{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Connemara Stald Poppels Cantali (Himmelhest) 1998

1.518 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Maria & Cantali
Kvinde | 27 år | Oprettet: 2. aug 2007


Connemara Stald Poppels Cantali (Himmelhest)

Fødselsår:
1998
Højde:
Målt til mit licens nr, 2010-11, Han blev målt til max kat. 1 med 148 med sko.
Temperament
Generelt meget rolig, dog lettere nervøs, der er bare liv i ham, som der skal være!

Han har massere af personlighed, og en lidt sjov en. Men kan ikke andet end at elske en så underlig, og personlighedsfuld pony som ham.

Til tider er han koldere end den koldeste koldblod og andre gange er han varmere end man skulle tro muligt! :)

Han er dog en rigtig hidsidprop ;)
Gangarter
3 fine gangarter over middel.
Stævner
Jeg har ikke startet stævner med ham i snart 1 år tror jeg faktisk. Men vi har faktisk være oppe og starte en del.

Vi er udklasset i alt under LA på klubplan, eller det vil sige har 1 LB2 tilbage og 1 LB3. Men vi startede LA på klub; LA1, LA2 og LA3. Vi startede så LB og lidt LA på distrik inden jeg mistede lysten til stævner.

Vi var klubmester 2010 i dressur, har været med til at vinde holddressur på hammerum ponyuge 2 år i træk, THOR, min klub, er dog vist snart på sit 3-4 får i træk. Vi skulle også have været med til MORSØ sidste år, men ponyen blev desværre halt. Vi blev nr 2 i søhøjllandscuppen, 2010, lagde til 1 pladsen, da ponyen igen nåede at blive halt helt ud af det blå, jeg missede 4-5 afdelingen og havde kun redet den i 3 uger da finalen kom. Det var syndt, men hende der vandt var nu oss dygtig.

Vi prøver os nu frem med en lille smugle springning! Hvilket han syntes er vældig sjovt, har dog kun startet ring og rid, og små lokale stævner. Skal nok også igang med dressuren igen.

Startede i februar for første gang i 2 år, og jeg må da sige jeg har verdens mest fantastiske pony! Red LB2 og LB3, og fik 68,7% og 69,8% og vandt LB3'en. Fantastiske pony! :')

Overvejer evt. at prøve at sparre med noget western, må dog indrømme at jeg ikke er inde i den verden på konkurrence plan endnu, kunne dog være vældig sjovt!

Startede fastelavns stævne her i THOR i 2014, uden for konkurrence. Vores første bidløse stævne, vi red LC1 og sprang 40 cm kryds, og han var bare super! LC1 red vi til 72% og blev fejlfri i spring, selvom vi ikke fik hoppet meget inden vi kom ind. Alt i alt bare en dejlig hest og dejlig dag! Vi var klædt ud som zebra og sorte sambo ;)

Deltog i år til DHE træf 2014, hvor vi started DHE dressur let, jordarbejde let og løsarbejde let, havde været i kbh og nåede kun at være hjemme i 3 dage inden det startede. Vi sluttede dog af med 2 flotte 3 pladser, så jeg kan ikke klage!
3 plads i DHE dressur,
10 plads i jordarbejde (hvilket fuldstændig var min skyld da jeg både glemte kompasset og lavede 8 tallet forkert, men fik stadig en flot karakter!)
og en 3 plads i løsarbejde
Man kan da ikke ønske sig mere! :D Det var en kæmpe succes og skal klart gentages!
Stamtavle
Han har ingen papirere, da han har været fritgående connemara i England og er blevet importeret til DK.
Køn
Han er vallak, dog en del hingstet, og har den flotte store hals.
Bemærkninger
jeg har d. 15/08/2017 måtte sige farvel til min bedste ven, og soulmate, for hans eget bedste. Hans ppid blev tilsidst rigtig slem og det mærkede hans krop. Han hove kunne ikke mere, og har ikke kunne blive redet stabilt de sidste 1-2 år, og har levet som fold hest det sidste halve. Tiden var der, han skulle væk imens han havde sin værdighed i behold. Det er det sværeste og hårdeste jeg nogensinde har gjort, og jeg vil forevigt savne ham. Forevigt være taknemlig for vores tid sammen, det han har lært mig og det vi voksede os sammen til at kunne være. Han vil for altid være i mit hjerte og i mit liv, selv nu hvor han ikke længere er her. Hvem havde troet man fandt sin soulmate i en fræk middelmådig springpony, som dressur rytter? Og hvem havde troet at han hjælp mig med at finde mit sande mål i livet og sande mål med heste. Han lærte mig at lytte til dem der ingen ord havde selv. For altid savnet.

Canta er en hest der mærker en for livet.

Det er nok den nemmeste måde at beskrive ham. Han har nu i årevis været mit midtpunk, lyset på min dag. Han har vendt om på min verden, og vist mig en helt ny side af alt. Om det så gælder min ridning, mig selv eller bare generelt.

Han er dog stadig en pokkers særlig, og man kan dælme ikke andet end at grine og holde af ham.

Vi har efterhånden haft en del år sammen, og netop nu hvor jeg skriver dette, har vi rundet vores 5 år sammen. Med både opture og nedture, må jeg indrømme at jeg intet fortryder. Vi har bestemt haft vores kæmpe, men de har endnu ikke været nok til at vi mistede modet.
Vi har også snart oplevet en del ting sammen. Om det gælder vores tidligere dressur karriere, vores kejtet tante springning, jordarbejdet eller bare generel ridning, så tror jeg snart vi er ved at have prøvet det hele. Tror nu også vi er ved at have fundet vores vej.

Canta har nu i 2013 gået bidløst i mere end et år, og vi stor trives med det. Føler bestemt at jeg har fået mig en helt anden hest og det var bestemt et godt valg for os. Synes vi er ved at komme godt efter vores jordarbejde og ridning. Har faktisk dage hvor jeg undre mig at den kan være så dygtig ;)
Alt i alt, jeg har mig en af de bedste heste i verden. Den har tilgivet mig mine fejl, og valgt samarbejdet og det føles fantastisk at nå til det punkt, specielt med en som Canta. Når han pludselig bliver bange for sin egen skygge, kan man ikke andet at grine, men gå op i affaldscontainer er bestemt ikke for meget! Lige børn leger vel bedst.

Synes det er svært at skulle sætte en hest som Canta i ord. Han er ubeskrivelig, og alligevel føler jeg der er så meget jeg kan fortælle, det kommer bare ikke helt rigtig ned.
Han skal opleves! Nogle dage kunne man kvæle den og andre dage er man sikker på at man aldrig finder noget bedre, men sådan er det vel for de fleste.

Han er min buddy, og han vil forblive sådan så længe han kan stå på sin hvide stænger.

Canta er nok en af de mest personligheds fulde heste jeg kender. Han er bestemt en ener. Fuld af modsætninger og overraskelser. Selv den dag i dag, overrasker den mig gang på gang.
Han er pokkers klog, så klog at det er træls til tider. Den er fks. så fantastisk "dygtig" at den selv lukker sig ud af boksen, vi derfor nødsaget at have en ekstrå lås på boksen. Lære du ham et trick, så skal du bare se ham når man finder maden så står han klar med poten i vejret og viser hvor fantastisk dygtig han er blev til spanske skridt. Fortæller du ham at han skal rykke sin numse, går han tre skridt til siden og spørger om det er nok.
Jeg oplever konstant sjove ting med ham, og der ærger mig at jeg ikke har flere muligheder for at dokumentere det. Som fks. her sidste dag, da han pludselig besluttede sig at mig ville han ikke lege med. Lige så stille smuttede han, skridte ned af langsiden. Halvvejs nede ved ende, stopper han så, vrinsker og vender sig om og venter på jeg kommer ned til ham. Hvordan kan man dog forblive sur på sådan en dejlig dreng?
Ved virkelig ikke hvordan man skal forklare ham. Han er er et nussehoved, men alligevel vil han egentlig oftest hellere lades være. Han er frisk, men alligevel doven. Han er opmærksom, hvis han gider. Han kan stå i flere måneder også kan du bare sætte dig op, men har den en fridag efter at blive redet meget så er den springende klar til kun at galopere. For galop er altid den eneste gangart!

Han er skøn. Han har aldrig været min drømmehest, og han er bestemt ikke den drømmehest jeg har i mit hoved. Men jeg må sige, at jeg tror jeg har droppet den hest og valgt Canta. Det er underligt hvor man finder det man lige har brug for uden overhovedet at vide det var der. Han var bestemt ikke købt til det vi laver i dag, og de fleste troede dengang at det var en meget dumt køb. At det kun kunne gå galt, at den ville skræmme mig, smide mig af og blive vild. Alle de rygter, og de grimme ting folk dog kan finde på. Er dog glad for at jeg kan stå her, 5 år senere, og sige fuck jer, med verdens dejligste hest ved min side :)

Jeg laver konstant mine informationer om, og jeg orker ikke at læse det igennem mere, kan kun sige det her: Alt jeg kan med min hest, har min hest lært mig. Blot ved at lytte og lære, kan vi lære at kommunikere med dem og forstå deres kropssprog. Jeg er hvor jeg er i dag, pga. Cantali, og skylder ham min verden. Derfor er han min verden. Selvom min ridning ikke er seriøst længere og jeg har studier der tager meget af min tid, er han der stadigvæk altid.
Min hest er mit frirum, min hest er mit mantra, han er både min inspiration og min læremester.
Kommentér på:
Connemara Stald Poppels Cantali (Himmelhest)
Annonce