{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder Berwalds Mirror of Erised <3 [Himmelhest] 2012

1.159 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Shetlænder Berwalds Mirror of Erised <3

Fødselsår:
2012
Højde:
Ca. 65 cm. og 12 kg. ved fødslen
Forventes at blive en god meter
Allerede omkring de 15 kg.

20 kg. her 8 dage gammel :)

8/9-12

Snart 4 mdr, på størrelse med sin far, højrøvet af H** til så nupper nok 10 cm. endnu :)
Temperament
Tro kopi af sin mor! Hyggetrold udover alle grænser, opsøger mennesker, elsker børn, enormt madglad, glad for at blive kløet og fuld af energi.
Gangarter
3 fine gangarter, som hun er blevet god til at styre. De der lange stænger kan jo stikke i alle mulige retninger! De kan også komme høøøøjt op når man viser sig frem mens man øver sig på, at blive en stooooor vildhest :D
Stævner
Hvis jeg ender med at beholde hende, skal der nok komme noget til og med noget LC springning. Ponygames, måske lidt dressur og alt det der :) Ikke noget med at ligge og køre omkring til stævner, bare noget hjemme på gården :)

Meeeen indtil videre skal hun lige blive stor først
Stamtavle
Mor: Morticia
Far: Blackie
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Erised er Morticias allerførste lille føllebølle. Det var jo meningen at det helst skulle blive en hingst, så den kunne blive solgt til Cecilie, hende der ejer Blackie, meeeeen nu blev det jo en hoppe og det ville da slet ikke gøre noget hvis lille Erised blev boende.

Hun blev født en råkold morgen, det var omkring 5 grader og kuling. Suk. Moderen hedder jo ikke Morticia for ingenting ;)

Da hun skulle op til ridehallen så hun kunne få lov at løbe lidt omkring, fik hun lige et føldækken på. Jeg havde fået det af en DV avler så det var dobbelt så stort som Erised, heldigvis kan man bukke sådan et op og det holdte lille Erised dejlig varm. Hun lå igen med det på da hun hvilede sig i stalden :)

Morticia har jo verdens bedste sind, fås simpelthen ikke bedre, og det virker til at Erised har arvet det. Da vi så hende for første gang, var hun endnu våd og moderen var ved at gøre hende ren, da Morticia fik øje på os blev hun glad for at se os og vi skulle da straks komme ind og se hendes lille følle. Netop fordi Erised har fået kontakt med mennesker rigtig hurtigt, er hun allerede nu temmelig omgængelig. Naturligvis er hun et føl, hun skal løbe og lege men det er da rart nok at vi kan komme til hende.

Få timer gammel lukkede vi hende ud i ridehallen for at Morticia kunne få motion og rulle sig lidt, Erised fandt hurtigt ud af at hun kunne trave, galopere, changere, piaffere og drøne omkring i højt, højt tempo. Der kom hurtigt mange mennesker for at kigge på så Tish viste stolt sit føl frem, selv for fremmede mennesker der kom for at se på de islændere vi har til salg.

Lille Erised var så træt at hun lige måtte låne en boks hvor både hun og mor kunne tage et hvil før de skulle hjem igen i løsdriften, som ligger 300 meter væk fra ridehallen. Der kom endnu flere ind for at se føllet så hun fik ikke sovet. Til sidst måtte vi køre hende hjem. Morticia tog det ret pænt og blev trukket bagefter bilen, kunne hele tiden se sit føl. Erised gav sig til at undersøge firhjulstrækkeren.

Hertil formiddag er hun på fold for første gang, løber omkring og leger. Morticia er rigtig god til at lege med sit lille afkom. Det er absolut ikke sidste føl hun har fået! :)

Erised er opkaldt efter Harry Potter, ligesom hendes søster Luna var. Hun hedder Erised og er opkaldt efter et spejl fra Harry Potter and the Philosopher´s Stone hvor Harry finder et spejl, som viser hvad man allerhelst vil se. Hvis Morticia fik lov at se ind i dette spejl, ville hun se sig selv stå sammen med en hel flok føl og en masse menneskebørn, så derfor skulle hendes føl da hedde Mirror of Erised, da et føl var det Morticia allerhelst vil have. Nu har hun fået det, så nu ville hun kunne bruge spejlet som et helt almindeligt spejl, med andre ord, så er hun den lykkeligste lille pruh i hele verden :)

13/5-2012

Erised har været på fold hele dagen sammen med sin mor, stadigvæk bare de to helt alene. Hun har leget rigtig meget, virkelig fået vist at hun kan finde ud af at styre sine ben nu. Hun ville slet ikke ind igen, var mægtig fornærmet over at skulle ind i boksen igen, meeeen synes ikke lige et kun små 2 døgn gammelt føl skal gå i flokken med store ponyer ;)


24/6

Lille Erised kan nu

Løfte alle fire hove
Gå i snor
Blive trukket i grime
Har været bundet et par minutter ad gangen
Blive striglet
Lege med bolden
Være alene på marken uden mor ca. 10 min ad gangen :)



8/9-2012

Erised kom desværre til skade for en uges tid siden og går og halter. Kodeledsforvridning/forstuvning i det ene bagben, sådan går det når man leger alt, alt, alt for vildt! Heldigvis er hun god til at ligge og hvile sig, men da hun ligger meget og det er ret koldt, render den bette rundt med et miniaturedækken på. Str 55, tænk at hun er så lille! Glæder mig bare til hun bliver rengående igen, men for hver dag kan jeg se forbedringer.

I går tog Sally, Signe og jeg en lur sammen med hende. Sally sad og nussede med en liggende Eri, jeg satte mig og straks fik jeg et hestehoved i skødet (man ved vel hvem ens menneske er!) og så faldt Erised i søvn. Sally brugte Eri som pude og faldt i søvn. Jeg tog mig også selv en skraber. Så kom Signe ud og lagde sig også og brugte Eri som pude. Det var 20-30 minutter Eri virkelig nød :D



11/10-2012

For ca 2 uger siden blev Erised sparket og kunne ikke støtte på forbenet. Dyrlægen kom straks og Eri fik boksro og kom på smertestillende. Det ville desværre ikke gå i orden igen, eller jo. Hun kunne få et liv hvor hun skulle gå alene eller med en anden rolig hest resten af livet og det synes jeg ikke er noget hesteliv, så hun fik lov at sove stille ind torsdag d. 11. oktober.

R.I.P Erised /:
Kommentér på:
Shetlænder Berwalds Mirror of Erised <3
Annonce