{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Barockpinto Amadeus Van Nassau 2008

4.249 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tulde&Deus-dyret<3
Kvinde | 29 år | Oprettet: 25. dec 2008


Barockpinto Amadeus Van Nassau

Fødselsår:
2008
Højde:
167 cm. i stangmål
Temperament
Opmærksom men god i hovedet. En helt igennem rar hest der altid gør sit bedste.

Sætter man en erfaren rytter på ham har han et overloard af power og fremdaddrift.

Sætter man et lille barn op der aldrig har redet før skridter han rundt med sænket hoved og skal mases frem i en luntetrav hvis det ønskes.
Gangarter
Dejlig flydende skridt.
Trav med store, elegante bevægelser.
Stor og rummelig galop.
Stævner
Vi har deltaget i lidt jagt en gang i mellem. Et par springstævner er det også blevet til. Interessen for konkurrencer er begrænset.

Stamtavle
F: Willem Van Nassau (Barockpinto)
- http://bontewillem.nl/
- http://www.youtube.com/watch?v=GB97Xb4UlgY
- http://www.youtube.com/watch?v=t0e2n8EIldg&feature=related

M: Kelly Warna (Frieser)

MF: Herman 359 (Frieser)
Køn
Vallak der elsker damer! -trods hans tidlige kastration
Bemærkninger
Når jeg tænker tilbage, var Amadeus egentlig et utroligt dumt køb. Vi var ude og se ham ÉN gang. Den ene gang oplevede vi ham således: Kan kom løbende fra fold ind i stalden uden at være i hænder. Han stod ikke stille på staldgangen. Vi så ham ikke få løftet hove. Ejeren vil ikke engang selv gå med ham, da vi skulle over i ridehuset, men fik sin mand (stor og stærk) til det i en hingstekæde. Vi så ham kun løbe lidt rundt løs i ridehuset. Og så var det besøg ovre.

Men det var som om at alle de negative ting forsvandt. "Kærlighed gør blind" Er det ikke det man siger? Vi havde kigget på en masse andre der var super gode, roligere og dygtigere. Men det var kun ham jeg ikke kunne få ud af hovedet. Set bort fra alt det negative, så vi absolut intet ondt i ham! Han var glad og lystig. Aldrig sur. Han trængte egentlig bare til at komme i hænder, tænkte jeg. Så jeg tog chancen. Og det vil jeg aldrig fortryde.

Da jeg fik ham hjem d. 2. januar 2012 arbejdede jeg på Ryttergårdens Horsemanshipcenter så han kom selvfølgelig med der over i første omgang. I starten var han noget af en mundfuld som bragede ind i én og var svær at få kontakt til. Han skulle lære at gå pænt i torv, gå igennem et led, tage hovedet ned når han skulle have grime på.
Efter alt det kunne vi gå igang med at løfte hove, og endda få smed. Han gik fra at være smedens fjende nummer 1, til at være smedens yngling. Strigling i hovedet og under manen var heller ikke så fedt. I træningen var der INGEN respekt over for mennesker overhovedet ! Han gik, stod og løb når det passede ham. Det var en hård kamp nogen gange, men vi blev ved. I denne lange og super lærerige proces fik vi opbygget et helt unikt bånd! Han tog efterhånden alt nyt rigtig pænt, og bum, så hed det saddel og rytter!

Den dag idag har vi været igennem i hel del sammen. Jeg kender ham og hans reaktioner 99%. Han er en godmodig ven som altid prøver sit bedste og finder sig i det meste. Han er meget udtryksfuld og er rigtig god til at fortælle hvis noget er i vejen. Typen der konstant kommunikere med dig og forventer en respons fra dig. Man keder sig aldrig i hans selskab!

Kommentér på:
Barockpinto Amadeus Van Nassau
Annonce