{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Enekær`s Viento De Verano [Himmelhest] 2009

2.620 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Catharina D
Kvinde | 54 år | Oprettet: 18. maj 2009


Pinto Enekær`s Viento De Verano

Fødselsår:
2009
Højde:
2 1/2år 159 cm
3 år 161cm
4 år 164 cm
5 år 165 cm
Temperament
Godt temperament, meget cool.
Gangarter
over middel
Stævner
følskue i Pinto regi 2009: Sjællands bedste føl, hest med karaktererne: type 9, rammer 9, fundament 8, bevægelse 9, 9 i helhed.
Beskrivelse: harmonisk og velproputioneret bygning, gode sammenfatter rammer, god markering, god skridt, særdeles god trav og god galop.

Var på St. Hestedag som 1 års. Fik 8 i helhed. Beskrivelse: god type, typisk hoved, velanset middellang hals, ret god overlinie, passende ført fundament, god led markering, god skridt og ret god trav.

16.3.14: jagt træning Ledreborg. Det gik rigtig fint.

30.3.14: vestervang dressur LC1. ( 60,2%) Debut i dressur for både hesten og jeg. En rigtig god oplevelse for os begge :-)

19.10.14 Stenlille Rideklub 1. Springstævne, LC 70 cm , 0 runde og 2. Plads på tiden. Super sød hest :)
17.11.14 rideklubben Vestervang. Det blæste meget, men han tog det fint, spændte dog noget op da han var alene i hallen. Pga. Fejl i program red vi kun 58,2, så det er en ommer! Trækker jeg - pointene fra pga. Programfejl så gik han til 62,2, så selve ridningen er steget siden sidst, hvilket var målet. Så er meget tilfreds m hesten.

7.12.14 Ringsted Rideklub 80 B3. 1 refucering, 1 nedslag, 1 fejlridning. Vi fik en på opleveren , det må vi gøre bedre næste gang, men han kan sagtens gå 80 cm. Nu skal vi bare have mere erfaring begge 2 :)

Stamtavle
Samondo
F: Samondo phi 61

FF: Sampolo N KWPN - pinto /S-klasser)
FFF : Samber KWPN ( grandprix i dressur og S-spring /pinto )
FFFF: Pericles XX
FFFM: Tina D. STER PREF PREST /DUTCH WARMBLOOD
FFFFF: Relic XX
FFFFM: Queen of Peru XX
FFFFF: War Relic XX
FFFMF: Ordonnans / DUTCH WARMBLOOD
FFFMM: Astrid D. /DUTCH WARMBLOOD

FFFM:Sabrina (DV/DS) (175cm)
FMF: Raimondo (DVE 224)HOLSTENER ( Elite hingst og A-hest i dressur og spring )
FMM: Josephine DV
FMFF: Ramiro Z /HOLSTENER
FMFM:Virginia /HOLSTENER
FMMF: Sebastian /DV
FMMM: Fanny /DV


Mor: Indian Tipi

F: INDIAN SON (PIH 2)
FF: SEUL SOUN (DH 196)
FM: KARINA (PIP 90)
FFF: SEUL (4738)
FFM: SYMPOLNA (RDH 860)
FMF: PRINS (PIP 85)

M: ZSA-ZSA (DS 12338)
MF: RHODOS (DE321210009881)
MM: DANETTE (DE333338763067)
MFF: ROSSINI (DE321210025176)
MFM: LOUISIANA (DE321210107274)
MMF: LADYKILLER XX (DE306064000861)
MMM: VANESSA (H 3411)

Køn
Vallak
Bemærkninger
1. Marts 12: Vi er stadig ved at lære hinanden at kende. Har haft ham i 3½ uge. Spændende bliver det. Indtil videre træner vi lidt longering,og han får og longegjord på. Han tager det fint, og er meget opmærksom på mig og mine kommandoer. Så går vi lange ture i skoven og bliver her præsenteret for mange spændende ting. Alt tager han med gå på mod og godt humør. Indtil videre er jeg imponeret øover hans opførsel, og går næsten og tænker. Hvornår viser han sit virkelige jeg. ;0).

Mit håb er at han bliver en god allround hest, men med talent for springning/jagt ridning. Det vil tiden vise.

16.6.12: så er han blevet 3 år. Har de sidste 5 måneder lært ham rigtig godt at kende. Er slet ikke nervøs over at skulle rytter tilvænne ham. Han er meget fornuftig.

Idag var jeg for 1. Gang rigtigt på ryggen af ham og skridtede rundt på ham i ca. 10 min. Han er helt rolig og lytter til mine kommandoer fra ryggen. Så skønt når forarbejdet lønner sig. Fantastisk at være den første på ryggen af sin unge hest.

Nåede at ride ham 10 gange. Han tog det så fint og vi var endda en lille tur i skoven. Meget nem. Men så en dag var han krudtet, bukkede. Jeg mistede balancen og røg af. Desværre slap jeg ikke tøjlen så han kunne komme væk, hvilket resulterede i, at jeg blev trådt på min albue. Her 5 uger efter venter jeg på undersøgelse på ortopædkiurigsk. Øv tilridnidning er udsat på ubestemt tid.

1.10.12. Min arm er i orden igen og jeg er startet med ryttertilvænning igen. Det går rigtig fint. Han husker hvad han nåede at lære inden jeg blev smidt af. Han kan næsten sin ABC. Har haft min 1. Dressur undervisning, hvor vi fik ros. Han er lærenem og glad for at lære, tager det hele med humør. Fortsætter med undervisning et par måneder, og så får han lidt pause før vi fortsætter igen.

01.12.12. Så er Verano ryttertilvænnet og kan rides i alle gangarter. Det er gået rigtig fint. Han søger bidet og kan lide at blive arbejdet med. Han tager fortsat det hele med godt humør. Han kan rides alene i ridehuset, og går gerne forrest i skoven. Er i alt redet 30 gange nu. Har fået dressur undervisning 5 gange. Her pr. 1.12 har han fået 1/2 fri dvs. at jeg ikke forlanger mere af ham dressur mæssigt. Ingen ridning i ridehus, kun hygge skovture i skridt de næste måneder og kun 1 max 2 gange om ugen. Er fortsat rigtig glad for ham og glæder mig til 2013.

1.3.13. Så er vi startet op igen med grund dressuren. Pga is kan vi desværre ikke komme så ofte i skoven som jeg ville. Han er glad for at arbejde men bliver hurtigt træt så vi tager det på hans præmisser så jeg hele tiden har en glad unghest. Nu er det 1. April snart så nu må den dumme sne da snart forsvinde så vi kan få opbygget hans kondition med gode ture terrænet .

Juni 2013. Det går rigtig godt med Verano. Han går stabilt i alle gangarter, er blevet god til overgange og øver lidt schenkelvigning.
Kan rides alene på tur og langs vej.
Pga. At han har været så rolig har jeg været lidt bekymret for om han ville være for sløv til mig, mangle energi i arbejdet, men indtil videre er han fint fremadgående så det er skønt.

1.7.13. Han har siden vi startede op igen D. 01.03 gjort alt hvad jeg har bedt ham om så nu får han min. 1 måneds ferie på græs hvor han bare skal være hest, måske med på lidt trækture i skoven, men ikke andet. Så starter vi op igen efter sommerferien, og i sensommeren er det meningen han skal indspringes , glæder mig.

8.8.13 : 6 ugers ferie fik han og nu skal vi så igang igen, men det virker som om at han huskede alle kommandoer da jeg sad op idag - konditionen, den må vi lige arbejde på igen. Er igen imponeret over hans gode temperament.

Startede indspringning i september 13 og det er gået rigtig fint. Han har ikke refuseret en eneste gang, gør hele tiden dit bedste . Vi har max sprunget 70 cm. Nu er det teknikken det handler om. Han måtte gerne lukke lidt bedre sammen i forbenene men håber det kommer. Bliver stille og roligt stærkere. I dressuren arbejder vi på st korte ham lidt ind da han er meget lang, øver stadig schenkel vigninger og kontraversader samt en masse overgange. Han kan lide at arbejde.

Fra 1.12.13 - 1.2.14 kunne jeg pga. Rygsmerter kun skridte ture, min underviser var sød at ride ham lidt for mig så han blev holdt lidt i gang i dressuren. Så blev det bedre med ryggen så jeg fik startet vores første dressur stævne og var fuldt tilfreds med ham

I april fik jeg redet en trænings jagt som han klarede fint, men var lidt træt. Så blev min ryg slem igen og igen måtte jeg nøjes med stille ture. Pga. Han virkede lidt sløv fik jeg taget en blodprøve, som viste forhøjede levertal. Han er nu i behandling. Han rides fortsat, men må ikke presses. Ved 2. Blodprøve i maj var levertal på plads igen, men nu er blodværdierne helt skæve så nu får han HB Formular til afhjælpning af dette.
Han må jo ikke lave so voldsomt meget pt, så i en måned bliver han arbejdet 15 min om dagen i longe hvor han bliver ligeudrettet, og får styrket sin bagpart, og lært ar bruge sig bedre ( vil gerne gå meget på forparten) Han skal have taget 3. Blodprøve i juli, og så x fingre for at han er klar igen.

15.7.14. Idag er Verano endelig blevet raskmeldt efter en forgiftning. 3 1/2 måned har det taget at få ham på ret køl igen. Er super glad og glæder mig til stille og roligt, at komme igang med spring og dressur træning igen.

Vi er i fuld gang og får undervisning i spring og dressur hver uge. Har startet vores 1. Spring stævne med succes og i november satser jeg på at starte en dressur klasse.

Hele 2015 har han stået skadet:(
Det er nu 3/2016 og vi har været igennem en laaaang genoptræning. Han rides nu normalt, og han virker fin . I april genoptager vi springningen. 2. April starter vi stævne ld2 og LC1.

3. Jan. 2017 sluttede vores eventyr alt alt for tidligt. Pga i hans forhove som ikke kunne genoprettes så han kunne være ridehest blev han i samråd med dyrlæge og smed aflivet. Den rette besluttening, men ufatteligt hårdt. Jeg var vild med den skønne charmerende dreng. RIP Verano.
Kommentér på:
Pinto Enekær`s Viento De Verano
Annonce