{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Kirsebærgårdens Peter Pan [Min part] 2006

6.107 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Oldenborg Kirsebærgårdens Peter Pan

Fødselsår:
2006
Højde:
Er ikke sikker overhovedet, men vil skyde på 161 cm eller noget i den stil :-) Han har en rigtig fin højde!
Temperament
Opmærksom og rolig :-)
Pan er super rolig, men meget opmærksom på, hvad der sker omkring ham. Han kan være meget nervøs, og bliver til tider let forskrækket over farlige ting som mennesker, køer, får og katte. Men det er blevet en del bedre!
Gangarter
Skridt: Super fin, man skal drive frem. Men han er ikke doven.

Trav: Super lækker trav, dejlig taktfast.

Galop: Dejligt fremad gående, søger selv ned. Arbejder stadigvæk på anpringet da han spænder op.
Stævner
Hans stævne debut var d. 21 oktober 2012 i dressur på VSR

VSR - 21/10/12 - Dressur - LD2 - Uplaceret delt 3. plads
Kommentar fra mig: Det gik super godt, jeg lavede selv en del rytter fejl bla. i trav -> skridt overgangen, i 20 meter volten i skridt og manglende fremad drift. Men er super stolt da det er hans allerførste stævne!
Eventuelle bemærkninger fra dommeren: Flot start af programmet men desværre ulydig/ej til bid ved slut.

Forårs jagt: Gennemført, dog kom vi kun over få forhindringer og ved opløbet bakkede han. Men er stolt af bassen. Det var også lige lovligt højt (70 cm) da de havde slået hest let og øvet sammen :-(
Stamtavle
Mor: Ritta Søttrup
Far: Painters Row

Morfar: Jumbo

Har fuld stamtavle og er brændemærket!
Køn
Super lækker vallak.
Bemærkninger
Kirsebærgårdens Peter Pan bliver i daglig tale kaldt Pan eller ulven Peter. Han står opstaldet på Ledøje-Smørum rideskole, VSR og er ejet af Lis Jensen der også ejer stedet ;-)
Jeg fik helpart på ham den 1. april 2012 så vi kender en del til hinanden. :-)

Pan er en brun Oldenborg vallak på 5 år (6 år i 2012) med det kærligst blik og den bedste gang. Jeg deler ham med Sofia som har haft ham lidt længere end mig.
Jeg prøvede ham for første gang fredag d. 30 marts - jeg kom fra 2'er skovturs/hyggepony.

Personligt synes jeg at Pan er en vildt lækker hest, super smuk, behagelig gang og så er han da en rigtig chamør! Starten på hans blis ligner lidt et hjerte og så har han en halvhøj sok, en lav sok og en hvid kode samt en lille lyserød "snip" på hans søde mule!

Stalden/boksen: Super sød, kan være en smule fjollet og prøve at nappe lidt efter en, den lille tiggerøv. Han kan godt lide at snuse til sin sidekammerat Gefion (Guffe). :-*

Ridehus: Stille og rolig, er ikke rigtig bange for noget kun hvis folk løber eller skriger. Han har ikke noget imod at være alene hvilket bliver en bonus når vi skal starte stævner - super rart! Han kan til tider godt være meget opmærksom og fremadgående.

Skoven: Første gang jeg skulle i skoven red jeg helt alene hvilket gik super han var dog meget frisk, og jeg var nok også en smule nervøs da det er første gang jeg red alene afsted. Til "dagligt" rider jeg sammen med Caroline & Sazkibard - intet bedre... elsker jer!
Han er opmærksom og fremadgående. Han er altid klar på en god galop, dog mangler han jo stadigvæk en del balance så det er god træning.

Springning: Super god. Han er ved at finde teknikken og vi har fået ny underviser - super sød! Han kan godt lide at springe og hopper godt til :-)


Dagbog - til minder og andet sjov

08-04-2012: Jeg har du haft part på søde Pan i en lille uges tid. Jeg aftalte med Tea som har part på Blesjer (1'er pony) at vi skulle en lille tur i skoven. Jeg glemte så at tage min vest på da jeg aldrig bruger den, så vi nåede ikke så langt og vi besluttede at vi bare red i ridehuset.
Han gik rigtig fint og roligt indtil han begyndte at lave rodeo og bukkede vildt højt! Vi fik lavet nogle fine galop anspring og galoppen var ret god og mere kontrolleret end den var fredag! Da jeg skulle til at skridte af fik han pludselig et chok og tog et kæmpe hop og lille buk til siden, var overhovedet ikke forberet så jeg fløj selvfølgelig af. :-D Landede heldigvis på benene, men fordi jeg holdt i tøjlen så han ikke kunne løbe faldt jeg ned på knæ ... Hæhæ, allerede første afstigning :-P

13-04-2012: Tog ud på rideskolen og troede jeg skulle ha' undervisning af Jacqueline, men holdet er nedlagt - typisk! Nå så der var ledigt og red bare dressur, vi var begge lidt trætte. Sofia red springundervisning i går, og det går strålende høre jeg.. Da vi skulle galopere var han ved at glide på røven med bagparten, vildt ubehageligt. Men galoppen på venstre volte er blevet så god og stabil, han laver nu anspringet med det samme. Højre volte er stadig noget møg, men skal nok til at ride med pisk ;-) Der var også en due der sked på ham, iiihww... :-)
MEN SØD HEST JEG HAR! JEG ELSKER DIG PAN! <3

15-04-2012: Stædig lille satan jeg har, men han er sku flink! Faster og farmor var med ude og se ham, gik dog ikke helt godt da han var meget træt. Rikke hjalp mig da vi skulle galopere på højre voldte (den dårlige), men øj det var svært når alle de små red i vejen hele tiden. Men vi fik da galoperet da jeg lånte Rikkes dressurpisk og han forstod signalet med det samme min fine lille dreng! <3 Jeg elsker dig, du betyder mere og mere for mig!

17-04-2012: I dag stod den på hygge, vi lavede balance øvelser (for rytteren) og nogle tillidsøvelser. Jeg var dog meget nervøs da han er ung og meget ny for mig, men jeg valgte at stole på ham! Jeg kom op og stå på ham, sad i damesadel (dog kun i skridt var bange for han ville bukke), lå ned over ham (jeg lå på ryggen), lå ud over ham med armene om halsen og havde mine fødder i stigeremmene og stod op med strækte ben - total wierd følse! o.O

21-04-2012: Havde bare en super lækker hest i dag og fik en del ros selvom vi begge var trætte, og mig syg. Han kom i rigtig galop på højre volte som er noget vi virkelig abejder på. Galoppen på venstre er super stabil efterhånden! ILY <3

24-04-2012: Bare en lille update .. han gik SÅ lækkert i går, og rimelig stabilt med hovedet og det meste af tiden vi jeg redet ham godt frem. Bagefter undervisningen red vi en lille tur men Caroline & Sazkibard efterfulgt af Laura og Sofie. Vi blev blæst godt igennem i det gode vejr, dog blev Sazki forskrækket og slog sit hovede ind i min arm den fjollegøj. Men super lækker dag! :-)

13-05-2012: Natten mellem d. 17&18 tabte han sin sko på fold. Så i fredags var han stok halt og smeden havde ikke mulighed for at sætte ny sko. Han fik dog ny sko på i går, lørdag. Jeg var ude på gården ved en 14-tiden hvor der var staldmøde, efterfølgende trak jeg ham ind i ridehuset for at Lena kunne tjekke ham - stok halt den lille bebs. :-( Men så fik han fodbad i brun sæbe, blev striglet godt og grundigt, fik massage og så kom han ud på fold. Vi begynder at springe når han bliver rentgående - forhåbentlig om nogle dage!

04-06-2012: Jeg har nu haft Pan i små to måneder, men han stod næsten en hel måned med hovbylden. Han er nu fit for fight igen og igår sprang jeg på ham for anden gang, synes faktisk det gik fint nok selvom jeg måtte af tre gange da jeg tabte bøjlerne og troede ikke han sprang og så sprang han meget til ! Jeg har desværre ikke så meget tid til ham her i denne måned pga. eksamenerne så Sofia rider ham meget for tiden :-) Han lå og sov igår da jeg kom, jeg åbnede boksen og gik forsigtigt ind og satte mig ned og nussede ham på maven og derefter i hovedet, han lagde næsten sit hovede i mit skød - det kalder jeg da tillid <3

28-06-2012: Det er efterhånden et stykke tid siden jeg har skrevet noget, da der er problemer mellem PP og jeg. Men vi går bare og nyder sommerferien, og vi tager på ridelejr på mandag. Regner med at tage i badesøen på ham meget snart - tror han vil elske det da han jo er en lille søhest :-D
Vi er begyndt at ride med hackamore on/off for at se om det hjælper, eller om vi skal skifte helt over ;-)

27-08-2012: Det er en måneds tid siden jeg har opdateret. Det går super godt mellem os efter vi red med hackamore 2-3 uger i sommerferien og derefter skiftede bid. Han går super stabilt med hovedet, og jeg får redet ham godt frem. Galoppen på venstre volte sidder som den skal, men galoppen på højre er der kommet problemer med desværre - men vi arbejder på det! :-)
Elsker min lille babyhest, og i morgen tager jeg på introtur til Sverige - så skal ikke se min baby i en uge :-(

08-10-2012: Lille opdatering - det fungere super godt i mellem Peter og mig. Vi har fundet teknikken til anspring på højre volte, dvs. fra skridt og det fungere super fint efter undervisning af Louise i fredags! Vi har stævne debut i dressur 21. oktober på VSR! :-)

Pan har stået stille en længere periode januar-marts pga. smerter/spændinger i ryggen der gik ned i bagparten. Han er nu genoptrænet, har startet vores første jagt, vi har købt os en Kieffer Norbot Koof springsadel, fået dressur eneundervisning og redet en masse skovture. Vi skal til at træne op til dressurstævnet !

FØLG OS PÅ: www.facebook.com/groups/155698937944356/
Kommentér på:
Oldenborg Kirsebærgårdens Peter Pan
Annonce