{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Villirós fra Vang [Tidl. hest] 2012

2.352 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Kristina VBT
Kvinde | 32 år | Oprettet: 3. maj 2007


Islænder Villirós fra Vang

Fødselsår:
2012
Højde:
tjaa.. 5 dage gammel er man jo ikke så stor.. men begge forældre er i nærheden af 1.40 så det bliver hun jo nok også :P

5 måneder gammel er hun i hvert fald i den gode ende af størrelserne, så hun bliver nok ikke en bette splejs..

hun har virkelig vundet den størrelse hun manglede som nyfødt, for hun ligger i hvert fald i den store ende for hendes aldersgruppe :) mor havde god fløde og appetitten er bestemt ikke fraværende.

nu er hun snart 2 år og ligger nok omkring de 1.25-1.30 så hun bliver nok en god størrelse og samtidig virker hun utrolig velproportioneret, så det blir rigtig spændende :)
Temperament
Hun er en meget speciel pige.. havde en lidt hård start, men har rigeligt mod på livet.. en meget positiv og nysgerrig pige, der allerede er meget kælen og ikke mangler gå-på mod.. hun er modig, tillidsfuld og eventyrlysten, alt det en lille ismule skal være.. har store forventninger til hende når hun bliver ældre :)
Gangarter
det er svært at spå om.. men far har en stærk pas, mens mor formodentlig er 4-gænger, så det kan gå begge veje :) håber mest på en stærk tölter, det gør man vel altid ;)

indtil videre går hun mest i tölte/grissepas, så helt 3-gænger kan hun da ikke være ;)
Hun har en super fedt og rummelig trav, endnu bedre en begge forældre så måske er min næste stævnehest gemt i hende..
Stævner
niksen endnu.. men det er mit håb, hun en dag skal blive min nye konkurrence hest.. men nu må vi se hvad hun blir til..
Stamtavle
Villi har en spændende stamtavle..
F. Ísak fra Kirkjubæ (8,23)
FF. Djáknar fra Hvammi (8.46)
FM. Leista fra Kirkjubæ (8.27)

M. Fina fra Stald Prahl (ukåret, men evt. kåringsemne efter tilridning)
MF. Hjálmur fra Hvammi (7.95, 1 klasses rid som 4-gænger)
MM. Fenja fra Bryndumdam (ukåret)

Hjálmur er efter Gáski fra Hofsstöðum (8.32)
der har markeret sig som en af de større hingste på island med sønner som Gustur fra Hóli og Eiður frá Oddhóli m.fl. der selv har mange kårede afkom.

Leista fra kirkjubæ har også udmærket sig som avlshoppe med bla. 7 fuldkårede afkom med 5 i første klasse og en lige under samt en hoppe der kun er bygningskåret men med 7.98.
meget imponerende.

Faren Ísak er kåret med bla. 9 for pas og propertioner og hans første kårede afkom fik imponerende 8.68 i byg og 8.28 i total.
Mor Fina forventes at være et potentielt kåringsemne når hun blir færdigtilredet efter barsel ;)
Køn
Villi er en lille hoppe :)
Bemærkninger
lille Villi fik en lidt hård start på livet.
Fina sku fole d. 10 maj, men jeg kom først selv kommet hjem fra færøerne d. 19, så jeg håbede jo sån hun ville vente ;)
men nej.. d. 15 maj fik jeg besked om at Fina havde folet, men hun ville ikke tillade det at die.. så jeg gik jo straks i panik over hvad vi så sku gøre, og ventede urolig på svar hjemmefra..
Hele historien er så følgende:
Der blev set et lille føl ude midt på marken, mens man lukkede heste ud, men det var altså ikke på den fold avlshopperne gik på, det kunne kun være fina's føl, da det kun var hende der havde termin på dette tidspunkt, men hun stod bare og åd hø med et andet føl i nærheden. Da man så fik føllet ind og prøvede at få fina ind, blev fina ved med at rende til et andet føl på marken, hun troede var hendes. Da hun så kom ind ville hun ikke tillade føllet at die, og man prøvede alt, og til sidst fik den bette lov at komme til, selvom det ikke måtte die var hun stadig meget overbeskyttende og det gjorde det bare endnu sværere at hjælpe.
Men selvom Fina var meget overbeskyttende var hun meget hård ved den bette pige, men langsomt kom Villi til kræfter og begyndte at sætte mor på plads. Siden har hun vist sig som en viljestærk og modig lille pige, med masser af livsmod og krudt i røven, så det blir jo spændende at se hvad hun blir til :)

Som Villi er blevet ældre bliver hun kun mere eventyrlysten, hvad mor gør er altid kedeligt og man skal altid ud og udforske de ukendte grunde (gerne på den anden side af hegnet ;) ) hun er meget tillidsfuld og man kan gør stort set alt ved hende man nu synes man kan finde på, hun er typen der gerne ville kravle op i skøddet hvis hun fik lov ;)

Hun er super sej og har virkelig mod og vilje.. hun skal nok blive en sej lille satan at tilride ;) men tror også hun blir super fed at ride med hendes mod og bevægelser.

som hun er blevet lidt ældre er hun rigtig blevet min hest ;) andre mennesker er hun lidt tvivlsom omkring, men jeg duer bare ;) det kan man jo ikke lade være at blive lidt beæret over, det er ligesom hendes mor hæhæ :)
Lille Villi som ikke er så lille længere, er efterhånden ret forvent med de daglige ting, men når det ikke er mig kan man godt se at hun alligevel ikke er helt tam ;) så hun er jo en rigtig lille Vildrose som hendes navn betyder.. tror hun bliver en super fed hest når hun blir stor..
Kommentér på:
Islænder Villirós fra Vang
Annonce