{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Thor aka. Tossen [Himmelhest] 1998

4.461 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Thor aka. Tossen

Fødselsår:
1998
Højde:
Han er 170 ca. Desvære er han svejrygget som gør han ikke mindst virker mindre og ikke så stor at være omkring.
Temperament
Han er en skøn Tosse.. Ikke nok med han er noget af det kærligste og beskyttende kan han sagtens være en stor bullerbasse! Men han vil altid være tryg og passe på hans rytter.

Til stævnerne er han en værre kylling, hvilket gør at han er meget mere opmærksom selvom han er vant til at komme der. Han følger mig gerne rundt over det hele og skulle helst se om han kan komme ned i lommen på en.
Gangarter
Skridt - Dejlig stor kommer godt ind under sig, når han gider at gå frem.

Trav - Han har et KÆMPE rygsving som gør han er enormt svær at sidde ned på i traven. Men når han går frem og ryggen er med oppe er han super skøn.

Galop - Den er helt klart den bedste, nem at få frem samt rigtig nem at sidde i
Stævner
Han har startet LA med tidligere ejer.

Med mig:
Første stævne på Tossen
d. 15-09-2012 på KRIK (Katringebjerg)
LB1 - 68,5% en fin blå roset kom med hjem
LB2 - 69,3% en rigtig fin rød roset kom med hjem

D. 30-09-2012 på SLS (Stenlille Sportsrideklub tror jeg nok*)
LB1 - 62,96% til en fin første plads ud af 6
LB2 - 62,49% til en fin anden plads ud af 2

D. 5-05-2013 i NVR (Nordvestsjællands Rideklub)
LB2 - 59,63 en okay 13 plads ud af 18
LB2 (CUP) - 62,96% til første uplaceret ud af 21

D. 18-05-2013 i KRIK (Katrinebjerg Rideklub)
LB2 - 64,??
Dommer - kan ikke lige huske

LA2 - 60,??
Dommer - ??
De dømte noget lavt, men er super glad over at Tossen og jeg kom igemmen vores første LA-program til næsten 61%

D. 19-05-2013 i KRIK (Katrinebjerg Rideklub)
30 cm (kun fordi vi lige skulle prøve) ;)
Fejlfri

D. 13-06-2013 i HHR (Hornsherred Rideklub)
50 cm.
Fejlfri

60 cm.
Fejlfri

D. 22-06-2013 i RRV (Rideklub Vestervang)
60 cm.
Fejlfri

Første LF - 70 cm.
En bom, dog rytterfejl

D. 04-07-2013 i OHR (Odsherred Rideklub)
D4 HorseShow
LB1 - 62.96
Dommer - Maiken Bjørch Hansen
LB2 - 64.44
Dommer - Maiken Bjørch Hansen

D. 05-07-2013 i OHR (Odsherrede Rideklub)
D4 HorseShow
LB1 - 65,52% tror jeg
Først ulpaceret sammen med 2 andre.

Rigtig dejlige dage med Tossen.. Han tog det hele rigtigt fint selvom der var mange heste samt ponyer på opvarmning og bare rund omkring ham hvilket han til tider har en tildens med at blive ret stresset over.

Tossen har været til stævne i Stenlille Rideklub hvorefter vi vandt en 1 plads i LB2, nu mangler vi den sidste 1 plads ellerplacering med over 65% også er vi udklasset :)

---------------------------------------2014----------------------------------------
01-02-2014 i OHR (Odsherred Rideklub)
Dommer: Sabine Hultguist
LB1 - 66,16%
M's Foder D4-Cup LB2 - 64,33%

22-02-2014 i VRCL (Vemmelev Rideklub)
Dommer: Charlotte Heinola
LC2 - 65,21%
LB1 - 60,48%

22-03-2014 i RSR4 (Ringsted Sportsrideklub)
LB1 - 68,83%
Placering - 3 plads.
M's Foder D4-Cup LB2 - 68,67%

18-04-2014 i NVR (Nordvestsjællands Rideklub)
Dommer: Karina Warson Olsen - en dommer vi ikke starter for mere.
LB2 - 62,3%
M's Foder D4-Cup LB2 - 63,83%
Thor er blandt de 12 bedste i D4-Cuppen og er derved videre i finalen som foregår i Juni.

10-05-2014 i OHR (Odsherred Rideklub)
LB1 - 64,00%
LB2 - 64,00%
Dette var ikke Thors bedste dag, opvarmningen var tung og glat så Thor blev meget træt hvilket er forståeligt. Han lavede et badut spring i LB1 hvilket desvære træk 3 point ned.

17-05-2014 KRIK (Katrinebjergs ridesklub)
LB1
LB2
Jeg har valgt at skifte hest da Thor lige pt. står skadet




Stamtavle
Kommer
Køn
Thor er en super dejlig og ikke mindst rolig vallak
Bemærkninger
Lørdag d. 10 marts 2012 fik jeg det lille nye vidunder hjem! Thor som også bliver kaldt Tosse er en fantastisk sød dreng og ikke mindst meget omsorgsfuld over for sin rytter når han først har knyttet sig til en. Thor er og bliver en enmands hest, self. er der nogle få han lige kan klare at have på ryggen men så er det også det. Selvom vi har haft mange op og nedture har slet ikke fortrudt at jeg fik ham selvom han ikke er den type hest jeg ledte efter.

Lørdag d. 21 maj 2012.
I dag faldt jeg af den skønne Tosse for første gang. Thor blev bange for en lyd så han sprang til siden hvor jeg efterfølgende tabe begge bøjler som gjorde at han gik i panik og løb rundt rundt på hele banen hvor han drejede skarpt så jeg faldt ned på nogle jernbanesveller og ind på springbanen. Vi blev så nødtil at køre på skadestuen efterfølgende da jeg fik store smerter i ryg og nakke. Jeg vil på ingenmåde sige at det var Thor skyld da han kun blev bange.

Mandag d. 23 maj.
I dag var Britt for første gang oppe og ride ham imens jeg så på ude fra sidelinjen. Han gik perfekt dog lidt hidsig, men det er klart når det er ny rytter. Britt skal så ride Tossen i de næste par måneder hvor jeg stadig vil være tilstede da jeg gerne vil følge med samt at jeg skal stille og rolig ride ham de dage hvor jeg kan med min ryg.

Jeg skal nu til at ride undervisning hos Britt da hun vil kunne hjælpe mig psykisk, da efter det med faldet sidder ret dybt. Jeg har så valgt ikke at ride hos Dennis, måske kommer jeg til det en dag men ikke lige pt. da jeg gerne vil være helt tryg med at ride Tossen igen.

Lørdag d. 2 Juni.
I dag havde vi Thor ude på KRIK for at afprøve ham. Han var super sød og tog det hele i stiv arm, dog var der nogle andre der var ude og ride så han ville meget gerne over og hilse på dem. Han er dog et lille problem når han skal i trailer da han tror han kan gå sine egne veje.. Men en super hest som elsker at vise sig frem på fremmede baner hvilket gør at han får et ret meget drengerøv charme over sig når har først kommer igang.

d. 15-09-2012
Nu har vi gennemført vores første stævne sammen. Han var ret utryg i starten da der skete mange ting på engang. Under opvarmningen blev han bange og lavede en capriole lignede ting som gjorde han var ved at tabe mig igen, men vi fik da massere af plads på opvarmningen efter :)
Første klasse gik han ret godt, vi tog det stille og rolig så han lige kunne få en chance, men han fik da en 2. plads med hjem.
I anden klasse snublede han over en gren i galoppen, men han kom hurtigt igen og fik en 1. plads med hjem hvilket gik over alt forventning da det var aller første stævne og vi var oppe mod nogle sindsyge flotte og ikke mindst rigtig gode heste, men vi klarede det da :)

*NYT*
Jeg får stadig undervisning på ham af min søde underviser til Britt som har hjulpet en hel del med ham hvis der har været det mindste problem, og kan ikke forestille mig at skulle skifte til en anden underviser og hellere ikke finde en underviser som hende :)

NYT - 23-12-2012
Efter Britt er flyttet får jeg ikke længere undervisning af hende hvilket jeg savner en del og ikke mindst savner jeg Britt rigtig meget.. Har så skiftet tilbage til Bo som underviste mig første gang på Tossen, Bo kæmpede i 30 - 40 min. med ham da han hverken gad at gå frem og bare give sig en smule..
Vi fik så en super massør ud til ham, og anden gang hun var der fandt vi ud af at han var 10 - 15 cm. højere i venstre side af hoften som har gjort at hans venstre bagben har været kortere som har "været skyld i" at vi har haft alle de problemer med ham.
Vi tilkaldte så Cecilie Stadler som vi har brugt på alle vores heste for at rette ham op, og vupti - Tossen har aldrig gået så meget frem så nu skal jeg holde ham tilbage og ikke bruge alle kræfter på at få ham frem, og han går som en drøm med massere af bærring, ryggen med sig og begyndt at sætte mange rigtige muskler.. Så man kan godt sige jeg har fået mig en hel ny Tosse som aldrig har været bedre :)

Tossen er blevet en super hest, men nu skal vi lære ham at det er okay at gå frem og det ikke gør ondt at bruge det højre bagben mere. Vi er så gået igang med at lære ham øvelserne helt fra ny selvom han godt kan dem.


*NYT*
På fredag (d. 28 Juni) har hestene været hjemme i 1 måned ca.
Tossen er faldet helt til og vi har ikke på noget tidspunkt set eller lagt mærke til han skulle til at væve, det er en skøn følelse at se han slapper helt af og jeg ikke skal bekymre mig om hans forben ang. vævningen.. Han er derudover blevet en hel anden hest især ridemæssigt er han blevet super dejlig og tager hellere end gerne imod de lidt svære øvelser når vi kommer ud på en bane og ride :)

Derudover har vi fået starte 3 spring stævner og alle gået fint, og han har sprunget alt uden at kigge.. Dog har dressurstævnerne stået noget stille men de begynder forhåbenligt at komme igen :D

D. 24 Juni

Var til undervisning på Tossen i dag nede hos dennis og det gik helt glat. Tossen ville slet ikke slippe højre siden, spændte op når vi skiftede volten og bare spændte meget højre rundt så det endte med en meget træt, svedig og sur Thor der meget gerne ville med hjem..
Jeg har nu talt med Dennis om det kunne være noget bag til da han tidligere har haft noget bag til på højre siden, så nu har vi tilkaldt Cecilie Stadler og hun kommer så på onsdag og jeg håber inderlidt hun kan finde ud af om der sidder noget om måske strammer lidt så indtil da vil vi tage det med ro ang. ridningen

Onsdag d. 31.
Vi havde Cecilie Stadler ude til Tossen i dag! Hun kunne mærke han var meget låst i højre side af ryggen samt i halsen :( Vi fik derudover at det træning med pessoaen vi har gjort ikke hjælper med at få ryggen op på ham men gør han begynder at få "stempelgang" i traven hvilket på ingen måde vil gavne nogle heste.
Efter Cecilie var kørt ringende vi til en underviser som vi fik anbefalet, hvor vi kører til på tirsdag.

Tirsdag d. 6 august
Vi har nu været ude hos min nye dressurunderviser. Det var så skønt at Tossen slappede rigtig meget af også selvom der var nye mennesker, omgivelser og ikke mindst heste! Vi er gået helt tilbage til grundridningen af ham da han mangler muskler over overlinjen og ned til hans bækken. Dog var det meste i skridt da han selv skal nå at fange de nye signaler før vi vil starte med at trave så meget på ham, så vi ser frem til at få en super Tosse igen som dengang jeg red hos Britt :)

D. 2.11.2013
Tossen rykker for vildt lige pt. Kitt er den af de bedste undervisere vi har fundet, og hun mener han er godt igang på den måde han flytter sig på blot 2 uger pr. undervisning :) Han har nu fået Kranio Sakral, hvilket gik enligt fint nok ved ikke lige om jeg skal tro på det eller ej.
Han var super lækker igen at ride, han er blevet en rigtig dressurtosse, nu skal han med til ryttermærkeprøven imorgen med alle de små ponyer håber ikke han får lidt trauma igen :)

D. 25.11.2013
Tossen fik i dag endnu en behandling af Kranio-Sakral! Han nød det i fuldedrag og faldt helt i søvn, hun fik rettet skulder, samt var hans krop "villig" til at falde på plads, så han fik løsenet helt op i kroppen. Nu er han klar og skal have sidste behandling og 3 uger :)

NYT
Efter stævnet d. 14 maj, har Thor ikke fungeret som optimal ridehest pga. diverse urenheder, ømheder og halt momentvis.. Vi kørte til akut kiropraktor i håb om det ville hjælpe, dog kun en lille uges tid. Efterfølgende da han ikke blev bedre kom han til Gundsø dyreklink efter flere behandlinger hos vores egen dyrlæge, som intet kunne finde. Det viser sig at Thor har fået en gaffelbåndsskade i venstre forben, samt meget tæt siddende torntappe. Thor bliver ikke optimal ridehest mere da det vil gøre for ondt, og jeg har ikke tænkt mig at gøre ham ondt pga. stævner. Thor skal indtil videre gå i 6 måneder, dog kommer han til tjek om to måneder og er det ikke i bedring ved jeg sørme ikke om vi skal sige tak for denne gang...

Sov sødt Thor..
Thor er i dag d. 13 oktober rejst til de evige græsmarker. Thor var en dejlig hest og en hest som vi havde håbet vi kunne have i flere år endnu. Thor havde desværre nogle torntappe i lænden som gjorde han havde utrolig mange smerter, han blev jaget på folden, gik alene og var bare ikke sig selv. Hans ene bagben kunne være 1 meter stukket bagud end det andet for at kunne stå oprejst.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Thor aka. Tossen
Annonce