke har meget tid til at sidde på omputeren. Livet som lærling kan godt være lidt hårdt ind imellem, der er så utrolig mange ting man skal lære, så mange ting at huske på og erfaringer man skal gøre. Derfor er der ikke noget bedre end at slutte dagene af med en tur ud til hesten. Hun sender mig et kærligt blik, masserer mig lidt i nakken med mulen og får mig til at glemme alt omkring mig.
Jeg har siddet og lavet træningsplanlægning får at få det hele til at gå op i en højere enhed, der er så mange julearrengementer og lignende at passe i december. Og når man i forvejen arbejder hver anden weekend, har et lille ekstra job efter arbejde tirsdag og fredag, og skal til stævne to gange i december, så kniber det lidt at få tingene til at hænge sammen uden godt med planlægning.
Den lille pige rykker sig meget her for tiden, jeg har også valgt at vi giver den en ordentlig skalle med træningen den næste tid, derfor rider vi undervisning hver mandag og onsdag i hvert fald et stykke tid.
Vi prøver en ny underviser hver mandag, Phillip Melby, har redet hos ham 4 gange nu. Det går super godt, der er fremgang for hver gang han er her.
Tøsen er endelig blevet lidt mere voksen, og pjatter knap så meget rundt. Hun arbejder seriøst, og nyder det lige så meget som mig når tingene bare går op i en højere enhed og hun spaserer rundt på ridebanen. I går gik hun også bare super, der var nogle mindre fejl hist og her, men ikke noget af betydning, hun arbejdede bare rigtig godt igennem.
Vi starter vores første LC3 i december, det bliver lidt spændende at se hvordan det går.

Den 15-12-2013:
Så var vi i morges til vores 4. dressurstævne i HRR:
LD2: 71,94% (3. plads af LD1 og 2 procentklasse)
LC1: 65,00% (10. plads af 13, LC1, 2 og 3 procentklasse)

Hun gik super godt, var totalt kold over for julepynt og diverse, og lagde slet ikke mærke til spejlene da de sidder forholdsvis højt i HRR's hal. Hun var lidt for spændt i LD2, og lidt for træt i LC1 (der var langt mellem at vi skulle ride, så gassen gik lidt af hende før vi nåede til LC1). Hun opførte sig eksemplarisk(bortset fra at man ikke lige kunne tage sig sammen i galoppen), spaserede lige i trailer, lagde slet ikke mærke til julepynt og ophidsede heste på opvarmningsbanen, selv publikum og dommeren var ikke så farlige i dag. Hun skal nok blive super god til stævner, der er kun en vej frem: træning, øvelse, erfaring.
Så er der kun to uger til vores næste stævne, det bliver spændende, vores første LC3.

Den 23/12 2013:
Øv vi kom på ventelisten til vores Lc3 på lørdag, så må vi nøjes med en enkelt klasse.

Den 28/12 2013:
5. dressurstævne, HDR:
LC1: 60,417% (18. plads af 32)
LC3: 60,417% (18. plads af 32)

Hun var meget spændt og oppe at køre, HDR's store haller var lidt skræmmende. Der er første gang hun er i deres haller, synes hun gjorde det godt. Hun kæmpede i hvert fald for sagen, kiggede en del i Lc1 og gav den lige lidt for meget gas og løb lidt i Lc3. Momentvis tabte hun dog pludselig energien i Lc3, da hun var ved at være rimelig træt efter 3,5 times ventetid mellem de to klasser. Vores lave resultat havde derfor sine begrundelser, hun faldt alt for tidligt i trav fra en glaop ned af langsiden, et forkert anspring, et galopanspring i en travvolte og rytteren der red fejl i programmet.
Taget i betragtning at vi næsten ikke havde trænet, da vi kom på ventelisten og lå så langt nede at vi umidelbart ikke havde en chance for at komme med. For så tilfældigvis på dagen at opdage at vi alligevel var kommet på Lc3 også. Det var første gang hun så de store haller, dressurhegnet og i det hele taget prøvede at blive redet så sent om aftenen. (Lc3 sluttede først 22:17) Hun kæmpede virkelig til det sidste, havde ellers været lidt flad på opvarmningsbanen til sidst, men gav den lige en skalle med den sidste rest af energi i Lc3, flot kæmpet tøsen!<3

Den 1-5-2014:
Så er det ved at være længe siden, at jeg har haft opdateret sidst herinde, men jeg har haft utroligt meget om ørerne.
De sidste måneder har været hårde. Den 12/2 stod Bailey og havde helt vildt ondt i nakken da jeg kom ud til hende. Hun ville ikke løfte hovedet, men holdt det omkring sine forknæs højde hele tiden. Smerten i hendes øjne var ikke til at tage fejl af, ind i mellem fik hun et "anfald" og gav sig til at skrabe og stampe i jorden, hun snurrede rundt om sig selv og forsøgte at komme af med smerterne. Vi aflyste dagens undervisning og jeg blev hos hende i boksen hen af aftenen. Jeg kunne ikke rigtigt stille noget op, smerterne dæmpede sig lidt efterhånden, men hun ville stadig ikke løfte hovedet. Jeg havde ikke lyst til at gå fra hende, men Pia der ejer stutteriet hvor hun står opstaldet lovede at hun ville kigge til hende inden hun gik i seng.
Der var ingen forbedring om aftenen, men om morgenen kunne hun løfte hovedet lidt mere. Torsdag var heldigvis min fridag, så jeg kunne blive hjemme hos hende. Vi fik dyrlægen(dyrlæge og kiropraktoruddannet) ud til hende om morgenen, han gav hende en omgang kiropraktik. Allerede da han var færdig var der stor forbedring, bagbenene var langt mere aktive, hun kunne bøje nakken til begge sider og løfte både op og ned.
Desværre fik jeg et opkald dagen efter igen ved 16 tiden. Bailey stod igen på folden med smerter og kunne ikke løfte hovedet. Hun kom på smertestillende og fik tid til røntgen den 19, da der var risiko for at det kunne være kissingspines i nakken. Vi blev advaret om risikoen for at der måske ikke var noget at gøre hvis det var slemt. Røntgen viste dog ingenting i nakken, der var god plads mellem nakkehvirvlerne. I ryggen viste det sig så at hun har to lidt tætliggende ryghvirvler. Altså en meget mild grad af kissing spines, men hun er en af de 50-70% af alle heste der har kissing spines uden at være påvirket af det overhovedet. Da det ikke var grunden til hendes smerter fik vi en tid ugen efter på Ansager dyrehospital til ultralyds-scanning, da det evt. kunne være noget med hendes facetled, også her var der risiko for at de ikke ville kunne gøre noget, ved mild grad kunne de måske operere. Men heller ikke ultralyds-scanningen viste noget, hun var fuldstændig normal i begge sider af nakken. I ansager fortalte de dog at de havde oplevet få lignende tilfælde før, hvor hesten uden grund fik smerter og kramper, men som kom over det med massage og kiropraktik, og som aldrig siden havde haft problemer. De forklarede det som noget lignende hold i nakken og muskelkramper. Vi trappede ud af den smertestillende, og fik Baileys tidligere avler(uddannet Bowtec behandler(noget lignende soneterapi)) ud at give hende en behandling den 1. marts. Efter 10 dage var Bailey helt uden smerter, hun fik en behandling mere 14 dage efter den første, og så igen efter 4 uger. Jeg måtte begynde at skridte på hende 5 dage efter 1. behandling, kun hvis Bailey havde lyst måtte vi trave en lille smule. Vi trænede let i longe, jeg masserede selv dagligt og forbedringen kunne mærkes. Efter 2. behandling startede vi med let dressurtræning, koncentrerede os bare om at hun brugte bagben og ryg, og strakte halsen frem og ned. Bailey blev mere og mere glad og kunne slet ikke vente med at komme igang igen, hun var fuld af krudt og lyst.
Nu er vi nået så langt i genoptræningen så jeg må begynde at samle hende stille og roligt igen. Bailey er EKSTREMT arbejdsglad, hun er bare klar på det hele og følger det mindste signal med stor lyst. Hun er om muligt blevet endnu mere kærlig/kælen end før. Så nu begynder vi at rette blikket fremad igen, vi tager os god tid med genoptræningen, der er ingen grund til at forhaste os og så få tilbageslag.

Den 30-5-2014
Bailey har bare været DRØMMEHESTEN den sidste måned, super arbejdsglad ligegyldig hvad vi laver. Her de sidste tre gange vi har været ude at ride, har hun dog været lidt spændt. Hun løber lidt og virker som om hun stresser op når jeg forsøger at samle hende. Jeg er bange for at hun er ved at få ondt i nakken igen, så jeg skal hurtigst muligt have fat i Baileys avler igen, så hun kan få en ny behandling. Der er også den mulighed at det bare er en af hendes mange mærkelige ideer/perioder hun skal igennem, med det er nu rarest at være på den sikre side.

Den 2-7-2014:
Så har vi været på rytterlejr, igen en kæmpe succes. Vi havde et super kursus med Phillip Melby lørdag og søndag. Bailey var bare en stjerne søndag og spaserede rundt på banen, hun gik helt vildt godt!
Mandag havde vi orienteriengsridt, der resulterede i en delt 2. plads med Annbritt og Sif (Karoline og Prins som 1.) Bailey var bare klar på det hele og vi havde det så skægt.
Tirsdag lavede vi horsemanship, Pias kusine kom ud og underviste os, vi fik nogle gode fif og fik finpudset noget af det vi allerede kunne.
Alt i alt fire dejlige dage med gode oplevelser. Idag skal vi træne dressur, håber jeg kan huske og bruge det vi lærte på kurset.
Kommentér på:
Oldenborg Bødker's Bailey
Annonce