{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Pabell 2003

1.496 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Denise M
Kvinde | 30 år | Oprettet: 3. nov 2010


Anden særlig race Pabell

Fødselsår:
2003
Højde:
Jeg har ikke målt hende, men omkring de 1.40
Temperament
Total kold over for biler og store maskiner, men kigger en smule ved nye ting, men mest af nysgerrighed :o) Rigtig god i hovedet.
Gangarter
Middel, dog kan man godt se der er lidt dansk varmblod i hende :-)
Stævner
Ingen hvad jeg ved af.
Stamtavle
Kender jeg ikke, men hun er en blanding af en pinto, fjordhest og dansk varmblod
Køn
Smuk hoppe :-)
Bemærkninger
Pabell er ikke min egen, men en pony jeg har fået lov til at ride siden sommeren 2011.
Siden jeg var en lille pige, har jeg altid drømt om at få min egen hest, og plaget mine forældre så meget, at de næsten blev skøre i hovedet. Det har dog aldrig været muligt for mig at få min egen hest, og derfor har jeg altid udnyttet enhver lejlighed til at snakke eller komme ud at ride på andre heste. Men pludselig en dag kom min mormor hen til mig og sagde, at hun egentlig skulle snakke med min mor. Jeg spurgte hvad det drejede sig om, og hun sagde, at hun ville fortælle mig det, hvis jeg ikke satte for store forventninger i gang med det samme. Herefter fortalte hun mig, at hun var kommet i snak med en dame, og at hun havde en pony til at stå, som manglede at blive redet og snakket lidt med. Jeg fik julelys i øjnene, og allerede en uge efter, var jeg ude og kigge til den sødeste rødbrogede pony. Jeg kunne med det samme mærke, at denne pony har et hjerte af guld. Jeg havde jo aldrig redet meget, og det eneste jeg som sådan kunne, var de grundlæggende ting, som en sød veninde med egen hest havde lært mig inden for det seneste års tid.
Siden den dag, har jeg været ude ved Pabell mindst en gang om ugen, selvom jeg ville ønske jeg kunne se til hende hver eneste dag. Hun giver mig det fri rum, som jeg trænger til i en ellers travl hverdag. Hun er en bestemt lille dame, hoppe med stort H, men man skal ikke tage fejl af hende. Hun er et rigtigt nussehoved, og elsker at blive snakket med. Vi bruger meget tid sammen på hygge i stalden, vi elsker lange gåture, og vi får os da også nogle rigtig gode rideture i skoven. Engang i mellem får vi da også trænet lidt dressur på banen :-) Hun har allerede lært mig en helt del! Derudover kan hun også springe lidt og gå for vogn. Dette har jeg dog ikke prøvet med hende, men regner med at skulle prøve at have hende for vogn her til foråret :o)
Så har hun har sådan en sjov mani med, at hun skal slikke på en, og når hun bliver striglet står hun og nusser en i nakken, hvilket hun også gør når vi er på gåture :-) En rigtig lille kælepot :o)
Jeg elsker dig, Pabell <3

21. april 2012
Idag tog jeg ud til søde Pabell, og var klar til en hyggelig ridetur med min kære mormor og morfar ved siden af, som er så søde at tage mig med ud til Pabell engang i mellem. Som sædvanligt stod Pabell og ventede på mig på marken. Den stakkels pony har haft tendens til at ligge til den lidt overvægtige side, men efter jeg er begyndt at bruge en masse tid med hende, og hun er blevet motioneret noget mere, så er hun faktisk begyndt at se rigtig fin ud igen. Det er så dejligt når man kan se fremskridt i ens arbejde, og Pabell har også fået en meget bedre kondition, hvilket virker super motiverende for både hende og jeg :o) Hun er blevet sådan en dejlig og glad lille pony, og hun har fundet ud af at det faktisk kan være ganske sjovt at få lov til at lave lidt. Hun nyder alle vores ture, ja alt hvad vi laver, i fulde drag :-) Hendes og mit forhold er blevet så godt på det sidste år, og vi klikker simpelthen bare, bedste veninder :o)
Nå, men eftersom hestene er begyndt at komme lidt mere på mark igen, så har der altså været lidt snak om at anskaffe en mundkurv til damen, så hun ikke tager en masse på igen i løbet af sommeren, og dermed ødelægge det gode resultat vi er kommet frem til efter et års arbejde. Så da jeg kom ned til hende på marken i dag, stor hun ynkeligt og kigger på mig med sine store brune øjne, og det ligner bare at hun tænker: "Åh, kommer du og redder mig fra det her?" og der står hun med sin mundkurv. Jeg fik helt ondt af hende, men det er jo for hendes eget bedste. Dog er det heller ikke meningen hun skal havde mundkurven på en helt dag på marken, men bare et par timer om dagen. Hun tager det nu rigtig fint, og bliver slet ikke sur når hun skal have den på, som vi havde frygtet. Den pony finder sig bare i alt :-)
Jeg får trukket hende op i stalden, og givet hende en normal grime på, og hun ligner nu igen den smukke glade pony som jeg kender. Jeg får nusset og striglet hende, og da jeg skal til at sadle op, og går hen mod sadelrummet, kommer Mariane hen til mig og hvisker: "Skal jeg spørge Rikke om hun har tid til at tage en tur i vognen med jer?" og jeg nikker ivrigt, endelig skal jeg prøve at have hende for vogn! Med et kæmpe smil fortæller jeg min mormor og morfar, at de skal ud at køre i hestevogn. Kort tid efter kommer Rikke, og viser mig hvordan seletøjet og det hele skal sættes på hende, og vi får hende sat foran vognen. Åh, så fin hun er :-) Vi kører afsted, og der går ikke lang tid før, at man kan se på Pabell at hun bare nyder det og med ørerne fremad. Så dygtig hun er! :-D Da vi er kørt lidt, og Rikke har fortalt og vist hvordan det fungerer at styre hende for vogn, får jeg lov til at prøve. Det går super fint, og Pabell reagere bare ved det mindste signal. Vi fik os en rigtig hyggelig tur, og jeg er bare så stolt af Pabell! Da vi kommer hjem lukker jeg hende på mark igen, denne gang uden mundkurv ;o) Hun fortjener at græsse lidt efter i dag.
Pabell er bare noget af det bedste der er sket for mig!<3
Kommentér på:
Anden særlig race Pabell
Annonce