{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Welsh Pony af Cob-type (sec C) Haymos Chameur *solgt* [Tidl. hest] 2004

7.846 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mikala K
Kvinde | 24 år | Oprettet: 13. mar 2012


Welsh Pony af Cob-type (sec C) Haymos Chameur *solgt*

Fødselsår:
2004
Højde:
144 m sko
Temperament
Sød, rolig, omgængelig
Gangarter
3 gode gangarter, tiltider lidt spændt...
Stævner
Har redet LD, LC dressur kan øvelser til LA klasser så er det bare en skam vi ikke må starte
Spring LD, LC og LB
skal snart op og starte LA
Stamtavle
Far: valhallas camelot
Mor: valhallas bolero

FF:geler cymro du
FM: trevallion chloe
FFF: derwen desert express
FFM: geler brenhines
FMF:brynymor welsh magic
FMM:trevallon rachel
FFFF: derwen railway
FFFM: derwen duchess
FFMF: llanarth mrerdith ap braint
FFMM: geler nellie
FMFF: nebo black magic
FMFM: hwylog briallen
FMMF: trevallon kojak comet
FMMM: tapton rachael

MF: tredaes don
MM: kildemose butterfly
MFF: parc commando
MFM: trefaes buttercup
MMF: deri dandy
MMM: kildemose firefly
MFFF: parc dafydd
MFFM: parc lady
MFMF: belvoir sundowner
MFMM: trefaes carys
MMFF: gredington llewelyn
MMFM:revel carnival
MMMF:friars golden link
MMMM: criban miriam
Køn
Vallak
Der står godt nok at han er en hingst i hans pas og det gør der vidst også på hestedata men det er han desvære ikke mere men gid han var

han blev kasteret ca som 3 et halvt år gammel
Bemærkninger
til dagligt bliver han bare kaldt pony :-) fordi han er en rigitg fræk en og elsker at lave lidt ballade en gang i mellem. men sammentidig elsker han også bare at smide sit hoved op på ens skulder og lægge alt vægten ned og lægge sig til at sove og håbe på ham gider klø ham oppe ved øret det nyder han virkelig.
så han er både en laban og en dejlig pony der elsker at blive kløet og nuset.
han er også en meget fin pony. vis nu der lægger en heste pære inde i ridehuset går han pænt uden om den. og vis han møder en vandpyt på vej ind i stalden går han også pænt uden om den fordi han ved han skal ind og have gemacher eller bandager på. vis hans ben er mudret i forvejen er han lige glad med det :-D


helt fra begyndelsen.
da vi hentede ham i københavn den 15/8-2008 var det verdens bedste dag for mig den dag glemmer jeg aldrig.
da vi kom hjem og han stod i sin boks sagde jeg forvel og vi kørte hjem
næste morgen skulle jeg prøve at longsere (staves) ham så sagde min mor at jeg skulle tage min ridehjælm og sætte mig og på ham det gik rigtig godt.
han var super skøn
det var sådan det halve år gik til han var helt klar til at få sadlen på og at man bare satte sig op på rykken af ham.
der er så det lille problem at han er tunge rekker så jeg må ikke starte dressur stævner mere :-(
men så er det jo godt at jeg også helst vil springe og det vil pony her også
jeg nyder hver dag smmen med ham
og han vil altid være min bedste ven :-)

i dag den 18/3-12
Chameur var bare så dejlig at ride dressur på i dag.
han gik ned uden nogle problemer og gik fin scenkelvining (staves)
i skridt og trav.
og til sidst vi tungen næsten ikke ude.
nu skal vi ud og prøve dressuren af igen og vise de dressur ryttere at spring hest/rytter sagtens kan ride dressur !!!


i dag den 20/3-12
var jeg til spring undervisning på min dejlige dreng det gik rigtig godt
i forhold til det er snart 5 måneder siden vi sprang sidste
nu glæder jeg mig bare til næste gang hvor han vil sætte springene op :-)


så blev springene sat op og chameur fløj som altid lige over dem
han var bare så fantastisk vi har aldrig været bedre
da vi var færdige med spring undervisningen skridtede jeg for første gang en tur på ham (der hvor vi står nu) uden problemer han plejer at ville vende om
men det var som om han havde glemt alt om at han var et nyt sted
han var bare så sød
der var lige et tidspunt hvor han blev lidt forskrækket men ellers var der ingen ting :-)
han er og bliver den BEDSTE



tirsdag den 26/6-12
var jeg ude og ride dressur på ham
han gik fint nok men han var så frisk at jeg til sidst besluttede mig for at ride en tur ned til stranden.
der var ingen problemer med ham han gik lige ned i vandet
og vi var helt ude.
jeg havde skiftet tøj så mine ridebukser og ridestøvler ikke blev våde.
vi galopperede nede i vandet og det var virkelig dejligt i forhold til det var første gang uden sadel
han er blevet så meget mere rolig efter jeg selv har fået ro på
og ikke altid har så travlt.
han har forandret sig fuldstendig.
han er bare så dejlig.



nu er jeg på sommer ferie hos min far uden ponze.
men har fået lokket ham med til rønbjerg i nordjylland (min mor bor i nordjylland og min far i københavn) min pony står nemelig på stald rønbjerg. så jeg kan komme ud og ride i en af ugerne
det bliver så dejligt at komme over og vise min far min pony og min skole og alt det her han ikke har set endnu.



jeg har lavet en stil om mig og chameur håber i vil læse den. :-)
Mere end bare en hest



Chameur er en pony med fire ben, og to øjne og en hale. Det der gør ham speciel er ikke størrelsen på hans hjerte, eller om det er af guld og sølv. Det som betyder noget er hans måde at se på mig, hans brune øjne og når ørerne er fremme. Alle hans sjove vaner, hans måde at lege på med hans tunge, når han keder sig, og hans ene næsebor der er lidt støre end det andet. Hans aftegn, der er formet som et hjerte. At jeg ved hans roepiller skal lægge under det andet foder, for at han ikke bare smider det hele på gulvet. At han af sit hø laver noget som minder om en fuglerede og sover i det. Hans måde at vrinske på og komme galopperende på folden. Alle hans sære ideer, som gør ham til den han er. Alt det som gør ham til den perfekte chameur, og ikke bare en hvilken som helst pony.



Chameur betyder alt
Chameur er midtpunktet i mit liv, alt hvad jeg planlægger, tilrettelægges efter ham. Mange vil se det som et problem, men jeg elsker det! Jeg vælger ofte at fravælge andre ting, fordi jeg skal ned til chameur. Men hvor meget jeg så end vælger fra, føler jeg aldrig, at jeg går glip af noget. Jeg synes det siger en del, at kunne sætte andres behov højere end mit eget. Han fylder så meget i mit liv, han er der altid. vis jeg ikke er sammen med ham, er han i mine tanker, og han får mig altid til at smile.jeg har aldrig være god til at sige fra og sige min mening. Men han hjælper mig med at lære at stå ved den person, som jeg er, og føle mig god nok.



Frygter læger og hospitaler
Jeg har en stor frygt for læger og hospitaler. bare det at skulle tage et røntgenbillede eller en blodprøve, kan jeg nærmest besvime over. Mig og chameur skulle for første gang galoppere, og han havde stadig ikke helt styr på det. Jeg faldt af og han trådte på min arm. Jeg skulle have taget røntgen og havde det som altid dårligt over det. Da vi sad og ventede, blev jeg mere og mere bange, jeg rystede og blev svimmel. Jeg tænkte på chameur, hvordan han samme morgen havde prøvet at spise mit hår, da jeg sad ved ham i boksen. ved at holde fast i den tanke, klarede jeg for første gang i mit liv, at få taget et røntgenbillede uden at blive dårlig.



Brugte chameur i min bedste stil
Jeg har aldrig syntes at jeg var god nok i skolen. Da vi havde fristil for i 4 klasse, var chameur som altid med i mine tanker. Vi fik udleveret et stykke papir hvor der stod, hvornår den var til. Da jeg kom hjem brugte jeg kun en time og tyve min. På det også var jeg færdig, havde skrevet knap fire sider og var helt tilfreds. Aldrig før havde jeg haft så nemt ved at skrive en stil. Grunden til dette var, at chameur var med i det hele. For når jeg lever i nuet, sider jeg på ryggen af chameur.



Smuk stil
Der var ingen tvivl, det var bare det jeg måtte skrive om. Jeg turde ikke håbe på det bedste, havde faktisk forventet at få afvide den ikke var god nok. Da jeg fik den tilbage, stopper min lære foran mit bord, kigger meget alvorligt på mig, smiler så og giver mig stilen. Hun sagde at hun ikke havde set så flot en stil før, og vis jeg var til prøve havde jeg fået et 12 tal. Jeg kunne skrige, for det beviste virkelig over for mig selv, at jeg kan. Jeg har også fået den fineste kommentar på bagsiden: - det bare så smukt, beskrivelsen, man kan virkelig se at dig og hesten har et tæt bånd sammen. Det er ikke fordi jeg går meget op i at få en god kommentar bag på normalt, men fordi jeg har skrevet om det, som fylder mit hjerte med glæde, betød det utrolig meget for mig.



Han er ikke bare en hest
Chameur er ikke bare en hest for mig, han er min egen lille sykolo vis man kan kalde det det. Da jeg var 11 år gammel, startede min far ret sager op mod mig og min mor. Det fik mig til at føle det var mig der havde gjort noget forkert, men det var ikke mig. Det skete fordi min mor flyttede her til nordjylland. Det var det min far blev sur over, og ville gerne have at jeg bor hos ham. Chameur var/den eneste jeg rigtig kan snakke med om de problemer, for han kan ikke svare igen. Det går mig meget på, for min far siger stadig at han vil starte det op igen. Jeg håber bare på det bedste. Jeg har det som om chameur forstår mig, for når jeg er ked af det, er det som om han også er ked af det, og forstår mig. Derfor snakker jeg med ham.



Frygt for at miste
som i nok er ved at få en ide om, så er chameur mit liv. Men uanset hvor meget jeg elsker, at han er i mit liv, er alting ikke lige positivt. Efter alle de heste, jeg har mistet i mit liv, har jeg en enorm frygt for at miste chameur. Nogen gange er jeg så bange, at jeg er ved at opgive alt, hvad der betyder noget for mig. Vis chameur har opført sig en smugle underlig, kan jeg lægge vågen det meste af natten. Jeg finder altid en masse oversager og overvejer alle sygdomme, indtil jeg kan udelukke det hele.hver gang jeg tager hjem fra chameur, kysser ham godnat og fortæller at jeg elsker ham, og at vi ses i morgen. Jeg gør det helt uden at tænke over det. Han forstår det sikkert ikke, men det føles som om, at han forstår alt alligevel. Men vis han døde en nat, så ville jeg vide, at han vidste at jeg elsker ham, også selv om han ikke er her mere. Jeg har drømt et utal drømme om chameur der dør, blive indlagt, skal opereres og jeg kunne blive ved. Den ene gang havde han spist en fodbold. Det er virkelig tosset og jeg ved jo det er en drøm., men det er også min største frygt. Chameur er min drøm, men på samme tid også min værste frygt. Jeg kæmper meget, med ikke at tænke på at han en dag ikke er her mere.



Kender chameur bedst
I hesteverden er der en masse kloge mennesker, utrolig mange af dem er langt klogere end mig. Mange ved en masse, og er super dygtige, ved eksempel hvordan hesten ville reagere på forskellige ting og kender en masse forskellige træningsmetoder.et eksempel er, at chameur ikke er glad for hestetrailere, og ude til et stævne kom der en mand hen og sagde, at vi bare skulle tage to longetove bag ved ham. Jeg blev næsten vred. Ja, jeg ved da godt, mange presser deres heste op med longetove, og det virker da helt sikkert for dem. Men de ved bare ikke, hvordan chameur reagere. Vi har prøvet at sætte tov bag ved ham. Han gik mere i panik og prøvede at få tovene væk, frem for at gå ind i traileren. Så det er fint, at mennesker har en masse viden om deres heste, de har det bare ikke om chameur. For jeg er den eneste, som kender chameur så godt.




Jeg tvivler på mig selv og mange andre, bortset fra chameur. Jeg tror ikke på,at jeg kan, men han viser mig, at sammen kan vi ALT! Vi tog på et lille dyrskue for noget tid siden, for at komme ud at opleve noget sammen (han var ikke tilredet så vi tog på dyrskue for han kunne se hvordan det var). Jeg havde ingen forventninger, men kom hjem med placering. Vi er tit blevet sammen lignet med kaj og andrea, derfra kom ideen til vores kostume til dyrskuet. Jo mere jeg tænker over det, synes jeg, det passer. For man kan ikke tænke på kaj, uden også at tænke på andrea.
jeg stoler 10000% på ham !!!






IHh er på ferie i Kroatien og savner sådan min lille dreng
Har været væk fra ham i 2 uger men jeg ved han er i gode hænder hos Laura
Glæder mig bare så meget til at komme hjem til ham igen



den 19/8-2012
i dag var mig og min mor på stranden i blokhus med hestene
chamse var en være bandit han ville snakke med hver og en der kom forbi
det fleste ville nu også gerne snakke med ham.
han var bange for alle de huller vi kom forbi og sprang hele tiden til side
men han var dejlig frisk og mega sød alligevel
han smagte lidt sodavands is det synes han smager godt.
han var bare så sød på vej over til træileren både da han skulle læsses der hjemme gik han lige op og da han skulle læsses til vi skulle hjem gik han også lige op i træileren :-)


chameur var bare den bedste til spring undervisning i går den 2/9-12
der var planker under alle springene og vi har haft mange problemmer med at han stopper og ikke ville springe men han var magisk i går jeg var mega usikker på om han ville springe så jeg styrede ham rundt første gang og anden gang følte jeg mig heller ikke sikker men han sprang bare lige over det og han ville vidre elsker bare den pony han er den bedste

han er også begyndt at gå MEGA godt i dressur og vi er snart klar til at komme ud og starte en masse dressur klasser også :-)




har simpelthen bare veredens bedste pony
han gør bare alt for mig han viser at han stoler 100% på mig
jeg kan ride ham med et tov rundt om halsen nu og skal bare kigge den vej jeg vil også drejer han
jeg har sprunget 80 på ham med et tov om halsen og uden sadel
jeg elsker ham virkelig så meget
håber virkelig jeg kan beholde ham om 3 år
vi skal jo alligevel flytte på gård såå mon ikke jeg kan få ham som hygge pony der hjemme.



tirsdag den 6/11-2012
havde vi en rigtig god spring time den eneste fejl var mig, jeg kom hele tiden til at trække tilbage i ham men han sprang alligevel
han er bare den bedste :-D


Tænk engang at det er 5 år siden jeg så dig på nettet og tænkte dig måtte jeg bare se !
For første gang jeg så dig og rørte dig var der en gnist mellem os
Du har hjulpet mig gennem mange ting og har været der der for mig når jeg havde allermest brug for det
Der findes ingen som dig
Der findes ikke et mere hjælpsomt væsen på denne jord som dig
Du vil jo næsten gøre alt for at tilfreds stille mi
g

Nu lægger jeg her den 22/11-12 med hjernerystelse fordi du blev forskrækket og jeg faldt af
Men jeg er sikker på du ikke gjorde det for at skade mig
Men for at rede mig for det du troede var farligt
Chameur jeg er så glad for dig og vil gå gennem ild og vand for at rede dig du har vist mig så meget og har lært mig så meget jeg glæder mig så meget til vi kan komme ud og opleve mere sammen men vi må tage den med ro og starte på en frisk jeg kunne fortsætte med at skrive så meget om dig men tror ikke folk vil læse mere





så har man redet i snart en uge det er dejliggt at være tilbage på hesteryggen igen efter den hjernerystelse.
nu går det bare den helt rigtige vej han går bare perfekt i dressur.
jeg har ikke været ude at springe endnu da min mor ikke synes det er en god ide.
men vi er klar til at komme ud og starte nogle flere dressur stævner selv om han rækker tunge.
håber snart rideskolen holder et så vi kan prøve at starte LA det ville være fedt.


Her i den sidste måneds tid har chamse bare sparket røv i dressur
Han går bare skide godt og kan de fleste pony øvelser i dressur
Må snart have en til at tage nogle billeder og videoer af os ??

Åååår neeej nu gik det ellers lige så godt
Men nu er den lille pony blevet syg og står og sveder og spænder lige bag maven vi har dog ikke haft dyrlæge på ham endnu men det skal vi i morgen vis han stadig ser sådan ud :-(
Den stakkels pony mand


Yaaay det videste sig til at det bare var fordi han havde stået hjemme hjemme ved min veninde (sammen med mig) også havde han fået for meget kulde og det var derfor han så sådan ud
Idag var der ingen ting har gik super godt til spring idag Har aldrig været bedre
Vi havde lige et enkelt stop og to bomme
Ellers var han rigtig fin vi sprang ca 90-95 i bane i dag fejl fri :-D
Synes vi kommer hurtigt igen da det kun er 4 gang jeg springer ham efter hjernerystelsen :-D



Dressur uden sadel det synes chamse bare er dejligt og især når man får lov til at øve changsemanger (staves)
Han er bare blevet en stjerne til det enda helt uden at bukke
Der er ingen tvivl at den pony kan nå at lære meget inden jeg er færdig med mine pony år
Det går bare frem af med ham igen han elsker bare det der træning nu
Tror lidt han er ved at komme over sin teenager alder den lille bøllebob


C
ch
cha
cham
chame
chameu
chameur
cham
cha
ch
c

C = charmerende
H = hurtig
A = anderledes
M = maskolin
E = elsket
U = uopnåelig
R = rar




Har nu taget den meget svære beslutning at låne min pony ud til en rigtig sød pige da jeg er blevet for langbenede og har fået hest i stedet
Efter 5 år måtte jeg sige farvel til min lille guldklump :')


Chameur har det rigtig godt hos Celina
De får lavet en masse tricks
De har sprunget 110 sammen og det ser super godt ud når hun ride ham
Hun rider ham også bare med et tov om halsen hvad den pony dog ikke gør for sin rytter
Det var en meget svær beslutning men han er jo stadig min indtil den dag pengene ligger på bordet
Det ville være det bedste vis Celina køber ham han er en helt igennem fantastik pony og de passer perfekt sammen


Chamse har nu været hos mig i godt og vel en måned Celina kunne ikke beholde ham af personlige årsager...
Chameur er nu solgt og flytter til Sjælland d. 29/3-15 det var den sværeste beslutning og græder bare ved tanken om han snart officelt ikke er min mere efter næsten 8 år med ham
Kommentér på:
Welsh Pony af Cob-type (sec C) Haymos Chameur *solgt*
Annonce