{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Mountain (sec A) Tito der har mit hjerte, min éner [Tidl. part] 1990

539 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Welsh Mountain (sec A) Tito der har mit hjerte, min éner

Fødselsår:
1990
Højde:
Han er en frisk hingst som måler omkring de 116, er ikke helt sikker da jeg aldrig har målt ham.
Temperament
Fold - du får ham aldrig lagt grime på ham vis man bare har lyst til at strigle ham, men ind det vil han i hvertfald gerne om aften når han ved det tid til at få mad.

Staldgangen - vågen og ommærksom på det hele, men det ikke såen at så begynder og trippe/ik vil stå sille, nej han kigger sig bare meget nysgerrigt rundt.

Boksen - helt nede på jorden og komplet rolig, men meget nysgerrig efter hvad man laver og hvor man er i hans boks.
Gangarter
Skridt - langsom, men det hans tempo.

Trav - fremad gånede, meget frisk og svævende.

Galop - hans korte galop synes at være en tung med fremad gånede, og når han jordre ude på folden er der fuld fart over feltet og synes at være en lidt tung galop men alligevel også en svævende let galop.
Stævner
Ingen, og skal/kommer ik heller ik til nogen ! .
Stamtavle
Fuld stamtavle.

Har den ik ved hånden, men spørger Birthe i morgen :)
Køn
En rigtig lækker HINGST :D
Bemærkninger
T
TI
TIT
TITO <3
TIT
TI
T

Det hele startede med: ....
Tito er min nabos hest, som går sammen med geden Fifi som selvskab, før hen har de ogs haft hel brøderene til ham, men de er desværre for nogen år tilbage gået bort og lever på de evige græsmarker nu.

Birthe fik Tito i sølv bryllerups gave (mener nok det var sølv, er ik lige helt sikker). Tito er aldrig såen rigtigt blevet striglet eller nusset og hygget om udover at smeden har haft fat i når hovene skulle ordenes.

Efter min konfirmation begyndte jeg at snakke mere og mere med Birthe og Henrik som ejer ham også nemmere sagt vores/mine naboer, en dag spurte jeg Birthe om ikke måtte begynde og tilbringe noget tid sammen med Tito og strigle ham og såen.
Self. måtte jeg det, men jeg skulle vide at han var gammel og godt kunne være lidt sær.
Næste dag jeg kom op hos Birthe havde jeg strigler med, jeg gik ind i stalden og snakkede blidt til ham hele vejen fra døren og til boksen, han stod helt inde i hjørnet og glode bare dumt på mig.
Jeg stilte kassen med striglerne i, jeg tog en kardæsk, en lidt hårdre strigle end kardæsken, mankam børste og en hov renser + nogen gullerødder og gik ind til ham.
Jeg lagde striglerne og satte mig på hug og med en gullerød i hånden og kaldte blidt på ham.
Han kom hen til mig og tog gullerøden.
Jeg var bare så glad.!
Jeg rejste mig op og gik hen til ham, klødede ham på halsen og lod hænderne glide under den lange man og ned langs ryggen uden problemer.
Men da jeg så prøvede ned langs benene lagde han ørene tilbage og bed ud efter mig.
Resten af tiden mens jeg var der lod jeg benene være og striglede ham bare i stedet på kroppen og i hans lange lange man.

Såen forløb det i en halv uge.

Vi bare blevet rigtig gode venner på kort tid ! :)

Så jeg begyndte at prøve at vænne ham til at jeg bare kørte hænderene ned langs alle 4 ben, han blev bedere og beder for hver dag der gik, jeg begyndte så en dag at se om jeg kunne løfte benene og gæt en gang !?
- jeg løftede dem alle 4, og jeg vare bare så stolt! :'D

Grimen !
Efter jeg havde lært ham at det var okay at løfte alle ben på ham så havde jeg jo også efterhånden fåret et stærkere og stærkere bånd til ham, så jeg ville prøve og ligge grimen på ham ( som han egentlig kun har på vis han skal ha smed eller dyrlæge )
Det skal jeg lige love for han ik var glad for, men det gik og han fik nogen gullerøder, men uanset hvor meget jeg roste og belønnede ham belv han ved med at ryste på hovedet og pruste som en sindsyg.

Efter nogen ugers trænningen med det, ligge rjeg nu også dagligt grime på ham uden problemer. ! :'D

Tito har nu også lært at neje :'D

Tito bliver ikke redet!
Jeg har dog været oppe og ligge og side på ham, uden problemer, han siger ikke noget til det og det bare i grime og træktorv som styrepind.

Jeg er virkelig blevet glad for ham, han er begyndt at betyde så meget det eneste jeg glæder mig til når jeg skal hjem fra skolen er Tito ! ;*

Han er sku blevet min lille drengbasse ! <3

Birthe siger også hvergang jeg oppe hos ham at hun kan mlærke forbedringer på for hver dad der går i hans opførelse og adfær! :'D
- Tror du ik lige der en der stolt ?!
JO, tak det er jeg! Starte op fra INGENTING, og så ligefrem begynde at lære ham tricks !

(Fold - du får ham aldrig lagt grime på ham vis man bare har lyst til at strigle ham, men ind det vil han i hvertfald gerne om aften når han ved det tid til at få mad.
- nu, kan ta ham ind hvornår som helst det skal være uden problemer :)

Staldgangen - vågen og ommærksom på det hele, men det ikke såen at så begynder og trippe/ik vil stå sille, nej han kigger sig bare meget nysgerrigt rundt.
- nu, Ingen problemer med at være der længere :)

er så glad for det har ændret sig så meget ! <3 )
Kommentér på:
Welsh Mountain (sec A) Tito der har mit hjerte, min éner
Annonce