{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Atli fra Svanfolk 2001

1.334 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

elisebeth t
Kvinde | 43 år | Oprettet: 3. nov 2006


Islænder Atli fra Svanfolk

Fødselsår:
2001
Højde:
140 cm
Temperament
Stille og rolig. Han kræver meget tid, da han har et helt speciel sind. Men super dejlig er han :)
Han er utrolig meget vanedyr, og alting skal helst forgå på den samme måde og i samme tempo
Jeg føler han flytter sig lidt dag for dag, og er noget utroligt langt med ham.
Han er meget frisk og ride på, og vil gerne fremad, men styrbar er han, altså men en rytter han kender, og det er så mig .).. Han lystre meget på tøjlen, men er ikke helt tryk ved benene endnu, men det tror jeg nok skal komme :)
Gangarter
5 gænger, men ikke ordenlig gangsat endnu.
Stævner
nej
Stamtavle
M: Ala fra Vrangbækgård MF: Bleikur frá Þormóðsstöðum


F: Odur fra Torfunesi FF: Ófeigur frá Flugumýri




Køn
Vallak
Bemærkninger
Atli har et Meget speciel sind,.. Han har sin egen vijle.
Jeg har haft Atli lidt over et år nu og vi er kommer utroligt langt. Da jeg købte ham, var han meget bange og sky, men han fandt ud af at jeg nok ikke var så farlig alligevel.
Jeg brugte meget tid på at nusse ham og gå lange ture,og det har hjulpet en hel del..
Det virker som om han er begyndt at stole på mig, ihvertfald bare lidt :)
Han er en hest som skal kende de mennesker som omgås ham, og man skal kunne bevare den indre ro, før han føler sig tryk.

For mig er det dejligt at se den forvandling der er i gang med ham, og nyder at arbejde med ham hver dag..

Han er min Atter og jeg har Aldrig fortudt jeg købte ham..

3/3-2012
Så er jeg gået i gang med at prøve at få styr på Atli´s gangarter.. Han har det meget med at spænde op og vælger grisepas. Det har været meget svært at få han i trav, men efter 5 dage i longe, har det hjulpet en del.. Han er nu til at få i trav med rytter på, og vi øver hver dag og der er fremskidt dag for dag.. Skridten halter lidt endnu, men det kan lade sig gøre i en lille voltet, men han skifter dog tit over til grisepas.
Der er sket meget, men der er lang vej endnu, men tror det nok skal lykkes... :D

29/5 2012
Så fik Atli besøg af tandlægen, som tjekket det hele og fik raspet sine tandspider, sammetidlig blev han vaccineret, så nu er han "Up to Date" .

7/6 2012
Lige en lille opdatering :D
Der er sker meget siden sidst :D
Det går heldigvis fremad ang. gangsætningen, og han vælger
traven nu.
Er så småt begyndt at tølt træne ham, og føler vi er på rigtig vej..
Han har dog stået stille i snart 3 uger, da jeg synes han skulle have lov til at få lidt sul på kroppen, han var begyndt at tabe sig, men med dejlig sommer græs er han blevet godt i stand, og jeg glæder mig til at komme igang med ham igen :D
Smeden kommer d. 9/6 så får han nye sko på,( de andre er desværre løse nu) men så er vi osse helt klar til at starte igen :D

19/6 2012

Øv så fik jeg lige den dårlig nyhed at Atli har meget fremskredet spat i det ene bagben, han har dannet spatknuder :(
Så nu er der ikke andet for at se tiden an, men jeg håber han kommer til at få et godt liv uden smerter, så det er det vi skal arbejde hen på..
Han kommer ihvertfald aldrig andre steder end os mig, om det så kun bliver til hygge hest, det betyder ikke noget, bare han ikke skal gå med smerter..


Hvor kan ens kæreste hest virkelig få en til at ligge søvnløs, alle de tanker der køre i mit hovedet!
Jeg ved at der er ikke mange der kan forstå hvorfor jeg har det som jeg har i øjeblikket, da det "bare en hest" men Atli er ikke "bare en hest". Atli er min ven og en som jeg bruger mange timer sammen med hvor han er mit eneste selvskab. Han er den der for mig til at smile på en rigtig dum dag, og den der forstår mig, når andre ikke gør.
Han giver mig håb og drømme om fremtiden, når alt se sort ud, og får dagens bekrymringer og tanker væk, når det "bare er dig og mig Atter"
Når jeg er trist puffer han kærligt til mig, mens vi gå en tur sammen, han nyder mit selvskab ligesom jeg nyder han´s, vi dele de mest glade øjeblikke sammen, og de triste.
For mig er han ikke "bare en hest" Han er en kær ven som jeg ikke vil undvære og derfor føler jeg mig så magteløs i øjeblikket.
Vi skulle gerne have mange år sammen endnu. Bare dig og mig Atter, men desværre er det ikke sikkert det kommer til at ske :(

31/7 2012

Atli havde jeg i røgten d 18/6, og dyrlægen ville ikke afvise at han måske ville kunne bruges til skovturs hest, hvis altså de to ny dannelser vokser sammen. Det er jo dejligt nyt og vi håber på de vokser samme, så han bliver halt fri og fri for smerter.
han skal stå stille sommeren over og hvis han så er blevet halt fri skal vi starte en lang genoptræning :D
Atli er allerede nu halt fri de fleste dage, og vi har nu fået et større håb af at det nok skal lykkes at de vokser sammen, men det vil tiden jo kun vise.. Han virker smertefri de fleste dage, og er ovenikøbet begyndt at bedække de kære hopper på marken når de er i brunst, (han er blevet rigtig fræk, min lille Atter) :) så han hygger sig rigtig, selvom han er vallak :D
Jeg er ihvertfald optimist og håber han får et langt liv trods sin spat...

09-08-2013
Atli er halt fri og i gang med genoptræning,det går super og han har lært at skridte og slappe af :).
Det virker som om han´s spat er groet sammen, så vi er bare glade :)
Atli er nu flyttet, og kommet et dejlig sted hen, hvor der kun er islænder og hvor han kan gå i løsdrift hele året, så bedre vilkår kan han ikke få, især osse når man tænker på hán´s spat..
Kommentér på:
Islænder Atli fra Svanfolk
Annonce