{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Connemara Søndergårdens Willma 2005

5.536 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

charlotte s
Kvinde | 56 år | Oprettet: 26. dec 2010


Connemara Søndergårdens Willma

Fødselsår:
2005
Højde:
146 uden sko
1. pony
Temperament
energisk, fremadgående og super nem at styre selvom hun gerne vil være forrest
Gangarter
Skridt : Hurtig energisk skridt

Trav : Super lækker "sofa" trav

Galop : Hurtig
Stævner
D. 28 september 2012:

Springning med Karina:

Lx sløjfespringning:
4 fejl, ingen roset.

LD for hest:
Fejlfri runde, og fin roset.

D. 29 september 2012:

Frejas første dressurstævne på Willma:

LD1: 68,000 % og en førsteplads. ;O)
LD2: 63,833 % og anden uplaceret. ;O)

Men højeste procent i LD2 af de startende, men LD1 og LD2 var slået sammen til en klasse.
Godt gået Willma og Freja. ;O)

D. 24 november 2012:
LD1: 101 point svarende til 67,333 % og en førsteplads. :)

D. 25 november 2012:
LD1: 94 point svarende til 62,5 % og første uplaceret. :)
Men Freja tog førstepladsen på Birkelys Claire istedet for med 103 point svarende til 68,677 % :)
Stamtavle
Far: Woodstock
Farfar: Boden park finnard
Farmor: Ervelough Cailin Haxel

Mor: Sdr. vestermark Carreen
Morfar: Øxenholm Godot
Mormor: Lykkenholm Nora
Køn
Hoppe.
Meget feminin og køn i sine træk
Bemærkninger
Vi mødte Willma, kaldet Willy, da vi efter mange tunge overvejelser måtte erkende, at vi ikke magtede at give Luna de betingelser, der gjorde at hun kunne trives. Uanset hvad vi gjorde så blev Luna ved ved at bukke med mine piger og Freja mistede helt modet og ville ikke ride længere.

Så en kold sibirisk vinterdag i februar tog vi til Rødding, efter at have fået kontakt til Dikte, og mødte Søndergårdens Willma. Hun havde en udstråling der bare sagde spar to, venlig, nysgerrig, og meget tillidsfuld.. ;O)
Vi var på bondegårdsferie hos Dikte et par weekender og vi lærte hende bedre og bedre at kende og enden blev at vi blev enige om at bytte ponyer.

Dikte overtog Luna, og vi overtog Søndergårdens Willma.

Så den 3 april kom Dikte og hendes datter Stephanie med Willma og de tog Luna med sig hjem.

Luna har fået det som blommen i et æg nu og vi har fået en supersød og velopdraget pony, som vi allerede har stor glæde af.

Når hun går på græsfold og vi kommer ned for at hente hende så kommer hun os galopperende imøde med fremadrettede ører, og vil gerne med os ind.

Hun nyder at blive nusset om, og blive striglet. Idag har vi klippet hendes man og manke lidt, samt fået klippet de lange hår af ørerne. Det tog hun super pænt.

Vi har været på skovtur sammen med nogle andre igår, og på et tidspunkt synes hun at hun skulle op foran, men det fik hun nu ikke lov til, men ellers gik hun pænt hele turen rundt og på vejen fik vi set det sted hun skal på sommergræs. Et dejligt sted med seks boks, og dejlige græsmarker.
Der er også en dejlig udendørs ridebane, så må vi håbe at vejret arter sig, og mange muligheder for at ride nogle gode ture i naturen. Det vil hun nyde.

Dagen før arbejdede vi i ridehuset, hvilket hun også tog fint, selvom alt er nyt og fremmedt for hende..

Vii har desværre haft lidt problemer med at Willma på højre volte spænder op og begynder at stejle, så vi havde smeden ude, da vi havde gjort næsten alt for at hun skulle holde op med at stejle på højre volte. Han sagde at hun står meget dårligt på sine ben pga. at hun ikke er blevet beskåret fra starten af, så nu har vi besluttet at vi sender hende til hingst og får en lille Willy til næste år og så kan jeg (moderen) bruge hende til hygge/skovture. Føllet kan Freja til sin tid være med til at tilride, og så kan hun også være med til at præge det helt fra starten af. Når føllet er tilredet har Freja stadigvæk fire år tilbage som ponyrytter så det skal nok gå.. ;O)

I dag d. 20 maj 2012 er willma sendt på herrebesøg, så vi kan få en lille willy til næste år, eller rettere vi håber på at vi får en lille willy.. ;O) Hun er ikke så interesseret i hingsten endnu, men mon ikke det kommer hurtigt ?? Det må vi da håbe, for vi savner hende allerede og det var meget svært at efterlade hende. Men så må vi komme på besøg og nusse hende så hun ikke helt glemmer os... ;O)

Så fandt vi ud af hvorfor Willma ikke rigtigt reagerer på hingsten. Hun har æg, men slimhinden i livmoderen er ikke udviklet nok til at modtage ægget så derfor kommer hun ikke i brunst. Derfor har hun fået en sprøjte så hun udvikler slimhinden i livmoderen ordentlig og kommer i en god brunst.

Jubiiii Willma er blevet interesseret i hingsten.. ;O) Indtil nu har hun bare kigget lidt på ham, vendt røven til og hamret baghovene ind i boksdøren til ham.. Men nu, nu vil hun gerne snakke og tisser, samt løfter halen for ham.. ;O)

Så blev Willma bedækket for første gang, idag d. 15 juni... Hvis det er lykkes første gang så kan vi forvente føl til næste år d. 25 maj, på Willmas 8 års fødselsdag, men det bedste af det hele er at hun snart kan komme hjem til Skive igen.. Jubiiiiiii ;O)

I dag er Willma kommet tilbage til Skive og det så ud til at hun nød det selvom det er et nyt sted hun fremover skal stå. Stedet hedder Granly, og der er kun plads til seks pensionære i ponystørrelse.. ;O) Mascot havde lidt travlt med at holde styr på tøserne, da sippe synes at Willma lige skulle sættes på plads. Tilsidst fik Mascot styr på dem, Frøken Sippe på den ene fold, og Willma på den anden og så kunne han stå i mellem og sørge for at de ikke kunne komme ind på hinandens terroterium. tilsidst gik han dog over og græssede sammen med Willma for at gøre kur til hende da han har en forkærlighed for skimler og hvide heste/ponyer. Da Mascot blev taget ind fra folden tog vi Willma ind og gav hende den helt store omgang, fra a til z og det kunne man se at det nød hun. Imorgen kommer smeden og ordner hendes fusser, og på torsdag d. 5 Juli kommer dyrlægen og scanner hende for at se om der er føl i hende. Det bliver super spændende.. ;O)

I dag d. 1 juli, tog jeg med sommerfugle i maven alenei skoven på Willma efter to mdr. pause da hun har været i egtved hos hingsten.. Men hun var bare supersød og vi fik nogle gode traveture samt to gode galopper. Man kunne mærke på hende at hun trængte til at få brændt noget energi af og det fik hun. Hun var veltilpas da vi kom tilbage til Granly. Dejlig pony, den søde Willma.. ;O)

Nå så kom vi da på noget af en tur i dag d. 2 juli. Vi skulle bare ud på en lille tur, men istedet for en lille tur, så endte vi med at ride rundt i skoven i to timer, før vi kom tilbage til Granly. Vi for vild, og tilsidst tog vi landevejen tilbage til Skive rideskole, og derfra igennem skoven over til Granly. En "lille" tur på godt 9 - 10 kilometer, men Willma virkede ikke som om det var noget særligt, man kunne sagtens blive hidsig da der kom en travkusk forbi da vi red fra Skive rideskole og hjemad. Godt man bliver siddende fast selvom hun hopper noget rundt og bliver hidsig, ;O) Men det skal hun nu lære for de kommer de fleste steder i skoven.. Da vi så var kommet hjem, vaskede jeg hende og gjorde hende så tør som muligt og lukkede Willma ud på folden til de andre. Der gik max fem meter så kastede hun sig ned i sandet og rullede sig frem og tilbage fem - seks gange før man rejste sig op og galoppere ned til de andre på folden.. Spildt arbejde for mig, men hun nød det.. Griner.. ;O).

Idag var vi på en skøn aftentur sammen med inga og maskot til flyndersø. Vi nød en is imens vi så solen gå ned i vest. Mosekonen bryggede imens vi red hjemad. Trunten nød det. Dejlig tur men trist at sommeren går på hæld.

Idag arbejdede vi på dressurbanen. Vi arbejder med at styre med benene. Willma er super lærenem. Hun arbejder godt og lærer hurtigt hvad hun skal. Sidebevægelser og tilbagetrædning er intet problem længere. Hun reagerer lynhurtigt når man sætter sig tungt ned og lægger benene til. Så står hun bomstille. Du er bare dejlig Willma.

Willma er konstateret drægtig nu så hvis alt gå som det skal har vi en lille Willy eller willhelmina sidst i juni næste år.

I weekenden d. 28 - 30 skal freja starte stævne for første gang på Willma, dog kun i ld1 og ld2, så må vi se hvordan det går. Til undervisning går det godt selvom freja ikke har redet Willma så meget endnu, men det skal nok gå.

Willma har desuden været med i Hjerl Hede jagten, kun i følgefeltet, men det nød hun.En "lille" ridetur på 5 1/2 time. Hun er ikke helt i form endnu, da hun har stået en del hos hingsten, og vi har været 15 dage i Budapest, men alligevel havde Willma energi til at overhale alle i følgefeltet, på hjemturen, dog ikke master, for hun var for langt foran. ;O) Og på hjemturen tog hun også en lille galop. Jeg tænker lidt på om vi overhovedet kan gøre Willma træt, når hun kommer i 100 % form ??

Men lidt træt var hun da. Hun skridtede stille og roligt ned til Sippe og Mascot da hun var blevet striglet og sadlet af. Det foregik ikke i fuld galop som det plejer at gøre når man er taget ind før de andre.. Griner.

Dog først efter at have rullet sig de obligatoriske 9 - 10 gange.

Willmas rytter til jagten var Karina, som ejer Sippe. Hun synes at hun er mega sød at ride og utrolig reel. Men det vidste vi godt ;O)

Freja red sit første stævne på Willma i dag. d. 29 september og det gik mega godt. De red til 68,00 % og fik en flot førsteplads og en fin rød roset i LD1. Desuden red de LD2, frejas førsteLD2, til 63,833 %, hvilket rakte til anden uplaceret da LD1 og LD2 var slået sammen til en klasse, men Freja opnåede flest i point i LD2. Godt gået Freja og Willma.. ;O)

Næste opgave er Hubertus jagten på Skive Rideskole. Held og lykke Karina og Willma.. ;O)

I dag d. 6 juli 2013, blev Willma mor til et yndigt og bedårende hoppeføl. Det hele gik som det skulle og hun er en god mor.
Vi må dog gerne komme ind i boksen og snakke med både willma og følle bølle. Det bliver spændende at se føllets udvikling fremover.

Willma vi elsker dig og glæder os til rigtig mange gode oplevelser sammen med dig.. ;O)
Kommentér på:
Connemara Søndergårdens Willma
Annonce