{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Monique [Min part] 1996

2.842 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

© Rikke Bech Hansen
Kvinde | 28 år | Oprettet: 14. maj 2008


Dansk Varmblod Monique

Fødselsår:
1996
Højde:
162-164 cm. uden sko. En ganske fin højde til mig, eftersom jeg kun selv er 153 :p
Temperament
Hun har det helt rette temperament. Når hun står i stalden, eller generelt når man håndterer hende fra jorden, er hun det mest rolige væsen og utroligt nem at have med at gøre. Men når du sidder på ryggen af hende, skal der ske noget, og så duer det ikke, hvis man enten står stille med hende, eller blot tuller rundt. Hun har en rigtig god tænding under ridning, og der kommer fuldbloden rigtigt op i hende. Man kan slet ikke mærke på hende, at hun er 16.
Gangarter
Monique er ikke nogen gangmaskine og bliver det nok heller aldrig. Men hendes gangarter er dog rimelige, og vi prøver at se, om vi kan få noget mere trav i hende. Det er allerede lykkedes os, og vi får nu bedre point for gangarter til stævner.
Hendes skridt er super god, og hun træder rigtigt fint ind under sig, og specielt når hun kommer frem og ned i en fri skridt bliver hun rigtig lækker, og hun er blevet belønnet med 9'taller for skridten flere gange.
Hendes trav afhænger meget af rytteren. Hun er meget følsom i ryggen og kommer rytteren til at spænde, spænder hun op gennem ryggen, og så bliver hun meget trippende i traven. Men normalt har hun en okay trav, hvor hun træder 1-1½ hove over sit eget spor. Dog har hun et rigtigt godt rygsving og er forholdsvis kadanceret, så det hjælper lidt på det. Som tidligere skrevet, prøver vi på at få lidt mere trav i hende, ved at få hende til at få en bedre bagbensaktivitet. Selvom hendes arbejdstrav ikke er den bedste, laver hun nogle super øgninger, hvor hun rigtigt kommer ud og strækker sig.
Hendes galop er god op ad bakke og forholdvis rummelig. Også her kan hun komme ud i nogle rigtigt fine øgninger, hvor hun får strukket sig igennem og bliver rigtigt rummelig og opadgående.
Stævner
Nummer 6 (2. uplacerede) i LIND's klubmesterskab 2012
Nummer 1 og vinder af Søhøjlandets Minicup for hest 2012
Nummer 4 af Søhøjlandets Midicup for hest 2013
Nummer 3 i LIND's klubmesterskab 2013

Vi starter LB og LA på klubplan med placeringer.

2012:

Lindegårdens Rideklub (LIND), d. 21/4, 1. afd. af SH cup:

LC1: 60,4% - 145 point. 4. plads ud af 15 ryttere
LC2, SH-cupklasse: 60,4% - 139 point. 3. uplacerede som nr. 7 ud af 18 ryttere.
Dommerens kommentar:
Min kommentar: Synes det var en god debut vi havde :-) Monique var en anelse ivrig, men med en masse opvarmning, blev det meget bedre. Vi fik gode point for vores øvelser i begge klasser, men desværre smadrede jeg alle overgangene, og det var dét, der trak ned. Så nu skal vi have øvet overgange det næste stykke tid :p Men jeg er godt tilfreds og er glad for, at vi lå så "højt", selvom det var vores første stævne sammen, og mit første stævne på hest :-)

Gjern Rideklub (GER) d. 12/5, 2. afd. af SH cup:

LC1: 61,25% - 147 point
LC2, SH-cupklasse: 61,74% - 142 point
Dommerens kommentar:
Min kommentar: I den første klasse kiggede hun lidt og løb også en smule, så der regnede jeg ikke rigtigt med noget, og procenten er helt fair :-) Men i den anden klasse var hun super fin! Hun gik rigtigt let og fint fortil og var bare rigtig dejlig :-) Dog havde vi et lille uheld i den sidste galopvolte inden vi skulle ned af midten, hvor hun pludselig blev hoppet, og begyndte at galoppere på stedet :p Men udover det, gik det rigtigt godt! Dog skrev dommeren igennem hele kritikken, at der var uro fortil - den uro kunne hverken jeg, eller de andre jeg havde med se! Så der var jeg rigtig træt af, at vi ikke lå højere! Men jeg er tilfreds med Monique og programmerne, så det er det vigtigste :-)

Lindegårdens Rideklub (LIND) d. 26+27/5, 1. elevstævne

Lørdag:
LC3-B: 67,9% - 163 point 1. uplacerede (2. plads)
LB2: 65% - 169 point 1. uplacerede (3. plads)
Dommerens kommentar:
Min kommentar: Monique var rigtig fin, en del frisk, men ikke noget der ikke kunne styres :-) Nogle kiks hist og her, men alt i alt nogle fine programmer.

Søndag:
LC3-B: 70,4% - 169 point 2. plads
LB1-B: 68,6% - 192 point 1. plads
Dommerens kommentar: I den første kom hun ud og sagde, at det var et flot stabilt og præcist program, og at jeg lavede den bedste skridt, og i den anden sagde hun, med et smil på læben, "rene changementer giver ikke ekstra", da hun changerede i galopøgningerne skråt igennem. Og efter klassen snakkede jeg med hende, hvor hun gav mig nogle fif til, hvordan jeg kunne undgå at hun changerede, og så sagde hun, at min skridt gik lige i hjertet, at jeg havde en god opstilling og det var en dejlig hest, men også at hun gerne ville have hende lidt mere på plads.
Min kommentar: Rigtigt fint stævne! Monique var rigtig god, der var lige de kiks med galopøgningerne, som vi så fik 4 for, men til gengæld fik vi 9 for skridten i begge programmer, og vi fik fem 8 taller i alt. Kan ikke være andet end tilfreds :-)

Midtjyskrideklub (MJR), d. 9/6, 3. afd. af Søhøjlandets Cup

LC1: 65,83% - 158 point 2. plads
LC2, SH-cupklasse: 66,52% - 153 point 2. plads, 4 point i cuppen + staldplanket

Dommerens kommentar:
Min kommentar: Monique var super god! Der var lidt spøgelser rundt på banen, men hun var rigtig sød, og slog ikke fra, men spændte blot en smule op. I anden klasse vrinskede hun en del, men ikke noget der ødelagde programmet. Dejlig hest, og dejligt stævne!

Lindegårdensrideklub (LIND), d. 16/6, 2. elevstævne

LC3-B: 70,4% -169 point 2. plads
LB1-B: 67,9% - 190 point 2. plads

Dommerens kommentar: LC3'en: "Pænt program. Skal du ikke snart starte noget højere? :-)" - og jo, det skal jeg. Skal igang med LA'erne nu :-) Men jeg bliver desværre nødt til at ride cuppen færdig i LC..
Min kommentar: Dejligt stævne! Monique var rigtig god, specielt i den første klasse. I LB'en blev hun ret ivrig, da vi begyndte på nogle lidt sjovere øvelser, og derfor blev hun rimeligt spændt i overgangene, hvilket trak ned, men udover det, var hun rigtig fin :-) Og med to rosetter, kan man da vist ikke være utilfreds :p

Thorsø Rideklub (THOR), d. 23/6, 4. afd. af Søhøjlandets cup

LC1: 64,16% - 154 point 3. plads + staldplanket
LC2, SH-cupklasse: 60% - 138 point

Dommerens kommentar: I LC1'en: "Du får lavet nogle fine overgange - lidt mere smidig og frigjort specielt i trav, så bliver det godt!" I LC2'en: "Flot start - ærgerligt med galoppen."
Min kommentar: Et meget blandet stævne! I første klasse var hun rigtig god, og det gik rigtigt godt, der var kun lige en enkelt øvelse, som jeg var utilfreds med. Men i anden klasse derimod, opførte hun sig som en 3'års som aldrig havde set en dressurbane... Men som dommeren også skrev, så var det kun galopøvelserne der gik i ged - travøvelserne fik vi 7 for, men galopøvelserne fik vi 4 og 5 for, da Monique besluttede sig for at være på tværs.. Så vi endte som nummer sjok i LC2'en, men synes alligevel procenten er fin - jeg havde regnet med at få 55% :p

Hinnerup Rideklub (HIRI), d. 18/8, 5. afd. af Søhøjlandets Cup

LC2: 59,57% - 137 point 2. uplacerede, som nr. 5 af 10 ryttere.
LC3, SH-cupklasse: 58,33% - 140 point

Dommerens kommentar:
Min kommentar: Looooooorte stævne!! I den første klasse, var hun blevet træt, og derfor begyndte hun på at blive strid inde på banen, og stod på stedet og skabte sig igennem det meste af programmet, så procenten er helt fair! Så til anden klasse gjorde jeg hende lidt hidsig på opvarmningen, så jeg forhåbentligt havde noget energi at arbejde med, hvilket jeg også fik. Programmet var fint, tre øvelser blev dårlige, men ellers synes jeg, det gik rigtigt fint. MEN, nu syntes dommeren så at hun havde for meget energi - puuuuha, dommeren var ikke min bedste ven der!!! Så procenten i den sidste klasse er jeg utroligt utilfreds med, da programmet var meget bedre end det første, så at jeg får mindre end i den første, kan simpelthen ikke være rigtigt.. Men så har vi også prøvet det - et dårligt stævne, men vi kommer stærkt igen!

Hylke Og Omengs Rideklub (HYOR), d. 1/9, 6. afd. af Søhøjlandets Cup

LC2: 65,24% - 150 point 2. plads
LC3, SH-cupklasse: 67,08% - 161 point 1. plads + 5 point i cuppen + staldplanket
Dommerens kommentar: LC2: "Pænt program med flere fine ting. Sød hest" LC3: "Pænt stabilt program med flere pæne ting"
Min kommentar: Super stævne! Følte virkeligt jeg havde hende godt med og inde under mig, og hun opførte sig bare super fint! I den første klasse kiksede opsamlingen efter middelskridt, og så syntes hun lige, hun skulle changere, hvilket gav et pænt 3-tal :-P I LC3'en kiksede vi et anspring, hun faldt for tidligt i trav, og hun changerede igen - heldigvis så dommeren ikke changementet eller den forkerte overgang, så det var jo dejligt :-P
Men et rigtigt godt stævne, hvor jeg bestemt er stolt af Monique :-)

Lindegårdens rideklub (LIND), d. 8+9/9, 3. elevstævne + klubmesterskab

Lørdag:
LB1-B: 57,5% - 161 point
LB3-B, 1. afd. af klubmesterskab: 60,7% - 170 point
Dommerens kommentar:
Min kommentar: I LB1'en er procenten helt fair. Monique var rimeligt hidsig, hvilket resulterede i 3 changementer. Det gjorde så, at jeg blev utroligt hidsig, og jeg fik hende så også lige provokeret til et bukkespring, hvilket resulterede i et 4-tal i lydighed :-P Jeg fik hende ikke stillet nok i travvolterne, og jeg fik hende ikke nok igennem i øgningerne, men til gengæld blev mine schenkelvigninger, mine galopvolter og min parade rigtig fine.
I LB3'en gik det meget bedre. Jeg følte, jeg havde hende godt igennem fortil, og hun var fint stabil og eftergiven. Desværre sneg der sig igen et par changementer ind, hun ville ikke i trav i changementet gennem trav, samtidig med vi havde nogle taktfejl i øgningerne, hvilket selvfølgelig trak ned. Men vores volter var rigtig fine, og ligesom før, blev vores schenkelvigninger også fine. Vi havde også en god parade og nogle fine overgange, så det var en okay klasse, med nogle små kiks i, som kostede dyrt.

Søndag:
LB2-B: 63,8% - 166 point 1. plads
LA1-B, 2. afd. af klubmesterskab: 63,4% - 184 point 2. plads med 1 point til 1.pladsen
Dommerens kommentar: LB2: "Dejlig hest :-) Mange gode tendenser, synd med galopkikset" LA1: "Dejlig hest :-)"
Min kommentar: Det gik meget bedre i dag! Stadig nogle små kiks i begge programmer og to changementer sneg sig ind i LB'en, men vi hev pointene hjem i de andre øvelser. Var meget positivt overrasket over LA'en, det meste kørte bare som smurt, bl.a. blev vores middeltrav super god og vores schenkelvigninger og galopprogram blev også rigtigt godt - uden nogle uventede changementer :-P
SAMLET BLEV VI 2. UPLACEREDE (6. PLADS) I KLUBMESTERSKABET

Silkeborg Rideklub (SIR), d. 6/10, finale i Søhøjlandets Cup

LC2: 63,04 % - 145 point delt 1. plads
LC3, SH- (finale)cupklasse: 67,08 % - 161 point 1. plads + staldplanket + 10 point i cuppen
Dommerens kommentar:
Min kommentar: Skide godt stævne!! I den første klasse var der et par små skønhedsfejl, som trak en smule ned, men ellers var det et rigtigt godt program. I den anden klasse gik det helt utroligt godt! Vi fik lavet nogle super øvelser, jeg havde hende lige, hvor jeg ville have hende, og det hele flød bare!! Jeg havde en rigtig god fornemmelse i maven, og det udløste da også lige et par 1. pladser :-) Oven i det, rykkede vi fra en 3. plads og op til 1. pladsen i hele cuppen, og VI VANDT DERFOR SØHØJLANDETS MINICUP FOR HEST 2012!!! FUCK hvor var det fedt! Havde ALDRIG nogensinde regnet med, at jeg kunne gå hen og vinde hele cuppen, har jo trods alt kun haft hende siden februar! Så vi fik en kæmpe pokal, en kæmpe roset, et rødt skridttæppe og en staldplanket :-) Hvor var det lækkert!!! Hun er så fantastisk :-*

2013:

Lindegårdens rideklub (LIND), d. 6. og 7. april, 1. elevstævne

Lørdag:
LB3-B: 64,7 % - 181 point, 1. uplacerede (2. plads)
LA1-B: 63,5 % - 184 point, 1. uplacerede (2. plads) med 0,5 % til vinderen
Dommerens kommentar:
Min kommentar: Fint stævne. Monique var meget frisk, hvilket resulterede i en del småfejl i begge programmer, dog værst i LB'en. Jeg havde lagt syg hele dagen før og var stadig slet ikke på toppen, så jeg synes, at det er helt fint, med de procenter vi fik. Det var jo også årets første stævne, og kun 2. gang vi red udendørs, så jeg er skam godt tilfreds ;-)

Søndag:
LB2-B: 66,5 % - 173 point 2. plads
LA1-B: 69,3 % - 201 point 1. plads
Dommerens kommentar: I LB2'en: "Flot og flydende program, ærgerligt med overgangene". I LA1'en: "Flot og stabilt program, men rene changementer giver ikke ekstra ;-)".
Min kommentar: Monique var MEGET hoppet i dag, og dette resulterede i, at hun syntes, at hun skulle stikke hovedet i sky og være på tværs i ALLE overgangene i LB'en. De andre øvelser blev dog gode, og det var også det, der sikrede os en placering. I LA'en var hun rigtig god, og der var kun lige nogle enkelte små kiks som bl.a. et changement i den sidste galopøgning skråt igennem. Så lidt blandede følelser, men jeg er helt klart glad for de to rosetter, jeg fik med hjem ;-)

Silkeborg Rideklub (SIR), d. 20. april, 1. afd. af Søhøjlandets Cup

LB1: 59,26 % - 160 point 1. uplacerede (4. plads)
LB3 SH-cup klasse: 58,46 % - 152 point
Dommerens kommentar:
Min kommentar: Monique var rigtigt god på opvarmningen - vi havde en god rytme, jeg havde hende godt imellem schenklen og hånden, og hun var godt samlet. Desværre røg alt dette på gulvet, så snart vi kom ind på banen. Monique blev meget urolig fortil, og hun blev meget ivrig, hvilket ødelagde rytmen og udløste nogle Monique-flip, bl.a. bestående af bukkespring og halvvejs stejlen ;-) Dette var super ærgerligt, og jeg er rigtigt træt af vores præstation. Oven i det hele, er det nogle rigtigt dygtige ryttere, som vi er oppe i mod i år, så vi skal virkeligt tage os sammen. Men hvis bare hun går som til træning, så kan vi også sagtens! Så det var ikke en stævneweekend, som vi vil snakke om længe, og nu skal vi virkeligt tage os sammen til de andre stævner, så vi kan vise, at det ikke var en optimal præstation fra vores side!

Hylke Og Omegns Rideforening (HYOR), d. 4/5, 2. afd. af Søhøjlandets Cup

LB2: 167,5 point - 62,04 %
LB3 - SH-cup klasse: 148,5 point - 57,12 %
Dommerens kommentar: I LB3'en: Sød hest og OK program på trods af lidt overglad hest"
Min kommentar: Jeg havde en MEGET frisk hest i LB2'en, og jeg havde ikke helt styr på mit program, så der var en del upræcise overgange, men det blev da alligevel til 62 %. I LB3'en syntes jeg egentligt, at vi havde en god rytme, og at jeg havde hende fint på plads, men dommeren så en masse uro fortil, og efter Monique fik et af sine sædvanlige "Jeg er træt"-flip med changementer og bukkespring i galoppen, mistede hun bæringen i resten af programmet, hvilket hev procenterne væsentligt ned.

Lindegårdens Rideklub (LIND), d. 25/5, 3. afd. af Søhøjlandets Cup

LB2: 170 point - 63 % 1. uplacerede (3. plads) med 0,3 % til 2. pladsen
LB3, SH-cup klasse: 158 point - 60,8 % 2. plads + 4 point i cuppen
Dommerens kommentar: I LB3'en: "Let hånd så hesten ikke svinger hovedet fra side til side"
Min kommentar: Jeg synes faktisk, at det var et ret fint stævne på trods af, at vi ikke fik de højeste procenter (det skal lige siges, at dommeren dømte alle hestene rigtigt lavt). Vi har kæmpet med, at Monique changerer og går på tværs til stævnerne, men i samarbejde med vores underviser, Kurt Christensen, har vi nu fundet ud af, at det skyldes, at jeg spænder op til stævnerne, hvilket får Monique til at te sig sådan. Så det har jeg virkeligt øvet mig i ikke at gøre, og jeg må sige, at det gav pote! Vi fik ingen changementer eller stridigheder, hvilket er første gang i et LB-program! Så sådan rider jeg jo bare fremover ;-) 1. klasse gik rigtigt godt, et enkelt kiks eller to, men ikke det store. I 2. klasse ødelagde jeg to øvelser ved at ride vildt upræcist, og så var skridten ikke særligt god, så det trak lidt ned. Men jeg kan alligevel ikke lade være med at gå hjem med armene over hovedet, da jeg endeligt har fundet ud af, hvad der skyldes de små udbrud :-)

Gjern Rideklub (GER), d. 8/6, 4. afd. af Søhøjlandets Cup

LB1: 174 point - 64,44 %, 1. uplacerede (2. plads)
LB3, SH-cup klasse: 159,5 point - 61,35 %, 1. uplacerede (2. plads) + 4 point i cuppen
Dommerens kommentar:
Min kommentar: Et meget blandet stævne. De var 20 minutter bagefter, så jeg varmede jo 20 minutter senere op en planlagt, men ligepludseligt havde de fået indhentet noget af tiden, så jeg fik ikke varmet helt nok op til den første klasse. Monique var derfor MEGET frisk, og spurtede bare rundt i galoppen :-D Men procenterne er jo trods alt ret gode i forhold til indsatsen :-P I den anden klasse fik jeg igen ikke varmet helt nok op, men det var bedre. Jeg synes, at denne klasse var meget bedre end den første, men der var dommerskift imellem de to klasser, og den første dommer dømte meget højt, hvilket den anden dommer ikke gjorde, derfor afspejler procenterne ikke helt forbedringen i anden klasse. Jeg er dog alligevel godt tilfreds med de 4 point, som vi fik i cuppen. Vi er nu oppe på 10 point, og vi ligger foreløbigt på en 2. plads samlet med 4 stævner tilbage. Monique havde stået halt siden tirsdag, og jeg havde ikke redet hende siden søndag foruden en halv time fredag, så hun var meget frisk, og var ikke helt redet igennem, så jeg er godt tilfreds med pointene efter de foranstaltninger :-)

Midtjysk Rideklub (MJR), d. 17/8, 6. afd. af Søhøjlandets Cup

LB3: 157 point - 60,38 %
LA1:162 point - 62,31 %
Dommerens kommentar:
Min kommentar: Jeg synes faktisk, at det var et ganske fint stævne. Monique var kun blevet redet 100 % normalt i 3 uger efter hun havde stået halt, så det var ikke alverdens tid vi havde til at træne i op til. Men Monique var rigtigt god og meget samarbejdsvillig. Hun fik ikke lavet nogle numre, og hun var rigtig nem at få med rundt på banen. Hun var dog en anelse dvask pga. varmen, så hun mistede lidt bæring og rummelighed, og hun blev lidt lang af og til. Men bortset fra det, er jeg meget godt tilfreds :-)

Hinnerup Ridecenter (HIRI), d. 31/8, 7. afd. af Søhøjlandets Cup

LB3: 177 point - 68,08 %, 2. plads
LA1: 171 point - 65,77 %
Dommerens kommentar: I LB3'en: "Pænt program med mange gode øvelser", i LA1'en: "Pænt stabilt program. Gerne mere energi. Middel gangarter. Savner afskub og rummelighed"
Min kommentar: Jeg synes faktisk, at det var et ganske fint stævne. Monique var sød og samarbejdsvillig, og hun gik rigtigt fint for mig. I LB'en havde vi nogle enkelte småfejl, hvor jeg ikke red helt præcist, men øvelserne var sådan set rigtigt fine, og Monique var rigtigt fin. I LA'en var Monique blevet meget træt, da bunden på opvarmningsbanen var SUPER tung, og de virkeligt skulle bruge kræfter på at komme rundt. Så i den klasse skulle jeg næsten bære Monique rundt, og hun mistede derfor naturligvis en del rummelighed, bæring og sving. Så det var jeg udemærket godt klar over, ville trække det et godt stykke ned, men da øvelserne ellers sådan set var rigtigt fine, endte vi da alligevel på små 66 %, hvilket jeg synes er rigtigt fint.

Thorsø Rideklub (THOR), d. 21/9, finalen i Søhøjlandets Cup

LA1 (LA-%-klasse): 148,5 point - 57,12 %
LA1: 148,5 point - 57,12 %
Dommerens kommentar:
Min kommentar: Det var ikke lige vores dag i dag. I den første klasse ville Monique overhovedet ikke reagere for mine schenkler, og det blev derfor et meget dødt og fladt program, og procenten passede til programmets værdi. I anden klasse følte jeg dog, at det gik langt bedre, det eneste kiks vi havde (som dog var meget dyrt) var vores ene kontragalop, hvor Monique uheldigvis slog i trav, og jeg fik sprunget hende an i ret galop igen. Men også her høvlede dommeren os ned for manglende bæring, rummelighed og eftergivenhed, og jeg må sige, at vi ALDRIG har fået så lave point i de tre ting, som vi gjorde i dag. Jeg ved godt, at Monique ikke er den helt store indehaver af de tre ting, men det er i hvert fald klart til mere end en 5'er! Men skidt være med det, vi må se os slåede, og vi red helt klart heller ikke optimalt. Vi endte dog alligevel som samlet nr. 4 i Søhøjlandets Midicup, hvilket jeg er godt tilfreds med :-)

Lindegaardens Rideklub, LIND, d. 28.+29./9, 3. elevstævne med klubmesterskab

Lørdag:
LC2-B: 68,6 % - 151 point, 2. plads + staldplanket
LC3-B: 69,6 % - 167 point, delt 2. plads + staldplanket
Dommerens kommentar:
Min kommentar: **OBS** VI KUNNE IKKE STARTE HØJERE, DA DER IKKE VAR HØJERE KLASSER **OBS**. Rigtigt fint stævne! Monique havde rigtigt dårlig mave og var derfor en smule mat og tung, men hun kæmpede bravt og gjorde alt hvad hun kunne! Vi har ikke redet LC i over et år, og vi har ikke redet på B-bane siden starten af foråret, så der lå et par udfordringer der, men Monique var super sød, og vi klarede det rigtigt fint.

Søndag:
LC3-B: 71,3 % - 171 point, 1. plads + staldplanket
LB2-B: 71,9 % - 187 point, 1. plads + staldplanket
Dommerens kommentar:
Min kommentar: **OBS** VI KUNNE IKKE STARTE HØJERE, DA DER IKKE VAR HØJERE KLASSER **OBS**. Igen var Monique super sød! Hun havde stadig lidt tung mave, men igen kæmpede hun bravt, og gjorde alt hvad hun kunne! Vi kom rigtigt fint igennem programmerne med mange gode kommentarer fra dommeren og flere 8 og 9-taller :-) Samlet blev vi nummer 3 i klubmesterskabet, med sølle 0,3 % op til nr. 2 og kun 1-2 % til vinderen. Jeg er super stolt af hende!!


STATISTIK:

1. pladser - 10
2. pladser - 12
3. pladser - 1
4. pladser - 1

Højeste procent: 71,49%
Laveste procent: 57,1%

Placeret til 12/18 stævner
Stamtavle
Fuld stamtavle. Hun har fuldblod, holstener og trakehner i sig.

F: Leuthen
FF: Landgraf
FFF: Ladykiller XX
FFM: Warthburg
FMF: Manometer XX
FMM: Saale

MFF: Gunnar
MFM: Liebchen
MMF: Donner
MMM: Kelly
MM: Anika
MF: Lichtenstein
M: Amiga
Køn
Hoppe med stort H.
Bemærkninger
**Monique er ejet af Lindegårdens Rideklub**

Da jeg er faldet for ponygrænsen, har jeg fået lov at få weekendleje (fredag, lørdag, søndag + undervisning en gang om ugen) på Monique. Planen var egentligt, at jeg skulle ud og have min egen, men da hverken pengene eller tiden er til det, blev det denne ordning med Monique, hvilket jeg er rigtigt glad for.
Hun er en rigtig dejlig hest, som knytter sig hurtigt til sin rytter. Hun er ekstremt kærlig, og man kan ikke lade være med at smile af hendes væsen. Hun er en garvet dressurhoppe, og med hendes 16 år, har hun prøvet lidt af hvert. Hun er ekstremt nem at have med i byen, og går som har hun gået der i flere år. Hun kan alle LA øvelser og også nogle M øvelser. Hun kan også springe, og springer rigtigt godt. Hun elsker det, og styrter rundt på banen - men alligevel tænker hun sig om, og sætter farten ned i de skarpe vendinger. Jeg har aldrig oplevet at hun har stoppet eller løbet uden om. Hun er en rigtig hoppe, og specielt når hun er hingstegal, er hun ikke altid lige samarbejdsvillig. Men jeg synes det er dejligt, at have noget at arbejde med. Når man er på tur med hende, er der heller ikke noget, der hedder en stille og rolig skridttur, og der er da slet ikke noget med at stå stille på tur - næ, der skal det bare gå fremad ;-)
Men alt i alt er hun en super dejlig hest, som har lidt af hvert. Jeg er rigtigt glad for hende, og er glad for, at jeg kunne få part på hende, så jeg kunne holde min ridning i gang, efter Diablo blev solgt. Jeg glæder mig meget til at få en masse oplevelser med hende :-)

Opdatering d. 26/2 2012.

Så har jeg snart haft part på Monique i en måned, og jeg red hende jo også lidt før det, når der lige var tid til det, og Inge syntes, hun skulle bruges.
Vi har brugt rigtigt meget tid på at få styr på min opstilling, da jeg havde svært ved at få sat mig tilbage og ned i sadlen, og derfor fik jeg ondt i ryggen. Men efter jeg satte mine bøjler et hul op, har jeg nu endeligt fået styr på opstillingen, og har også meget lettere ved at holde mine ben i ro.
Lige nu ligger fokus på, at få styr på hendes energi. Hun bliver nemt meget ivrig, når hun bliver udfordret lidt og generelt efter vi har galopperet. Det kan til tider være rimeligt frustrerende, men nu er jeg jo heller ikke vant til den hoppede tankegang :p Men med lidt mere træning, skal vi nok få styr på det inden stævnerne :-)
Ellers har jeg fået rigtigt godt styr på hende. Hun er følsom i munden, så man skal lige finde en balancegang mellem at have for meget fat i hende og slippe hende for meget. Men det har jeg efterhånden fundet ud af, så nu kommer holdningen helt af sig selv :-)
Jeg er fortsat glad for at ride på hende, selvom jeg godt kan blive lidt frustreret over, hvor hoppet hun er engang imellem :p

Den 22/4 2012:

Så har jeg haft part på Monique i næsten 3 måneder, og vi har nu startet vores første stævne, hvor vi fik en roset med hjem .-) Det går rigtigt godt med os, vi har fået styr på energien, og jeg er blevet bedre til at håndtere, at hun er så hoppet :p Nu lægger vi rigtigt meget vægt på overgangene, da det er vores svage punkt. Og så skal vi ud og starte en hel masse stævner, og forhåbentligt får vi nogle placeringer med hjem :-)
Jeg er blevet rigtig, rigtig glad for hende, og jeg er begyndt at knytte mig mere til hende - selvom det stadig er lidt svært, når Diablo også står i stalden.. Men hun er en super dejlig hest, og pt. har jeg ikke behov for at komme ud og finde en anden. Hun er lige hvad jeg har brug for :-)

Opdatering d. 25/6 2012
Så har jeg snart haft part på Monique i 5 måneder, og det er ved at være et halvt år siden jeg begyndte at ride hende. Det går super godt med os, vi har været til en masse stævner, og vi har haft rosetter med hjem til 5 ud af 6 stævner. Jeg havde aldrig troet, at det skulle gå så hurtigt med os - allerede nu har jeg næsten fået flere placeringer på hende, end jeg fik på Diablo igennem de 2 år jeg havde ham, så det går super godt! Jeg er blevet super glad for hende, og vi har fået knyttet et rigtigt godt bånd efter Diablo er blevet solgt. Jeg har opdaget, at hun er jordens mest kærlige væsen, og jeg holder rigtigt meget af hende. Nu skal vi træne hele sommerferien, så vi kan komme igang med LA'erne efter ferien. Desværre bliver vi nødt til at ride cuppen færdig i LC, så derfor bliver det nok ikke til så mange LA'er i år, men så kommer vi bare igen næste år :-) Glæder mig til at få mange flere gode oplevelser og ture med hende!

Opdatering d. 8/9 2012:

Nu har jeg efterhånden haft/redet Monique i en del tid. Det kører rigtigt godt for os, jeg har fået hende godt samlet sammen, og der kommer gradvist mere og mere gang i hende, hvilket også var vores hensigt. Nu mangler vi at få noget bæring og spændstighed i hende, så bliver det rigtigt godt. Vi har nu fået overgangene på plads, og vi er gået fra at få 5 i overgangene til nu altid at få syv, nogle gange 8, så det er jo bare super. Vores store problem lige nu er, at Monique jo er hoppe med stort H, samtidig med hun er super følsom i ryggen. Det er et stort problem, da jeg er skæv i ryggen, og derfor har tendens til at sidde skævt, og jeg ikke kan lægge min vægt på højre sædeben. Det gør selvfølgelig, at Monique bliver forvirret over de signaler, jeg sender. Det er egentligt ikke et problem i hverken skridt eller trav, men så snart vi kommer i galop, gør det tit, at Monique changerer, fordi hun bliver forvirret over mine signaler. Det sker tit i øgninger skråt igennem og i overgange på højre volte. Det er super irriterende, og jeg tror ikke, vi endnu har haft et LB-program, hvor hun ikke har changeret pga. det, og det har også tit resulteret i nogle changementer i vores LC programmer. Det er selvfølgelig super irriterende, da det jo trækker meget ned i et program, så jeg håber virkeligt, at vi kan finde en måde, hvorpå jeg kan lære at lægge min vægt rigtigt, eller i hvert fald bare kompensere for det på den ene eller anden måde.
Så det er det, vi skal arbejde med her over vinteren.

opdatering d. 7/10 2012:

I går var Monique og jeg til finalen i Søhøjlandets Cup. Inden finalen lå vi på en tredje plads i det samlede, og jeg vidste godt, at vi i hvert fald ville blive placeret i det samlede, men at vi også godt kunne ske at rykke op og blive nr. 2, og hvis vi var heldige, kunne vi også blive nr. 1. Jeg red så de to klasser, og først fik vi en delt 1. plads i opvarmingen. Allerede dér var jeg mega glad, for jeg syntes bare det hele flød for os! Nå, så red vi finaleklassen, og da resultatet kom, så jeg, at vi havde redet til 67,08 %! Så begyndte det at gå op for mig, at hvis den sidste rytter i klassen, som var hende, som jeg lå tæt med i det samlede, ikke klarede sig så godt, ville jeg blive nr. 1 i det samlede - en sindssyg tanke!! Heldigvis for mig, fik hun lavet nogle fejl, som kostede dyrt. Dermed endte jeg med at vinde HELE Søhøjlandets Minicup for hest 2012!!!! Det var SÅ fedt!
Jeg havde aldrig regnet med, at Monique og jeg ville få så meget succes, som vi har haft. Jeg har jo trods alt kun haft hende siden februar, og Monique er ikke jordens nemmeste hest. Til næsten alle stævner er vi kommet hjem med en eller flere placeringer, og vi har aldrig haft nogle vildt dårlige stævner sammen. Jeg har nu 31 rosetter hængende derhjemme fra min tid som rytter, og hele 16 af dem har jeg fået med Monique - det er altså over halvdelen! Hold kæft hvor er jeg glad, men ikke mindst stolt af mig og Monique, at vi kunne komme så langt, og få så meget succes sammen, på så kort tid! Det er jo helt ufatteligt!!
Nu glæder jeg mig utroligt meget til at nyde de næste år med hende, og jeg håber, at vores succes vil fortsætte! Hun er den dejligste hest :-* Er SÅ glad for hende!

Opdatering d. 14/7 2013

Nu har jeg efterhånden haft part på Monique i halvandet år, og jeg bliver bare mere og mere glad for hende, efterhånden som vores udvikling sammen bare skrider fremad for hver træning :-) Jeg kan godt mærke, at jeg efterhånden kender hende ud og ind, og dette afspejler også vores ridning, som efterhånden er blevet rigtigt god! Jeg har fået meget mere samling og bæring i hende, og vi er også så småt begyndt at få proppet lidt mere trav i hende.
Desværre blev Moniques hove rigtigt grimme og nedslidte efter vinterens lange tid med frost, og da vi så beskar hendes hove her for et par måneder siden, blev hun utroligt ømtået, og vi fandt samtidig ud af, at hun havde fået sur stråle på begge forben. Da Monique er MEGET øm med hendes hove, resulterede dette i en on and off halt hest i en måneds tid, og for en måned siden blev hun så for alvor halt, og har stået halt lige siden. Her for en uge siden blev hun da heldigvis rengående igen, og jeg skal nu til at ride hende op igen fra i dag af. Desværre har Monique jo ikke lavet andet end at gå og hygge sig på folden i den måned, og hun er derfor selvsagt blevet helt utroligt tyk, så vi skal nok lige regne med at bruge lidt tid til at få hendes kondition op at køre igen, når nu hun har sådan en ordentlig vom at bære rundt på. Men jeg glæder mig meget til at komme på ryggen af hende igen, og jeg håber, at vi trods alt når at få trænet en hel masse dressur her henover sommeren, så vi er helt klar til at komme ud og give den gas til de sidste stævner, når nu vi allerede er gået glip af 2 pga. Moniques halthed.
Men ja, det går rigtigt godt med hende, og jeg har også knyttet mig utroligt meget til hende! Hun har også knyttet sig meget til mig, og hver gang jeg kommer ned i stalden til hende, vrinsker hun efter mig. Åååh, så smelter mig hjerte! Hun er simpelthen den sødeste hyp med det største hjerte, og jeg er så taknemmelig for, at jeg har fået muligheden for at have part på hende <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Monique
Annonce