{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Rosenlyst's Ganis R:I:P [Himmelhest] 1995

4.773 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Louise B
Kvinde | 39 år | Oprettet: 8. sep 2007


Pinto Rosenlyst's Ganis R:I:P

Fødselsår:
1995
Højde:
157 cm. Dejlig højde perfekt til mig.
Temperament
Jah hvis man ikke viste det var hingst skulle man ikke tro det. Han er utrolig nem i alt omgang. Men man skal jo huske alligevel at han er hingst :-)
Dejlig on og off knap når han skal tændes i ridning.
Står gerne og tager en lille lur når han gøres klar til at komme ud og ride.
Han trives bedst på fold sammen med en anden hest, så han kan få lidt socialt samvær, nussen og legen.
Gangarter
Skridt: Rummelig og taktfast.
Trav: Fint løft i for og bag.
Galop: God taktfast.
Stævner
B-HEST i springning.
MANGE LA spring stævner med tidligere rytter/ejer med utallige placeringer til C-stævner. Landstævner MB med placeringer. Plus placeringer i mesterskabsklasser.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
STÆVNER 2012:
Den 22/2 Vores første spring stævne 2 nul runder LC og ULC vandt begge på hurtigste tid hele 15/16 sek. hurtigere end nr. 2. Er så stolt og set ud fra at at jeg kun har haft ham i 2 mdr.

4.-6. Maj skal vi kæmpe om at blive klubmester i spring selvfølgelig. Som vi blev nr. 2 samlet i over hele weekenden.

15.-17. Juni rider vi opvisning på Odense dyrskueplads for Dansk Pinto.

14.-16. september rider vi D-stævne på EGUM Rideklub. Ganis og jeg kan gå hjem med en roset i en nul runde i en LD met. B0. LC met. B3 to nul runder. LC, LB og LA skulle starte i mod hinanden i en showklasse. VI VANDT OVER DEM ALLE. 1 PLADS. Elsker min hest, han er en gulddreng :-)

12. - 14. oktober rider vi vores første C-stævne som er på FRRK Fredericia Rideklub Anno 2005. Red LB1 og oversatsede over en oxer, så fik 4 fejl og endte på en 16. plads ud af 57 starter. FULD tilfreds :-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
STÆVNER ÅR 2013:
14.- 16. juni kan vi ses på det fynske dyrskue
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
STÆVNE ÅR 2014:
Stamtavle
Far: Don Premo
Farfar: Dorpas

M: Shiva Skewbald (2'er pony kåret Pinto) Som i år 2013 fylder 30 år.
Køn
Hingst
Bestået matrialeprøve og fik 1 års bedækningstilladelse. Ville have været færdig kåret som hingst hvis der var blevet fremstillet en afkomst samling fra ham.
Der er en del afkom af ham.
Bemærkninger
Den 5/1-2012 Nu har jeg snart haft Ganis i en uge. Elsker allerede den hest.
Han har taget mit hjerte med storm.
Han er en rigtig dejlig hingst med MEGET personlighed. Han har sine meninger om tingene, skulle f.eks lukke ham på fold i går og der var altså blevet meget smadtet ved ledet og et par meter ud om han ville derud, næh nej han skulle altså ikke have mudder på benene. Kunne ikke andet end at grine af ham.
Han er utrolig nem i alt omgang, men kan altså godt være lidt af en kylling på tur. Men med lidt overbevisning så mander han sig alligevel op. Ha ha ha.
Hvis du er ny rytter passer han på dig som et barn, det fik jeg at føle de første par dage jeg havde ham, skulle overbevises om at han altså skulle galopere, det var så sødt.

Ganis kan øvelser til og med LA i dressur enkelte øvelser i M.
Springer alt, har sprunget enkelt spring på 150 cm. med tidligere rytter, så tag ikke fejl af at han er så lille for han kan sagtens.

*NYT marts* Nu springer vi LC i træning og det går super. Jeg har lært ALT af Ganis i det at vi ikke rider undervisning dér hvor han står nu. Syntes det er ret vildt jeg turde knap nok at springe 40 cm. da jeg fik ham for 2 mdr. siden og nu springer vi bane på LC. Er sku ret stolt.

*NYT* fra den 10/4 springer vi enetime ved Rikke Haastrup Pedersen hver tirsdag. Det er kanon.

*NYT* fra den 7/8 springer jeg holdtimer ved Kasper Olsen på EGUM rideklub, og det går bare frem af. Har bare fået kontrol på mig selv og Ganis reder min røv gang på gang. Elsker den hest.

*NYT* den 20/8 var vi oppe og springe 130 cm. og vi var flyvende.

*NYT* den 3/9 Nu springer vi LC-LA i træning og enkelte kombinationer på MB.

*NYT* den 7/1-2013. Nu har jeg haft Ganis i lidt over et år. Sikke meget der er sket på det år. Han har rykket mig i springning fra 40 cm til LA. Han er bare en klasse for sig.

*NYT* den 8/10-2013. Ganis har nu stået helt stille siden maj mdr. Grundet at jeg sparer op til en ny springsaddel. Han fik så ondt af sin "gamle" sadel at jeg simpel hen sagde stop. Han sparkede ud efter mig når jeg kom med springsadlen, selvom at sadelmageren havde sagt god til den nye jeg lige havde købt. Så lyttede jeg til hans signaler og stoppede. Så han har holdt ½ års ufrivillig pause.
Jeg har sparet op til en fabriksny springsadel til ham som bliver lavet efter ham og hans bygnings facon. Men det har været en meget svær tid for os bare at stå stille. Ganis er faldet sammen og jeg ved ikke om han kommer op på det plan han var før. Da han ikke har været rigtigt sprunget siden, ja siden januar 2013.
Men jeg vil gøre mit bedste for at han får en rigtig stille og rolig opstart igen. Så hans gamle ben og krop kan følge med. Så hvis alt går efter planerne kan vi ses på banerne i år 2014 stævnesæson.

*NYT* den 12/2-2014. Ganis er ved at være gammel kan jeg mærke på ham. Han er meget stivbenet om morgenen og det gjorde det ikke bedre at der var en kuldeindeks på -23 grader.

*NYT* den 29/7-2014. Ganis har fået hudkræft på hans tissemand og det spreder sig i lynets hast. Højgaard hestehospital vil godt "fjerne" det med laser. Så skal han i fuld narkose og ligges ned. Og være indlagt derover i noget tid, når han så ville komme hjem, skal han i bedøvelse hver dag, ellers kan vi ikke rense såret. Højgaard siger at de ikke kan garantere noget, men sandsynligheden for at det kommer igen er meget stort, da det er et meget svært sted at behandle pga. infektioner af urin osv.
Hvis jeg ikke giver ham behandling, så er det et spørgsmål om tid, før han ikke kan lade sit vand mere. Har han smerter ????????????????
Så her står jeg med kun en mulighed tilbage :'(
I dag skal han aflives kl. 15. Jeg har tudet i 5 dage nu og kan slet slet slet ikke magte tanken at han er blevet flået ud af mine arme pludselig og kan ikke nå at vende mig til tanken.
Min bedste ven, der altid har gået igennem ild og vand for mig. Han har lært mig og springe, hans ENORME gå på mod, selvtillid, lækker hår.
Han er den bedste hest jeg nogen sinde har haft. Sikke noget spring ture vi har haft på banerne og i naturen. Alt hvad jeg bad ham om gjorde han, uanset højde og bredde.
MIN ELSKEDE HEST MÅ DU KOMME OP OG FÅ FRED, FRI FOR SMERTER.

Hvis du har et afkom efter Ganis så send lige en besked.

24/9-2015 Et år og 2 mdr. er det siden jeg mistede dig, mit hjerte blev flået ud af min krop. Ganis du var mit et og alt, jeg har ikke rigtigt redet siden jeg mistede dig, har fuldstændig mistet lysten til at ride. Gider det ikke overhovedet. Mit hjerte gik med dig og ingen andre. Du bliver aldrig til at erstatte.
Tak for ALT det du lærte mig, du var/er en éner. En fighter ud over det sædvanlige, du gav aldrig op uanset hvor håbløs jeg en så var, du var min store guide min lærer. Ja du var ALT for mig.
Elsker dig Garnis og vil altid gøre det <3
Kommentér på:
Pinto Rosenlyst's Ganis R:I:P
Annonce