{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Kollbergklanens Feline [Tidl. hest] 1998

1.882 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Celina Engberg
Kvinde | 29 år | Oprettet: 20. jun 2010


Oldenborg Kollbergklanens Feline

Fødselsår:
1998
Højde:
Feline er omkring 160 cm høj, hvilket er en dejlig størrelse da jeg bedst kan lide "små" heste på trods af mine lange ben :)
Temperament
Feline har et fantastisk temperament. Hun elsker opmærksomhed fra sine omgivelser, og kan godt lide at blive nusset og hygget om- især elsker hun at blive nusset i hovedet.
Hun er meget glad for andre heste, og er en umiddelbart leder type. Hvis pladsen ikke er ledig, så holder hun sig lidt for sig selv i flokken, men er på ingen måde ond overfor de andre heste.
Hun er dejlig at arbejde med både fra jord og ryg af. Hun opfører sig pænt på staldgangen og har ingen unoder. I ridning er hun meget arbejdsom og hun elsker at blive stillet over for nye opgaver. Jeg købte hende i 2009 da hun var fyldt 11, og har brugt en del år på at omskole hende - hovedsageligt for at løsne hende op, og få hende til at arbejde korrekt med muskler og bagpart, udfra metoder som jeg benytter. Selvom hun er kommet godt efter det, skal der naturligvis stadig arbejdes, men det går fint fremad.
Hun er så god i hovedet, og en hest alle kan føle sig trygge ved at være i nærheden af.
Gangarter
Skridten er udemærket, lidt varierende tempo fra dag til dag,- nogle dage mere fremadgående end andre. Behagelig gangart.

Traven skal blødes op i opvarmningen gennem bløde buer og løs gørende øvelser. Hun har korte bevægelser i trav, og meget lidt tempo på, så det har været et arbejde at få mere energi i traven.

Galoppen er super lækker. Dog 4 taktet, hvilket vi arbejder på, men hun har en lækker blød galop, med masser potentiale i.
Stævner
Jeg er ikke et stævne menneske og ønsker ikke at bruge Feline til stævner.
Stamtavle
Far:
Jacques
Farfar:
Claudie damsgård
Farmor:
Janni
Farmors far:
Jumbo
Farmors mor:
Tornerose
Mor:
Pernille
Morfar:
Allegro
Mormor:
Flica
Mormors far:
Orlando marienhøj
Mormors mor:
Hera


Køn
Hoppe
Bemærkninger
Feline er en fantastisk hest, som jeg har været den heldige ejer af siden oktober 2009.
Vi rider både dressur, spring, og i skoven da jeg godt kan lide varieret ridning, og udfordringer.

Vi har haft vores problemer i dressuren, i og med at Feline er en meget stærk hest. Feline forlanger en rytter der samarbejder, og som giver hende tid til at blive eftergiven når hun er tryg, og blødt op efter en god opvarmning. Hun var utrolig stiv og fastlåst i det første stykke tid efter jeg havde købt hende, og dette skulle der naturligvis laves om på.

I springning har vi haft både gode og dårlige tider. Lige efter jeg havde købt hende fløj hun over alt, og elskede at springe bane. Hun gik dog lidt i baglås da vi efter lidt tid stilte hende over for nogle mere tekniske opgaver, fx. gymnastik spring. Hun stoppede stort set på alle spring, og jeg faldt af konstant fordi hun lavede pludselige opbremsninger. Pga. alle de dårlige oplevelser, holdt jeg en pause fra springningen og koncentrerede mig om dressuren.
I starten af 2012 begyndte jeg igen over små kryds, og Feline havde meget mere gåpåmod og lyst til at springe. Derfor er jeg ligeså stille begyndt igen, og hun er begyndt at flyve over uden at tøve. Dog har hun stadig svært ved at bedømme afstande, og skifte galop under banespringning.

I skoven er hun dejlig. Hun kan godt lide at være førerhesten og vise vejen hvis vi er sammen med andre. Hun er frisk, men på ingen måde ustyrlig. Hun er en rigtig god skovturs hest!

Feline er overdraget til min ridelærer igennem mange år, hvor hun vil fortsatte sin vante hverdag, dog uden mig som fast rytter. Karen er den eneste jeg ville overlade Feline hos, og jeg er derfor ganske tryg, og tilfreds med denne beslutning.
Kommentér på:
Oldenborg Kollbergklanens Feline
Annonce