{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Roshøjs Falcon [Tidl. hest] 2009

5.934 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Lulu & Flæskedyrene
Kvinde | 26 år | Oprettet: 26. apr 2010


Anden særlig race Roshøjs Falcon

Fødselsår:
2009
Højde:
Ca. 144, målt med tommestok ;)
Temperament
Efter jeg har lært ham lidt mere at kende, kan jeg bedre sige det. MEGET nysgerrig og kælen på staldgangen. Udenfor er han stadig lidt nervøs, men ikke overdrevent. Standser hellere op og kigger på tingene, iforhold til at løbe væk.

Under rytter er han meget følsom, der skal ikke meget til før han sætter tempoet op. Har en rigtig god tænding under rytter, med blære gangarter og NATURLIG knejsende hovedholdning.
Gangarter
Skridt - Meget god og taktfats. Rigtig gode bagben, kommer godt ind under sig.

Trav - Rigtig lækker med godt flow og god hase aktion. Rentaktet og med massere af rygsving.

Galop - Ser fin ud, kunne godt mangle lidt mere energi fra bagparten. Men det kommer helt bestemt i løbet med flere muskler.. Allerede blevet en del bedre. :)

Udover det, har han nogle store rygsving, så man kan ikke mærke man sidder på en pony. Han bliver specielt meget rost for hans skridt og også hans trav. Hans gangarter ligger på over middel, og middel i galop.
Stævner
6 år (2015)
Hovborg ridecenter,
LD2 til 68%
Kommentar fra mig:
Første stævne nogensinde. Så stolt af ham! Kiggede lidt, men klarede det ellers fint.

LC2 til 63%
Kommentar fra mig:
Han gav sig alt hvad han kunne, men det tog hårdt på ham at rytteren var stresset. Han var træt i hovedet efter alle oplevelserne, men fuldførte programmet til en god procent. Stolt af min basse <3
Stamtavle
Far - Barockpinto (165 ca)
Mor - Dartmoor. (Høj dartmoor, 135 i stg)

Efter hvad jeg ved, er hans far avlsgodkendt og hans mor kan avlsgodkendes.
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Super dejlig hest :)

Falcon er en rigtig sød hest, som er ufattelig nysgerrig.. :) Han kan godt være lidt små-irreterende en gang imellem, men det er godt at have noget at arbejde på :)
Vi var ude og se ham én gang, og efter jeg lige godkendte hovene, benene osv, blev han vores... For han smeltede sig virkelig ind i vores hjerter! :)

Jeg regner med at begynde at arbejde med ham når han kan komme hjem til os at stå. Han er stortset helt rå lige pt, men det bliver der snart lavet om på :) Men det tager vi i hans tempo . :)

Så glæder mig ivertfald til at arbejde med ham :)

Knus
- Louise, Stjarni & Falcon.

**Opdatering

Ja, så er jeg jo så småt begyndt at lære falcon at kende :)
Her for en uge siden, var jeg ude ved falcon, med en masse ting som kan kunne undersøge - Underlag, Trækketov, forskellige strigler osv :) Og om den bandit så ikke nakker underlaget, og smutter med det! Hehe, den fik en ordentlig tur med bukkespring og alt muligt, en ordentlig ryste tur :))

Lidt efter satte jeg så et trækketov i ham, og begyndte at trække lidt rundt med ham - Lære ham stop, bak og frem. Og den fangede han godtnok SUPER hurtigt! Efter 3 runder rundt på ridebanen, kunne han det hele, og var super konsentreret! Jeg er godtnok stolt at min nye stjernehyp :) Samtidig troede jeg han nok ville blive mørkebrun om sommeren - Men nix, han beholder sin smukke sorte farve, hvilket bestemt klær' ham :)

3 dage efter valgte jeg så at besøge ham igen - Og blev mødt af en vrinskende, super glad hyp! Det fik så lige mit hjerte til at svulme op - Har knapt nok lært ham at kende, og han forbinder mig med noget godt! Super glad, og syntes det er fantastisk at han samarbejder så godt :)
Så havde jeg så min trense med - Det var lidt af et sats, da den er str full, men spændt helt ind svare til en cob ca.
I starten præsenterede jeg ham bare let for biddet - Lod ham tygge lidt på det, hvor jeg holde det for ham, lod ham mærke det og det. Og så spændte jeg det så på trensen, og skulle til at putte det på ham - Og han åbnede velvilligt munden, og fik biddet i munden - Men da jeg så fik trensen op over det ene øre, bakkede ham pludselig, og satte i strakt galop rundt på ridebanen, den bandit! Haha, den var jo ikke sat ordenligt på, så efter en halv rundt stoppede han op, da han var irreteret af at det rutchede rundt - Og kom derefter skridtende tilbage til mig med et 'Må jeg få lidt hjælp med denne her ting?' udtryk.. Jeg har godtnok grint længe over det udtryk han fremviste! Hehe :))
Nå men, jeg rettede trensen helt, og han ventede pænt på jeg var færdig. Så slap jeg ham løs, og han rendte lidt rundt, ikke chikaneret af trensen overhovedet, og jeg er så stolt af ham :))

Så tog jeg den så af, og hyggede med ham, for havde taget lidt gullerødder med og sådan lidt .... :)

Alt i alt; Er SUPER glad for min nye pony! Han er simpelthen så sød! <3 Tillidsfuld, modig, varm som han er.. Han er en One of a Kind!

*****************OPDATERING D. 11 APRIL 2013****************

Efter noget tid med at jeg havde haft Falcon tilsalg, fik jeg faktisk mange henvendelser.
Jeg syntes ikke jeg passede sammen med Falcon. Jeg gad ham ikke rigtig og kunne ikke se nogen positiv ting i at komme ud til ham. Det var grunden til salg. Manglende kemi beskriver det meget godt.

D. 28 Februar fik jeg ham så flyttet i egen stald. SIKKE EN FORSKEL! Han er en hel anden hest. Han er tillidsfuld, kælen og mere nede på jorden. 5 dage efter han var flyttet begyndte jeg at ride på ham. Han er simpelthen alt hvad mit hjerte kan begære! Og nu går det simpelthen bare fremad.
Jeg er blevet så glad for ham, har slettet salgs annoncen og ser frem til mange gode år med min dreng.
Jeg kan jo lige lave en lille liste.

Inden jeg flyttede Falcon hjem i egen stald (Dvs. før den 28 februar) kunne han:

Trækkes nogenlunde med.
Løfte det ene forben vis man var heldig og hurtig.
Nogengange longeres.

Nu, uger efter han er blevet flyttet:

Trækkes med både inde og udenfor uden problemer - Lystre fint kommandoer stop, frem og bak.
Løfte alle 4 ben og få renset hove.
Få trense på, med bid i.
Få sadel på og spændt gjord.
Longeres.
Rides i skridt.
Rides i trav.
Stop, frem og bak under rytter.
Få skiftet grime uden bøvl.
Stå bundet uden opsyn.
Berøres over hele kroppen.
Strigles over det hele (INKLUSIV halen!)


Det er meget der er sket på så lidt tid - Er virkelig stolt af min sorte perle <33.
Og jeg kan nu med sikkerhed sige, at mine planer er at jeg beholder ham.. i laaaang tid :D<3

Knus en lykkelig Louise.


**Opdatering d. 6 oktober**

Ja, som i nok ved, har falcon været tilsalg IGEN, simpelthen pga. vi ikke passede/passer sammen. Nu er vi så småt ved at finde en kemi igen, efter vi har holdt en lang ridepause. Det er hårdt for mig at ride ham, da jeg har gigt flere steder i ryggen, og med en hest med enormt rygsving som hans er det bare RIGTIG svært at ride uden at have vildt ondt.

Men han kan rides i skridt, trav og galop nu, også uden longe selvfølgelig. Han har fået 2 parter, Anja & Majbritt som rider ham og elsker ham som han var deres egen <3 Jeg skal til at ride ham 1 gang i ugen, lige pt. er planen jeg vil træne ham op inden for akademisk til mig selv, som en afveksling fra den alm. dressur.

Så flere billeder kommer, med mig som rytter.. :)<3

Knus Louise & Falcon.


**Update d. 9 marts 2014**

Falcon har rykket sig SÅ meget! Hold da op. Specielt i dressuren, men bestemt også i springningen!

Falcon går næsten helt stabilt til biddet nu, i både skridt og trav. Udover det, er vi startet på overgange fra skridt til galop, versader, schenkelvigninger og div. andre smidighedsgørende øvelser. Det er bare skønt at jeg har fundet 'knapperne' til ham, han er blevet så dyyyygtig! :D

Udover det, bliver han redet i springningen af mine to veninder, Majbritt & Anja, da jeg selv pga. rygproblemer og meget store selvtillids problemer ikke tror jeg kan springe på ham uden at ødelægge ham :P Han er blevet så dygtig, han har sprunget omkring 1 meter i enkeltspring. SÅ stolt af min dreng!
Kommentér på:
Anden særlig race Roshøjs Falcon
Annonce