{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Konik Polski Sergei Boris 2006

3.061 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Semi j
Kvinde | 37 år | Oprettet: 16. nov 2006


Konik Polski Sergei Boris

Fødselsår:
2006
Højde:

Stangmålt 3. Juni 2012: 103 cm høj
Stangmålt 1. Juli 2015: 106 cm høj
Temperament

På staldgangen: sød og rar og meget nem - selv et barn ville kunne håndtere ham.

På tur: Han er cool, og går rigtig pænt i snor (vrinsker dog meget når han ser andre heste) men er fuldstændig ligeglad med trailere, motorcykler, lastbiler, folk der larmer i haverne, hunde der gør, cykler, klapvogne, rulleskøjter osv...

I folden: Hingstet og legesyg. Men stille og rolig når der kommer mennesker ind i folden. Er på ingen måde uopdragen eller for nærgående. Han kan bedst lide, at være den som har overblikket og styr på flokken. De andre heste er på ingen måde i tvivl om, at HAN er en rigtig mand.

Generelt temperament: Hingstet - men sød, nem og rar.

Gangarter

3 gangarter.

Skridt: god og med fremaddrift - han overhaler let en stor hest i skridt

Trav: almindelig "pony-gang" når han longeres. Men når han selv får lov at løbe frit er traven fin

Galop: Gode bløde bevægelser og rigtig dygtig til at "veksle" mellem tempoet når man beder ham om det. Kan galopere utrolig flot og langsomt med bløde bevægelser, men så sandelig også fyre den af med turbo-tempo
Stævner

Ingen.

Stamtavle

Ukendt Konik Polski afstamning.

Men racetypisk med musegrå farve, ål, vildheste striber på benene og mørkt ansigt.
Har fået anført racen i sit nye hestepas
Køn

Hingst
Bemærkninger
Hej og Velkommen til Sergeis profil !

Sergei (udtales Zadjai) er min smukke Konik Polski hingst.

Han er en spøjs pony, som man helt sikkert kunne skrive en hel bog om.

Sergei elsker f.eks. at gå på trapper. Det var rent tilfældigt, da vi en eftermiddag (på vores sædvanlige gåture) skød genvej gennem skolegården på Måløv skole, og pludselig befandt os foran en lang rød murstenstrappe som førte ned til kirken. Sergei kunne ganske enkelt ikke se noget problem i, at der var en trappe, så han traskede lige så flot ned af den, som om han aldrig havde prøvet andet. Og nu er han ikke til at styre hvis han ser en trappe. Vi går både op og ned af trapperne ved Måløv Skole, S-tog stationen og Sognegården bag kirken. Trapper er vist blevet en del af hans nye yndlingsleg.

Sergei elsker også at gå tur. Jeg synes at gåture er en fantastisk måde at få et godt forhold til sin hest på, og samtidig holde sig selv i god form. Indtil videre er det længste vi har gået, en skovtur på 24 km. Han er meget arbejdsom og trækker dig fremad som et express-tog, når vi er ude og gå lange ture.

Han bruges også til sulkykørsel. Også her er han meget arbejdsom og lægger sig godt i selen og trækker godt til. Om sommeren kører vi ud på tur i skoven eller de mange grusstier og cykelstier i Måløv. Om efteråret kører vi på marken, og når vinteren sætter ind med frost og kulde, så køres der sulky inde i ridehuset. Han er sød at køre tur med, men bliver ivrig når vi kører forbi folde med andre heste. Han ”hingste-hilser” og vil meget gerne stoppe op og hilse på alle hestene.

Det er sjældent at han bliver forskrækket. Han er født utrolig nysgerrig overfor alting og vil meget hellere undersøge ting end at være bange for det.
Det eneste jeg har oplevet ham være bange for, er store traktorer. Når vi kører sulky udenfor langs markerne, synes han de er farlige, og man skal virkelig tale til ham og drive ham fremad ellers vender han om midt på vejen med vogn og hele lortet, også selvom der kommer biler. Når vi møder traktorer på vores gåture, skæver han til dem og går om bag mig, men han er aldrig løbet, gået i panik eller blevet vild. Jeg tror det er de store dæk og larmen han ikke kan lide. Ironisk nok, har jeg heller aldrig selv brudt mig om traktorer…
Dog - hvis han har haft fri i længere tid kan han godt blive lidt fjollet og se spøgelser alle steder, indtil vi er inde i rutinen igen med at køre vogn eller gå tur :) det lille fjollehovedet.

Sergei hilser på alle vi møde, både løbende børn, løse hunde, gamle mennesker, klapvogne med indkøbsposer, cykellister og kondiløbere.

Han er cool med rigtig mange ting, også selvom han aldrig har prøvet det før i sit liv. Jeg havde kun ejet ham i 6 måneder da jeg tog ham med til sommerfest i Måløv. Der var både live-musik, hoppeborge, larm fra fulde folk, udendørs grill-arrangement, børn der løb frem og tilbage, balloner, foldboldbane, flødebolle-maskine, telte med boder og en fiskedam. Sergei er ikke tilredet, men jeg smækkede ungerne op én efter én på ryggen af ham og trak dem en tur for 20 kr. Han rokkede ikke med ørerne én eneste gang. Efter 2 timer gik vi hjem til stalden igen og havde tjent 300 kr. Sådan min dreng!

Han elsker at lege vildt og kan være lidt bombastisk i sine bevægelser når han leger med andre heste. Han kan sagtens gå på fold med vallakker, men hingste er han KUN god til hvis han bliver lukket sammen med dem fra de er helt små. Fremmede hingste over 1½ år lugter for meget af hingst og det finder han sig ikke i at dele fold med.

Sergei er en hest som bliver ekstremt vinter-kulret når frosten sætter ind. Han stejler meget og laver gedebukkehop og har et meget højt energi niveau i kulden. Han er sød og nem at styre og har aldrig rettet sin vinter-energi negativt imod mig, men han bliver bare så glad og vild at han laver glædes-hop på tur.
Sergei elsker sne. Når vi går tur i skoven, ruller han sig gerne i en stor bunke frosne blade eller en bunke sne. Han har også en irriterende vane med at ville stikke næsen helt ned i vejen og køre mulen langs asfalten og spise vejsalt som saltvognen kører og spreder i frostvejr. Det får han dog ikke lov til, da det ikke er godt for maven og nyrerne!

Han ELSKER at blive striglet. Han kan stå i timevis på staldgangen og blive børstet af alle mine forskellige strigler, og få redt sin mán og hale med en god børste. Man er vel en Prins, hehe…

Kan han få lov til det, så elsker han også at slikke på hænder og pille i dine lommer mens han står på staldgangen.

Hans kælenavne er:
Godfather
Bøl-bær
Bas-dreng
Bullermand
Lille Konge
Sær-Gay
Polakken
Put'fis
Hingstemand
Vilddyr
Prinsedyret
Lille Uhyre

Sergei er nem at sætte på plads. Man behøver bare at hæve stemmen i en bestemt tone, så står han fromt som et lam. Han har heller aldrig sparket eller bidt, hverken på staldgangen eller i folden.

Han synes det er sjovt at springe. Både over træstammer, bænke, væltede gyngestativer, buske, bjælker og små hegn af træ.
Han er også dygtig i longe. Han longeres i grime og kan kommandoerne: skridt, trav, galop og stop, ved bestemte lyde.

Han er en kærlig pony over for mig, og vrinsker når han ser mig ankomme til stalden. Han er en nussetrold og selvskabs-fis, med et stort hjerte af guld. Han er en sjov lille pony, som man bliver i godt humør af at være sammen med.

Sergei spiser alt hvad der bliver serveret, men har ikke en typisk bundløs pony-mavesæk. Han spiser både hø og wrap, men er ikke en pony som æder fuldstændig uhæmmet bare fordi der er fri adgang døgnet rundt til høet/wrappen. Han er god til selv at holde pauser, og har aldrig været forfangen når han har gået på døgngræs, eller lidt af fx. fedme.

Grunden til, at Sergei stadig er hingst, er fordi jeg gerne vil have 2 afkom efter ham. Han er ikke en svær hingst at håndtere, og han respekterer altid hegnet, også selvom der ikke er stød i.

Han kan ikke forfærdelig mange kunster. Han kan løfte sine ben når jeg peger på dem, eller hvis jeg løfter mit eget ben foran ham.

Sergei er en god leder, og jeg er sikker på, at vi kan lære meget af hinandens selskab resten af livet.
Kommentér på:
Konik Polski Sergei Boris
Annonce