{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Raija l Soulmate l <3 1997

7.580 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Raija l Soulmate l <3

Fødselsår:
1997
Højde:
Raija har en sød lille højde på 1.37 uden sko :)
Temperament
Raija har et rigtig dejligt temperament! Hun er dejlig rolig, men samtidig meget tændt, og er for det meste frisk og fremadgående. Hun elsker dejlige ture, hvor hun altid går fremad med ørene fremme.

Hun er frisk men også en meget rolig pony, der altid slikker mig på mine hænder eller i ansigtet, hun er virkelig et nussehoved, som elsker at blive kløet, især i panden!

Raija har en utrolig stor livsglæde, og bare ved at kigge på hende, kan man ikke lade være med at smile. Hun er altid utrolig glad!

Under ridning: Raija er en skøn pony at ride. Hun lytter meget til sin rytter, og forstår signaler rigtig godt. Hun er altid 100% klar på at lave noget, og er altid fremadgående, hvilket er skønt!

Du kan altid mærke at du sætter dig op på en hest der gerne vil lave noget, det kan allerede mærkes når man skridter hende varm. Hun lytter igen meget til sin rytter, og selvom hun gerne vil fremad sænker hun villigt tempoet hvis der ikke skal rides stærkt i dag.

Udenfor på ridebanen er hun dejlig frisk, og elsker at galopere!
Da vi stod på ridecenter med ridehus red jeg meget derinde hvor man godt kunne mærke at hun kedede sig lidt, men nu rider vi oftest udendørs året rundt, og det virker hun super glad for, og får altid brugt godt med krudt :D

Under spring: Raija har også et stort talent for springning. Engang havde hun problemer med at kigge lidt og tøve når man red hende på forhindringerne, men her i 2014 - 2015 er alt det gået væk. Hun springer med enormt overskud og lyst, og har sådan en fed springteknik. Hun springer altid langt over, og bliver noget så frisk og glad på en springbane. Hvis rytteren slapper af, slapper hun også af, og viser hvilken skøn springpony hun er. Sammen har vi sprunget 1 m og 5 på enkeltspring, og 85-90 i bane, hvilket også er det højeste hun har sprunget. Især her i 2015 er vi blevet et rigtigt springpar, og tager til springundervisning hver torsdag, hvor Raija får en hel masse ros. Vi springer altid 80-90 i bane, og hun er begyndt at trække helt fantastisk på springene! Hun elsker det virkelig, og det tænder hende fuldstændig at komme på stævnebanerne og få noget fart på! :D

Skoven/på tur: Raija er den sødeste pony at have med på tur. Hun elsker virkelig at være i skoven, eller ude på en kort hyggetur. I skoven er hun altid med på det meste, og er ikke bange for at gå forrest, når vi er mange på tur. Hun elsker at være afsted på langtur med de andre ponyer, men er på ingen måde bange for at gå alene. Hun elsker hyggeture i skridt, men er altid med på en dejlig galop! Når jeg rider hende giver vi den også gas, eller skridter en skøn tur. Vi rider også en del til vandet, hvilket hun elsker. Galop i vandkanten er virkelig det bedste <3 Vi er begyndt at springe en del træstammer og naturspring i skoven, og hun er så glad for det, at vi overvejer at starte jagt.

Hun er også 100% trafiksikker, og er ikke bange for lastbiler, motorcykler, knallerter, busser eller biler. Hun kan både rides og trækkes ved vejen, og tager det hele totalt cool. Ca. 3-4 gange om ugen rider vi langs vejen, og der er aldrig noget!

I stalden/i boksen: Raija elsker sin boks! Og derfor kan hun godt være lidt småsur på de andre heste, hvis hun synes at de kommer for tæt på, eller blander sig for meget. På staldgangen er hun super sød, og altid glad, og elsker at blive striglet. Hun elsker at bliver nusset, og elsker at blive striglet i flere timer, det synes hun kun er hyggeligt. Jeg bruger rigtig meget tid på at strigle hende, og det er en aktivitet vi begge elsker!

Raija har alt i alt et skønt temperament og et godt hjerte, hvilket gør hende helt fantastisk! <3
Gangarter
Raija har nogle rigtig fine gangarter, som er gode at side i, især hendes galop!


Skridt: Hendes skridt er meget behagelig at sidde i, meget fremadgående. Hun træder 1-1½ hov over.

Trav: Hendes trav er skøn, og rigtig dejlig at sidde i. Fordi hun ikke er så stor, er hendes trav også lidt lille. Hendes arbejdstrav er dejlig rolig, og hendes frie trav er virkelig god at side i. Hun løfter ryggen rigtig fint.

Galop: Hendes galop er hendes klart bedste gangart! Den er ekstremt god at sidde i, og hun har et rigtig godt spring. Hendes galop ligger nok over middel, og kan både afkortes og drives rigtig meget fremad.

Tre gode gangarter!
Stævner
STÆVNER I SPRING:


___________________________________

D. 18. September 2010

Klasse: 40-45 cm

Sted: SRF

Placering: Udgået i begge runder pga. stop.

Kommentar: Jeg er meget stolt af min pige! Der var åbenbart nogle meget uhyggelige spring på banen, som hun ikke lige havde tænkt sig at springe over så.. Det blev ikke rigtig til nogle rosetter, men vi tager dem bare næste gang! Det var både mit, og hendes første springstævne, så er meget stolt af, hvordan hun klarede det!

___________________________________

D. 13. Juli 2011 :D

Klasse: Krydsspring (30-40 cm.)

Placering: Det var et sløjfestævne, så det var bare sløjfer man fik, men vi var de eneste fejlfri.

Kommentar: Hun var så fantastisk! Jeg tror aldrig hun har sprunget bedre! Hun sprang med så meget overskud, og det gjorde at vi var de eneste fejlfri <3

___________________________________

Vi nåede ikke at komme i gang med springstævne-sæsonen i 2012, inden hun blev syg, det er rigtig ærgerligt :(

___________________________________



STÆVNER I DRESSUR:

___________________________________

D. 6. December 2008

Klasse: LD1. (mit første stævne)

Placering: 4. plads

Kommentar: Hun var vel så god som en pony med en 8 prof pige på ryggen kan være..:p vi red til 59,6, og det et vidst pænt meget. Vi fik en grøn roset, og jeg var glad <3

___________________________________

D. 2. Marts 2009

Klasse: LD1

Placering: 1. plads

Kommentar: Hun var rigtig fin! Det blev jo også til en 1. plads :D Vi red til 62,1%

___________________________________

D. 8. December 2009

Klasse: LD1

Placering: 3. plads

Kommentar: Det gik ikke særlig godt. Men hun var okay.. Vi red til 58,9% vi har holdt stævnepause hele sommeren, så det var måske lidt vildt for hende, med julemusik og massere af mennesker, derfor tog vi en LD.

___________________________________

D. 15. Marts 2010

Klasse: Sidste LD1

Placering: 1. plads <3

Kommentar: Hun var super! Hun var faktisk virkelig godt igennem under hele programmet <3 Vi red til 64,2%

___________________________________

D. 2. Maj 2010

Klasse: Første LC2

Placering: 4. Plads

Kommentar: Det gik okay. Rais var egentlig fin, men jeg har haft 1 dag til at lære programmet, så jeg var hele tiden ved at glemme det, så det hele blev meget ukoncentreret med volter og overgange.. Det var lidt øv! Vi red til 60,2%

___________________________________

D. 13. juli 2010

Klasse: LC2

Placering: 2. plads

Kommentar: Hun var bare så sød! <3 vi red til 64%

___________________________________

D. 6. Oktober 2010 (Hundested sportsrideklub, HUR)

Klasse: LC2

Placering: Det var et sløjfestævne, så vi fik bare en sløjfe :)

Kommentar: Det var Raijas første udestævne i hele hendes liv, så hun har faktisk okay. Pga. rigtig meget at kigge på, slog hun lidt fra en gang imellem, det var virkelig øv.. Hun blev forskrækket i travdelen, og satte i galop.. Vi red til 61,2% - sød dommer ;)

___________________________________

D. 8. December 2010

Klasse: LC2

Placering: Dette var Rideskolemesterskabet, og vi blev nummer 3. Er rigtig stolt af os, for der var så mange gode med! Vi red vist nok til et eller andet med 63,?% Dejligeste <3

___________________________________

D. 10. April 2011

Klasse: LC3

Placering: 1. uplaceret

Kommentar: Vores første LC3. Hun var okay, men det var fint. Er stolt af hende <3

__________________________________

D. 28-29. Maj 2011

Klasse: LC2 + LC3

Placering: 4. plads + 3. plads

Kommentar: Hun var rigtig fin! Skøn pony, begge dage. Dog lidt træt den sidste dag.. Vi red til 64,2 den første dag, og 63,5 den anden.

___________________________________

D. 17-18. September 2011

Klasse LC2 + LC3

Placering: Dag 1: 7. plads ud af 28. Dag 2: 3. plads

Kommentar: Rais var fantastisk! Vi red til 61,0% den første dag (hård dommer, synes jeg :p) og 63 den anden. Min skat <3

___________________________________

D. 18. December 2011 (Rideskolemesterskab) <3

Klasse: LC2

Placering: I den samlede LC2 fik vi en 2. plads. I rideskolemesterskabet vandt vi! <3 Vi blev rideskolemestre! Fantastiske pony :')

Kommentar: Vildstede oplevelse! Hun er den bedste! - Tak for denne fantastiske oplevelse, min bedste ven <3

___________________________________

D. 6. April 2012 - Sidste stævne <3

Klasse: LC2

Placering: Det var et sløjfestævne, så man skulle bare ride over 50% Det gjorde vi skam også. Havde en meget tændt og nervøs pony, men sådan er det jo, man kan ikke vinde hver gang. Jeg er rigtig stolt af min pige, som tog sig en galop det forkerte tidspunkt i programmet.. Verdens sejeste <3

Her i 2014 har hun fået det så godt efter skaden, og vi har da været ude og starte vores første stævne :p

__________________________________________________________________

Stævner efter skaden:
__________________________________________________________________

12. december 2014
Vores aller første stævne efter skaden.

Bom på jord og 30 cm.

Sløjfer i begge klasser. Stjernepony <3

__________________________________________________________________

1. maj 2015
Første rigtige springstævne efter skaden.

LE (50 cm.) og LD (60 cm.)

Raija var en rigtig stjerne og gav mig en førsteplads i hver klasse. Kan ikke takke hende nok for sådan en fantastisk start på stævnesæsonen <3

__________________________________________________________________

3. maj 2015

LD* (55 cm.) og LD** (60 cm.)

Det var et sløjfestævne, så man skulle bare være fejlfri, for at få roset. I LD* fik vi 4 ærgerlige fejl, fordi hun kiggede på den store vandgrav som der var blevet sat et spring lige op af. Fik derfor ikke redet ordenligt på, og hun stoppede. Super øv. I LD** var vi fejlfri uden problemer, nogle super gode afstande hele banen rundt <3

__________________________________________________________________

2. juni 2015

Første LC* (65 cm.)

Fejlfri. Ingen placering, men en god runde <3

__________________________________________________________________

13. og 14. juni 2015 - HUR CUP

Lørdag: LC* (65 cm.) og første LC** (70 cm.)

0 fejl i LC*en, det var bare en sløjfeklasse. Rigtig fin runde :)
På opvarmningen til LC** som også var 1. afdeling af HUR-cuppen, fik en rigtig grim afstand på dobbeltspring, så hun låste fuldstændig ned. Da vi kom på banen kunne jeg tydeligt mærke at det ikke ville gå. Vi udgik fordi jeg ikke kunne få hende over første spring.. Dog kom hun over 4. gang.. Ikke lige vores dag, desværre.

Søndag: Vi skulle have startet 2. afdeling af HUR-cuppen, men det ændrede jeg til en gang LC*, hvor vi fik en god, hurtig fejlfri runde, og en sløjfe med hjem. <3

__________________________________________________________________

27. juni 2015

LD** (60 cm.) og 2. LC** (70 cm.)

Man kan vidst godt sige at Rais er kommet sig over sin dårlige oplevelse!
Vi red 0 i begge klasser, og i LD**en tog vi en 3. plads, og i LC**en en 2. plads. Super gode runder, så sej pony, rigtig god oplevelse <3

__________________________________________________________________

Raija har sommerferien stævnefri <3

__________________________________________________________________

8. og 9. august 2015 - HERI CUP

Lørdag: LC* (65 cm.) og LC** (70 cm.)

LC* var sløjfeklasse, og vi fik en god fejlfri runde! :)
Cuppen gik i LC**en, og Raija var helt fantastisk. Super god runde! Dog fik vi en mega dum bom på første spring i dobbeltspringet, fordi jeg holdt hende for meget tilbage, fordi det gik ned ad bakke. Det kostede os placering i selve LC**en, men er stadig rigtig tilfreds!

Søndag: LC** (70 cm.)

Raija var rigtig god igen. Endnu en fantastisk runde. Nul fejl. Desværre havde vi 4 fejl med fra lørdag, så vi endte med en 4. plads. Er stadig rigtig stolt. Raija har været en stjerne denne weekend! <3

__________________________________________________________________

27. september 2015 - KLUBMESTERSKAB

LC* - opvarmningsklasse (B0)
Raija sprang skide godt, og gik fejlfrit :)

LC** - Mesterskabsklassen (B12)
I metode B12 skal man springe 2 hovedrunder. I første hovedrunde sprang Rais sindsygt godt, som hun gjorde hele dagen, og vi var blandt de 3 eneste fejlfri!! Så god runde!

I 2. hovedrunde fik folk flere fejl.. Raija sprang super godt igen, men da afstanden blev lidt lang på spring nummer 5 der gik ned af bakke, fik vi den mest ærgerlige trillebom.. Havde vi ikke taget den, havde vi sikret os 2. pladsen, og skulle have været i omspringning om titlen som KLUBMESTER!! Så øv. Men, det blev til en flot 3. plads på min så velspringende pony. Rigtig stolt <3

__________________________________________________________________

Næste stævne bliver højst sandsynligt d. 5/12 hvor vi skal debutere i LB* :D
Stamtavle
Kender desværre ikke den hele.

Men hendes mor var en welsh sec. a ved navn Ronja.
Og faren var en OX araber ved navn Ala Iba.

Hvilket gør at hun er en blanding af de to dejlige racer.
Køn
Den kønneste lille hoppe!
Bemærkninger
Mig og Raijas historie:

Første gang jeg så Raija var i sensommeren 2007. Jeg tog med en veninde ud på hendes rideskole, for at se hende ride. Raija stod derude og var rideskolehest. Bare af at se på det, blev jeg forelsket i ridning, så jeg begyndte to uger efter. Raija var 10 år på dette tidspunkt. Jeg red en anden pony i ca. 1½ måned, men derefter begyndte jeg at ride Rais.

Jeg red Raija for første gang, d. 22. oktober 2007. Jeg husker stadig den ridetur, for jeg var så stolt over at kunne ride hende. Jeg fortsatte med at ride Rais, og vi startede 2 stævner med en 4. og 3. plads inden året var forbi. Jeg red Raija hele 2008 med flere stævner. Jeg begyndte at komme mere ude hos Raija end den ene gang hvor jeg gik til ridning, og jeg begyndte at holde meget af hende. Julen 2008 blev den bedste jul nogensinde, for i julegave fik jeg part på Raija. Det gav mig flere ridedage, ret til at komme så tit jeg ville, jeg måtte købe udstyr. Drømmen der gik i opfyldelse!

Jeg begyndte at komme 4-5 gange om ugen, og langsomt blev det til næsten hver dag. Jeg begyndte at købe udstyr, og starte flere stævner, og begyndte også at springe. Sommeren 2009 tog vi på vores første ridelejr, hvor vi også sprang en masse. 2009 blev et rigtig dejligt år, hvor vi også vandt vores første stævne.

I 2010 skiftede jeg ridelærer, og begyndte at få privatundervisning, for jeg havde fået smag for dressur. Raija red jeg som næsten min egen. Jeg begyndte at træne en masse, og sprang en masse til afveksling. Jeg koncentrerede mig meget om at hygge mig med hende, og brugte flere timer på at strigle hende. I 2010 tog vi på både sommer og vinterridelejr, hvor vi hyggede os rigtig meget. Vi startede også vores første springstævne, dog med 12 fejl, men hvis man så bort fra det, var jeg ti år, og det var både mit og Raijas første springstævne, var det vel egentlig meget godt. I slutningen af 2010 startede vi vores første LC2 og vores første udestævne, med stor succes. Vi startede også rideskolemesterskab med en flot 3. plads. Jeg levede simpelthen drømmelivet, med verdens bedste pony selvfølgelig.

I 2011 gav dressurundervisningen og træningen pote, og hun begyndte at gå rigtigt til biddet. Vi hyggede os rigtig meget, og det var et rigtig dejligt år med springning, træning, ture og selvfølgelig sommerridelejr, som var den bedste nogensinde. Der var sat lidt mere fokus på springningen, og det hele sluttede af med et springstævne, hvor vi var de eneste fejlfri, og jeg var så stolt, da springstævnet i 2010 ikke var det bedste jo. D. 18. december startede vi rideskolemesterskab, og vandt. Jeg var så stolt af min lille Raija, og alle de flotte præmier. Det er en oplevelse jeg aldrig vil glemme, og jeg er så taknemmelig for at hun gav mig den. <3 Jeg havde simpelthen de bedste år med hende som min partpony!

I 2012 gik det rigtig godt, og vi startede flere stævner og endnu et udestævne, som blev vores aller sidste stævne, troede jeg i lang tid. Det startede vi den 6. april. Det gik rigtig godt, og jeg er glad for at vi sluttede vores stævnetid sådan. For siden det stævne gik det pludselig ned ad bakke. Hun begyndte at bukke, og blive "doven", hvilket hun aldrig var. Hun begyndte at slå fra, hvilket hun sjældent gjorde. Mandag d. 9. red jeg min sidste dressurundervisning, og det var ingen succes. Tirsdag d. 10. red jeg min sidste dressurtræning nogensinde, det gik fantastisk, som om hun ville give det sidste hun havde for mig, den aller sidste træning. For onsdag d. 11. april blev hun syg. Forfærdeligt halt. Hun stod i en uge, hvor jeg gik lidt med hende i 5 min. tid. Efter den uge var hun stadigvæk stokhalt, så vi tilkaldte dyrlægen, som sagde at vi skulle give hende 14 dage mere at stå i, for han mente bare at det var en almindelig halthed. Efter de 14 dage, var det kun en smule bedre, og dyrlægen kom igen. 14 dage til sagde han. Efter de 14 dage var det det samme, og nu måtte der gøres noget, så han skulle scanne hendes ben. Jeg var der ikke, da jeg var i skole. Det var en helt almindelig tirsdag, jeg kom hjem fra skole, og skulle så bagefter ud og passe Raija, og gå med hende som jeg jo plejede. Da min mor kom hjem, kunne se at hun var ked af det. Hun fortalte at hun havde snakket med min underviser, der havde været der, da dyrlægen scannede hendes ben.
Min mor sagde at hun ville sige det ligeud, og det gjorde hun. - Raija har fået spat, og du kan derfor ikke ride hende længere.

Det var de værste ord jeg nogensinde havde hørt. Hun fortalte at dyrlægen havde scannet hendes ben, og at han havde konstateret at hun havde spat i begge bagben. Spat er lidt det samme som slidgigt hos mennesker, og Rais havde arbejdet hårdt som rideskolehest inden jeg begyndte med hende. Jeg kunne simpelthen ikke forstå at det var slut. Det kunne det ikke være! Det var jo det perfekte hesteliv der ramlede sammen foran øjnene på mig. Jeg havde jo allerede genoptræningen, undervisning, stævnerne og sommerridelejren derefter planlagt. Min lille elskede pony, hvorfor lige min?

Jeg sad helt knust derhjemme, men min pony var der jo stadig, og ventede på mig. Hende kunne jeg ikke svigte. Jeg brugte hele eftermiddagen og aftenen ude ved Raija, og græd til hendes hals var helt våd. Den dejlige pony som hun nu er, stod hun der og kiggede ud af stalddøren med ørene fremme, og forstod jo ingenting. Jeg gik en lang tur med hende hvor jeg ikke kunne holde op med at græde, og jeg fortalte hende hvor meget jeg elskede hende, og takkede hende for alle de fantastiske rideoplevelser vi havde haft sammen, og jeg lovede hende at jeg aldrig nogensinde ville holde op med at elske hende, jeg vidste bare ikke hvad der skulle blive af os to nu.

Men jeg har holdt hvad jeg lovede, og forsatte med at elske hende. At passe på hende. Komme hver dag og gå vores faste tur sammen. Strigle hende, fortælle hende at hun betød alt. Kommentarer som "find dog en anden pony, som du kan ride på" og "du forventer vel ikke at du kommer til at ride hende nogensinde igen vel?" har jeg fået en million gange. Men, jeg har bare aldrig kunne give slip. Give slip på hendes måde at komme løbende på folden når jeg kaldte, vrinske når jeg kom ind i stalden, hendes dejlige øjne, og fantastiske personlighed. Dage, uger, måneder gik. Hendes ejere fik ideen at sætte hende til at være rideskolehest med de små piger, "for de er jo så små, at det vil hun godt kunne holde til." Jeg har ærligt aldrig nogensinde troet på det et eneste sekund af mit liv. Jeg har hadet hver og en der her ment det. Men jeg passede hende jo bare, jeg fik ikke det sidste ord. Selvom hun nu og da blev halt i nogle dage, har det vel i nogles øjne fungeret helt fint, med sådan en sød pony som rideskolehest. Jeg var nød til at se bort fra de 3 gange om ugen hun skulle gå i rideskolen, så jeg forsatte med at passe hende, stadig uden at ride. I sommeren 2012 begyndte jeg dog at have part på en af rideskolehestene, Quiva. Mig og Rais begyndte at træne tricks og horsemanship, selvfølgelig gå tusindevis af lange dejlige ture alle mulige steder hen.

Efter 7 måneder skete det endelig. Hun havde gjort store fremskridt ifølge dyrlægen, og da jeg fik det at vide græd jeg af glæde. Jeg skulle prøve at skridte hende igen, en lille tur i skoven. Det var fantastisk at side på hende igen, og jeg vil aldrig glemme den dag. Gåturene og trickstræning forsatte, men det gjorde rideskoleridningen også. I efteråret 2013 fik hun det rigtig dårligt, og var halt næsten hver dag. De tog hende heldigvis ud af rideskolen.

Helt uden tvivl blev onsdag d. 8. januar 2014 - den aller bedste dag i mit liv. Op til den dag var jeg så bange for at de ville aflive hende, fordi de ikke havde lyttet til mig, når jeg sagde at hun ikke kunne tåle alt det rideskoleridning. Jeg havde det forfærdeligt! Det kunne da ikke være rigtigt, at det der var så godt, ville ende så forfærdeligt! Men det gjorde det ikke. Raijas daværende ejere ringede til min mor og far og sagde at de ville sælge os Raija. Da jeg fik det at vide, var jeg ved at dø af glæde. Det kunne ikke være virkelighed! Min drøm gik i opfyldelse da min mor og far kl. 19.00 underskrev købs-kontrakten og Raija var min. Næsten 2 års kamp for at beholde den pony i mit, og den kamp er slut.

Næsten 6½ år havde jeg ventet på det her. Siden jeg sad på hende for første gang, var der noget ved den pony der fik mig til at ønske mig så inderligt, at hun kunne blive min. Hun er jo så fantastisk! Og det var min drøm at købe hende udnytte hendes dressurtalent, indtil den dag hun fik konstateret spat, og drømmen blev så lavet om til, at hun skulle blive min egen lille hyggepony. Den drøm gik så i opfyldelse, og mere til. Jeg tror faktisk ikke helt at jeg har fattet det endnu. Min helt egen Raija! Ikke til at fatte. Uden tvivl den bedste dag i mit liv!

Tænk at vi kunne finde på at købe en syg pony, som jeg kun kunne skridte på? Det er der mange der har tænkt. Og jeg er ubeskrivelig stolt af at kunne vise dem hvorfor! Fordi den pony har talentet for meget mere end det dressur vi red dengang. Fordi hun nu er 100% ridepony. Mens jeg skriver dette, er det nu 1 år og snart 3 måneder siden vi købte hende. Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte, når jeg skal forklare den udvikling Rais har været igennem siden hun blev min.

Som det ser ud lige nu, rider jeg hende 5 gange om ugen, alt sammen med både springning, vilde ture på marken, skovture, skridt, trav og galop. Alt sammen bidløst, og ofte kun i cordeo. Ja, det er lidt af et spring vi har taget. Fra dressurpony, til syg pony og nu er hun springpony.I sommerferien 2014 var vi afsted på ridelejr i Skælskør, hos horsemanshiptræner Mia Lykke Nielsen, sammen med Katrine og Sofus, vores to dejlige venner. Mia er utrolig dygtig, og hendes metoder er fantastiske! De har gjort mig og Raijas forhold endnu bedre end det var før. Raija kan i virkeligheden meget mere end vi alle troede, da hun fik konstateret spat. Det har ikke været "aktivt" i de snart 1 1/2 jeg har ejet hende. Det er dejligt hvordan det hele har udviklet sig med os, og ikke mindst vores ridning, fra da jeg købte hende i januar. Folk kan tænke og synes hvad de vil, men rundt omkring får hun en masse ros for ja, simpelthen alt ved hende. Vi rider bidløs dressur 1 gang om ugen, hvor hun går i holdning og kan alle øvelser fra dengang, vi springer 1-2 gange om ugen, til og med LB-LA i baner, hvilket vil sige 80-90 cm. Hun ELSKER det, og har i virkeligheden et kæmpe talent. Vi har forresten også lige sprunget 1 meter på enkeltspring, startet vores første stævne efter skaden, i spring, med to rosetter, og vi skal ud til mange flere. Vi står også et nyt sted, hvilket er det bedste der er sket for os nogensinde! Alle er så søde, og vil det samme som os, vi passer perfekt ind <3 Den pony har udviklet sig ubeskriveligt meget, jeg kan næsten ikke beskrive det med ord. Jeg elsker hende, og vil altid gøre det. Min stjerne foraltid <3



Sangen "I won't give up" vil altid være vores <3
_____________________________________________________________________________

Raija er verdens sødeste pony. Man kan gøre alt med hende, og hun er ekstremt lærenem. Hun elsker at lære nye ting, og elsker at arbejde, og det gør det super nemt at træne med hende.
Hun er en meget nysgerrig pony, som kan finde på at glemme at jeg faktisk går ved siden af hende når vi går tur. Det ender tit med at hun går tur med mig, i stedet for omvendt. <3

Hun elsker at blive nusset om, det er bare det bedste.

Mine mål med Raija:

- Lære at ligge ned på kommando
- Blive helt færdigudannet i spanske skridt
- Starte en LB i spring
- Springe 1.10 på enkeltspring

Det er nok mine mål lige for den nærmeste fremtid.

__________________________________________________________________________________

Udstyr størrelse:

Klokker - Small
Gamacher - Small/pony
Bandager - One size
Grimer - Pony
Rebgrimer - Shetland + pony
Cordeo - One size
Bandageunderlag - Pony/small
Underlag - 16 tommer dressur
Lammepad - 16 tommer
Alcapad - Pony/16 tommer
Sadel - 16 tommer dressur
Trense - Både hannoveransk og almindelig, pony
Tøjler - Pony
Bidløs trense - Small
Cordeo - One size
Tæpper - 115 + 125
Vinterdækken - 125
Andre dækner - 115

Tror det var det :)
_________________________________________________________________________________


Raija's tricks:

• Smile
• Kysse
• Neje
• Ryste på hovedet når jeg ryster på hovedet
• Løfte både højre og venstre ben imens jeg står på siden af hende og løfter mit ben
• Løfte både højre og venstre ben imens jeg peger på det
• Løfte både højre og venstre ben hvor jeg står foran hende og løfter mit ben
• Barke hvor jeg peger på hendes bringe
• Barke hvor jeg står på siden af hende og selv barker bagud
• Lade mig holde både venstre og højre ben med mit ben
• Snurre rundt imens jeg også snurre rundt
• Have pisk i munden
• Skridt på kommando
• Trav på kommando
• Galop på kommando
• Spring på kommando
• Stå på kommando
• Blive stående
• Spille bold
• Give pote med både venstre og højre ben
• Smile fra ryggen
• Ryste fra ryggen
• Løfte ben fra ryggen
• Barke fra ryggen
_________________________________________________________________________________


D. 22.10.15 - 8 år sammen. De bedste 8 år af mit liv, tak i været min dejlige Raija.

Min dejlige Raijamus.
Tak for 8 fantastiske år. Tak for alt det du har gjort for mig, og alt det du har sendt mig igennem. Tak for alle dressurtræningerne, stævnerne, springtræningerne, hyggedagene, skovturene, udflugterne, hyggeturene, hyggestunderne, striglningerne, trickstræningerne, legene, fjollerierne og alle de fantastiske øjeblikke. Tak for at du har været min trofaste bedsteven igennem 252.288.000 sekunder i dag kl. 17.00, tak for titlen som rideskolemester, tak for opturene, og tak for nedturene, tak for altid at lytte, altid at være der for mig, altid at få mig til at smile og grine, selv når jeg ikke har lyst. Tak for at jeg ikke er et sekund i tvivl om at du altid vil være der for mig. Du fortjener alt det bedste, og jeg ved ikke hvordan jeg nogensinde skal kunne takke dig for at have gjort mig til den jeg er i dag, for det ville ingen anden pony kunnet have gjort, for du er helt unik. Jeg siger det hver dag, men min lille Raijamus, jeg elsker dig, forevigt og altid. Du den bedste - jeg kan ikke takke dig nok for alt det du har gjort for mig!

Foraltid din! Knus, kys og kram fra din Sara <3 <3


_________________________________________________________________________________

Raija er min bedste ven - og den dejligste der findes <3


NYERE OPDATERING:


Nu har jeg efterhånden ikke opdateret tekst-mæssigt herinde i aaaalt for lang tid.. Hvis I vil se hvad I herinde er gået glip af, kan I følge vores profil på instagram, hvor der dagligt kommer opdateringer fra vores hverdag :) - @sara_og_raija

Raija og jeg har det absolut fantastisk! Hver evig eneste dag bliver jeg mindet om hvor godt et valg det var at rykke til vores nye sted. Vi har det bare så dejligt herude, kun 3-400 meter fra det gamle sted. Der rider vi ikke mere, men har været derhenne et par gange efter vi rykkede. Vi er begyndt at ride på et andet ridecenter også kun 3-400 meter fra vores nye sted. Vi ligger rigtig godt der i midten af det hele :p På ridecentret vi rider på nu, har de en dejlig stor springbane med en masse spring, og det har gjort af springningen virkelig har fanget min interesse for Raija's vedkommende. Vi springer 1-2 gange om ugen, hvilket hun også sagtens kan tåle nu. Hun har det bedre end nogensinde før. Hun er aldrig syg, hun er glad og frisk, og så kan hun rides som en almindelig ridepony. Noget jeg ellers aldrig har turdet drømme om! Jeg rider stadig kun bidløst, hvilket jeg overhovedet ikke har tænkt mig at ændre på. Lige nu træner vi op LA-højder, som er 90 cm. for Raija, der jo er 2'er pony. Til stævner har vi placeringer i LC, og skal snart debutere i LB. Jeg glææææder mig <3

Horsemanship træner vi stadig, ja jeg vil nærmest sige dagligt. Hun er stadig mindst lige så dygtig. Vi både rider normalt og springer også en hel masse i cordeo. Vi er det seneste halve år, begyndt at ride ture i den, med både naturspring, trav og galop! Vi er begyndt at starte stævner igen :') Vi har været til snart 20 springstævner med nulrunder og rossetter med hjem :D Den succes vil vi meget gerne forsætte med, Raija nyder hvert sekund lige så meget som jeg. Vi har det kort sagt FANTASTISK! <3 2015 slutter snart, og er det mest action-fyldte år jeg nogensinde har haft med Rais. Fantastisk træning og hyggestunder på 1. klasses niveau.

- Jeg elsker den pony ubeskrivelt meget <3






Opdatering følger :)
Kommentér på:
Anden særlig race Raija l Soulmate l <3
Annonce