{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hollandsk Varmblod Zirmatine 2004

4.032 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tinna
Kvinde | 36 år | Oprettet: 26. nov 2008


Hollandsk Varmblod Zirmatine

Fødselsår:
2004
Højde:
165, meget passende mine ikke vildt lange ben taget i betragtning ;)
Temperament
Ret god i hovedet generelt, og skulle der være et problem på tur eller lignende så er hun fuldt styrbar og helt rolig så snart man står ved siden af hende :) Tager de fleste ting rimlig cool, men hun er jo en rød hoppe, så man kan godt danse lidt engang imellem hvis folk rejser sig pludseligt med faaaaarlige tæpper eller lignende ;) På springbanen er hun noget af en freser hvis hun får lov, men det efter træning, træning, træning, træning er vi faktisk ved at have styr på det! :)
Gangarter
Ja det er jo en springhest, men hun har faktisk okay gangarter det taget i betragtning..
Træder flere spor over i skridt og trav, og har godt med rygsving. Bæring skal vi arbejde på, og galopen skal nok kortes noget ind for at høre til på en dressurbane, men mon ikke det kommer :)
Stævner
Hun er ikke helt aldersmæssigt uddannet da hun har haft føl, men har gået nogle stævner i Holland hvor hun er fra..

Så kom vi til vores første stævne, og hvilken debut :)

Nørhalne Rideklub udvidede klubstævne d. 28-29/4 - 2012
Lørdag:
Dommer: Merete Max Müller
LC2: 67,39% - 1.plads
LC3: 68,33% - 2.plads
Beskrivelse:
Springhesten kunne sørme slappe af i dressur! Jojo det er en lille klasse, og selvfølgelig ikke de store krav, men er bare så glad for at hun ikke flippede ud og sprang det MEGET lille dressurhegn ;) Noget spændt på opvarmningen, men afslappet og opmærksom på mig på banen, dygtig pige! :)
Søndag:
Dommer: Maria Kjeldgaard
LC: Opgav
LB*: 0 fejl/4fejl - 2.plads
Beskrivelse:
Længere forklaring med første klasse, den står i bemærkninger :) Men de 4 fejl i omspringningen i LB* var min fejl, måtte lave en volte da jeg ikke havde øvet omspringsbanen :/ Dumt Tinna.. Virkelig dumt..

Jetsmark Rideklubs udvidede klubstævne d. 26-27/5 - 2012
Lørdag:
Dommer: Niels Ove Larsen
LC: 4 fejl
LB*: 8 fejl
Beskrivelse:
1½ times forsinkelse gjorde at jeg fik varmet alt for meget op, og da dagen var virkelig varm og banen en tung sandbane, ja så var Zirma træt og løftede ikke fusserne. Men fint styrbar, gik lige i trailer og var sød på stævnepladsen - så godt tilfreds med vores første ude-stævne :)

Søndag:
LC: 0 fejl/0 fejl - 3.plads
LB*: 8 fejl
Beskrivelse:
Zirma var ved at være træt efter LC, så opvarmnede ikke til LB*, hvilket nok var en fejl da Zirma så helt bestemt mente hun var færdig og derfor blev sur og løb - og jo så blev flad over springene..

Vester Hassing Rideklubs udvidede klubstævne d. 16-17/6 - 2012
Søndag:
Dommer: Svend Erik Christensen
LC: 0 fejl/0 fejl - 2.plads
LB**: 8 fejl
Beskrivelse:
Zirma var lidt træls lige da vi kom på banen, og bange for dommeren der stod udenfor dommertårnet -.-' Men da vi gik igang med at springe gik det rigtig fint :) Et par dumme bomme i vores første LB**, men LC'en gik super, fik endda lavet et par vendinger :)

Det er noget siden jeg har skrevet her kan jeg se, så der er sprunget et par stævner over, men men, det går nok, vi har fået et par fejlfri LC'er på distriktsplan efter en længere stævnepause grundet at jeg skrev speciale på Uni. Nu er jeg færdiguddannet og vi er flyttet til Aarhus og endelig ved at komme igang igen :)
Og nu er det LB'erne der står for tur, vi har vores 3 fejlfri runder og skal nu bare have dem til at være gode og stabile inden vi påbegynder LA til stævner ;)
Og så er der startet på LA'erne :)

Har også redet en enkelt jagt på hende, syddjurs rideklubs forårsjagt 2013 (90cm), fejlfri i terrænet og vinder af opløbet (vi var dog kun 2 fejlfrie i terrænet for hest), men glad for hendes opførsel, det var hendes første tur og hun var også noget varm i begyndelsen, men fandt så ud af hvad det hele handlede om og kunne bedre slappe af :) Hjælper også meget at jeg red med hackamore.
Stamtavle
Jo jo, og hvis man kigger på mor-siden man også godt se hvor hendes lidt sjove navn er hentet ;)

Far: Concorde
Farfar: Voltaire
Farmor: Flyer

Mor: Tirmatine
Morfar: Furore
Mormor: Loratine
MMM: Dirmatine
MMMM: Veronic
MMMMM: Ormatine
MMMMMM: Irmatine
MMMMMMM: Doratine
MMMMMMMM: Ventine
MMMMMMMMM: Lentine
MMMMMMMMMM: Comentine

XX/OX-rate: 43,36%

Hun har inden hun kom til DK fået to føl i Holland i 2008 og 2009.
2008: Hingsteføl ved navn Don Turano, med hingsten Canturano,
2009: Hingsteføl ved navn Etalon, med hingsten Tangelo Van De Zuuthoeve (Otangelo).
Køn
Hoppe, og en rød en af slagsen ;)
Bemærkninger
Så fik jeg egen hest!!! :D
Det er helt fantastisk, og er simpelthen så glad for hende allerede, hehe, men sådan går det jo..
Hun ankom lørdag d. 26/11-2011, og var bare ovenud glad da jeg trak hende ud af transporteren, det er slet ikke til at beskrive.. Selvfølgelig ved jeg hun ikke er perfekt, og der bliver dårlige dage såvel som gode, men har ønsket mig hest siden jeg var en lille pige, og endelig, ENDELIG, har jeg fået hende :)
Havde jo også sværget jeg aldrig skulle have en hoppe, nej, en fin skimmel vallak var da det jeg skulle have.. Men nej, sådan gik det ikke, en hoppe blev det, og en rød endda ;)

Vi havde desværre en uheldig start må man sige :/ To dage efter hendes ankomst, løb hun i hegnet og da jeg ankom i stalden (dyrlægen havde været der da jeg selvfølgelig var helt i Silkeborg da det skete), stod en meget sølle hest på tre ben, med det sidste hængende slapt.. Hun ville slet ikke støtte på det, og trak det efter sig på sådan en underlig død måde :(
Jeg var helt ødelagt :( Troede jeg skulle vinke farvel til min hest lige der, men på mirakuløs vis kom hun sig hurtigt. Allerede dagen efter kunne hun selv gå frem (dagen inden måtte jeg løfte forbenet frem når hun skulle igang), og i slutningen af ugen var hun ikke engang halt.. Jeg kunne næsten ikke tro det, men efter tjek ved kiropraktor, jojo, den var god nok, hun var tip-top igen :)
Så på den uge startede vi med at lære hinanden at kende på en anden måde end gennem ridning.. Intet er vel så galt at det ikke er godt for noget ;)

Så begyndte genoptræning, og nu er vi igang med at springe igen. Dog er hun noget mere ivrig efter at have undværet springbanen så længe..
Men vi skal jo også lige have lært hinandens signaler :)

Nu glæder jeg mig bare til at lære hende endnu bedre at kende, og til de forhåbentligt mange gode tider!

Opdatering 15.1.2012
Nu er vi ved at være i fuld form igen :) Dejligt! Springdage er nu sat op til to gange om ugen, og det er noget der passer hende! Det gør også at hun nu ikke løber helt som en tosset hver gang der er et spring på banen ;) I dag sprang vi ny rekord, 137cm over en oxer :) Og hun var i det hele taget bare super sød og afslappet :D I går fik vi første dressurundervisning ved Carina, hvilket virkelig var tiltrængt, og gik ret godt.. Hun blev meget bedre til at bøje om benene i stedet for bare at smide skulderen, så det skal vi have arbejdet videre med! Hjalp også allerede da vi sprang i dag, kan vende hende på en helt anden måde :)

Opdatering 13.2.2012
Øv øv øv, er skadet.. Heldigvis ikke Zirma, men mig :/ I lørdags fik vi dressurundervisning, hvilket var virkelig rart, og efter et par galoprunder i starten så den røde hoppe lige kunne komme af med lidt for meget overskudsenergi, super konstruktivt, og tiltrængt ;)
Dagen efter sprang vi som vi plejer, hun var igen noget frisk i starten, men er blevet meget bedre til at vente når vi skal igang med spring, og opvarmningen gik helt fint.. Da vi så skulle til at springe bane glider hun i et sving :( Ikke engang pga. fart eller et spring, nej tøvejret havde bare gjort bunden i hallen løs og hun kom så ned og ramte den frosne underjord, og alle fire ben forsvandt så hun faldt, og mig med, og hun landede så på siden, med mit højre ben under hende :( Av! Heldigvis rejste hun sig fint igen, og haltede ikke eller noget, pyha! Min fod er dog hævet og øm, og tvivler på jeg kommer i sadlen de næste par dage :( (Dog heldigvis ingen brækkede knogler, så det er jo nok heldigt sluppet)

Opdatering 14.3.2012
Vidst på tide med lidt nyt :) Vi er godt igang med ridningen igen, og springningen også ;) Forstuvningen var heldigvis ikke så slem, så havde kun en lille uge uden ridning. Sidste springundervisning var i torsdags hvor vi endte med at springe bane med spring i lidt blandede højder mellem 1m og 1,25m, lækkert.. Hun opfører sig altså bare pænere på de høje spring.. Vi har også haft vores første tur på udebanen nede ved klubbens springbane, bare et par enkeltspring, men dejligt at få prøvet hende udenfor :) Og så har denne uge ellers gået med et par ture i det skønne forårsvejr, det er noget vi begge nyder, især med Anan og Karina ;D Super lækkert, især i dag hvor vi tog en rigtig lang tur, med to veltilpasse og afslapepde heste, der dog stadig var helt klar på en god galop :D

Opdatering 16.4.2012
Nu er det så ca. 4,5 måned siden Zirma blev min, tiden går virkelig stærkt! Og det går fremad.. Hun venter nu efterhånden pænt inden springene når vi springer enkeltspring, og så må vi jo bare arbejde videre med at få hende til at vente efter springene også så vi kan få styr på de baner ;) Springer baner hver gang til træning, dog med lidt for mange volter til at det kan blive noget helt godt til et evt. stævne.. Som vi skal til her om 2 uger, vores første! :) Planlægger at starte LC og LB*, giver ikke så meget mening at starte lavere selvom det er vores første, så er hun bare ukoncentreret ;) Dressuren går da også fremad, undervisning i lørdags gik rigtig fint, og hun slappede godt af efterhånden som tiden gik, til trods for at det var udenfor hvor hun sidst fik jaget en solsort ind mellem benene af Fenris (hund).. Stakkels Zirmus.. Hehe, men lækkert med undervisning! Det er bare brugbart :D Og ny højdespringsrekord i løsspring i går, 150cm og flyvende :)

Opdatering 2.5.2012
Skriver lige her omkring stævnet da det endte med at blive en længere forklaring ;)
Mystisk mystisk Zirma da jeg red mod første spring i LC'en, hun gik HELT i panik, har aldrig oplevet hende sådan før. Fik hende dog over første spring efter 2 stop, men så stak hun også bare af som om fanden var i hælene på hende, så smed hånden og snakkede så ellers en panikslagen hest til ro. På opvarmningen efterfølgende var der intet :/ Da jeg så red ind til næste klasse ville jeg lige ned omkring det spring hun var blevet så bange for, og traver derfor roligt derned.. Hvorefter jeg pludselig får et stærkt lysglimt lige i ansigtet.. Hmm, mon ikke det var det hyppen blev bange for sidst, vandgraven der var trukket ud til siden lå åbenbart og reflekterede solen.. Men i LB* var banen anderledes og den "normale" Zirma var tilbage :) Derfor en fin fejlfri hovedrunde, og så fire fejl grundet volte da jeg ikke havde øvet omspringningen.. Troede jo ikke rigtigt det ville gå.. Hehe, men dygtig Zirma, og ingen nedrivninger i vores første LB* til vores første stævne :D Skønt!

Opdatering 9.6.2012
Så har Zirma også prøvet terrænet :D Det var virkelig sjovt! Klubben havde arrangeret 1½tinmes terrænundervisning i stedet for vores normale springundervisning, så Zirma kom i traileren med Angel og afsted til Klithuse Military-klub det gik.. Under opvarmningen tøvede hun lidt med at gå i vandet, men da hun havde været i et par gange med en foran, ja så gik hun bare i uden problemer :) Og da vi skulle til at springe i var der ingen tøven, hehe.. Bare det tages som et spring så skal hyppen nok komme afsted ;) Grøft fik vi også prøvet, ingen problemer der, og en dyb landing.. Spring på top af bakke med dyb skrå landing ned klarede hun også.. Og galop på mark og i sand var slet ikke kedeligt synes Zirma ;) Alt i alt en SUPER oplevelse, og helt sikkert ikke sidste gang jeg tager Zirma med i terrænet :D

Opdatering 25.10.2012
Hold da op det er længe siden jeg har opdateret, og tænk, i morgen er der 1 måned til jeg har haft Zirma et helt år O_O Tiden med hende flyver bare af sted, også bogstavligt talt, hun kan sku springe den hyp! Vi får nu også springundervisning ved Carina i stedet for dressur, og det har virkelig ændret min ridning af hende. Har fundet ud af jeg skal have et meget lettere sæde, så kan Zirma slappe af og springe huse uden at løbe :) Det er dog ikke helt på plads når vi springer bane endnu, jeg kommer stadig til at sætte mig for tungt og drive i sædet, og det betyder jo fremad siger Zirma ;) Men enkeltspring, kombinationer, tempospring og små baner af 3-4spring kan vi klare uden at jeg laver ged i det.. Og løsspring, ja det pis det kan hun jo bare, der springer hun sagtens 150, og højderekord er 160..

Opdatering 28.8.2013
Tiden går.. Jeg er blevet færdig som ingeniør og vi er flyttet fra Aalborg, og Zirma er altså flyttet fra Søndergaard hvor hun ellers har haft det super godt. Hun står nu på Lerbækshus i Højbjerg, men er endnu ikke helt faldet til, selvom det går bedre dag for dag, og hun har kun stået der i 1½uge, så mon ikke det nok skal blive godt med tiden :) Hun får ingen havre mere, og so far er hun rigtig rolig under ridning, men kan nu også skyldes den lidt store græsmave efter hendes 1 måneds semi-ferie mens jeg var i Island ;) Til september starter vi fast springundervisning igen, så det bliver spændende.. Håber vi kan komme godt i gang igen efter at især det sidste ½-år af mit speciale har gjort at ridning ikke blev så meget og så seriøst..

Opdatering 11.05.2014
Fast springundervsning gør underværker! Zirma er ved at være meget mere styrbar, og efter en lille skade er vi nu ved at være klar til stævnerne igen og startede i denne weekend ud med en enkelt LC, stilspring som vi vandt med 6,30 (6,80 fratrukket 0,5 for en volte). Er meget tilfreds med damen, første gang ude længe og hun var så sød og nem at have med. Altså også lækkert at kunne læsse selv uden problemer :) Og trods lidt svære forhold (opvarmning bestod af en 10-15mins trav og galop på selve banen med 2x kryds og 2x lodret på omkring 50-60cm) så var hun bare så god i hånden og fint styrbar både frem og tilbage (ja der kom et lille bukspring da jeg tabte tøjlen over et spring med stort afsæt og derfor en volte, men men) :)

Opdatering 7.10.2014
Så gik sommeren, og sikke en sommer :) Juli var jeg vanen tro en måned i Island og det satte jo lidt en pause for træningen. Op til ferien var vi til et par c-stævner og fik nogle super runder i LC og LB'erne, flere gange med placering. Nu har vi så været af sted to gange efter vi er kommet i form igen, og Zirma fortsætter den fine form fra foråret og vi har nu fået de nulrunder vi skal have i LB på distriktsplan. Dog skal de lige sidde helt i skabet før vi skal videre. Det er ikke så meget Zirma der ikke kan højden, vi springer LA-højder hjemme, men til stævner skal jeg liiiige have helt styr på nerverne så banerne bare bliver som derhjemme ;) Når jeg rider godt går det nemt :) Men jeg glæder mig til LB'erne i indesæssonen og håber vi kan blive godt stabile der!

Opdatering 25.1.2015
Efter et træls styrt til stævne i efteråret har vi haft lidt problemer med at hun stopper for mig når vi er i byen. Hjemme ingen problemer :/ Så er det altså svært at træne det! Men vi er igang til stævner igen, det går bedre og bedere, og håber snart på en helt god tur igen uden stop :)

Opdatering 13.2.2015
Turen uden stop kom i lørdags til stævne i Silkeborg, dejlig LB* med fejlfri hovedrunde og omspring og så en LB** med en enkelt bom på sidste spring i hovedrunden, men pyt, ingen stop! :D Hun er flyvende til træning som altid. Har også fået købt nyt hovedtøj, et PS of Sweeden High Jump Revolution (lidt samme design-princip som Micklem), som vi begge er blevet rigtigt glade for!

Opdatering 25.2.2015
Og endnu en tur med stop, vi tog til Fredericia som var der hvor vi styrtede og det var en meget trykket hest jeg fik ind på banen. ØV! Et stop i første klasse (ULC), og 3 i anden klasse (ULB), kom dog gennem banen da sidste stop var på sidste spring.. Men vildt ærgerlig allligevel.. Og så undervisning i går var hun bare flyvende og springer 130-140 på oxer -.-' Hvad skal jeg gøre.. Hun er fantastisk derhjemme, lytter, venter, går frem, alt som jeg ønsker.. Virkelig fustrerende.. Vilhelmsborg i weekenden og 3 LB'er fordelt over 2 dage, så må vi se..

Opdatering 20.3.2015
Endte med at kvalificere mig til finalen i LB** ¨på VB, så fik 4 LB'er den weekend. Desværre med en bom i ompsirngingen i finalen, så tror jeg blev anden uplaceret.. Vi fik en bom i hver klasse, men red et noget højere grundtempo for at holde hende foran mig og undgå stop. Det virkede :) Havde nogle rigtig gode runder, (SÅ glad!) så nu skal jeg bare holde formen til Skaarupgård (og 2xLB) her inden påske, og så håber håber håber jeg at den nød er knækket :/
Hjemme springer hun stadig super, så vi har meldt os til en måneds undervisning på VB for at hun kommer lidt ud på anden bane. Bliver spændende :)
Kommentér på:
Hollandsk Varmblod Zirmatine
Annonce