{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Zorro [Himmelhest] 1998

3.923 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Freja G.
Kvinde | 24 år | Oprettet: 11. jan 2011


Anden særlig race Zorro

Fødselsår:
1998
Højde:
Han er 157 cm.

Grime: Str. Cob
Trense: Str. Cob
Sadel: 17 tommer
Dækken: 135
Temperament
Han er super cool med stort set alting, og er generelt meget rolig.

Hans temperament og humør afhænger ekstremt meget af rytterens. Hvis du er dårligt humør eller nervøs, bliver han det også. Hvis du er glad og rolig og hjælper ham lidt når der er noget han er usikker på, er han simpelthen så sød, stille og rolig og glad.

Han er generelt roligere uden bid, og han elsker at ride bidløst. Vi rider for det meste bidløst i skov, og også en del på banen. Han slapper meget mere af uden bid, og stresser aldrig op.
Gangarter
Skridt: Han foretrækker at gå meget langsomt, men så længe man rider ham frem og han ikke får lov at gå og sove er den super fin.

Trav: Hans trav er super behagelig, og rigtig fin. Nem at sidde ned i, den bumper ikke særligt meget. :)

Galop: MEGET behagelig og blød galop, nok også derfor han blev brugt som voltigeringshest selvom han ikke er så stor.

I skoven har han meget mere fremaddrift, han synes til tider at banen er lidt kedelig. ;)
Stævner
Han har vundet DM i voltigering 2 gange med HVR's 2 hold. :)
Og så har han også været med til et par rideskole stævner på HVR.:)

Stamtavle
Ukendt.
Køn
Vallak
Bemærkninger
Han har været rideskolepony på HVR i 2 omgange, men han brød sig ikke om det, det forvirrede ham, meget.
Så nu er han min :-)

Vi fik at vide at han var frieser/oldenborg, men vi har ikke stamtavle, og jeg er begyndt at tvivle lidt på om det oldenborg skulle være noget welsh cob i stedet?? Det synes jeg bare lidt han ligner. Men vi er nærmest helt sikre på at frieser delen er rigtig, for han har meget af frieserens udseende og han er også meget frieser oppe i hovedet. :)

Han har været rideskolehest i sine yngre dage(HVR og Glostrup), hvilket han slet ikke har kunne klare. Han er en enmandshest, og der skal ikke mange forskellige ryttere op på ham. På rideskolen smed han folk af og stak af med dem.
Han kommer nemt til at kede sig, og har heller ikke kunne klare at gå rundt i en cirkel i flere år, det har kedet ham, hvilket nok har været grunden til at han smed folk af på rideskolen.
Eftersom det kun var meget få mennesker der turde ride ham på rideskolen blev han brugt som voltigeringshest pga. hans super bløde galop - hvilket han også har syntes var ekstremt kedeligt, og som gjorde at han nægtede at blive longeret lige da vi fik ham.
Efter han var på rideskole blev han solgt til hestehandleren Torben Andersen, som vi købte ham af. Det var en lidt ussel hest vi hentede ind fra folk da vi var ude og kigge på ham, men han virkede bare som en god hest, og en uge efter kørte vi ud for at hente ham, og han stak af med 3-4 af hjælperne ude hos hestehandleren før de fik ham op i traileren.
Han var ekstremt stresset da vi kom hjem med ham, men han slappede af da han kom ind og fik noget mad. Han havde jo lært fra rideskolen at man kunne løbe med små piger, og jeg var kun 12 da jeg fik ham, så i de første par uger havde vi en kapsun på ham. I starten ville han heller ikke rides i trense og med sadel på, så de første måneder måtte jeg ride i kapsun kun, da han ellers nægtede at røre sig ud af flækken oppe på ridebanen.

Zorro og jeg har lavet en masse arbejde, både fra jord og fra ryggen efter jeg fik ham, som sammen med det at der er kommet ro på for ham og han ikke skal bekymre sig om så mange ting, har gjort at han er blevet en meget gladere hest nu, som har det godt, og nyder livet.
Jeg rider ham primært bidløst, i sidepull, regrime eller cordeo, og det er yderst sjældent at vi rider med bid efterhånden - hvilket jo er skønt :o)

Zorro blev i sommeren 17 forfangen, og efter et par måneder på jordfold gik det så småt væk igen, men det kom tilbage december 17, og ligemeget hvad vi gjorde blev han i de efterfølgende måneder ved med at få tilbagefald, på trods af at han endda blev sat på en mini sygefold da dyrelægens ordre lød på boksro i flere måneder - men han kan slet ikke klare at være lukket inde i så lang tid, han bliver helt vildt frustreret og kan slet ikke være i sig selv. Efter flere måneder hvor han på trods af mini fold, "minimal" mad, slet ikke blev bedre, og vi flere gange oplevede at komme ud til ham hvor han knapt nok kunne stå på sine ben valgte vi at sende ham til de evige græsmarker i slutningen af april 18, da dyrlægen sagde at chancen for at han kom sig var så lille, og HVIS han "kom sig" ville han alligevel skulle stå på en lille jordfold resten af livet - og det ville ikke engang være en garanti for at han ikke ville få tilbagefald. Det ville ikke være et liv for ham, han hører til på en stor mark med alle hans venner, hvor han er kongen (som altid :')), og han ville gå til af frustration hvis han skulle stå på en lille kedelig fold og glo resten af sit liv.
Kort sagt - chancen for at han kom sig var meget lille, og selv hvis han "kom sig" ville han skulle leve de sidste år af hans liv på en måde han slet ikke ville trives med.

Han blev 20 år, hvoraf 6 af dem var i mit selskab, og jeg er evigt taknemmelig for at have haft ham i mit liv. Jeg savner ham hver dag, og det var forfærdeligt hårdt at tage afsked med ham. Han har hjulpet mig så meget, og lært mig uendeligt meget om livet, mig selv, og heste generelt, og på trods af at han ikke har trives så godt i de år før jeg fik ham, har han altid haft det godt hos mig, og vi har haft så mange gode oplevelser og stunder med hinanden.

Jeg var med hele vejen da han skulle aflives, og holdt hans hoved mens han fik sprøjten, og sad ved ham flere timer efter. Han blev kremeret, og vi har en fin urne med hans aske, hvori hans navn er graveret.
Kommentér på:
Anden særlig race Zorro
Annonce